×

Ali Fuat KARTAL 200 sözleşmeli kütüphaneci alımına dair açıklama yaptı

TKD Genel Başkanı Ali Fuat KARTAL 200 sözleşmeli kütüphaneci alımı ile ilgili yaşanan belirsizliğe dair bir açıklama yaptı ve şöyle ifade etti “Eski Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun “Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma Programı” toplantısında açıkladığı 200 kütüphaneci istihdam edileceği konusu belirli bir aşamaya gelinmişti. Ancak hükümet değişikliği maalesef süreci olumsuz etkilemiştir. Bugün Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede, söz konusu kadrolara henüz vize verilmediğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Maliye Bakanlığı ilgililerine, meslektaşlarımızın mağdur olmamaları için işlemin bir an önce tamamlanmasını ve 2014 yılı KPSS sonucuna göre alımların yapılmasını istedik. Eski Kültür Bakanı Sayın Mahir Ünal ile yaptığımız görüşmeden sonra gördük ki Sayın Bakan bu konuda gerçekten duyarlı davranmıştı. Aynı duyarlılığı Sayın Nabi Avcı’dan da beklemekteyiz. Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeden edindiğimiz izlenim, Sayın Nabi Avcı’nın bir an önce Maliye Bakanı ile görüşmesi, süreci hızlandıracaktır. TKD olarak bu konuları görüşmek üzere, Sayın Bakandan randevu talebimiz oldu. Umarım bir an önce randevu talebimize olumlu yanıt alırız.”

28 yorum

comments user
bahtsız

sayın Ali Fuat Kartal ne oldu görüşme? tkd nin destek vereceğini duyurması o kadar insanı umutlandırdı. 2 hafa olmuş bu açıklama yapılalı yok mu bir gelişme..

bir çalışma var mı? yoksa biz kendimizi sizden gelecek ”tüm çabalarımıza!! rağmen olumlu sonuç alamadık” gibi bir açıklamaya mı hazırlayalım.

comments user
mustafa

Şimdi bu bakanlığa
Allah belanzı versin desen olmaz..
2014 cüler in hakkı be bu

comments user
bby2011

Teşekkürler Barış.
2014 Kpss baya baya boşa gitti zaten merkezi alımlarda da doğru düzgün birşey alınmadı. Bizim bölüm böyle giderse çok sürmez bi işletme iktisat kamu yönetimi gibi olur ve 90 üstü biraz zor atanır hale gelir. Hakkımızda hayırlısı.

comments user
Barış

bby2011, 70 puan barajı felan olmaz. sıralama ne ise ona göre alırlar. ancak ilana çıkması önemli tabi. çember iyice daraldı.
öSYM de yakında merkezi alım için kadroları açıklar. Merkezi alım sürecinde sözleşmeli alım ilana çıkar mı bilmiyorum ama tek bildiğim bir şey var çok büyük haksızlığa uğruyoruz..!
merkezi alımda bakanlığın personel almayacağı söylentileri var hal böyle olursa 2014 kpss kabus resmen!

comments user
şakir

Bundan 5 sene önceydi…O zamanda Tapu ve kadastro genel müdürlüğü yüzlerce çalışanına Tapu arşiv memuru kadrosu ihdas etmişti…O zamanda böyle çırpınmıştık defalarca hocalara mailler atmıştık hocalardan bir tek Bülent Hoca uğraşmıştı canla başla…O yüzden tenzih ettik kendilerini…TKD başkanı da didinmişti o zaman…Nereden nereye gelindi…

comments user
şakir

Avrasya kütüphaneciler derneğine gelince bu derneğin yöneticilerinin bu derneğin varlığına bizzat kendilerinin dahi inandıklarını düşünmüyorum…Al birini vur ötekine…Meslek örgütlerinin, hocaların (Sayın Bülent YILMAZ’ı tenzih ederim)durumu ”kendisi himmete muhtaç dede, ki gayrıya himmet ede noktasında”…

comments user
bby2011

Bu ne kadar hantal bir işleyiş böyle, alacakları sözleşmeli 200 kişi için bize şu yaşatılan hakikaten zulümdür. Gören de 1000-2000 kişilik alım yapacaklar zanneder. Alt tarafı 200 ve onu da bunlar alana kadar emekli olacağız işçilikten.

Benim son bir sorum olacak bu alım eğer gerçekleşirse 70 puan barajıyla mı çıkıyor ilana?

comments user
şakir

Şimdiden notumuzu düşelim…TKD açıklaması bir göz boyama operasyonudur.Kozmetik bir girişimdir…Gelen tepkilerin yoğunluğu üzerine kerhen yapılan bir iştir…Şimdiden söyleyelim arkadaşlar; kendinizi içinde maalesef,üzülerek belirtiyoruz ki,tüm girişimlerimize rağmen ve bunların bilimum türevlerini barındıran ifadelerin geçtiği açıklamalara hazırlayın…Bu süreçt şahit olunan sessizlik bunun en büyük delilidir…TKD devrede diye rehavete kapılmayın…Beklenti içine girmeyin…

comments user
bahtsız

yahu ilan hala çıkmadı haziranın ilk haftası geçti bile 22 si,nde merkezi alım çıkıcak..
Ayrıca bu mülakat muhabbeti nedir? bizim bakanlıkta senelerdir olmamış birşey.. zaten hakkımızı henüz alamamışken neden akıllarına karpuz kabuğu düşürüyorsunuz. Zaten bu 2016 muhabbeti de bi algıyla çıktı ortaya tüm bakanlıklar 2014le alım yaparken bir tek bizimkiler 2016 diye birşey attı ortaya hala uğraşıyoruz. Şimdi de mülakat mı? kusura bakmayın yok 5 katı bilmem ne öylesi işinize geliyor diye daha fazla algı atmayın ortaya iki yıldır bekliyoruz. eğer hakkımızı alamazsak da emin olun kimse hayrını görmez aylar önce bize sözü verilmiş olan kadroların.

comments user
Barış

Yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Mail, telefon.. twiter da kullandik. Ins ise yarıyordur. Vakit daraldi iyice.

comments user
bby2011

Bir an önce şu 2016 puanı açıklanmadan sözleşmeli alım olması için yapılabilecek başka ne varsa yapalım arkadaşlar olmazsa twitter da başlık açalım tekrardan.

comments user
şakir

Arkadaşlar herkes gergin…provakasyonlar,tacizler oluyor sükunet illa sükunet…Dananın kuyruğu yakında kopacak…Herkes efendi gibi mücadelesini vermeye devam etsin lütfen…Buraya yazıp çizen istisnasız herkesin bir beklentisi bir planı ve çıkarı var…Ama bunların hepsinin üstünde de hak hukuk ,adalet var…Sabredelim…Hoplayıp zıplamayalım işimize bakalım…Hakkımızı verirlerse tebrik edelim yok vermezlerse hakkımızı helal etmeyeceğiz…Burası açık…Tevile eğip bükmeye açık bir tarafı yok olayın…Mesele temel tahlilde budur…Ne bundan fazlası ne bundan azı…Hep beraber şahit oluyoruz işte …Pişiğin ilacı var da pişkinliğin ,salağa yatmanın ilacı yok…

comments user
metehan

İller belirlendi her şey hazır maliye onayı verdiği an ilana çıkılacak ve burada önemli olan başvurusu süresinin 14 temmuza kadar bitmesi o da hayli hayli yetişiyor belli ki puanın yetmiyor bir umut 2016 diyorsun ama sende bu zeka varken orada da puanın yetmez merak etme bby’cik öyle 5 katı çağırılacak sen de torpil bulacan hiç hayal kurma 2016’da da ben senin önünde olurum ben yine atanırım sen yine burada ancak küfür edersin haydi naş şimdi .

comments user
metehan

Bir de bu mülakat muhabbeti nereden çıktı geçen sene alım puan üstünlüğüne göre yapıldı bby puanın yetmiyor mu yoksa çok zekisin ! ya dereceye giremedin mi anca 5 katı çağırılınca mı sana sıra geliyor torpil mi kovalayacaksın oradan ?

comments user
bby2011

Herşeyi anladık da bu 2014 puanımız da boşa gitmeden alım olacak mı olmayak mı? Kütüphaneci memur bir arkadaşım dosyanın maliyeden de çıktığını ve topun Kültür Bakanlığı’nda olduğunu söyleyeli 1 hafta oluyor.

comments user
cem

ya ne merkezi alımı ne mülakatı şaka mı yapıyorsunuz hiç mi takip etmiyorsunuz arkadaşlar diğer butür alımları. Kaç kere söylendi ve uygulandı alım sözleşmeli ve tek seferde alınacak!

comments user
Barış

Arkadaşlar, geçte olsa sahiplenmesi güzel bir şey. Bunun üzerine olay soğumadan yani sözde kalmaması için söylenenlerin TKD ve üyelerine gerek mail aracılığıyla gerekse sosyal medya aracılığıyla mesajlar gönderelim. Biran önce görüşülüp,bakan beye iletilmesi lazım mağduriyetimizin.

comments user
Mehmet

Nihayet bu işi sahiplenen biri çıktı çok şükür.

comments user
Cemal Erol

BUNCA ZAMAN NEDEN BEKLENDİ ANLAMADIĞIM NOKTA BU BİR AN ÖNCE GÖRÜŞÜLSÜN ARALIKTA SÖZ VERİLDİ

comments user
SANATÇIII

Bu görüşmeyi bir an önce yapsalar ii olur verilmiş bir söz var 7 ay oldu

comments user
bahtsız

Hakan cunku 2 yildir bekliyoruz ve aralik ayindan bu yana bize verilmos bir soz var. Daha 2016 sinavina gireli 10 gun olmusken 2016 nin hakki demek esas yanlis olur. TAbi ki bundan sonra daha fazla alim olmasi icin cabalayacagiz ama bu 200 kisilik alim 2014 puaniyla alinmali hak olan bu

comments user
Asım

Dernek, sizi arkadan vuruyor dediğimizde burada bize kızmışlardı. O günden itibaren kütüphaneci mesleği gerçekleri birebir yaşayarak gördü. Biz 20 yıldır bu işin içindeyiz, söyledik ama dinletemedik. Umarım 2014 ile gençler hak ettiklerini alırlar.

comments user
Barış

TKD ve üyeleri 4 aydir nerdeydiniz haa!! Bari bi zahmet şimdiden sonra çabalayin. Tabi sozde kalmazssa.

comments user
bahtsız

Vaw!! destek.. açıklama yapıldıktan 41 gün sonra TAM 41 GÜN SONRA… Biz günlerdir kendimizi paralarken, TKD bir randevu alsın bize destek olsun derken bir kez bile sesimizi duymayan tkd… Çok şükür…
Bunu 41 gün önce yapmanız gerekiyordu. Belki de en başından iletişime geçseydiniz ilan şimdiye çıkmıştı.
Ama şunu bilin ki Eğer bu alım 2014 puanı ile olabilirse bunu bizim sayemizde oldu diye kendinize mal edemeyeceksiniz. ve biz 41 günlük sessizliğinizi hiç unutmayacağız.

Ha şu an aklınıza geldiyse, sesimizi yeni duyduysanız, vicdanınız 41 gün sonra devreye girdiyse ne ala.. teşekkür ederiz.

comments user
hakan

özellikle neden sadece 2014 ataması isteniyor yani bu kadroları 2014 kpss ye girenler hakediyor da 2016 da girenler haketmiuor mu?? malesef meslek erbablarımızda günü kurtarma peşinde e hadi öyle olsun..

comments user
elaa

Ali Bey teşekkür ederiz. Bizler için çok geç olmadan,görüşmelerinizi bekliyoruz. İyi çalışmalar dilerim.

comments user
ninova

bence 2016 ya bile nasip olmayacak

comments user
berivan

KALDI 2016YA BU ALIMLAR NE YAZIK Kİ NE VİZEYMİŞ YA HALA ÇIKAMADI.