×

300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız

Kültür Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı ile müze, kütüphane ve sinemaya ilişkin 3 protokol imzalayacaklarını belirterek, “Öğretmenlerimize müze, kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. Bir de illerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. (burada şunu belirtmekte yarar var; öğretmenlere kütüphanelerin yönetimi hakkında bilgi verilmesine, eğitim verilmesine gerek yok, çünkü bu eğitimi alan Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları var iken böyle bir uygulamaya gerek yok, buralarda çalıştırılması gereken kişiler bizleriz, yaşayan kütüphane ancak mesleki eğitim alan bizlerle olur!!! Öğretmenler kendi alanlarına hizmet vermeli bizler ise kütüphanelere can vermeliyiz, başka türlü olması imkansız@bbyhaber)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak’ın, kendisiyle yaptığı bir telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin basında çıkan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ünal, İzmir’deki fuarda Diyarbakır standına gittiğini anımsattı.

Bu stantta Diyarbakır’daki kültürel mirasın kendileri için ne kadar değerli olduğunu, bu konudaki hassasiyetini anlattığını, ayrıca Dört Ayaklı Minare, Kurşunlu Camisi ve Paşa Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Ertesi gün, doğrudan telefonumdan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve aramızda öyle ifade edildiği gibi değil son derece kibar bir şekilde, bu durumdan duyduğu sıkıntıyı kendisi de dile getirdi. Bu durumdan belediye başkanı olarak muzdarip olduğunu ifade etti. Ben de kendisine, ‘Bu konuda inisiyatif kullanın. Diyarbakır’ı terörize edenlere, hendekleri açanlara, Diyarbakır’ı ve ülkeyi bir şiddet sarmalına sokmak isteyenlere karşı bir inisiyatif kullanın’ dedim. Biz tabii ki oradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacağız. Ama dedim ki ‘Biz Bakanlık olarak bir taraftan da hem İçişleri Bakanı hem ilgili mülki idari amirlerle görüşerek oradaki kültürel mirasın korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.’ Oradaki kültür müdürlerimizle, müze müdürlerimizle ve o illerdeki koruma kurullarımızla sürekli temas halinde olduğumuzu ve meseleyi yakından takip ettiğimizi kendisine ifade ettim.”

Bakan Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reform paketini açıklarken, “Kültüre çok büyük önem veriyoruz ve ayrıca kültür paketi açıklayacağız” ifadesini kullandığını hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu ile bir araya geleceklerini ve pakete son şeklini vereceklerini bildiren Ünal, “Ocak ayı içerisinde inşallah” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hem kültürel alanda hem de turizm alanında yapısal tedbirler alması gerektiğine işaret eden Ünal, turizmde sorunları telafi edici önlemleri konuştuklarını ancak gerek yapısal gerekse Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili tedbirler alma zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bakan Ünal, kültür alanında gelecek yıla ait öncelikli hedeflerinin sorulması üzerine, Türkiye’de kültür ve sanat konuşulmaya başlandığında bunlar üzerinden belli gerilim hatlarının oluşturulduğunu söyledi.

“TÜSAK üzerinden, AKM üzerinden bir gerilim hattı ve bu gerilim hattına takıldığınız anda kültür ve sanatı konuşamaz hale geliyorsunuz” ifadesini kullanan Ünal, bu nedenle öncelikli olarak kültürün ve sanatın bu gerilim çerçevesinde konuşulmaması gerektiğini vurguladı.

Kültür paketi üzerinden gelecek 4 yılın eylem planını ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Ünal, bu belirlenirken, kütür ve sanat camiasının önemli paydaşlarıyla görüşmeye başladıklarını söyledi.

– “Şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız”

Eylem planında gönüllü olarak ya da projeyle kim görev almak istiyorsa bu süreci gerilim hattına takılmadan beraberce sürdürmek istediklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

“Kültür ve sanat politikalarını şehir üzerinden somutlaştırmak istiyoruz. Şehirde yaşayan insanın yaşam biçimine ‘kültür’ diyoruz. Bu kültürün içeriğine baktığımızda sanat, sinema, tiyatro, konser ne kadar yer alıyor? Mimari olarak da her anlamda bu kültürün kimliği var. Kültür politikalarımızı şehir üzerinden somutlaştırmak ve öncelikli olarak kültürel mirası hem korumak hem de kültürel mirasın birinci aşamada bir envanterini çıkarmak. Bu, büyük oranda tamamlamış durumda. Yani yazma eserlerden tutun da kütüphaneciliğe, oradan ören yerlerinde belli mimari eserlerin korunmasına varıncaya kadar.”

Her şehrin bir hafızasının olduğunu, ardından ikinci derecede “şehirlerin kimliği” konusunun bulunduğunu kaydeden Ünal, Edirne’yi örnek göstererek, “Serhat şehri”, “Selimiye Camisi” gibi kavramların bu şehir için bir kimlik olduğunu anlattı.

Kültür kavramıyla bir yaşam biçiminin estetize edilmesinin anlatıldığını dile getiren Ünal, “Bu çerçevede baktığımızda şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız” dedi.

– “Her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve müzeler

Bu kapsamda müze ve kütüphanenin iki temel sac ayağını oluşturacağını söyleyen Ünal, her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Müze ve kütüphanelerin o şehirdeki ortaokul ve lise öğrencilerine dönük olmasını birinci öncelik olarak belirlediklerini dile getiren Ünal, “Önce çocuk doğduğu şehri tanımalı, sokaklarını, kültürünü, kimliğini tatmalı, yaşamalı, o şehrin hafızasını bir aidiyet haline getirmeli” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta doğduğunu dile getiren Ünal, “Hepimiz İstanbul’a aşık gençler olarak büyüdük. Ama İstanbul’a aşık gençler olarak büyümemiz bizi ötekileştirdi, bizi taşralı haline getirdi. Oysa Urfa’da, Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Edirne’de doğan, başka şehirlerde doğan çocuklar, İstanbul’u sevmeliydiler ama en az İstanbul kadar doğdukları şehrin kimliğine, kültürüne ve hafızasına da sahip olmaları gerekirdi” değerlendirmesini yaptı.

– Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalayacaklarını bildiren Ünal, protokollere ilişkin, “Müze, kütüphane ve sinema… Öğretmenlerimize müze ve kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. İllerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” bilgisini paylaştı.

Ünal, şu an 80 bin tane restorasyona muhtaç yazma eserin bulunduğunu, bunlardan 25 bininin acil restorasyon ihtiyacı olduğunu belirtti. Türkiye’de 100 kişinin, kağıt restorasyonu yapabildiğini dikkati çeken Ünal, bu sayıyı arttırmak gerektiğini söyledi.

– “Kütüphaneci, arkeolog, sanat tarihçisi alınacak”

Ünal, “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye konuştu.

Yazma eserlerin tıpkı basımlarını da yaptıklarını, yani yazma eserleri entelektüellerle ve akademisyenlerle buluşturduklarını aktaran Ünal, hafıza inşa edilmediğinde bir kimlikten, kimlik olmadığında ise bir kültürden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Bu kimliği, bir etnik kimlik ya da bir inanç grubunun kimliği olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Ünal, “Hafızası olmayan bir insanın kimliğinden bahsedebilir miyiz? Kimlik krizi yaşayan bir insanın kültürel hayatından bahsedebilir miyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ünal, açıklanacak pakette kütüphane, müze, sinema, tiyatro ve sahne sanatlarının öncelikli yeri olacağını söyledi.

– Gençlere sanat alanında teşvik

Hükümet programındaki GENÇDES Projesi hakkında bilgi veren Bakan Ünal, “Birçok alanda destek veriyoruz ama kültürel alanda şimdi destekleri ve teşvikleri daha da arttıracağız. Kültürel alanda hem kısa film hem tiyatro hem sahne hem görsel sanatlarda inşallah önümüzdeki dönem gençlerimize proje bazlı çok ciddi mali destekler de sunacağız. Çok temel bir şey vardır. İlgi neredeyse enerji oradadır. Bir yerde ilgi oluşturmanız için oraya bir miktar enerji de transfer etmeniz gerekiyor. O yüzden gençlere dönük çok ciddi kültürel teşvik ve desteklerimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta çekimleri yapılan Yedi Güzel Adam dizisi ile Cahit Zarifoğlu’nun evinin müze yapılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

“Sadece Zarifoğlu değil. Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt. 2011’de Kahramanmaraş’a gitiğimde ilk düşündüğüm şey şuydu. Biber ve dondurma da Kahramanmaraş ile anılan önemli ürünler ama biz sadece Kahramanmaraş’ı biber ve dondurma ile değil kendi hafızasında var olan Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Aslan Bey, TBMM kurulmadan 12 Şubat’ta Fransız’ı kendi içerisinden atan o İstiklal Mücadelesi, madalyası ile… 7 Güzel Adam ile, Erdem Beyazıt ile Cahit Zarifoğlu ile Nuri Pakdil ile… Bunun için ne yapabiliriz diye düşündük. 7 Güzel Adam dizisi o zaman ortaya çıktı. Çok da güzel oldu. Halen insanlar dizinin çekiminin yapıldığı okula gelip geziyorlar, oradaki o meşhur pastahaneye gidiyorlar. Dizide aynı zamanda ‘kara lise’ olarak bilinen liseyi Edebiyat Müzesi haline dönüştürüyoruz.”

– “Kütüphaneleri yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz”

Kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını, Edirne, Kars, İstanbul, Şanlıurfa, Elazığ, Harput, Mardin ve Diyarbakır’ın bu anlamda özel ilgi gösterecekleri kentler olduğunu anlatan Ünal, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim Bakanlıkları ve büyükşehir belediyeleri ile bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışması düşündüğünü dile getiren Ünal, “Melih Bey ile görüşeceğiz. Mesela Melih Bey, Hacıbayram’ın karşısına eski Ankara evlerinin olduğu bir bölüm düşünüyor. İlgili bakanlıklar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’nın sur içini, eski Ankara’yı hafızasıyla, ruhuyla ve kimliğiyle ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bundan sonra gelen nesillere önce o şehri göstermemiz gerekiyor ki onların bir hafızası olsun, onların kente bir aidiyeti oluşsun” diye konuştu.

Ünal, Bakanlık olarak çocuk kütüphanelerinin, özel çalışma alanları içerisinde olduğunu vurguladı. Ünal, şunları kaydetti:

“Çocuklar kreşlerde, anaokullarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama biz illerde bir uygulama olarak şu anda onun mimari tasarımı için de bir çalışma başlattık. Biz kütüphaneleri de yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz. Yeni bir tasarım. Sadece okuyucunun kitapla buluştuğu değil aynı zamanda okuyucunun yazarla buluştuğu, aynı zamanda okuyucunun sosyalleşme imkanının olacağı, ‘kitap kafe’ tarzında mekanların olduğu bir alan. Uzun zamandan bu yana bir kültür merkezi konseptimiz vardı. Kültür merkezi konseptini şimdi biraz daha geri çekip, daha çok yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler. Müze mantığımızda daha çok şehir müzesi. O şehrin tarihini, kültürünü, şahsiyetlerini, mirasını ortaokul ve lise öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte giderek özümseyecekleri mekanlar haline getirmeyi planlıyoruz. Şehirlerin kimliklerini, kültürlerini ve hafızalarını, ruhlarını inşa edersek zaten o kültürü ve medeniyeti inşa etmiş olacağız.”

Bu arada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Bakan Ünal’a ilk kez milletvekili seçildiği 2011’de, TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında çekilen fotoğrafını hediye etti.

Kaynak:http://www.memurlar.net/

2.539 yorum

comments user
kubadabad

Bby4571 sen şakamısın birader başvuru haziran 8 de başladı başladı şuam devam ediyor hala

comments user
Barış

Cok kotü bir merkezi alımlarından sonra herkesin morali bozuk. Ancak bunun birinci sebepi kultur Bakanlığı dir. Sozlesmeli 200 adet kütüphaneci alimina guvendirerek merkezide herkese feyk attı. Ins bu magduriyetimizin ve sıkıntılarimizi n farkindadidirlar. Evet bunu destekler mail fax vb Mesaj lar yogun bur sekilde gondermemiz lazim arkadaslar lutfen herkes katilim gostersin.ozellikle telefon edin. Biliyorum herkes bu durumdan bikti ama baska care yok son gayretleri gosterelim lutfen.dosya eger kulturde ise su gunlerde baski lazim. Bakin diyanet ve diger kurumlar su gunlerde ilana cikmissa bizimki de neden cikmasin. Allah yardımcızımiz olsun.

    comments user
    Bby40571

    Hicam diyanet 2016 puani ile ilana çıktı.. Ve basvuruda 15 22 Temmuz.

comments user
kubadabad

Bugüne kadar hep iyimser konuşuyordum öyle görünüyorki artık zor.. bugün akşama herhangi bir açıklama gelmezse alım işi yattı.

comments user
bahtsız

ne diyelim sanatcııı en az dört yılımızı çalıp ağır bir eğitim sürecinden sonra (örneğin hacettepe bby de 5 yıl okursunuz öyle proje ödevleri hazırlarsınız ki sanarsınız kongre kütüphanesini yöneteceksiniz) resmen dalga geçiyorlar.

Bu gün buradaki sessizlikten de anladığım kadarıyla herkes için büyük bi yıkım olmuş. son atamaydı yıllardır tutunduğumuz umudumuz, emeğimiz boşa çıktı. ne deyim Allah görüyor.

sırf 200 kişi alcaz nasılsa diye sıfır çekmelerine rağmen onu da almadılar. araya bayram tatili gireceğini de düşünürsek şu an ilanın çıkması için 10 iş günü var. 10 gün dha aramaya mail atmaya devam edelim birşey kaybetmeyiz.

Biliyorum dünkü alımdan sonra herkes çok kötü ama yine de son bir 10 gün diyorum arkadaşlar.en azından son ana kadar uğraştık elimizden geldiğince hakkımızı aradık deriz..

Allah hepimizin yardımcısı olsun

comments user
SANATÇIII

hadi gözünüz aydın kütüphaneciler 34 kişi alıyorlar sizden.. fena değil… beterin beteri var.. sanat tarihçilerinden ise topu topu 3 kişi… halinize şükredin.. onu bulamayanlar da var… bizim gibi mesela….

comments user
arthistory

Emir senin bölümü bilmiyorum da diyanetin 5000 sözleşmeli alımı başvurular haziran 8 de başladı ve halen devam ediyor 22 sinde son

    comments user
    emir

    Arkadaşım benim dediğim 10 kişilik bir kadro ve temmuzda alıyorlar. Bby nin facabook grubunun sayfasında var ilan

comments user
arthistory

Emir..sallama kardeş diyanetin 5000 alımı ayın 8 inde başladı son başvuru ayın 22…2014 puanıyla alınıyor

    comments user
    emir

    Yok kardeş niye sallayayim bizim bölümden üç kişi alacaklardı onun tarihi değişmis gir bak istersen senin dediğin ayrı olabilir

comments user
sanat tarihci

Metehan diyanet 2016 puanıyla alıyor bu emsal olur diyen zevat kim diyanet bu ayın sonunda başvuruları almaya başlıyor 2016 puanıyla nasıl alacak açıklanmayan 2016 puanıylamı alacak.diyanet alımıda 2014 puanıyla arkadaşlar

    comments user
    Emir

    Arkadaşlar Diyanet alım tarihini değiştirdi 15 -20 temmuz başvurular

    comments user
    Bby40571

    Dib 2016 ile aliyor. Ilan güncellendi bakabilirsin

comments user
ankara

teşekkür ederim

comments user
İstanbul34

@ankara yanlış 4099 koduyla toplamda 34 kadro gözüküyor.

comments user
ankara

125 kadro olarak gördüm doğru mudur?

comments user
İstanbul34

Merkezi kadrolar açıklandı arkadaşlar beklenildiği gibi Kültür Bakanlığı hiç kadro açmamış.

comments user
bahtsız

tercih robotu açıklanmış http://euygulama.dpb.gov.tr/tercihrobotu/

comments user
metehan

bby 40571 biraz önce yazdıklarını kontrol ettim ‘ hayaller 2014 hayatlar 2016 ‘ ‘diyanet sözleşmeli personeli 2016 ile alıyor bu da emsal olur ‘ bunları ben mi yazdım kardeşim . Bir de aklımıza hakaret ediyor bu tipler senin gibi bir 2016’cı beni sevseydi kendimde sorun arardım zaten . Benim itici gelmek çekici gelmek gibi bir sorunum yok gerçek neyse onu yazıyorum . Ama şu konuda haklısın burada bana aylardır 2016’cılar saldırıyor ve 2014’çü arkadaşlar savunmuyor ama sıkıştıkları zaman metehan bir bilgin var mı bir duyumun var mı diye sormayı biliyorlar . Bundan sonra buraya yazanı sevsinler ne haliniz varsa görün . Şahsıma bir hakaret olmadıkça bu son yazımdır sataşan olursa en ağır cevabı alır baştan söyleyeyim .

comments user
bahtsız

aynen üstelik birileri ısrarla dosyanın maliyeden çıkmadığını söylüyor. hatta memurlarnet forumunda birisi ben de ankara ya gittim öyle bir şey yok sırf millet bastırsın diye öyle haber yaptılar falan diyo. ama bana inandırıcı gelmedi çünkü dosya hala maliyede olsa maliyeye baskı yapın derler maliyeden dosya çıktı kültüre yazın mı derler.. yine de bilmiyorum at izi it izine karıştı. en azından net bi şekilde dosya hala maliyede mi değil mi bilsek ona göre umutlansak. her kafadan bir ses çıkıyo.. bilerek olumsuz yorum yazıyo da olabilirler. Ama sırf olumsuzluk olsun diye öyle yazıyorlarsa boşa uğraşıyolar çünkü yine uyanır uyanmaz ilk işim kültüre mail atmak oldu.

    comments user
    emir

    Maliye de olsu diğer internet siteleri haber yapmazdı. Bence burada güvenilmemesi gereken memurlar net değil mi ortada hiç bir şey yokken manupile habee yapan alımlar 2016 ile olacak diyen. Burada memurlar nete guvenmemeli sanırım bu süreçte destek olmayan orası bizlere

comments user
Barış

Yine her zaman ki gibi bekleyiş…
net bir açıklama yok.

comments user
metehan

bby 40571 biz umudu keselim mücadeleyi bırakalım siz 2016’cılara gün doğsun değil mi ? Asla başaramayacaksınız son ana kadar mücadele edeceğiz bana gelen bilgiler çelişkili olunca tabi ki o şekilde olacak ancak şu anda kaybedilmiş bir şey yok . Elinizde puan olmadan hak iddia etmek te ayrı bir karakter meselesi . Tüm bakanlıklar alım yaptı onların içinden bir tane sizin gibisi çıkmadı bu kültür camiası nasıl bir camiaysa .

    comments user
    emir

    Arkadaşlar haziran atamalarındaki sayıyı verdi okuyan varsa görür genel olarak sayı çok düşük teknik kodro olarakta genel toplam 825 kişi vermişler çok düşük sanırım. İnşallah bu sözleşmeli alım işi bir an önce olur

    comments user
    Bby40571

    @metehan çok iticisin. Benim 2016 ci olduğumu nereden çıkardın. Valla hicbi camiada da senin gibi insanlari siniflastiran kendisinden gayrisini dusunmeyen yok. Burada kimse sevmiyor seni emin ol ki. Yalandan kendini onemli insan gibi gosterip burada kimsenin umuduyla oynama. 2014 bitti. Malesefki bitti.

comments user
sanatçı

avutun kendinizi bakalım… 13 temmuz sabahı görüşürüz….

    comments user
    Fırfır

    Sanatçı , sen neye dayanarak alımların 2016 puanı ile olacağını söylüyorsun ? Kaynağın nedir ?

    comments user
    Bby40571

    Metahan sende sürekli iceriden bilgi aldığını iddia ediyorsun da bi dediğin bi dedigini tutmuyor. Umut verme istersen.

comments user
Barış

Ayrıca mail de tabiki.

comments user
Barış

En etkili yol telefon etmek arkadaşlar. Bıktırana kadar telefonlara asılın.

comments user
arkeolog

Biraz daha sabır arkadaşlar. Dün güzel haber alacağız demiştim. Aldık sayılır. Bu arada Ankara da arkadaşlara verilen cevabı ben de biliyorum. Şimdi yapacağımız şey FAX ve Telefon ( Kültür Bakanlığına) özellikle fax. Yalnız herşey bitmiş değil…

comments user
berivan

tamam anladım. İnsallah. hayırlısı olsun.

comments user
bahtsız

berivan bir çok sitede bu şekilde haber bu gün yayınlandı. ve bizde bu gün sabahtan beri bunun doğru olup olmadığını merak ediyoruz.

comments user
berivan

“Bugün yapılan açıklama ile Maliye Bakanlığının söz konusu 600 personel alımına onay verdiği bildirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı aldığı onaylama ile kamuoyuna bir duyuru yayınladı ve alımların yapılması için çalışmalara başlandı.” ARKADAŞLAR BU İŞİN OLSA SİTESİ NERDEN HABER ALDI MALİYE BAKANLIĞININ ONAY VERDİĞİ YAZILMIŞ NEYE İSTİNADEN YAPILMIŞ BU AÇIKLAMA

comments user
metehan

Hatice elimizden geleni yaptık diyerek bir köşeye çekilmeyin şu 15 günlük süreç çok önemli bakanlığı fax , tweet ,mail yağmuruna tutun . Facebook bakanlık sayfasına sürekli yazın . Şu anda her şey bizim elimizde inanırsak başarırız .

comments user
metehan

Bu 2016’cıların son çırpınışlarını izlemek çok keyifli anlat anlat heyecanlı oluyor bir de büyük harfle yazıyor ki inandırıcı olsun 🙂 Sanatçı kardeşim bu ilanın çıkmayacağından bu kadar eminsen niye kendini paralıyorsun niye büyük harfle yazarak inandırıcı olmaya çalışıyorsun . Tamam bekle o zaman ekimi biz de burada kendimizi kandıralım .

comments user
hatice

Ne biçim bir insansın sen be sanatci nickli şahıs. Bu alim kesinlikle 2014lerin hakkıdır. Biz elimizden geleni yaptik sonucunu Rabbime bırakıyoruz.senin gibi bencil zihniyetleri de Allah ıslah etsin. Sizinki nasil bir hirssa daha Ortada olmayan bir puanın savaşını veriyorsunuz.

comments user
bahtsız

biz istiyoruz diye değil sanatçı bizim hakkımız olduğu için iki yıldır beklediğimiz için aylar önce siz daha ortada yokken bize söz verildiği için.. almıyor mu kafan elli kere tekrar ettik.
göz var izan var kimin hakkı olduğunu Allah da biliyor kulu da…

ekimi bekle işte ne millete sataşıyosun. senle uğraşıcak hali yok kimsenin ben de uğraşmıcam nasıl istiyosan öyle düşün.bunca zaman anlamadıysan gene anlamazsın.

Get ötede oyna..

comments user
sanatçı

SİZ İSTEDİNİZ DİYE OLMUYOR BU İŞLER.. NE YANİ SİZ Mİ ETKİLEDİNİZ ONLARI 600 KİŞİ ALINSIN DİYE.. ALAKASI YOK.. KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL BU ALIMLAR… HADİ SİZ İSTİYORSUNUZ 2014 KPSS YE GÖRE ALIM OLSUN DİYE YAZMADIĞINIZ YER KALMADI.. NİYE BU SEFER SİZİN DEDİĞİNİZ OLMUYOR BAHTSIZ…HADİ ETKİLEYİN ONLARI…

comments user
sanatçı

HA BURDA YİNE SÖYLÜYORUM.. DOSYA MALİYEDE FALAN DEĞİL… KENDİNİZİ AVUTMAYIN… ALIMLAR EĞER OLACAKSA PLAN 2016 EKİMİNE GÖRE AYARLANMIŞTI… SİYASİ BELİRSİZLİK OLDUĞU İÇİN BU ALIMLAR İPTAL DE OLABİLİR.. GALİBA,, EĞER DÜŞÜNÜLÜRSE YENİ BİR DÜZENLEME YAPILACAK.. BUNU BAKANLIKTAN ÖĞRENDİM. BOŞUNA HEBA ETMEYİN KENDİNİZİ… METEHAN SBLNT SİZİN DUYGULARIIZ İLE OYNUYOR… HADİ ÇIKSIN ORTAYA SBLNT DEDİĞİNİZ O KAHRAMAN… YAZSANA SBLNT BİRŞEYLER… HADİ YALAN DE….

comments user
bahtsız

metehan bu son haber doğru mu peki dosya gerçekten maliyeden çıktı mı en azından onu bilsek yeter? ölüyoruz kardeşim vallhi ölüyoruz artık

comments user
metehan

Bakıyorum meydanı boş bulanlar yine coşmaya başlamış Ankara görüşmesi benim beklentilerimin çok üzerinde bir biçimde olumlu bir biçimde sonuçlandı . Hain olmadığım için daha fazlasını yazamam burada sitem etmek yerine neti biraz araştırırsanız bazı bilgilerin hainin teki tarafından sızdırıldığını göreceksiniz zaten . Şurada 15 gün kaldı tüm gücünüzle kültür bakanlığına baskı kuran kimse için değil kendiniz için savaşın daha iyi bir hayat için savaşın . Son gelişmelerden sonra 2016’cılar atağa geçti mücadele etmezsek kadroları kaptırabiliriz .

comments user
bahtsız

ben de şunu merak ediyorum sanatçı ta aralık ayında(sizler daha 2016 ya çalışmaya bile başlamamışken) bize sözü verilen 3 aydır uyku uyuyamamıza sebep olan iki yıldır elimizde puanımızla beklediğimiz alım 2016 ya kalır da resmen hakkımız olan alımın hazır armut piş ağzıma düş şeklinde size sunulursa vicdanınız sızlamadan nasıl o kadrolara gireceksiniz?
bu kadar insan ailesiyle birlikte mağdur edilirken oh oh onlar iki sene bekledi bize kaldı biz sınavdn çıkmadan onların hakkına konduk ne iyi oldu diyerek nasıl işinize başlayacaksınız?
Emin ol bu alım 2014 ile olursa buradaki bir çok arkadaş 2016 ile daha fazla alım olması için çabalar ama malesef sizin gibiler sadece milletin senelerce beklediği hakkına göz diker.

comments user
sanatçı

ŞU 2014 KPSS İLE ALINSIN DİYENLER… 13 TEMMUZ SABAHI GÖRÜRÜM HEPİNİZİ… BU SEFER BARİ 2016 KPSS İLE OLSUN DİYE NE YÜZLE YAZACAKSINIZ.. 2016 CILARA ETMEDİĞİNİZ KÜFÜR KALMADI HAKARET KALMADI.. ALIN SİZE 2014… İYİY Mİ.. İNSAN DER Kİ BU ALIMLAR MUTLAKA YAPILMALI… YETER Kİ YAPILSIN NEYE GÖRE ALINIRSA ALINSIN… ŞİMDİ NE OLDU.. ATAMALAR İPTAL DE OLABİLİR… 13 TEMMUZ SABAHI ŞAHSIMA HAKARET EDENLER NE YÜZLE BURAYA YAZACAK.. BİLHASSA METEHAN AHMET GİBİLERİ…. BANA KALBİ TEMİZ DEĞİL DİYENLER NEDEN KALBİNİZE GÖRE OLMADI ŞİMDİ…

comments user
bahtsız

aynen arkadaşlar haberi gördüm ama bir taraftan sürekli kendime telkinde bulunuyorum umutlanma yine boşa çıkar dah çok üzülürsün diye. bana gelen mailde böyle birşey yok.
arkadaşların pazartesi ne yaptığını ne cevap aldıklarını bilmiyoruz.
tkd nin birşey yapıp yapmadığını da..
Umutlanmayalım derim. 3 aydır yeteri kadar psikolojimiz bozuldu zaten.

    comments user
    emir

    Anlaşılan başbaşa kaldık millet baksanıza kimse yok 🙂

comments user
Barış

3 aydır yapılan haberlerin söylenen sözlerin hatti hesabı yok.
inş bu doğrudur

comments user
bahtsız

pardon arkadşlar haberi yapan memurarnet değil kamu personeli net miş.. kusura bakmayın sabah sabah gözümü açar açmaz aktığım için dikkat etmemişim

    comments user
    emir

    Acaba bir şey çıkar mi bu haberden arkadaşlar

comments user
bahtsız

arkadaşlar memurlar net maliye engeli aşıldı diye bir haber yapmış, güvenip umutlanmalı mıyız bilemiyorum. malum her umutlandığımızda bi kaç gün geçmeden umudumuzu yerle yeksan ediyolar. ama bi taraftan bana gelen cevap mailinde hala maliyede olduğu dosyanın değerlendirileceği söyleniyor.

http://www.kamupersoneli.net/kpss/kultur-ve-turizm-bakanligi-personel-alimini-artik-yapmalidir-h5424.html

comments user
arkeolog

Yarın güzel haber alacağız bence (tamamen 6. his)

    comments user
    Bby40571

    Diyanet sozlesmeli personel alıyor. Ve alimlarda 2016 puani istiyor. Bu da bir emsal oldu. Insallah 2016 da cok gec kalmadan kadroya verirler teselli olur

comments user
bahtsız

alımın olup olmayacağı dışında merak ettiğim birşey daha var. tkd iki hafta önce açıklama yaparken acaba ”bir açıklama yapıp destek veriyoruz diyelim alım olursa bizim sayemizde oldu deriz olmazsa da biz elimizden geleni yaptık der kendimizi aklarız” diye düşünerek mi o açıklamayı yaptı yoksa gerçekten bir şeyler mi yapıyor. Hayır eğer yapıyorlarsa bizi de bilgilendirsinler teşekkür edelim kendilerine. bizi de yönlendirsinler destek verelim.
haziranın 14 ü ve biz hala sadece kıvranıyoruz aynı yerdeyiz. dayancak güç kalmadı.

comments user
bahtsız

neden kimse ses vermiyor hiç kimse bir şey bilmiyor mu? dün ne oldu? duyum alan da mı yok..
TKD de birşey demiyor iki hafta önce randevu alacağız dediler hala tık yok? ne oldu bitti bu kadar mı yoksa hala az da olsa umut var mı?

comments user
kaanbtmn

rkadaslar Bimerden aldıgım bilgiye istinaden paylasıyorum,Merkezi atamada kaç boş pozisyon olduğunu öğrenmek için talepte bulundum tarafıma gelen cevapta 2016/1 Merkezi alımında Kultur Bakanlığının Kutuphaneci pozisyonuna atama yapmayacagı belirtildi.. Bilginize…

comments user
Barış

@bahtsız, bende aynı düşüncedeyim malesef.
merkezi alım için talep toplama döneminde 200 sözleşmeli gündemde idi ve bakanlık nasıl olsa alacaz deyip merkezi de istek vermemiştir. Bu durum ilk 50 içinde olan arakadaşları bile sıkıntıya sokmuştur.
Hakikatten 2014 kpss girenler büyük mağduriyet içinde olmuşlardır. Gerçekten çok üzücü…
merkezide bu gün yarın açıklanacak zaten. sayılar max 30 kadro gelir. haziran alımı için berbat bir rakam.

    comments user
    Şakir

    Ben tkd nin açıklamasını merak ediyorum birde… bakalım neler söyleyecekler… mizah kültürümüze nasıl katkı da bulunacaklar…

comments user
bahtsız

22 sinde bakanlığın sıfır çkeceğini söyleyen arkadaşlar doğru bence. nasılsa 200 alım olcaktı o yüzden bakanlık 0 olarak belirlemiştir ve merkezide alım yapmayabilir. 200 kişiyi de hala almadılar. 200 kişi diye ağzımıza bir parmak bal çalıp son atamayı da yok ettiler belki de

    comments user
    emir

    Ya da üçüncü bir ihtimal sözleşmeli alımı kaldırdılar ihtiyaçlara ve bütçeye göre merkezi atamada kadro verecekler. Haftaya ki alım da sıfır çekmez bakanlık kanımca az da olsa kadro açar. Bu sessizliğin başka manası yok. Ama yaptığı nete güvenip ses etmeyen arkadaşlar sıralama da afallayacaklar sanıyoruz ki sınav bir bize kolaydı..

comments user
İbrahim

Bizim BBY bölümu mezunlari kadar duyarsız umursamaz bir bölüm görmedim. Alım ilana çıksa herkes cullanir. Emek sarf eden yok. Ankaralı olupta etkinliğe katılan yok yazık ya. Bizim bölümden 200 kişi alınacak asıl bizim bolum çabalaması gerekirken kimse elini taşın altına koymuyor. En çok mağdur edilen bizim bölüm ya alım ilana çıksa 200 kişi sözleşmeli sen 40 kişide merkezi atamada gelse 240 kişi atanmış olacak büyük bir nimet ya ama bunu anlayacak kapasitede nerde. Yazıklar olsun böyle duyarsız bölüme.

    comments user
    emir

    Hiç bir bilgisi olan yok mu

    comments user
    Şakir

    2014 ile alınacak veya alınmayacak hiç değilse bu bilgi açıklansada bu rezillik bu kepazelik bir son bulsa artık…

    comments user
    emir

    Arkadaşlar haftaya yarın alım var ama kadrolar açıklanmadı iki ihtimal var ya alım yapacaklar iyi bir sayı ya da çok az bir alım yapacaklar gümbürtuye getirecekler bir hafta içinde tahminimce

comments user
bahtsız

ya nolur çıksın artık ilana gerçi pek umudum kalmadı ama yine de almayacaklarsa almıyoruz desinler. Ailecek hiç bir plan yapamıyoruz netleşmeden adım atamıyoruz.
bu gün ne dediler ne oldu ? bilen yok mu? olumsuz olsa söylenirdi galiba aynı şeyler mi yine acaba? tkd de el atmıştı ama hiç bi ses yok

comments user
arkeolog

Göreceğiz bakalım hayal mi gerçek mi….

comments user
Bby40571

Hayaller 2014 hayatlar 2016..

comments user
arkeolog

Bence bu ilanın 14 temmuzdan önce çıkma ihtimali halen yüksek. Merkezi atamanın yapılacağı tarihlerde bile ilan olunabilir.

comments user
Barış

Prosedür gereği bilgi veremezler. Merak etmeyin bence.

comments user
bahtsız

bu gün neler oldu acaba yok mu ki bir haber?

    comments user
    emir

    İlgili arkadaşlar bir bilgisi olan var mi Bakanlıktan

comments user
bahtsız

haklısın sanat tarihçi de insanın kafası almıyor yani bi sebep bulmak istiyor. sebepsizce sırf keyfiyetlerine göre bu kadar insanın hakkına giriyorlar. merkezi alıma 6 iş günü varken umutlar tükenmişken En azından bahaneleri olmalı diye düşünüyor insan

comments user
sanat tarihçi

Bahtsız ne siyasi çalkantısı sadece ilana çıkmıyorlar bunun çalkantı malkantıyla alakası yok ayrıca siyasi çalkantıda yok hükümet değişikliğini kastediyorsan geçen yıl 175 sanat tarihçi 55 arkeolog alımında ilana çıkıldığında bırak hükümet değişikliği ortada seçim hükümeti vardı seçim hükümeti bile zor kuruldu bazıları girmedi bazıları girdi sonra istifa etti. Şuan ülkede hiç birşey yok sadece alıma çıkmıyorlar.

comments user
bahtsız

o kadar kurumun alıma çıkarken bizimle resmen bu şekilde dalga geçilmesi, bu siyasi çalkantıdan bile en çok bizim etkilenmemiz, o kadar bakanlığın içinde maliye ile geçinemeyen bakanlığın bizimki olması… nickimi bahtsız olarak seçmemin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

bu gün giden arkadaşlara ne diyecekler onu merak ediyorum.

comments user
Barış

Sblnt2401 olumlu bir şey olsa görünür dü zaten. Siyasi ortam ve maliye kültür gerilimi önümüze taş koydu!

comments user
bahtsız

aynen benim de umudum kalmadı ama başka çarem yok tutunuyorum. srblnt ten ses var mı hiç face grubunda falan? bayram tatilini de düşünürsek 1 ay bile kalmadı sanmıyorum ama çıkmadık candan ümit kesilmez. bu gün ankaradaki arkadaşlar gidecekti. bakalım ne diyecekler onlara

comments user
Barış

Realist olmak gerekirse 3 ayda çıkmayan ilan bu saatten sonra zor gibi görünüyor. Hayırlısı…

comments user
berivan

Nabi Avcıyla mı 4 kez görüşüldü? Kim görüştü arkadaşlar. Nasıl bir yanıt aldınız. lütfen paylaşalım. 22 haziran 1 temmuz merkezi atama tercihleri yapılacak. ve sonucları ösym sistemi otomatik açıklayacak. bence 1 temmuzdan 14 temmuza kadar bile sözleşmeli alım için şansımız var.

comments user
şakir

Daha öncekinin de kesin talimatı vardı 2014 puanıyla alınması noktasında…Artık bu açıklamaların ve değerlendirmelerin karikatür değeri var…Ötesi yok…

comments user
arkeolog

Metehan kardeşim eğer söylediğin doğruysa yani Nabi Avcı gibi bir bakan söz verdiyse olur bu iş merak etme. Sen çok aceleci bir şekilde insanların şevkini kıracak bir hükümde bulunmuşsun. Bu bakımdan mustiye katılıyorum. Sen hep demez miydin herkes bıraksa bile ben 14 temmuza kadar mücadele edeceğim, umudumu kaybetmeyeceğim diye. Bu kritik zamanda hiç doğru bir yaklaşım değil. Ben dahil olmak üzere bir çok arkadaş senin verdiğin haberlerle umutlandık. Pazartesi Ankara’ da toplanacak arkadaşlarımıza destek çıkalım lütfen. Şevk kırmak, umut kırmak hiç işimize yaramaz.

comments user
metehan

ne konuştuğum çok belli de insanların anlayış kapasitesi sınırlı ise ben ne yapayım ben o mesajları atarken bakan Nabi Avcı ile görüşülmüş ve ilanın en kısa zamanda çıkacağına dair söz alınmıştı o günden bu yana 20 gün geçti belli ki verilen sözler havada kaldı bunu da yazmayalım mı yani musti .

comments user
musti

sampiyonluk yakın meşaleleri yakın diyen zatı muhterem(metehan) şimdi ne oldu da insanların umudunu ve mücadele azmini yaralayan ifadeler kullanıyorsun mücadele mücadele diyip şu yaptığın açıklama oldu mu hiç ne konuştuğun belli değil

comments user
metehan

Ben buraya üstü kapalı şeyler yazınca bile eleştiren face grubu arkadaşlarım bakıyorum buraya bakanla 4 kez görüşüldüğünü dahi yazmış herhalde bu saatten sonra kaybedebilecek bir şey yok diye düşündüler . O dönemde benim kim olduğumu bilseydiniz anında atmıştınız şimdi niye bu kozmik bilgileri ulu orta paylaştınız . Başından beri açıklık politikası uygulansaydı belki daha güçlü bir sinerji yaratılabilirdi . Ben bunu yapmaya çalıştım ancak uyarılar üzerine grup kararına saygı duydum ben de bir şey yazmadım . Bu saatten sonra bir şeyin değişeceğini hiç sanmıyorum malesef tren kaçtı .

comments user
SANATÇIII

Arkdşlar lütfen bilhassa ankara da oturan arkdşlarımız konuyu ihmal etmesin aile ve arkadaş çevresinden birileriyle mutlaka gidin SON şansımız artık

comments user
şakir

Muhtemelen tkd şöyle bir açıklama yapacak sayın bakanımız konuyu bildiklerini ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler…Malümun ilamı…Böyle bir açıklama geldiği an anlayın ki son nokta koyuldu…

comments user
elaa

Arkadaşlar bu SON. Zamanımız kalmadı. En çok alım bize verilmişken. Uğraş veren çok nadir kişi var bizim bölümde. Hakkımız olanı istemeye gidilecek. Lütfen duyarlı olalım. Pazartesi orada olacaklar, söyleyebilir mi?

comments user
elaa

Arkadaşlar Face grubunda olmayıp, pazartesi gelecek olan var mı?

comments user
SANATÇIII

Aynen katılıyorum arkadaşlara p.tesi ankara da bunlara verdikleri sözleri hatırlatmak gerek inş. gereği yapılır ankara da oturan arkadaşlar ailelerini ve arkadaş çevresini de az da olsa getirebilirlerse çok yerinde olur…

comments user
SANATÇIII

Sanatçııı kardeş benm nicki kullanıp ağzımı bozma kötü sözlerle kalbini kırmak istemem ne yazıyosan kendi nickinle yaz ben 2014 cüyüm 2014 mücadelesini veriyorum bu kadar kendinizi küçük düşürmeyin

comments user
sanat g.

nabi avcının projesinden haberiniz yok anlaşılan.herkes olumsuz konuşmuş…çok güzel projeyle geliyor nabi avcı bilginize….

comments user
Duyumcu

Eski başbakan Davutoğlu’nun diğer projeleri gibi kültür paketi de rafa kaldırıldı . Bu atama değil 2014 2016’da bile çıkmayacak . Mahir Ünal gidince sevinçten havalara uçan 2016’cılar çok pişman olacak . Merkezi atamada kültür bakanlığı 0 kütüphaneci alacak .

comments user
arkeolog

Ankara’ ya gidebilecek maddi durumu olanlar bir yolunu bulup mutlaka oraya gitmeli mücadeleye destek çıkmalıdır. Son evre yaşanıyor artık. Bayramın 1. günü 5 temmuz. 4 temmuz pazartesine kadar olma ihtimali var. Sonra 9 günlük bayram tatili araya giriyor. 11 temmuz pazartesine denk geliyor. 14 üne kadar yani o üç gün içinde ilan olma ihtimali çok düşük. Merkezi atama için tercihlerin alınacağı günleri de sayarsak pozitif düşünerek önümüzde çok az sayıda İŞ GÜNÜ kaldı. Yani demem o ki Ankara daki bu mücadele SON TANGO……

comments user
Kutupaneci

Arkadaslar kesinlikle eylem yapilmayacak bizler sadece isteklerimizi hatirlaracagiz lütfen bu son sansimiz unutmayin

comments user
bahtsız

Arkadaşlar lütfen imkanınız varsa katılın bu son şansımız.

comments user
Deni

Arkadaşlar, 13.06.2016 saat 09:00’da arkeolog, sanat tarihçisi ve kütüphaneci arkadaşlarımız Ankadara’da olacaklar. Özellikle Ankara’da ikahmetgah eden ya da gidebilecek durumda olanlar mutlakaka katılsınlar. Bu son şansımız, onca mücadelenin sonu hüsran olmamalı. Bu sebepten gidebilecek olanlar facebook’taki grup üzerinden ilgili arkadaşlarla iletişime geçsin lütfen. Mücadelenin son evresi olduğu için bu toplanma çok kıymetli olacaktır.
NOT: 13 Haziran saat 09:00’da arkadaşlarımız Milli Kütüphane önünde toplanacaklar.

comments user
bahtsız

evet uğraşan kimseye sitem edemeyiz aksine teşekkür etmeliyiz. Hatta TKD de geç kalmış olsa bile şu an gerçekten bir şeyler yapmaya çalışıyorsa onlara da..yoksa tkd sadece durup durup son dakikada bir şeyler yapıyo gibi görünmeye çalışıyorlarsa sadece ah alırlar..

Face grubundakiler de ellerinden geleni yapıyorlar. ama yetmiyor demek ki..esas sitemi bizi görmezden gelen kendi bakanlığımız ve göz göre göre bekleterek hakkımıza giren maliye hak ediyor.

son çabalarımızı sarf edelim bakalım. dayandık dayandık en fazla 35 gün daha sürecek bu işkence

comments user
SEDA

ha birde umut tacirliği olarak algılanmasın bakın biz defalarca bakanla birebir görüştük şimdi verilen sözün tutulması için gidiyoruz

comments user
SEDA

aylardır maille twitle faxla uğraşıyoruz bizler pazartesi günü ankaradayız bu son sansımız kimler gelebilir arkadaslar MALUM BU SON SANSIMIZ BU HAFTADA İLAN ÇIKMAZSA BU KADAR YAKLASTIĞIMIZ ATAMA ÇÖP OLACAK

comments user
Şakir

Arkadaşlar kimseye sitem etmeyin facee ekibi elinden geleni yaptı herkes karınca kararınca elinden geleni yaptı hakkaniyetli olalım burada eleştirilecek birileri varsa listenin en başına tkd yi yazın bu ülke gelişmîş bir demokrasi ileri demokrasi olsaydı keyfilik değil teammül ve kurallar hakim olsaydı böylesi bir kepazeliğe muhatap olmazdık… Burada yazıp çizen bizler günün. Sonunda birbirimize haklarımızı helal edeceğiz ama başta TKD ye sonra bu işin tüm kademe ve makamdaki sorumlularına ben şahsen hakkımı helal etmiyorum çok ahh aldılar…

comments user
Fırfır

Merhabalar,
Ben 2016 Kpss ‘ ye giren mezunlardanım. Acaba bu 200 sözleşmeliyi merkezi atamadan hemen sonra yapmauı planlıyor olabilirler mi ? Çünkü sözleşmeliysen merkezide tercih hakkı verilmiş her zaman ve kadrolar da böyle yapan kişiler yüzünden yanmış. Sizce de merkezi alımdan hemen sonra yapmazlar mı böyle düşündüğümüzde ?

comments user
berivan

Evet çok gizli tuttukları gruplarıyla acaba istedikleri gibi sonuçlar alabildiler mi

comments user
bahtsız

face grubundaki arkadaşlar var mı bi duyumunuz? pek zaman kalmadı..

comments user
sanat tarihçi

SANATÇI 600 sözleşmeli için 6 aydır bekliyoruz 1000 alım için 3 yılda ilana çıkarlar

comments user
SANATÇIII

2014 kpss yi bir kere unutun.. alımlar 2016 kpss ile dahi olsa dua edin bence… bence alımlar iptal olacak.. yeniden alım takvimi ve sayıları belirlenecek…. eğer olursa 2016 ekim/kasım ayını bulur… biz şöyle bir kampanya yapalım kültür bakanlığı 1000 personel alımı için heryere yazaalım… her alandan 300 er kişi arkeoloji, sanat tarihi ve kütüphane…

comments user
bahtsız

yahu birşey de söylemiyorlar. dosya maliyede dosya maliyede tamam anladık maliyede de bir hafta daha geçti 12 gün sonra merkezi alımlar var. 35 gün sonra 2016 açıklanacak. Almayacaksanız vazgeçtik ya da 2016 ya kalacak deyin de bari 35 gün daha azap çekmeyelim.
Bize gelen mailler hep aynı tek harfini değiştirmeden herkese aynı cevabı veriyorlar. Acaba face grubu ne yapıyor. Olumlu olumsuz var mı ki bir gelişme. Yeter valla artık olumsuzsa da açıklasalar da kurtulsak..

comments user
Barış

Bu sözleşmeli alıma dayanarak Allah bilir merkezide de bakanlık “0” çekecek.

comments user
Barış

Kadroyu vermeyeceksen en başta hayır diyeceksin! Bu kadar basit. Bu zamana kadar insanları rezil etmenin bir alemi yok.
Kahrolsun böyle insanları mağdur eden bürokrasi zinciri!

comments user
Deni

bu kadar saçma bir şey görmedim ben, 2014 KPSS’sine giren herkese çok büyük haksızlık yapıldı. Verilmiş söz nasıl oluyorda bu kadar kaosa dönüşüyor aklım almıyor. 600 adet personel alınacaktı bu nasıl içinden çıkılmaz bir probleme dönüştü anlamadım, anlamayacağım. Ancak insanların duygularıyla çok güzel oynadılar, YAZIK!

comments user
Şakir

Tkd ziyaretinin nezaket ziyaretinde n öte bir anlamı olmayacaktır bizim mesele tkd için sadece vesile… Komik oluyor…

comments user
Şakir

Olay. Mahiyet değiştirdi aralıktan beri gündemde maliyenin bir bildiği var bence bakın taşeron yasası da sil baştan değişiyor bence hükümet değişikliği ihtimaliyle birlikte maliye onay vermeme pozisyonu aldı ve bence iki kurum arasında çok ciddi bir ihtilaf oldu… 2014 ile olmazsa bence komple bitti bu iş

comments user
abcde

Randevuyu almışlar ama hangi güne almışlar bilmiyorum

comments user
Barış

TKD den haber var mı? Sözde randevu falan alacaktı.

comments user
abcde

Memurlar.net yazdım umarım etkili olur ve güzel bir haber yayınlarla ki birileri de bu haberi dikkate alır

comments user
bahtsız

berivan malesef memurlar netin dönekliğini gördük. Önce haber yaptılar neden açıklama yapılmıyor diye aradan 48 saat geçmeden sanki kesinmiş gibi 2016 puanıyla alınacak diye haber yaptılar.

comments user
Barış

Yapacak bişey yok. çevrimiçi kişilerle mail ve telefona devam. özellikle maliye ye

comments user
emir

Ya bu sınavdan sonra ne oldu da millet sus pus oldu. O sınavlarina güvenen arkadaşlarda görecek sıralamalarini zamanı gelince!..

comments user
berivan

ARKADAŞLAR MEMURLAR.NET HABER YAPSIN HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİNDEN SONRA TÜM BAKANLIKLAR 2014 PUANIYLA ALIMA ÇIKTI; ANCAK KÜLTÜR BAKANLIĞI 6 AY ÖNCESİNDE AÇIKLAMA YAPMASINA RAĞMEN ALIMA ÇIKMADI ŞEKLİNDE.

comments user
İstanbul34

http://www.eniyikaynak.com/haberler.asp?nws=36 sgk’de alıma çıkmış. Bizim alım 6 ay önce söylenmiş olmasına rağmen nasıl hala bekliyor inanılacak gibi değil.

comments user
bahtsız

öyle bir duyum yok ama olsa çabuk duyulurdu. maillere gelen cevaplarda hala beklemede olduğunu söylüyor herkes

comments user
Barış

Dosya maliye den veto yemiş olabilir.

comments user
Barış

Sayın mahir Ünal zamanında maliye bakanımızla görüştük personel alımı yapacağız demesine rağmen sayın Naci ağbal neyi kafasını yaşıyor anlamış değilim!! Üstelik dönemin başbakanı personel alımlarını 1.ağızdan söylemesi de işin başka bir ciddiyeti.
Yahu yazıktır!bu kadar insanın vebali boynunuzadır.
Siyasi ve kişisel sorunlarınızı başka kapıda görüşün insanların duygularıyla oynamayın!!!

comments user
bahtsız

valla barış eğer dediğin gibi 2016 kpss çok iyi geçti diye düşünüyorlarsa boşa hayal kuruyorlar. netim yüksek diye güveniyorlar belki ama daha önce defalarca açıkladık herkesin neti yüksek olunca sizinkinin de yüksek olması birşey ifade etmiyor. önemli olan sıralama ilk 100 e girmeyen atamayı rüyasında görecek. 3 binden fazla kişi sınava girdi herkes ,iyi geçti diyor. anlamıyorum ki hepsi birden nasıl ilk 100 e girecek?

Bu son şansımız ve ellerimizden kayıp gidiyor. Ortada kimse bile kalmadı. haziranın 9 u da geçti hala ses yok

comments user
Barış

bahtsız,
2016 kpss iyi geçmiş olmalı herkesin. sınavdan sonra bayağı azaldı mücadele. Ama sonuçlar açıklanınca görürüm ben onları…
Mücahit beye bende kısa mesaj gönderdim aynı cevap geldi ayrıca facebook üzerindende mesaj attım.

comments user
emir

Metehan hocam bir gelişme var mı

comments user
bahtsız

Memurlarnet forumundaki biri diyor ki : Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mücahit Civriz’e mail attım, sitesinde “en kısa zamanda dönüş yapılacaktır” şeklinde bilgi veriyor.

yahu tamam umut tükenmek üzere ama henüz bitmedi. galiba birer ikişer terk ediyor herkes burayı..

facebook grubu ne yapıyor acaba bir gelişme var mı?

comments user
Barış

Hadi dostlar yolun sonuna geldik son gayretleri yapalım bari..

comments user
bahtsız

sağ ol arkeolog kardeşim bi de buralara anlatalım derdimizi.

comments user
arkeolog

Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Abdülkerim TAŞ
Telefon: 418 57 76 Faks: 422 18 99
415 40 00

Arkadaslar faks numaraları birer tanedir, diğerleri telefon numarasıdır. Yorum gönder butonuna basınca böyle kaydırdı. Halbuki ben alt alta yazmıştım karışmasın diye. Ayrıca bu numaralar başbakanlık.gov.tr de mevcut.
Bilgilerinize…

comments user
arkeolog

Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mücahit Civriz
Telefon 425 00 23 – 80 Faks: 425 00 58
415 10 19 – 26 – 27

Kültür Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Murat Nedirli
Telefon 509 06 00 -01 -02 Faks: 311 14 31
296 93 03

(Faks daha etkili olur kanaatimce)

comments user
arkeolog

Arkadaşlar Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mücahit Civriz.
İnternet sitesinin adresi http://www.mcivriz.com/
Arkadaşlar bu iş için kültür bakanlığının duyurusunda da belirtildiği gibi sadece maliyenin vizesi bekleniyor. Vize verildiğinde alım cihetine gidileceğini duyuruda okuduk. Bu bakımdan yukarıda belirttiğim zatı son defa olmak üzere mail yağmuruna tutalım. Çünkü iş bizim bakanlıktan çıkmış gözüküyor. Konuyu memurlarnet kpss B Lisans mezunları forumundaki konu başlığını tıklayarak takip edebilirsiniz.
Bilgilerinize….(Herkes bir mail atmalı, bir telefon etmeli)

comments user
umut

Diyanet 5 bin İmam-Hatip alacak. Umarım beklediğiniz olur arkadaşlar.

comments user
Barış

İlk etapta maliye yi aramaya ve mail atmaya devam edin arkadaşlar. Çıkma dık candan umut kesilmez.Zaten son gayretler olacak. Olumlu veya olumsuz nasıl sonuçlanırsa artık…
Bizi bu duruma düşüren siyasi çıkarcılarda er yada geç çıkar açısı inş.

comments user
bahtsız

halimize bak her alımda on binlerce öğretmen alınıyor. 400 kişi için iki aydır uyuyamıyoruz. yinede yazmaya devam edeceğim. olmasa bile elimizden geleni yaptık deriz. ve eğer ki düşündüğümüz gibi bile isteye sarkıtılıyorsa bizim vergilerimizle aldıkları o maaşlar haram zıkkım olsun. her sabah gözümü açar açmaz bir haber var mı diye bakıyorum. eminim birçok arkadaş da benim gibi. Allah yardımcımız olsun hakkımızı yiyene de hayrı dokunmasın.

comments user
bahtsız

mücadele bitmemeli.. ama barış ın söylediğine katılıyorum. sadece siyasi olaylar değil bunun sebebi. ne yani hükümet değişti de bi bize mi değişti? tüm kurumlar alıma aynen devam ediyor.bile isteye sarkıtılıyor ya da memurlar iş savsaklıyor. özel kalemlere kadar onlarca mail attık. ulaşmıyor mu bakanlara 2 saniyelik imza 2 aydır bekliyoruz. yazık günah bu kadar insana resmen işkence madem sarkıtacaktınız ta aralık ayında sözünü verip nisanda alacağız diye açıklama yapmasaydınız.açıklasaydınız haziranda temmuzda da alıma çıksaydınız. niye bu kadar insanı ümitlendiriyosunuz. dalga geçiyorsunuz. yazık emeklerimize.

comments user
şakir

@barış haklısın…@sblnt de de yazmıştı bu minvalde bir şeyler…Yani Kültür ve Maliye arasında bir şeyler oldu ve bu yüzden bu noktadayız öyle gözüküyor…Yoksa bir Bakanın bir başka bakanı refere ederek yaptığı açıklamanın havada kalıp gerçekleşememesinin makul bir açıklaması olamaz…Bakanın görevden ayrılması birileri için can simidi oldu…Olacaktı da bakan görevden ayrıldığı için olmadı açıklaması bence gerçekçi ve doğru değil…Bence iki bakanlık arasında bir şeyler yaşandı ve olan 2014 puanlılara oldu…

comments user
Barış

Sözde maliye dosyayı onayladıktan sonra hemen ilana çıkılacaktı. diğer kurumların şu günlerde alım ilanına çıkması maliyenin kültür bakanlığını ciddiye almadığının kanıtıdır. kaosla, kargaşa ile alakası yok bu işin. tamam siyasi ortam bayağı etkiledi ancak akıllara şu soru gelir; diğer kurumların dosyası nasıl onaylanıp nasıl ilana gidiliyor?
Bir diğer ihtimal ise, kültürün şuan için alımları bilerek isteyerek askıya aldırmasıdır.Ki bunu hangi mantıkla yapar onuda anlamış değilim. 2014 mağduru bunca insan varken…
Yorumlara bakılırsa mücadele bitmiş gibi. hepimiz için hayırlısı o zaman…

comments user
berivan

AY HADİ İNSALLAH. SON ANDA BİR ANDA ÇIKACAKMIŞ GİBİ GELİYOR.

comments user
sanat tarihçi

Diyanette 5000 sözleşmeli alıma çıktı.ilana çıkan çıkana

comments user
metehan

seyit manipulatör görmek istiyorsan aynaya bak aylardır yırtınıyorsun 2016 olsun diye benim için fark etmez 2016’da da senin önündeyimdir merak etme .

comments user
sanat g.

çok yeri aradım çok yerle görüştüm ve hep aynı şeyleri duydum.yaşanan kaos ortamı sebebiyle atamalar ertelenmiş.maliye bakanının onayı bekleniyormuş.peki ne zaman alım olur hemen olur mu diyorum işte o noktada sıkıntı var arkadaşlar.genellikle kasımı dahi bulabilir diyorlar.sözleşmeli olunca hemen olmuyormuş.ne alaka bilmiyorum ama söylediklerini söylüyorum.yani sözün özü atamalar kesin olacak sadece hangi tarihte olacağı net değilmiş.bana aktarılanları aktardım sadece.o kadar çalış didin üniversiteyi bitir alacakları 1 avuç kadro için düştüğün duruma bak…ben artık ne diyeyim…

comments user
şakir

Kadrolar mundar insanlar madara oldu…Alım böyle mi yapılır usül bu mudur Allah aşkına…Yazık günah işkenceye dönüştü artık…Neresinden baksan elinde kalıyor…

comments user
özgür

Seyit arkadasa cevap vereyim. Ben inanıyorum metehana. Taraf olmak yaptigim bir şey değildir ancak bunu zorluyorsun gibi hissettim. Evet elbette methanjn söylediklerinin inandırıcılığı var çünkü bunun için çaba sarfediyor. Söylediklerinin gel-git li olması onun değil iktidarın, siyasetin, devletin, yonetenlerin istikrarsizligindandir. Bunu göz ardı etmememlisin .

comments user
seyit

bende maniupulasyoncu metehan nerede kaldı diyordum 6 aydır duyum alıyorsun ama hala netlik bişey yok sana inan kaldı mı acaba 🙂

comments user
arkeolog

Metehan kardeşim olumluyu da olumsuzu da söyle bilelim. Rahatlasın herkes. Hem kendime hem arkadaşlara acıyorum artık. Taş bile çatlar bu baskıya, sıkıntıya. İş arayacağım sırf bu iş yüzünden erteliyorum…

comments user
metehan

Bu konuda iki önemli duyum var biri olumsuz diğeri olumlu eğer olumsuz doğruysa bu atama değil 2016 2025’de bile çıkmaz elçiye zeval olmaz hemen sövmeyin yine dayanamadım halinizi görünce .

comments user
Zeynep

2016 puanıyla girmek isteyen arkadaşlara şunu belirtmek istiyorum. Bende 2016 kpss’ye çok iyi hazırlandım. Ama artık ilk 40 kişi içinde olduğumu bilince 2016’ya kalmak istemiyorum.Bence birçok arkadaşda benim gibi düşündüğü için savaşıyor. Yoksa siz çalışırken biz yan gelip yatmadık.

comments user
sanat g.

arkadaşımın başından gçen olayı anlatayım.aynı benzer bir durumda son anda ataması oldu.gitmediği, konuşmadığı, mesaj atmadığı yer kalmamıştı.tek dediği şey atanmam gerek diyordu ve kpss sınavına 2 hafta kala sürpriz bir alımla öğretmen olarak atandı.atandıkları yere evlerini taşıdıkları esnada trafik kazası geçirdiler ve o kazada eşini kaybetti.demem o ki 2014 te olsun diyenler ve ya 2016 da olsun diyenler öncelikle hayırlısını isteyin…kimin hakkında hayırlısıysa o olsun….

comments user
arkeolog

Arkadaşlar bu arada @Bahtsız’ın dediği gibi Gümrük Bakanlığı personel alımları 2014 kpss puanı kullanılmak kaydı ile daha yeni çıktı ilana… Bu bakımdan bizim kadrolarımızın da ilana çıkma olasılığı yüksek.. Sanki ümitler kesilmiş gibi bir hava hakim bütün forumlarda ve özellikle burada… İşte önümüzde Gümrük bakanlığı örneği. Merkezi atamaya 2 hafta kala ilan çıktı.

comments user
arkeolog

Kurt Seyit Şuranı bulursun inşallah bu mübarek günlerde….

comments user
alihaydar

öncelikle merhabalar…2016 yılında ve bundan sonraki yıllarda yapılacak kütüphaneci alımlarının sayıca artmasının kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurgulamak isterim…görüyorum ki arkadaşlarımız zaten çok kısıtlı sayıda olan kütüphaneci alımlarının 2014 mü 2016 yılında mı yapılan sınava göre belirleneceği noktasında kaygılara düşmüş…daha önce belirttim bu durumdan dolayı kimseyi suçlayamayız 2016 ya da 2014 kpss ye girip puan alan arkadaşlarımızı…umarım herkesin gönlünde olan şey gerçekleşir…bu kadar kütüphaneciye ihtiyacı olan bir ülkede bu sayıları konuşmamız üzücü…ayrıca 2016 sınavıda zor bir sınavdı türkçe soruları matematik soruları… 2018 bundan da zor olur diye düşünüyorum…yetkililer bunları bilmiyor mu görmüyor mu saygılar…

comments user
bahtsız

eğer ki ilan çıkmazsa 15 temmuz sabahı bunları kendinize söylersiniz seyit ve seyit gibi düşünen arkadaşlar. eğer öyle olursa vicdanız nasıl rahat edecek bilmiyorum. İki senedir bekliyoruz. ta aralık ayında siz 2016 sınavına çalışmaya bile başlamadan bize sözü verilen kadrolar 2016 ya kalsın diye akbaba gibi bekliyorsunuz. ama şu mübarek gün dua ediyorum ki inşallah o beklentiniz boşa çıkar da hakkımızı bize teslim ederler.

comments user
Barış

Haksızlığın, adaletsizliğin daniskasıı!
2014 toplam alım 100
2016 toplam alım 500 öyle mi!!!

comments user
seyit

selam herkese 2014 puanıyla maalesef olmayacak bu 200 sözleşmeli merkezi atamaya şunun şurasında sayılı günler kaldı

ama 2016 sınavına giren arkadaşlar bizleri çok güzel günler bekliyor,200 alım yapılacak bunu dışında 4 tane de merkezi atamamız olacak önceki yıllarda yapılan alım sayılarını geçeceğiz inşallah önümüzdeki 2 yılda 400-500 kütüphaneci atanacak bakın görün

comments user
bahtsız

yine de umudumuzu kesmeyelim. Gümrük bakalınlığı alıma çıkmış diyolar. demekki hala umut var hala ilan yetişebilir.

comments user
Barış

Ha bu hafta ha gelecek hafta derken bu güne geldik. yılan hikayesine döndü bu iş. ama yine de mail atmaya ve özellikle ulaşabildiğime telefon etmeye devam ediyorum. ilan çıkması umudu ve ümidiyle…

comments user
bahtsız

Hadi bakalım bismillah bu hafta da kaldığımız yerden devam. Özellikle önümüzdeki iki hafta önemli.
Bu hafta ya da önümüzdeki hafta artık çıktı çıktı sonrasına kalırsa çoook zor.

comments user
SANATÇIII

Çıkar kardaş çıkar mücadeleye devam başka çaremiz yok çünki

comments user
bahtsız

şu ilan bir çıksaydı…

comments user
SANATÇIII

2016 cı arkadaşlar kedinizi yiyip bitrdiniz olmayacaksa 2014 ile alım kendinizi neden yoruyosunuz gidin oturun evinizde size göre nasılsa olmayacak nie dert ediyorsunuz bırakın bizi bize biz kendimizi avutuyoruz kime ne…

comments user
sanat g.

bizden 400 atama yapacaklar diye neredeyse bize verilen sayıyı lütuf olarak gördük.mutluluktan millet çıldırdı.millet birbirine girdi o bizim hakkımız dedi bu bizim hakkımız dedi.neredeyse kanlı bıçaklı olacaktı herkes.aza kanaat ettiğimiz müddetçe bu muameleyi bize hep layık görecekler.hep aza kanaat ettik hiç hakkımızı savunmadık.yıllarca 3-5 alıma çıtımızı dahi çıkarmadık.şimdi de vay efendim bizi ciddiye almıyorlar diyoruz? öğretmenlerin mücadelesini hep takdir ettim helal olsun onlara ne diyeyim…

comments user
Sanat tarihci

Bakanlık çalışanı bu 1 ay önceki duyuru sen biraz geç araştırıyon sanırım metindeki 2016 takılmışsan 2016 yılındayız zaten 2014 kpss temmuz 14 e kadar geçerli

comments user
bakanlık çalışanı

ATTENTİON ATTENTİON BİRAZ ARAŞTIRIN ARKADAŞLAR AMA 2016 GİBİ GÖRÜNÜYO….

Önemli Duyuru

Bakanlığımızca taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığından, 03/02/2016 tarihli ve 22487 sayılı yazımızla, 2016 yılında istihdam edilmek üzere çeşitli unvanlarda sözleşmeli kadro verilmesi talebinde bulunulmuştur.

Devlet Personel Başkanlığı ile yapılan şifai görüşmede 400 adet Diğer Teknik Hizmet Personeli (200 adet kütüphaneci, 100 adet arkeolog, 100 adet sanat tarihçi) pozisyonunun ihdasının uygun görüldüğü ve imza aşamasında olduğu bilgisi alınmış olup, söz konusu teklifimiz Maliye Bakanlığınca da vize edilmesi halinde personel alımı için ilana gidilecektir.

Bilgilerinize.

comments user
bahtsız

Vay arkadaş ağustosta atama olmayacak söylentisine eğitim fakültesinden öyle tepkiler var ki.. bari 10 bin alın diyenler hemen telefona maile sarılanlar. şubata kadar nasıl bekleyeceğiz diyenler. yahu senelerdir öğretmenden başka atama yapılmıyor ama arkadaşlar şubata kadar beklemekten şikayetçi. üstelik geçen yıl 80 bin atama yapılmış.tamam öğretmenlik kutsal bir meslek falan ama biraz da sizden dha kötü durumda olanları düşünün..
bari on bin diye küçümsediğiniz rakamın 3’te 1 i kadar insan iki senedir bekliyor. Üstelik aralıktan bu yana sözü verilen sözleşmeli olacak olan alt tarafı 200 kişi için resmen dalga geçiyorlar.vay arkadaş asla öğretmen olmam diyen dilimi eşşek arıları soksun 😀
NOT: asla gönderme iğneleme amaçlı değil şu stresimizin içinde etrafımıza bir bakalım diye paylaştım.

comments user
SANATÇIII

Son düzlüğe girdik arkdşlar brz daha bastırın tek çaremiz artık

comments user
SANATÇIII

Arkdşlar arkeologlar derneğine Soner hocaya ve sanat tarihçi derneklerine durumu izah edin kulak arkası etmesinler tam zamanı bence

comments user
arkeolog

Olacak bu iş… TKD nin açıklamasının zamanlaması ve randevu talebinin zamanlaması da güzel bana sorarsanız… Bu açıklamayı 1 ay önce yapmış olsaydı, etkililiği daha az olurdu ve unutulur giderdi. TKD doğru zamanda, doğru şekilde inisiyatif almıştır. 2014 puanıyla olsun deyip görevimizi yaptık misali yapmayıp bakandan randevu talep etmişler. Aynı şeyi Arkeologlar Derneği de yapmalıdır. En başta telefon, sonra mail… Mücadeleye devam….

comments user
SANATÇIII

Arkadaşlar hadi hep beraber maliye yi tlf ile bombardıma tutalım

comments user
SANATÇIII

tmm kardaş eyv kolay gelsin

comments user
metehan

Sanatçı 3 herhangi bir bilgi verip atamayı riske atamam ama karamsar bir durum yok bunu bilin ve maliye , kültür baskı kurmaya devam edin .

comments user
SANATÇIII

Metehan bşy söylermsn var mı bir gelişme kardaş

comments user
SANATÇIII

Metehan var mı bir gelişme

comments user
bahtsız

Memurlar.net forumundaki hakan kenan adlı kişi diyor ki : Ben dün tekrar konuştum Mail’leri okuyorlar ama bakanlıkta ortam müsait değil diye söylememişler bakana yanı Mail’ler işe yarıyor mail atmaya devam

Arayalım mailleri de boş bırakmayalım. Zaman daralıyor.

comments user
metehan

TKD’nin şu süreçte bu kadar geç kalması kabul edilemez onlara buradan en sert mesajları da ben yazdım . Ancak geç de olsa 2014 puanından yana taraf olması bizim için çok çok önemlidir . Çünkü 200 kadro ile alımın aslan payı bizde ikincisi geçen sene diğer bölümlerden alım oldu bizim mağduriyetimiz çok daha büyük o yüzden tkd’nin görüşmesinde bakan üzerinde tesiri olacaktır . En azından 2014 ile mi olacak 2016 ile mi net bir biçimde bilgi sahibi oluruz . Tkd bu görüşmeyi bir an önce gerçekleştirmeli bunun için onlara mail atalım arayalım .

comments user
SANATÇIII

aynen kardeşim hep arayın aramayla burunlarından getirin ki üst makama durumu izah etsinler ki bakanlar haberdar olabilsin durumdan

comments user
Barış

Aramalarda sıkıntı oluyor ama sonunda mecbur bağlıyorlar. Aramada ısrarcı olun derim.

comments user
SANATÇIII

0312 3090850 kültür ve turizm bakanlığı personel daire başkanlığı sınav şubesi
maliye bakanlığı 03124151547

comments user
bahtsız

Arayıp ulaştığınız telefonları burada paylaşır mısınız biz de arayalım. aynı numaraya birden çok telefon açılsın ki çok kişinin bunu beklediğinin farkına varsınlar

comments user
SANATÇIII

Bence de en mantıklı şey artık sadece tlf ile derdimizi dile getirmeliyiz daha etkili olur mail faks atmayın zaten cvp 10 günde anca geliyo

comments user
Htc

Yeni bir haber vermiyor ama paylaşmak istedim. Maliye Bakanlığına yaptığım bilgi edinme başvurusuna cevap geldi;

�lgi   : 30.5.2016 tarihli ve 50037 say�l� ba�vurunuz.
 
�lgi ba�vurunuz incelenmi� olup, K�lt�r ve Turizm Bakanl���n�n 4/B s�zle�meli personel talebi Bakanl���m�zca de�erlendirilmektedir.Bilgilerinize sunulur.

comments user
Kultur_t

Arkadaşlar uzun süre önce yazmıştım bana kızacaksınız ama boşuna ümitlenmeyin alımın çıkması Haziran’a yetişmesi imkansız diye fakat bana inanmadınız.Beni üzen bugün yorumlara baktığımda hala hayal eden arkadaşlarım var ve büyük hayal kırıklıkları yaşayacaklar.Bakın sizin dosya daha Kultur Bakanlığı’na ulaşmadı bile bu alımın olması istenseydi 100 defa ilan çıkardı sizler Bakanlğımızın tek derdinin istihdam olduğunu düşünüyorsunuz fakat birçok sorunla uğraşılıyor.Sizleri çok iyi anlamakla birlikte gerçekleri yazdım.2016 sınavı başarılı geçen arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.

comments user
bahtsız

Ali Fuat KARTAL 200 sözleşmeli kütüphaneci alımına dair açıklama yaptı haberinin altına bunca zaman sonra aklınıza geldi geç kaldınız bundan sonra bir şeyler yapabilirseniz teşekkürler anlamına gelen ilk olumsuz yorumu ben yazdım. Hala da aynı fikirdeyim evet çok geç kaldılar. ama geç de olsa bir şeyler yapmalılar. Bu saatten sonra birşey yapabilirseniz buyrun demeliyiz.
Geç kalmış destekleri için teşekkürler ama 41 günlük sessizliklerini unutmayacağız.Umarım birşeyler yapabilirler.
O yüzden bence bu konuyu bu şekilde düşünüp kapatalım ve mücadeleye devam edelim. her geçen gün aleyhimize.

comments user
Barış

@şakir,
Katılıyorum sana ki bu mücadelemizi görmeyen bir dernek sadece günü kurtarma amacından başka bir şey yapmaz.

comments user
şakir

Burada genç insanlar aylardır çırpınıp durdu TKD konuyu sahiplensin diye bizzat ben defalarca mail attım bu zevata…Yumurta kapıya dayanınca hareketlendiler…TKD nin o inkar ettiği tüm politik duruşuna rağmen bu güne kadar meslek ve meslekdaşlar için nasıl koşturduğunu bizzat kendim gördüm …Hem de defalarca gördüm…Dünya görüşlerine politik duruşlarına katılmasam bile her platformda destekledim kendilerini,arkalarından konuşturmadım,müdafa ettim…Ama bu defa ki tutumları çok radikal bir şekilde gönülleri de fikirleri ağızlarıyla kuş tutsalar bir daha bir araya getiremeyecek şekilde ayırmıştır.Kökten kopuldu artık…Zannetmiyorum ki bu camiada bu saatten sonra birlik sağlanabilsin…Arkadaş bu kadar zaman neden seyrettiniz neden kılınızı kıpırdatmadınız neden bir açıklama dahi yapmayıp hangi noktada durduğunuzu deklere etmediniz sorusunun makul bir yanıtı yoktur…Ben ne olacağını söyleyeyim size;Usulen bir toplantı taleplerimizi ilettik çok anlayışla karşılandık mealinde beylik açıklamalar…Çocuk mu avutuyorsunuz…Eyyamcılık yapmayın bari…Çıkın özür dileyin bu insanlardan o erdemi gösterebilin bari…Bu kadar geç kaldığımız için bir açıklama yapıp hangi noktada durduğumuzu deklere etmediğimiz için özür dileriz deyin 2014 kpss puanı olan meslekdaşlarınızdan…Siz açıklamadıktan sonra kimse bilemez yapıp ettiklerinizi…Bu gençlere yazık…Adam yerine konulmadıklarını düşünüyorlar…Bu saatte kadar yoktunuz bu saatten sonra da olmayın derim ben…Bu söylediğim sadece beni bağlar…Yangın bittikten sonra gelen itfaiye gibisiniz…

comments user
metehan

papağan gibi birbirinizi tekrarlamayın ben kimseye sataşmadım genel bir yazı yazdım yarası olan gocunuyor ki hemen atladınız cem senin kuyruk acın nedir kardeşim habire bana saldırıyorsun siz önce kendi üslubunuza bakın haydi güle güle .

comments user
cem

Uslüp arkadaşım uslup. Lütfen buna dikkat et. Sana ben bu tür ithamlarda bulundum mu? Yaşın en az 27 28 bu uslup bu yaştaki birine yakılıyor mu? Bu nasıl bir saygısız bi konuşmadır?

comments user
kaannbtm

Burada tartismak ne ise yarayacak anlamadim. Sozlesmeli alimdan baska duyumu olan yok mu merkezi yerlesstirme ile ilgili mesela

comments user
metehan

Bana üslup diyene bak sabahtan beri tkd’ye sallayan zat kimin psikolojisi bozuk belli oluyor .

comments user
Barış

Senin hakikatten psikolojin bozuk!!!
onun için senin gibi zaatları muhatap almam.
“uslup” kavramını ansiklopediden veya google amcaya yaz belki bir şeyler kaparsın.

comments user
metehan

ben 2 senedir buradayım beni bilen bilir daha buraya yeni gelmiş ne olduğu belirsiz zatlar beni bir yerden kovamaz barış sen yolcusun ben hancı rahatsız oluyorsan sen gidersin ben değil . Ben hem tkd’ye hem bby haber’e sitem dolu mesajlar yazdım amacım onların uğradığımız haksızlıkları görmesiydi amacım onları harekete geçirmekti amacıma ulaştım niye şimdi onlara sallayayım . Benim amacım üzüm yemek bağcıyı dövmek değil . Ben burada hiçbir duyumcuya sallamadım tam aksine sallayanları uyardım ama anlama kapasitesi sınırlı zatlar anlayamamış o da ayrı bir konu .

comments user
arkeolog

Oooo çarşı pazar karışmış. Kardeşlerim sakin olunuz. Hepimiz aynı amaç için hareket ediyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor. Kırmayalım birbirimizi lütfen. rica ediyorum Bu psikolojik bir iş. Sakin olursak sonuç almamız daha kolaylaşır…..

comments user
kaannbtm

Arkadaslar 200 sozlesmeli alimi gercekten onemli ama herkesin su anda ikinci plana attigi bir merkezi yerlestirme var .Birileri arada cikip kultur bakanligi 0 cekecek diyor ama bunu neye dayanarak diyorlar .Bu konuda kimsenin elle tutulur bir bilgisi yok mu buradan 200 olmasa dahi belki iyi bir sayi gelir seviniriz diye dusunuyorum .

comments user
bahtsız

Tkd den en cok destek bekleyen ve kizan bendim. Ve cok sukur adim atmaya karar verdiler umarim birseyler yapabilirler biz de mucadelemize tabi ki devam edecegiz. Ancak su da bir gercek ki sirf aylar sonra yardim etmeye karar verdiler diye bunca zamanki sessizliklerini sineye cekemedim. Ve icimi döktüm. Ama dikkatinizi cekerim kimse birakin yardim etmeyin falan demedi. YARDIMINIZ ICIN TESEKKURLER. GECIKMIS BIR YARDIM Oldu dedim. Bundan alinmamalari gerekir cunku hakaret ya da saldiri degildi sadece gercegi belirttim. Bunca zaman bize destek versinler diye tkd ye defalarca mail atan biri olarak umarim yardim edebilirler diye umutla bekliyorum

comments user
metehan

Barış ben duyumcu falan değilim bildiklerim var ama asla söylemem herkes çapı kadar algılar ve yorum yapar sen de çapını belli ettin ben tkd’ye sallıyordum ama adamlar harekete geçmişken sallayacak kadar aptal değilim ama sen ve bir takım zatlar bir çuval inciri berbat edecek kadar kapasite yoksunusunuz bu atama olursa senin gibilere rağmen olacak haydi naş ikile .

comments user
Barış

@metehan, burdaki herkes saçma bir sen akıllısın. Daha dün TKD yi topa tutuyordun. Ona buna laf yetiştirmeyi bırakta ortak amacımız için çaba gösterelim. Facebook grubu zaten etkin bunu biliyoruz. bizde buna destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz. bu duyumcuları kaçıranlara gelirsek bak sende duyumcusun sende kaç hadi…

comments user
metehan

cem her zamanki gibi boş boş yorum yapıyorsun bana ne alerjin var anlamadım ama bir kuyruk acın var belli ki benim duyumculara sallayan hiçbir yorumumu bulamazsın ama sende algılama ve okuma kapasitesi olmadığı için normaldir görmemen .

comments user
cem

Metehan buraya haber verenleri kaçıran biri varsa sen ilk 3’tesin. Sen neyin kafasını yaşıyposun orada aşağıda yaptığın yorumlara bak da öyle konuş!

comments user
metehan

Facebook grubu aktif ve aslanlar gibi mücadele veriyor oradaki her arkadaşımla ayrı ayrı gurur duyuyorum biz 14 temmuz mesai saati bitimine kadar uğraşacağız size de aynısını öneririm . T.K.D. girişimini geç kalınmış ama olumlu bir girişim olarak görüyorum . En azında atama 2014 ile mi 2016 ile mi olacak net bir cevap alırlar . Yine aynı kaba tavırlar bazı arkadaşlar tarafından gösteriliyor arkadaşlar bir şeyler yapmak isteyen insanları böyle davranarak soğutuyorsunuz duyumcuları da böyle kaçırdınız sayenizde ne olup bittiğinden biz de haber alamıyoruz . Tamam T.K.D. belki geç kaldı ama en azından bir girişimde bulunuyor ve ağırlığını 2014 kpss puanından yana koyuyor bu çok önemlidir ve Kültür Bakanı üzerinde olumlu bir katkısı olabilir . ‘yok şimdi mi aklınıza geldi ‘ yok olayı sahiplenmeyin ‘ gibi saçma sapan yorumlar yapmayın . Sblnt’i de böyle soğuttunuz buradan şimdi hiçbir haber alamıyoruz akıllı davranın biraz .

comments user
sanat tarihçi

bbyhaber Ali Fuat Kartalın yaptığı açıklamayı 1 aydır biliyoruz zaten vize verilmediğini yani yeni bir bilgi sunmuş gibi yazmışsınız ama bilinen bir şeydi.

comments user
Barış

Yeni mi aklina geldi duyarsiz tkd!!

comments user
BBY Haber

Ali Fuat KARTAL 200 sözleşmeli kütüphaneci alımına dair açıklama yaptı–> http://www.bbyhaber.com/bby/2016/06/01/ali-fuatkartal-200-sozlesmeli-kutuphaneci-alimina-dair-aciklama-yapti/

comments user
Htc

Ali Fuat KARTAL 200 sözleşmeli kütüphaneci alımına dair açıklama yaptı–> http://www.bbyhaber.com/bby/2016/06/01/ali-fuatkartal-200-sozlesmeli-kutuphaneci-alimina-dair-aciklama-yapti/

comments user
berivan

Bunu zaten web sitesinde yazdılar maliye bakanı ne zaman imzalayacak acaba onu öğrenebilsek keşke.

comments user
Şakir

Sblnt nin verdiği bilgiye göre yerler bile belirlendi her şey hazır durumda vize onayı bekleniyordu…

comments user
Arkeolog

Bakanlıkla konuşuldu maliyeden onay geldiği an ilana çıkılacak beklemek gibi bi lüksümüz yok denildi

comments user
sanat tarihçi

sanat.g yok öyle birşey geçen alım herşey 10 gün içerisinde oldu onay verildi 1 hafta içinde ilana çıkıldı

comments user
sanat g.

arkadaşlar bakanlıktan birkaç kişiyle görüştüm maliye bakanlığı onay verse dahi alım 3 ayı bulur diyorlar.geçen alımda da maliye bakanının onayından yaklaşık 3 ay sonra alım olmuş.hadi diyelim maliye bakanı onay verdi ondan sonraki süreç daha da önemli bence.o süreyi nasıl kısaltacağız ki?

comments user
Şakir

Barış bende de durum aynı ama inatla ulaşıyoruz müdürlere

comments user
Barış

@şakir, direkt ulaşabildiğin birim amirlerinin veya müdürlerinin tel no sunu burada paylaşırmısın. ben arıyorum çoğu bant kaydı veriyor sonra meşgule atıyor.

comments user
Şakir

Maillerin çok önemli yok. Bu. Saatten sonra sadece telefonlara yüklenilmeli maliye kültür sadece telefon arayabildíğiniz kadar arayın mail aşaması bitti telefonla birebir ğörüşün llgili dairelerle mümkünse direkt müdürleri bağlantın

comments user
bahtsız

Allahım kafayı yicem ya.. biz burda kendimizi paralıyoruz. Haftalardır psikolojimiz bozuldu. Bölüm başkanım çıkmış trt ankara radyosunda kütüphane kültürü söyleşim var dinleyin diyor.
Bu nasıl bir duyarsızlık? Tamam hocam dinleriz hatta dinletiriz yeter ki sen popüler ol aynı şeyleri anlat dur. Biz işsiz gezsek de olur.

comments user
bahtsız

http://forum.memurlar.net/konu/2196231/4.sayfa

Bu forumda hakan kenan adlı kişinin söylediğine göre verdiği iki adrese atılan mailler etki yaratabilirmiş. Bakansekreterya@kulturturizm.gov.tr ve Ozel.kalem@kulturturizm.gov.tr adreslerini unutmayalım buralara mail atalım.

comments user
bahtsız

Ne olur artık biri hayırlı bir haber versin. Bekle bekle sonunda 1 haziran oldu.

comments user
SANATÇIII

bittiğini görmeden pes etmek yok geçen yıl da alım ilanı bir anda yayınlanmadı mı biz mücadeleye devam edelim hayırlısı artık

comments user
Barış

Aylar, haftalar, günler geçti hala somut bir gelişme yok!!
Bakanlık 2014 de sınava girenleri oyalıyor görmezden geliyor.
diğer kamu kurumları 2014 le alım yapıyorken kültürün 2016 ya öteleme çabası anlaşılır gibi değil..!
Bakanlıkların her birimine öneri ve tepki mesajları gönderin arkadaşlar.
Çok oyalandık çok!!!

comments user
arkeolog

2 hafta önceki duyuru bu….

comments user
Analiz

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,160929/onemli-duyuru.html

bunu görmediniz mi?

comments user
arkeolog

Evet bu konuda Barış a ve Bahtsız a katılıyorum. Nereye mail atacağımızı bilelim. Herkes de ona göre yoğun bir şekilde mail atsın……

comments user
bahtsız

Aynen barışa katılıyorum. Çok teşekkür ederiz ne kadar çabaladığınızı biliyoruz. Neden burada herşeyi söylemediğinizi de.. Ancak birlikte hareket etmek için yönlendirin. Şu an da dosyanın maliyede olduğundan başka birşey bilmiyoruz. Gelişme olursa en azından şimdi şunu yapıyoruz deyin ki biz de yapalım.

comments user
Barış

Arkeolog, elimden geldiği kadar ilgili kurumlara gerekli bildirimleri yapıyorum. Benim demek istediğim Facebook grubu ile ortak hareket edilmesidir. Onun için bize ufak ta olsa bilgi versinler ki nereye nasıl mail atacağımızı ve telefon edeceğimizi iyi bilelim.

comments user
bahtsız

Arkeolog sağ ol olumsuz birşey yok diyorsun. Peki maliye ve kültürden başka bir yönlendirme yok değil mi? dosya hala maliyede? Lütfen iyi bir haber olduğunda esirgemeyin. biliyoruz burada herşey söylenmiyor haklısınız ama ufacık güzel bir haber bizim için tutunacak dal oluyor.

comments user
Arkeolog

Barış diğer grup oldukça aktif umutsuzluk yok siz de burdan devam edin

comments user
Barış

Face grubunun neden böyle birşey yaptığı belli onu anladik. Enazindan bilgi verin daa.Ona gore hareket edek. Zaten zaman iyice daraldı bu kisa sürede iyi kordine olmamiz lazim.

comments user
arkeolog

Lanet olası federaller yüzünden değerli meslektaşım…

comments user
Arkeolog5

Bu facedeki grup ne saçma. Grubu gizlemişler giremiyoruz gruba. Sonra alım olursa diyecekler gruptakiler sadece çabaladı. Grupta olan varsa acil grubu gizlilikten çıkarın biz de ekliyeyim. Nedir bu? Saçma sapan şeyler.

comments user
B

TAMAM. TEŞEKKÜRLER.

comments user
arkeolog

B yasalarda vekil danışmanının bir kurumdan bilgi alıp almaması hakkında bir yorum, madde veya hüküm olduğunu sanmıyorum. Çünkü çok ayrıntı bir konu. Fakat suç olduğunu da sanmıyorum. Sonuçta bilgi almak niye suç olsun. Belki vekil alsa bilgiyi daha doğru ve yerinde olur….

comments user
B

ARKADAŞLAR DOSYANIN DURUMU HAKKINDA VEKİL DANIŞMANININ ARAYIP BİLGİ ALMASI YASAL MI? NE YAPABİLİRİM NASIL SÖYLEYEBİLİRİM. LÜTFEN YARDIMCI OLUN BANA

comments user
arkeolog

Arkadaşlar bakana ve maliyeye mail atmaya devam edin. herkes yapsın bu işi lütfen. Salim Yılmaz’ın söyledikleri doğrudur belki de. Elimizden geleni yapalım, olmazsa elimizden geleni yaptık olmadı deriz. Umutsuz olmayınız…..Ela teşekkür ederim yanıtın için. 🙂

comments user
Barış

Yahu hiç kimsenin bakan, müsteşar, milletvekili kısaca tanıdığı yokmu? bir aracı kişi falan olsa daha iyi olmaz mı.
O kadar mail falan atıyoruz ama etki etmiyor galiba.

comments user
elaa

Arkeolog ben bilgi ve belge yönetimi mezunuyum. Adım ela degil. Nick olarak kullanıyorum. 🙂

comments user
bahtsız

iyi hoş uygulayacaklarsa ne güzel ama şursa kalmış belki 40 gün 2014 puanının süresininn dolmasına. bir an önce ilana çıksa

comments user
sanat tarihçi

Az önce hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş bir gazetecinin turizm sorunlarıyla ilgili sorusu üzerine verdiği cevap: 65.hükümet 64.hükümetin devamıdır bir fark yoktur 64.hükümet tarafından hazırlamam eylem paketi aynen devam edecektir.

comments user
bahtsız

geçtiğimiz hafta başından itibaren iyice bir rehavet var. tamam umut azaldı ama sonuçta mücadele edeceğiz. 09.03 itibariyle ilk maili atıyorum. Hadi devam. sınavım iyi geçti yüksek puan alırım demeyin. pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın. zaten bulgurumuza musallat olmaya çalışanlar var 😀

comments user
Barış

Arkadaşlar, dün hükümet meclisten güven oyu aldı.resmi olarak yetki ve sorumluluklar şuanda bakanlarda. Sizlerden ricam gerek maliye ye gerekse kültüre telefon, mail,fax ve twitter aracılığıyla baskı yapmanız. Lütfen arkadaşlar 5 10 kişiyle olacak iş değil, yoğun katılım olması lazım. Saygılar..

comments user
arkeolog

Ela arkeolog musun? Arkeoloji bölümü listesinde Ela adlı biri var da… Merakımı mazur gör. Cevaplamayabilirsin tabi ki de….

comments user
elaa

Arkadaşlar grup yöneticileri,gizli yaptı grubu,bilginize.

comments user
sanat g.

arkadaşların çoğu eminim ki cevaplara bakmadan şu kadar net yapmışımdır diyerek tahminde bulunuyorlardır.size tavsiyem tahminde bulunmayın ve cevaplarınıza bakın çünkü 14 temmuzdaki sonuç çoğunuzu hüsrana uğratacak…sizin kesin doğrudur dediğiniz cevaplar ÖSYM nin cevabıyla maalesef uyuşmuyor.ben hala şoktayımmmmm….

comments user
sait

evet bu meslek böyle işte muhtemelen bazılarının 2016 sınavı iyi geçti o yüzden çekildiler kenara,onlar atanır 2016 sınavına girenler 1-2 sene yazar çizer buralarda memurluğa kapağı atan gerisini düşünmüyor,elbet bizde atanacağız o zaman gel derneğe üye ol diyecekler çok güzel cevaplarım olacak onlara

comments user
Barış

Sanatt, Gruba ulaşılmıyo hala yada birtek ben ulaşamiyorumdur.

comments user
sanatt

face deki grup: 200 kütüphaneci 100 arkeolog 100 s.tarihçi ataması 2014 puanıyla yapılmalı

comments user
arkeolog

Bby2011 ben de mezun olalı 5 sene oldu. 2012 KPSS 75 puan, 2014 KPSS 79 puan. Bakalım bu sefer ne olacak 🙂 hayırlısı…
Atamalar puan üstünlüğüne göre olur geçen seferki gibi( büyük ihtimalle) Mülakatın her yerden kaldırılması herkesin dileği tabi…Bu arada bizim bölümlerden sınavda istediğini yapan çok az kişi vardır. Çoğu kişinin sınav süperdi palavrasını bırakın. ÖSYM Türkçeden flüt gibi çaldı milleti. Arkadaslar hiç birsey bitmiş değil. Nabi Avcıya mail atmaya devam. Üsluba dikkat ederek. Sesimizi ona duyurmamız lazım. …

comments user
Şakir

Sınav kolay ötesi idi…çıkardığınız netlere bakarak atanırım rüyası görüyorsanız 14 temmuzda sizi bir sürpriz bekliyor eldeki kuşu bırakıp daldaki kuşu kovalamayın …maillere telefonlara devam

comments user
emir

Şimdi her şey bitti mi. O sınavı iyi olan arkadaşlar da görecek sıralamalarini puanlar açıklandığında. Metehan hocam sen bari bir şeyler Paylaş olumlu olumsuz

comments user
Barış

Arkeolog5, daha önce yazmıştım bende bulamadım diye. Sınavdan sonra grubu fesh ettiler herhalde.
Bu sessizlik iyi bir durum değil. Galiba çoğu kişinin sınavı iyi geçmiş olmalı ki sessiz kalıyorlar.
Evet siyasi süreç te etkili olmuş olabilir fakat bilinmelidir ki nasil 1günde hükümet kuruluyorsa 1günde de alım ilanı çıkabilir. Açıkcası benimde moralim bozuldu ancak az da olsa ümidim var. Ve hergün mail atamaya devam ediyorum.ins hakkimiz olan kadrolar biran önce ilana çıkar.

comments user
Arkeolog5

Arkadaşlar face de ki grubu bulamıyorum

comments user
Bby2011

@arkeolog sen yanlış anlamışsin tamamen kaldırılsın mülakat istiyorum heryerden ve bir kpss puani ile ya sözleşmeli ya kadrolu bir kez atansin insanlar diyorum. Şahsen gih ths sözleşmeli hiç farketmez biyerden yakalarsam birdaha tercih sınav filan hiç isim olmaz 5 sene olmuş mezun olali 3 kere kpss ye girmisiz ama hep karavana

comments user
Sanat g.

Daha dune kadar 2016 da alım olmasın diye feryat figan edenler 2016 kpss’den sonra sus pus oldular…sınavlar guzel gecmis anlasilan tebrikler

comments user
arkeolog

Bby2011 mülakatla alım olmasını istiyor herhalde. Ya da ben öyle anladım…..

comments user
Barış

Kültür Bakanlığının merkezi haziran alımlarında kütüphaneci kadrosu almayacağı bilgisini teyit eden veya bilgisi olan var mi?

comments user
Bby2011

Mülakat olmasa bile aynı 200 kişinin merkezi atamda da tercih yapabilecek olmasi sıra bekleyenler açısından hep umutsuzluk.

comments user
bby2011

2013 ilanı olacaktı

comments user
bby2011

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,51039/kultur-ve-turizm-bakanligi-sozlesmeli-personel-alimi-ha-.html işte son ilan sözlü sınav ile alınacaktır yazıyor nasıl mülakt yok anlamadım?

comments user
Alperdogan

Bby2011 arkadaşım kültür bakanlığı alımlarında mülakat olmuyor gecen alim mulakatsiz di mesela, puan üstünlüğüne göre alım yapiyo bizim bakanlık…

comments user
bby2011

Bu sayfada yazılan yorumlara baktığımda sözleşmeli 200 kişi alınacak hep 2014-2016 tartışması hakim ve bir yerlere talepte bulunurken alım şöyle olsun böyle olsun üzerine. Arkadaşlar alım sözleşmeli olduğu sürece 200 tane TORPİLLİ arkadaşın sözleşmeli alınması olacaktır. Mülakatlarda dayısı olanın önümüze geçmesi için okumadık yada kpss ye bu nedenle girmiyoruz yazık çok yazık.

2014 yılında askeriyede sivil memurluk olarak kütüphanecilik için mülakata girdim ve sadece sorulan soru ‘nerelisin, kaç kardeşsiniz’ di. Sonuç açıklandı ve mülakatı geçememiştim. Çünkü kimseyi aramadık adam bulmadık, yoksa bu soruları bilemeyecek insan yoktur.

Aynı durum önümüzdeki 200 kişilik alımda da söz konusu olacak Allah yardımcımız olsun.

comments user
M stf

Allahım gör bizleri

comments user
Bby2011

Hiç kimse umursamadi madem torpili olan hem sözleşmeli hem kadrolu atansin ne olursa olsun ben devamli bimere sağa sola sözleşmeli yerleşen tercih yapamasim yazıyorum gerisi sizlere kalmış.

comments user
Barış

Facebook grubu çalışmaları bıraktımı? Ses seda yok.
Ulaşmaya çalışıyorum ama yanıt yok. Galiba sınav iyi geçmiş olmalı.

comments user
alihaydar

merhabalar…arkadaşlar daha önce attığım mesajlarda da görüşlerimi açıkladım…öncelikle kendimize şu soruları sormalıyız niçin 200 sözleşmeli kütüphaneci niçin 200 arkeolog niçin 200 sanat tarihçisi…bir önceki başbakan 200 sözleşmeli sanat tarihçisi ya da arkeolog alacağız demedi…arkadaşlar bizim üzerinde yaşadığımız topraklar birçok medeniyetlere yurt olmuş açık hava müzesi niteliği taşıyan mezopotamya eski yunan hitit sümer gibi tarihin bütün aşamalarına bilime kültüre sonsuz katkıları olmuş medeniyetlerin beşiği olan topraklardır…iş gelecek idealinde bitiyor…bu ülkede binlerce arkeologun kütüphanecinin ve sanat tarihçisinin işinin hakkını vererek çalışması gerekiyor…bundan sonra yaılacak şey devlet büyüklerine bunları anlatmaktır..200 sözleşmeli diyerek bindiğiniz dalı kesiyor geleceğinizi de ipotek altına alıyorsunuz…saygılarımı sunarım

comments user
İstanbul34

Evet Barış kardeşim bir mail atmak zor bir şey değil. Umarım herkes duyarlı olur ve beklediğimiz haberleri alırız.

comments user
arkeolog

Evet arkadaşlar bu yazı iyi gönderelim lütfen. Bakana derdimizi anlatmalıyız. Bu arada Ankara daki eylem ne oldu……

comments user
Barış

İstanbul34, haklısın kardeşim ve yazıda gayet iyi herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etsin lütfen. Biz mücadelemizi verelim gerisi gelir…

comments user
İstanbul34

Bakanın mail adresine ve memurlar.nette bulunan mail adreslerine 600 sözleşmeli personel başlığıyla şu yazıyı yazdım :

Sayın Bakanım,

Bildiğiniz üzere selefiniz Mahir Ünal zamanında Kültür Bakanlığından, ” taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığından, 03/02/2016 tarihli ve 22487 sayılı yazı ile, 2016 yılında istihdam edilmek üzere çeşitli unvanlarda sözleşmeli kadro verilmesi talebinde bulunulduğu, Devlet Personel Başkanlığı ile yapılan şifai görüşmede 400 adet Diğer Teknik Hizmet Personeli (200 adet kütüphaneci, 100 adet arkeolog, 100 adet sanat tarihçi) pozisyonunun ihdasının uygun görüldüğü ve imza aşamasında olduğu , söz konusu teklifin Maliye Bakanlığınca da vize edilmesi halinde personel alımı için ilana gidileceği ” açıklaması yapılmıştı.

Sizlerden istirhamımız konuyla ilgilenmeniz, alımların 2014 puanıyla bir an önce yapılması için gerekli bürokratik işlemlerin gerçekleştirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesidir.
Saygılarımla.

Siz de isterseniz bu yazıyı gönderebilirsiniz. Ayrıca memurlarnette forumdaki Hakan Kenan nickli arkadaşa da bu yazıyı gönderdim o da bu yazıyı gönderebileceğimizi söyledi. Daha vakit var herkes mail atarsa sesimizi duyurabileceğimizi düşünüyorum.

comments user
bahtsız

Hayır neden başka isim kalmamış gibi başkasının nickini kullanıyor ve neden bunu sonradan açıklıyor onu da anlamış değilim.
Arkadaşlar forumda dün bahsi geçen adresleri yazdım ancak yorum onaylanmadı henüz. Forumdaki sayfadan erişebilirsiniz.
yazalım bu iki adrese de birşey kaybetmeyiz. bir umut

http://forum.memurlar.net/konu/2196231/2.sayfa

comments user
SANATÇIII

Benim takma adı kullarak biri msj atıyo itibar etmeyin
herkes elinden geleni yapsın sonuna kadar son güne kadar olmazsa da olmadı deriz 2014 cüyüm ben ötesi zaten mümkün değil

comments user
Şakir

Tkd ye üye değilim eğer olsaydım 40 kere iptal ettirmiştim zaten arkeologlar drnegi tebriği hakkediyor gerçekten zeki karaya memurlar.nete yüklenelim arkadaşlar…

comments user
Şakir

TKD yi. Şilin lügAtınızdan hocalarıda geçin kamu personeli nete yazın memurlar.nete yazın sayın Nabi avcı ya yazın

comments user
bahtsız

bakansekreterya@kulturturizm.gov.tr
ozel.kalem@kulturturizm.gov.tr
Kimseden bize fayda yok forumda paylaşılan iki adres buraya da mail atalım arkadaşlar

comments user
bahtsız

sait o dediğin olursa kırmızı kar yağabilir. aylardır burada neler çekiyoruz. hangi hocanın en azından haklısınız 2014 puanıyla alınması doğru dediğini duydunuz? tüm hocalar tkd de ve tüm öğrencilerine tkd ye üye olun demeyi biliyorlar. Açıklama yapılalı bir buçuk ay oldu 1 tane 1 tane bile birşey söylediklerini dahi duyan olmadı anca kendi kendilerine etkinlik yapıp birbirini ağırlar onlar. hocalarımız da her etkinlikten bir bildiri yayınlar oh mis. Biz kimin umrundayız?

Daha önce yaptığım şu yorumu oku sen de kabulleneceksin hiç birşey yapmayacaklarını.
———————————————
Ben mi yanlış okuyorum yoksa derneğimizin istanbul şubesi bizi ileriye taşıyacak!!! bir adım mı atıyor?
”Katılımcı, Paylaşımcı Şeffaf, Eşitlikçi, Dayanışmacı ve BİRLİKTE ÜRETEN bir meslek derneği bizim ellerimizde” diyen bu dernek bir aydan tek kelime etmeyen dernek mi?
Ah derneğim ah… güzel güzel toplantılarla birbirinizi ağırlayarak ”Mesleğimizin geleceğini birlikte kuralım” diyorsunuz ya .. soruyorum hangi meslek? bir aydır alt tarafı 200 kişi için kendimizi paraladığımız ama hiç umursamadığnız meslek mi? Yazık çok yazık
——————————————————–
duyurunun tamamı aşağıdaki gibi :
“Nasıl bir dernek istiyoruz ?”
29 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda 67 yıllık güçlü mirasımızı daha ileriye taşımak için oluşturulacak yeni dönem dernek organlarını ve hedefleri belirlemek amacıyla gerçekleştirilecek toplantıya tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı davet etmekteyiz.
Mesleğimizin geleceğini birlikte kuralım.
Katılımcı, Paylaşımcı Şeffaf, Eşitlikçi, Dayanışmacı ve BİRLİKTE ÜRETEN bir meslek derneği bizim ellerimizde.
GELENEĞİ GELECEĞE BİRLİKTE TAŞIYALIM!
KATILIN GELİŞTİRELİM!
Çağrıcılar: Samiye Erol Alkan, Mustafa Özyürek
Tarih: 24 Mayıs 2016
Saat: 18.30-20.30
Yer: MEF Üniversitesi Kütüphanesi