×

300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız

Kültür Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı ile müze, kütüphane ve sinemaya ilişkin 3 protokol imzalayacaklarını belirterek, “Öğretmenlerimize müze, kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. Bir de illerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. (burada şunu belirtmekte yarar var; öğretmenlere kütüphanelerin yönetimi hakkında bilgi verilmesine, eğitim verilmesine gerek yok, çünkü bu eğitimi alan Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları var iken böyle bir uygulamaya gerek yok, buralarda çalıştırılması gereken kişiler bizleriz, yaşayan kütüphane ancak mesleki eğitim alan bizlerle olur!!! Öğretmenler kendi alanlarına hizmet vermeli bizler ise kütüphanelere can vermeliyiz, başka türlü olması imkansız@bbyhaber)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak’ın, kendisiyle yaptığı bir telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin basında çıkan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ünal, İzmir’deki fuarda Diyarbakır standına gittiğini anımsattı.

Bu stantta Diyarbakır’daki kültürel mirasın kendileri için ne kadar değerli olduğunu, bu konudaki hassasiyetini anlattığını, ayrıca Dört Ayaklı Minare, Kurşunlu Camisi ve Paşa Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Ertesi gün, doğrudan telefonumdan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve aramızda öyle ifade edildiği gibi değil son derece kibar bir şekilde, bu durumdan duyduğu sıkıntıyı kendisi de dile getirdi. Bu durumdan belediye başkanı olarak muzdarip olduğunu ifade etti. Ben de kendisine, ‘Bu konuda inisiyatif kullanın. Diyarbakır’ı terörize edenlere, hendekleri açanlara, Diyarbakır’ı ve ülkeyi bir şiddet sarmalına sokmak isteyenlere karşı bir inisiyatif kullanın’ dedim. Biz tabii ki oradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacağız. Ama dedim ki ‘Biz Bakanlık olarak bir taraftan da hem İçişleri Bakanı hem ilgili mülki idari amirlerle görüşerek oradaki kültürel mirasın korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.’ Oradaki kültür müdürlerimizle, müze müdürlerimizle ve o illerdeki koruma kurullarımızla sürekli temas halinde olduğumuzu ve meseleyi yakından takip ettiğimizi kendisine ifade ettim.”

Bakan Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reform paketini açıklarken, “Kültüre çok büyük önem veriyoruz ve ayrıca kültür paketi açıklayacağız” ifadesini kullandığını hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu ile bir araya geleceklerini ve pakete son şeklini vereceklerini bildiren Ünal, “Ocak ayı içerisinde inşallah” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hem kültürel alanda hem de turizm alanında yapısal tedbirler alması gerektiğine işaret eden Ünal, turizmde sorunları telafi edici önlemleri konuştuklarını ancak gerek yapısal gerekse Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili tedbirler alma zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bakan Ünal, kültür alanında gelecek yıla ait öncelikli hedeflerinin sorulması üzerine, Türkiye’de kültür ve sanat konuşulmaya başlandığında bunlar üzerinden belli gerilim hatlarının oluşturulduğunu söyledi.

“TÜSAK üzerinden, AKM üzerinden bir gerilim hattı ve bu gerilim hattına takıldığınız anda kültür ve sanatı konuşamaz hale geliyorsunuz” ifadesini kullanan Ünal, bu nedenle öncelikli olarak kültürün ve sanatın bu gerilim çerçevesinde konuşulmaması gerektiğini vurguladı.

Kültür paketi üzerinden gelecek 4 yılın eylem planını ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Ünal, bu belirlenirken, kütür ve sanat camiasının önemli paydaşlarıyla görüşmeye başladıklarını söyledi.

– “Şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız”

Eylem planında gönüllü olarak ya da projeyle kim görev almak istiyorsa bu süreci gerilim hattına takılmadan beraberce sürdürmek istediklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

“Kültür ve sanat politikalarını şehir üzerinden somutlaştırmak istiyoruz. Şehirde yaşayan insanın yaşam biçimine ‘kültür’ diyoruz. Bu kültürün içeriğine baktığımızda sanat, sinema, tiyatro, konser ne kadar yer alıyor? Mimari olarak da her anlamda bu kültürün kimliği var. Kültür politikalarımızı şehir üzerinden somutlaştırmak ve öncelikli olarak kültürel mirası hem korumak hem de kültürel mirasın birinci aşamada bir envanterini çıkarmak. Bu, büyük oranda tamamlamış durumda. Yani yazma eserlerden tutun da kütüphaneciliğe, oradan ören yerlerinde belli mimari eserlerin korunmasına varıncaya kadar.”

Her şehrin bir hafızasının olduğunu, ardından ikinci derecede “şehirlerin kimliği” konusunun bulunduğunu kaydeden Ünal, Edirne’yi örnek göstererek, “Serhat şehri”, “Selimiye Camisi” gibi kavramların bu şehir için bir kimlik olduğunu anlattı.

Kültür kavramıyla bir yaşam biçiminin estetize edilmesinin anlatıldığını dile getiren Ünal, “Bu çerçevede baktığımızda şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız” dedi.

– “Her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve müzeler

Bu kapsamda müze ve kütüphanenin iki temel sac ayağını oluşturacağını söyleyen Ünal, her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Müze ve kütüphanelerin o şehirdeki ortaokul ve lise öğrencilerine dönük olmasını birinci öncelik olarak belirlediklerini dile getiren Ünal, “Önce çocuk doğduğu şehri tanımalı, sokaklarını, kültürünü, kimliğini tatmalı, yaşamalı, o şehrin hafızasını bir aidiyet haline getirmeli” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta doğduğunu dile getiren Ünal, “Hepimiz İstanbul’a aşık gençler olarak büyüdük. Ama İstanbul’a aşık gençler olarak büyümemiz bizi ötekileştirdi, bizi taşralı haline getirdi. Oysa Urfa’da, Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Edirne’de doğan, başka şehirlerde doğan çocuklar, İstanbul’u sevmeliydiler ama en az İstanbul kadar doğdukları şehrin kimliğine, kültürüne ve hafızasına da sahip olmaları gerekirdi” değerlendirmesini yaptı.

– Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalayacaklarını bildiren Ünal, protokollere ilişkin, “Müze, kütüphane ve sinema… Öğretmenlerimize müze ve kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. İllerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” bilgisini paylaştı.

Ünal, şu an 80 bin tane restorasyona muhtaç yazma eserin bulunduğunu, bunlardan 25 bininin acil restorasyon ihtiyacı olduğunu belirtti. Türkiye’de 100 kişinin, kağıt restorasyonu yapabildiğini dikkati çeken Ünal, bu sayıyı arttırmak gerektiğini söyledi.

– “Kütüphaneci, arkeolog, sanat tarihçisi alınacak”

Ünal, “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye konuştu.

Yazma eserlerin tıpkı basımlarını da yaptıklarını, yani yazma eserleri entelektüellerle ve akademisyenlerle buluşturduklarını aktaran Ünal, hafıza inşa edilmediğinde bir kimlikten, kimlik olmadığında ise bir kültürden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Bu kimliği, bir etnik kimlik ya da bir inanç grubunun kimliği olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Ünal, “Hafızası olmayan bir insanın kimliğinden bahsedebilir miyiz? Kimlik krizi yaşayan bir insanın kültürel hayatından bahsedebilir miyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ünal, açıklanacak pakette kütüphane, müze, sinema, tiyatro ve sahne sanatlarının öncelikli yeri olacağını söyledi.

– Gençlere sanat alanında teşvik

Hükümet programındaki GENÇDES Projesi hakkında bilgi veren Bakan Ünal, “Birçok alanda destek veriyoruz ama kültürel alanda şimdi destekleri ve teşvikleri daha da arttıracağız. Kültürel alanda hem kısa film hem tiyatro hem sahne hem görsel sanatlarda inşallah önümüzdeki dönem gençlerimize proje bazlı çok ciddi mali destekler de sunacağız. Çok temel bir şey vardır. İlgi neredeyse enerji oradadır. Bir yerde ilgi oluşturmanız için oraya bir miktar enerji de transfer etmeniz gerekiyor. O yüzden gençlere dönük çok ciddi kültürel teşvik ve desteklerimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta çekimleri yapılan Yedi Güzel Adam dizisi ile Cahit Zarifoğlu’nun evinin müze yapılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

“Sadece Zarifoğlu değil. Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt. 2011’de Kahramanmaraş’a gitiğimde ilk düşündüğüm şey şuydu. Biber ve dondurma da Kahramanmaraş ile anılan önemli ürünler ama biz sadece Kahramanmaraş’ı biber ve dondurma ile değil kendi hafızasında var olan Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Aslan Bey, TBMM kurulmadan 12 Şubat’ta Fransız’ı kendi içerisinden atan o İstiklal Mücadelesi, madalyası ile… 7 Güzel Adam ile, Erdem Beyazıt ile Cahit Zarifoğlu ile Nuri Pakdil ile… Bunun için ne yapabiliriz diye düşündük. 7 Güzel Adam dizisi o zaman ortaya çıktı. Çok da güzel oldu. Halen insanlar dizinin çekiminin yapıldığı okula gelip geziyorlar, oradaki o meşhur pastahaneye gidiyorlar. Dizide aynı zamanda ‘kara lise’ olarak bilinen liseyi Edebiyat Müzesi haline dönüştürüyoruz.”

– “Kütüphaneleri yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz”

Kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını, Edirne, Kars, İstanbul, Şanlıurfa, Elazığ, Harput, Mardin ve Diyarbakır’ın bu anlamda özel ilgi gösterecekleri kentler olduğunu anlatan Ünal, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim Bakanlıkları ve büyükşehir belediyeleri ile bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışması düşündüğünü dile getiren Ünal, “Melih Bey ile görüşeceğiz. Mesela Melih Bey, Hacıbayram’ın karşısına eski Ankara evlerinin olduğu bir bölüm düşünüyor. İlgili bakanlıklar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’nın sur içini, eski Ankara’yı hafızasıyla, ruhuyla ve kimliğiyle ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bundan sonra gelen nesillere önce o şehri göstermemiz gerekiyor ki onların bir hafızası olsun, onların kente bir aidiyeti oluşsun” diye konuştu.

Ünal, Bakanlık olarak çocuk kütüphanelerinin, özel çalışma alanları içerisinde olduğunu vurguladı. Ünal, şunları kaydetti:

“Çocuklar kreşlerde, anaokullarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama biz illerde bir uygulama olarak şu anda onun mimari tasarımı için de bir çalışma başlattık. Biz kütüphaneleri de yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz. Yeni bir tasarım. Sadece okuyucunun kitapla buluştuğu değil aynı zamanda okuyucunun yazarla buluştuğu, aynı zamanda okuyucunun sosyalleşme imkanının olacağı, ‘kitap kafe’ tarzında mekanların olduğu bir alan. Uzun zamandan bu yana bir kültür merkezi konseptimiz vardı. Kültür merkezi konseptini şimdi biraz daha geri çekip, daha çok yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler. Müze mantığımızda daha çok şehir müzesi. O şehrin tarihini, kültürünü, şahsiyetlerini, mirasını ortaokul ve lise öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte giderek özümseyecekleri mekanlar haline getirmeyi planlıyoruz. Şehirlerin kimliklerini, kültürlerini ve hafızalarını, ruhlarını inşa edersek zaten o kültürü ve medeniyeti inşa etmiş olacağız.”

Bu arada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Bakan Ünal’a ilk kez milletvekili seçildiği 2011’de, TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında çekilen fotoğrafını hediye etti.

Kaynak:http://www.memurlar.net/

2.539 yorum

comments user
Sait

Arkadaşlar bir an önce tkd yetkilileri yanlarına bölüm Başkan’ları alıp bakanın yanına gidip uzun uzun bu bölüm Hakkı’nda konuşulup kütüphanelerin durumunu anlatıp bu işi sadece bizim yapabileceğimizi belirtmeliler eğitime önem veren bi bakan Nabi Avcı çok zor gibi gözüksene 1000 kütüphaneci bile alınabilir şu 2 3 yılda malum o kadar çok açık var ki halk kütüphanelerinde bunun yanı sıra ortaöğretim ve ilköğretimlere kütüphane projeleri de çıkabilir olmayacak iş değil inanın açıkta kimse kalmaz

Fakat ilk cümlem gerçekleşir mi bekleyip göreceğiz derse gelmeye üşenen hocalarımız asistanı gönderir bakanın yanına belli mi olur

Olacaksa şu 1-2 ay içinde bişeyler olur bölümün geleceği için bakanı bu konuda çok iyi bilgilendirmek lazım kütüphaneciler boşuna mı okuyor

comments user
bby2011

Arkadaşlar neden 2014-2016 olayına bu kadar takıldınız da sözleşmeli alımların akabinde merkezi alımda insanların tercih yapamaması mevzusunu kimse hiç bir yerde dillendirmiyor. Esas meselemizin bu olması gerekmez mi? Zira 200 kişilik alım hangi senenin puanı ile olursa olsun yerleşemeyenlerin önünde bir 200 kişi daha var olarak kalacak.

comments user
zehra

eski bakanımızın da projeleri gayet güzeldi ve alımların artacağı yönünde sinyalleri vermişti zaten.yeni bakanımız bu projelerin üzerine ekleyerek devam ettireceğini belirtmiş.hep dua ederdim nabi avcı bizim bakanımız olsun diye.yıllar sonra duam kabul oldu çok şükür.ayrıca nabi avcı özellikle mağdur bölümler üzerinde gayet başarılı çalışmalar yapmıştır.yıllarca atanamayan öğretmen arkadaşlarım nabi avcı sayesinde atandı.mağduriyetimizi sürekli kendisine iletirsek kayıtsız kalmayacaktır…

comments user
zehra

alımlar 2014 te olur mu onu bilemem ama şuna kesinlikle inanıyorum yılda yaklaşık 35 bin öğretmen ataması yapan bakana 600 gibi rakamlar çerez gibi gelir.2016-2018 yılları arasında 2000 alım yapılsa zaten çoğumuz atanırız.35 binin yanında 2 bin nedir ki?benim nabi avcıya güvenim sonsuz atamalar artacak inşallah.yüksek puanlarımız elimizde kalmayacak herkes hakettiği yerde olacak.2014 puanıyla alım olmasa da kendinizi üzmeyin aldığınız yeni puanlarla atanacaksınız zaten…

comments user
kutuphaneci

http://www.kamupersoneli.net/m/?id=3890

comments user
arkeolog

Şakir seni yeniden aramızda görmek güzel. Bu iş olmazsa kaybedenler kulübü kuracağız. Daha önce sizinle kasımda atanmış mıydık diye sorarız üye olmak isteyenlere 🙂 İşin şakası bir yana seninle aynı fikirdeyim. Direkt bakana ulaşmamız gerekiyor. Ona meramımızı anlatmamız gerekiyor. Bu aşağıda bahsettiğim grup bunun için çalışıyor. Takip edebilirsin. Bence bu iş olacak. Ama biz de psikoloji namına hiç bir şey kalmadığı zaman……

comments user
şakir

SAyın Nabi Avcının kütüphanelere ilgisi ve sempatisi Sayın Mahir Ünaldan az değildir…Okul kütüphanelerinde kütüphaneci istihdamı konusundaki yaklaşımını hatırlayın…Okul kütüphanecisi istihdamı bu döneme yetişmedi ama bu isterseniz yetişir…Maliye Bakanına bir rica telefonu yeter…

comments user
şakir

Kamupersoneli.nete memurlar.nete bastırmak lazım…Mağduriyet söz konusu… Sayın Nabi Avcının acilen bu konuya çözüm getirmesi noktasında manşet yaptırılmalı…Kamupersoneli.net ten Zeki Bey kayıtsız kalmaz…Memurlar.netede yazın çıkmadık candan umut kesilmez…Bu gemi batacaksa bile sirenlerini çala çala batsın hiç değilse…Şurada yazılanları okudukça insan üzülüyor insanların çaresizliklerini görünce…Hiç kelam edilmeseydi keşke insanların psikolojisi allak bullak edilmeseydi…Aralıktaki açıklamalardan sonra sevinçten havalara zıplayanlar elinde 2014 kpss puanı olanlardı…Demek ki alayımız yanlış anlamışız…Bunu konuyla alakası olmayan bir çok insana anlattım…Ne anlarsın bu sözlerden diye ki bu insanlar mühendis doktor finansçı vs…Yani anlayış ve algılama problemi olmayan insanlar onlarda bizler gibi ”yanlış anladı”…2014 kastediliyor dediler…Bu saaten sonra bir anlamı da kalmadı zaten….Bu komedi yakında bitecek…@sblnt @Metehan gibi arkadaşlar iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştılar…Şüphem yok…Beklentiler terse dönünce hava değişince şöyle demiştiniz böyle demiştiniz moduna girmek ayıp etmek demektir bu arkadaşlara…Kimseden kıyak torpil güzellik talep edilmedi bu güne kadar…Bu insanlar sadece hakları olduklarına inandıkları taahhüt edileni vaad edileni istediler…Ellerinde puanı bile olmayanlar onlara vermeyin bu kadroları bize verin derken 2018 kpss ye gireceklerin 2016 ya vermeyin kadroları kadrolar 2018 kpss ye girenlerin hakkıdır iddiaları kadar taleplerinde haklı idiler…Sayın TKD yetkilileri yeni Sayın Bakanımızı ziyaret etmeyi düşünüyorlardır herhalde…Hayırlı olsun ziyareti…Kütüphanelerin öneminden kitap okumanın faziletlerinden uzun uzun bahsederler artık…Kendilerinden samimi ricam o görüşmede bu konulara hiç girmemeleridir…Bu konularla keyiflerini kaçırmalarına gerek yok…@salim yılmaz nickli arkadaşın söylediklerini ciddiye alıyorum ben… Metehan kardeşimizin dediği gibi belkide ben yanılıyorum ama ben gene de ciddiye alıyorum…Olmayacağını sıkıntıya girdiğini bile bile maillere telefonlara devam ediyorum şahsen…Söz verdik bir kere…Bile bile lades olsa bile aksiyona devam….

comments user
Barış

İnşallah diyelim…

comments user
M stf

Benim hala umudum var alımlar 2014 le olacak

comments user
arkeolog

Mail adresleri paylaşıldı….

comments user
arkeolog

Arkadaslar memurlarnette daha önce bahsettiğim forumda Hakan Kenan rumuzlu bir arkadaş var. Gayet etkin….Kültür B ğını aramış. Özel kalem müdürü ile görüşmek istemiş fakat müdür bakanın yanındaymış. Salı günü görüşecekmiş. Ona iki tane mail adresi vermişler. Herkes oraya içeriği aynı bir iki mail atsın diyor. Adresleri paylaşacakmış. Bu arada memurlarnetin yönetimi ile de görüşmeye çalışıyormuş haber yaptırmak için.. Arkadaslar o grupla da temas kurup birlikte hareket edebiliriz. Bilgilerinize…..

comments user
Barış

Metehan hocam 3 aydir didiniyoruz yani enazindan kendi adıma konuşayım. Aramadim yer kalmadı. Ha şu 1 ayda ayni şeyleri yine yapayim. Ancak görünen o ki pek etkin olamiyoruz. İnşâllah olur demekten başka çare de yok gibi…

comments user
metehan

Ben de diyorum benim bildiğim sanatçı 3 böyle yazmaz sanatçı sen misin o 2016’cı kesilen bir anda , 2016 kpss’de kötü geçti anlaşılan kendini İlahiyat’a vurmuşsun . Arkadaşlar tekrar ediyorum Salim Yılmaz kimdir amacı nedir bilmiyorum kendisine de güvenmiyorum . Süreç ile ilgili bildiğim şeyler var ancak kesinlikle paylaşamam şu anda durumumuz ne iyimser ne de kötümser bana göre son 1 ay her yere bastırmalısınız özellikle maliye bakanlığına .

comments user
arkeolog

Tamam adamım derin bir nefes al ve elindekini yere bırak….
🙂

comments user
Barış

Yılan hikayesine döndü artık bu durum. kimin ne dediği belirsiz oldu. kime inanılacak kime güvenilecek hakikatten belirsiz!
Aralık ayından itibaren sürekli gündemde olan bir atama söz konusu… sadece lafta kaldığına şu günlerde şahit olmaktayız. Yada yaşanan olaylar lafta kalmasına neden oldu diyelim. Hep söylenenler: Az sabredin,az kaldı, yakında, gündemi takip edin vs kelimelerle bu güne geldik. Bu süreç bir çok kişiye umut oldu ümit oldu…
2014 kpss de zaten ayrı bir parantez açmak gerek. Hayal kırıklıklarıyla dolu 2 sene… diyecek söz bulamıyorum. 🙁

comments user
bahtsız

arkadaşlar sanatcııı ya kızamayız. bu durum hepimizi yıprattı bazılarımızı daha fazla. haksız da değil verilen her tarih yanlış çıktı. ama bu tarih verenlerin de suçu değil. srblnt de metehan da elinden geleni yapıyor.
hiç beklenmedik şeyler oldu. 14 senedir gık çıkarmayan hukumetin bizim alımımız zamanında değişeceği tuttu.
bizi bu hale düşürenler psikolojimizi bozanlar alay eder gibi iş sarkıtanlar utansın ne deyim.

comments user
arkeolog

SANATÇII kardeşim güldürdün beni Allah ta seni güldürsün. İlahiyat okuyacaksın demek. Bana da mantıklı geldi. Bu arada en fazla sen yazmışsındır sblnt gel bizi aydınlat Metehan hocam bize bir görün diye….:)

comments user
sanat tarihçi

SANATCI aşırı mübalağa yapıyorsun bakanlar kurulu bu pazar güvenoyu alacak.görende sanki bir hükümet 3 ayda kuruluyor

comments user
arkeolog

Metehan Salim e inanmıyor. Kurnazlık yapıyor diyor. Daha önce böyle söyledi….

comments user
Barış

@salim yılmaz, söylediklerinizde çok emin konuşuyorsunuz. Benim sorum, bu emin konuşmanızın sağlam bir kaynağı var mı? Malum buna benzer çok şeyler paylaşıldı ama işte öyle…

comments user
Sanattt

SALİM YILMAZ HOCAM PEKİ diğer 200 kişinin AKIBETİ NE OLACAK BİR BİLGİNİZ VAR MI ACABA??

comments user
bahtsız

sanatcııı haklısın inan herkes senn gibi psikolojisi bozuldu herkesin. Benm de umudum kalmadı ama yine de mücadeleden vazgeçemiyorum. çünkü bundan başka hiçbir umudum yok. eminim bir çok kişinin öyle evet çok olumsuzluk var ama süremizde var haziran bittiğinde hala ilana çıkmamışsa tamam bitti deriz boşa uğraştık deriz. ama ben ne olursa olsun son ana kadar mail atmaya aramaya devam edeceğim.
salim yılmaz senin söylediklerine gelince inanmayı ne kadar itiyorum bilemezsin ama iki yıldır her defasında umutlanıp her defasında hayal kırıklığına uğramaktan o kadar yoruldum ki. Umarım dediğin gibidir. umarım bu sefer boşa çıkmaz.

comments user
salim yılmaz

Sanatçı kardes ilan çıktığı zaman benden Helal lik isteyeceksin bu konuyla alakalı önemli gelişmeler var ama aramızda 2016 cılar olduğu için paylaşmak istemiyorum. Sadece arkadaşlar biraz daha sabredin maliyedeki 1656 nolu evrak şu an maliye Bakanının önünde gelen resmi evraga 1 ay içinde cevap verilmesi lazım ayrıca bu dosya 3000 personel dosyası bunların içinde iskur aracılığıyla 6 aylığına alınacak personeller var ayrıca arazide vasıfli vasıfsiz kazılarda çalışacak işçi dosyası var biraz sabredin bakan bunları inceliyor imzayı er yada geç atacak.bu dosya 18 Mayısta çalışma bakanlığında elden maliye bakanlığına gitti hükümet kurulma süreci de oldu biraz gecikmiş olabilir ama mücadeleyi kaybetmeyelim arkadaşlar. Slbnt arkadasa gelince ben onu tanımıyorum ama duyduğuma göre verdiği bilgiler dogruymus hepinize saygılar. .

comments user
B

ARKADAŞLAR VEKİL DANIŞMANI YOLUYLA MALİYE VE KÜLTÜR BAKANLIĞINA YAZI GÖNDERECEĞİM. BANA BİR ÖRNEK YAZI YAZAR MISINIZ. HEP BİRLİKTE KARAR VERİP YAZALIM.SİZLER DAHA ÖNCE HAZIRLADINIZ.

comments user
Barış

Bu 200 atama kontenjanı nı bakanlık mühendis, mimar vs.de kullanacak. Aksine dezavantaj oldu bizim için. Evet üniversitelerden gelecek ama bu sayı inan 30 geçmez. Sonuç olarak merkezi alım yine hüsran olacak bizler için. Malum tek umudumuz sözleşmeli alımda idi ancak son dönemde yaşanan olaylar bu umudu da zayıflattı. (şahsi düşüncem)

comments user
ninova

bakanlık bizden 20-30 kişi alıyordu alımları azaltsalar zaten yine bu kadar olması lazım bence. Hem bakanlığa atama izni olarak geçen yıl ile aynı sayı verildi bu da bizler için avantaj.Üniversite faktörünü de düşünmek lazım geçen yıl üniversitelere ortalama 20-25 kadro izni verilirken bu sene bazı üniversitelere 50 ye yakın atama izni verildi…Tkd ve hocalar hakkında ise konuşmak bile istemiyorum.

comments user
arşivcilik

@ninova tamam o zaman bende twitter face falan olmadığı için takip edemedim…teşekkürler…Buradan şu çıkar sadece ikinci evrak no su ile yazı onay sürecinde bekliyor…onay aldığı an otamatikman resmi tarihinide alacak ve kültüre gönderilecek…merkezi yerleştirme ile dpb ye bildirildi kadrolar dpd den veya kültürden bimer üzerinden resmi yazı ile öğrenilebilir…herkes elinden geleni fazlasıyla yaptı…45 – 50 gün var puanın geçerliliğini yitirmesine…şaşıracakmıyız ? sanmıyorum…bu süreçte bir çok gerçeğe şahit olduk…tkd yi gördük mesela… hocalarınızı gördünüz arkadaşlar…sivil toplum kuruluşlarının dansözlüklerine şahit olduk hep beraberce…kısacası kimin kaç okka çektiğini gördük…2014 ile mi olur 2016 ile mi olur orasını bilmem ama mundar edildi bu kadrolar artık…dediğim gibi ah lı kadrolar bu kadrolar…2016 ile yerleşen arkadaşlarda gönül rahatlığıyla bizim hakkımızdı hakkımız olanı aldık diyemeyeceklerdir hiç değilse kendi iç dünyalarında bunu kendilerine itiraf edeceklerdir diye düşünüyorum…bu bürokratik keyfilik bu bürokratik nemelazımcılığın temel nedeni 657 zırhıdır…bu süreçten sonra artık bende kesinlikle devlet memmurları kanunun değişmesi gerektiğine ve memurların bizzat yargı önüne görevleri için çıkmlarına şahsen dava edilebilmelerine inanıyorum…

comments user
Barış

Ninova, merkezi alımda bakanlığın alım yapacağını sanmıyorum. Sonuçta er yada geç sözleşmeli ilan çıkacak. Bu sebeple bakanlık 0 çeker diye düşünüyorum.

comments user
ninova

bu bilgiyi twitterda gördüğüm an buraya yazsam muhtemelen bana da kurum içinden misin nereden biliyorsun gibi sorular sorulacaktı.Dün biri face grubunda merkezi alımda bakanlığın hiç alım yapmayacağını yazmış ve çoğu arkadaş buna moralini bozmuş lütfen inanmayın böyle astı astarı olmayan yorumlara moralinizi bozmayın.

comments user
Barış

Önemli olan salim bu bilgiyi nereden aldığıdır . Yani aylardır en ufak şeye ümitleniyoruz ki ümitleri mis belli bir süre sonra yerini kaygıya bırakıyor. Süreç daralıyor ve biz hala hayırlı haberi alamadık.

comments user
ninova

@şakir salimin bahsettiği evrak sayısına twitter üzerinden çok rahat erişilebiliyor yani iki ayrı dosya numarası paylaşılmış zaten mahir ünalın adresine gönderilen tweetlerden görebiliyorsunuz bunu.

comments user
Şakir

Salimin verdiği bilginin sıhhati konusunda bir fikrim yok ama daha önceki paylaşımlarında bir şey söyledi herkesin dikkatinden kaçtı kültürün gönderdiği yazıdaki sayidan farklı. Bir evrak sayısı verdi bu önemli bir bilgi yani o yazı kültürden gelen yazı maliye için gelen evrak sayısı birde ebys kendi kurumu için gelen evrak No verir salimin söylediği yeni sayı o yani Maliyenin evrak nosu bu da salimi ciddiye almamız gerektirir bu kısmı doğru hiç değilse

comments user
Barış

Salim yilmaz, nasil bu kadar eminsin. Guvenilir kaynak vs?

comments user
arkeolog

Salim kardeşim kimden aldın bilgiyi. Sana nasıl inanalım. Kimseye söylemediklerini sana mı söylediler… Ah şu iş bir olsa ben sağ sen Salim…

comments user
salim yılmaz

Arkadaşlar daha öncede yazmıştım sanat tarihçi arkeolog ve kütüphaneci son merkezi atamada alınmayacak bunlar 2014 puaniyla sözleşmeli olacak ilan 15 haziran gibi çıkacak. Her defasında yazıyorum ama inanmıyorsunuz.

comments user
cem

arkadaşlar psikojik skntıları olan kişiler yapar böyle paylaşımlar aldrış etmeyin. Dikkat edersiniz prfiline bakıncadda sahte hesap olduğunu göreceksiniz.Umarım güzel haberlri yakın zamanda alırız

comments user
Barış

B, kardesim yarin guzel haberler verirsin ins.

comments user
Barış

Ali haydar kisaca deyim sana; millet aş peşinde iş peşinde dogal olarak yorumda yapacak, paylaşımda yapacak. Yani şuanda eski medeniyet avrupa vs pek ilgi cekici gelmez. Suanda gundem atanmadir. Ha soylediginiz seyler yanlis diyemem.

comments user
musti

ali haydar sanırım sen bu memelekette yaşamıyorsun. söylediğin seylerde haklılık payın var ama ülke gerçeklerini tamamen gözardı etmişsin. Türkiyede her 12 kişi yılda ortalama bir kitap okuyor. sanırım bu istatistik yeterli olur. hem bu plaformun amacı personel alımının bir ana evvel yapılması için bu insanlar bunun için uğraşıyor. yoksa herkes farkında kütüphanelerin öneminden

comments user
sanat tarihçi

Ali haydar hangi yorum hangi düşüncelere karşısınız nasıl bir durum karşısında güler “Medeni Avrupa”birşey yazmışsın üsluptan ibaret içerik yok.

comments user
alihaydar

toplum ve kütüphane ilişkisini tarihsel süreç açısından incelerseniz ilk çağlarda bile kütüphaneye verilen önemin ne denli gerçekçi ve pozitif olduğunu görürsünüz…200 sözleşmeli kütüphaneci ataması için bu sitede yapılan yorum ve düşüncelere asla katılmıyorum…bakış açısının değişmesi gerekli…kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz avrupa nın başka bir ülkesinde insanlara gülerler böyle bir durum karşısında saygılarımı sunarım…

comments user
arkeolog

Zehra ben de senin gibi düşünüyorum. Bu bakan çok atama gerçekleştirdi. Senin de dediğin gibi bir sürü öğretmen atadı. 600 rakamı onun için az bile gelebilir. Zehranın söylediği doğru bu sebeple sesimizi BAKAN a duyurmalıyız.

comments user
alihaydar

selamlar neden kimse 2016 netleri paylaşmıyor…ayrıca bilgi ve belgeciler sözleşmeli kadrolara başvurarak temel bir yanlışı yapıyorlar. Bu kadar kütüphane kapalı ve boş dururken bizlerin gerekli yerlere en az 1000 kütüphaneci alınması noktasında düşüncelerimiz aktarmalıyız..almanya da ne kadar kütüphanenin faaliyette olduğunu ve ne kadar uzman kütüphaneci çalıştırdıklarını biliyorsunuzdur umarım…yaklaşım tarzı ne kadar farklı değil mi…

comments user
B

ARKADAŞLAR ÜMİT VERMEK İSTEMİYORUM AMA ŞU SIRALARDA DA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR. İL BAŞKANI VE VEKİL DANIŞMANIYLA GÖRÜŞTÜM. DOSYALAR İMZALANIR İPTALİ SÖZ KONUSU OLMAZ DENDİ. SALI GÜNÜ İMZALANABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ VEKİL DANIŞMANI. YARIN DAHA AYRINTILI BİLGİ ALMAYA ÇALIŞACAĞIM.

comments user
Barış

Yani bu süpriz olmaz abc zaten 2014 sinavindan sonra aciliş 0 di şimdi de 0!!!
Günahı ne bu 2014 sınavına giren kütüphanecilerin? Ve digerlerinin. 3 atama geçti alınan kişi sayısı 100 bile değil şimdi ise max 30 diyelim oda üni vb.gelir. hakkımı helal etmiyorum evet etmeyecemde. Bundan önce ve sonraki atamalarda 400. Siradaki adam atanip 2014 puanli adam 140 150. Siradan atanamazsa kimse bana haktan, hukuktan, vicdandan bahsetmesin! !

comments user
BERİVAN

metehan bana faceden numaranı yazar mısın.

comments user
arkeolog

Berivan forumun adresini yazmış. Oradan ulaşabilirsiniz. Cuma günkü eylem için Arkeologlar Derneği, TKD vs hepsi ile temas kurulmalı ve harekete geçirilip destekleri sağlanmalıdır. Bence son dansımızı iyi yapalım. Kızı aşık edemesek bile ileriki yıllar için akılda kalıcı bir etki bırakalım…..

comments user
arkeolog

Memurlarnet kpss B Lisans forumunda açılan ilgili konu başlığını da takip etmenizi, yorumları okumanızı tavsiye ederim.

comments user
Arkeolog5

E zaten kadrolu değildi ki. Sözleşmeli diyorlardı. Bu yüzden 2016/1 de olmaması heyet normal. Halen de aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. Vala sizin gibiler oldukça millet daha çok moral bozar. Mücadeleye devam

comments user
ABCDE

2016/1 merkezi atamasında Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci almayacak duyumuna ulaştım . Bilginize ( ne kadar doğru bilmiyorum ama sadece bir duyum )

comments user
bahtsız

birisi bby haber portalının face sayfasında 2016/1 merkezi atamasında kültür bakanlığı kütüphaneci almayacak gibi bir duyuma ulaştığını paylaşmış 12 dk önce.. mümkün müdür? yoksa milleti iyice delirtmek mi istiyorlar?

comments user
sanat tarihçi

Nabi Avcı:memuriyete 43 yıl evvel bu bakanlıkta başladım,Kültür ve Turizm Bakanlığında kendisinden önce başlatılan projeleri el birliğiyle daha ileri noktalara taşıyacağız.

comments user
zehra

arkadaşlar,yıllarca atanamayan birçok öğretmen arkadaşım nabi avcı döneminde atandı.en çok öğretmen ataması yapan tek bakandır kendisi.bence önümüzdeki süreçten itibaren büyük iyileştirmeler yapacaktır.atamalar artacak bence…önceden alımı olmayan birçok bölüm nabi avcı döneminde kıymetlendi ve alımları arttı.ben kendisine çok güveniyorum…hayırlısı artık diyelim..

comments user
BERİVAN

http://forum.memurlar.net/konu/2196231/

comments user
BERİVAN

nabi.avci@tbmm.gov.tr 03.02.2016 tarihli 22487 sayılı yazıyı da belirterek mail atalım. Birden çok Nabi Avcı Face hesabı var gercek hesabını bılenler linkini atabilirler mi burdan.

comments user
bahtsız

evet metehan hocam başka yolu yok. başka hiç bir umudum yok. bu da olmazsa ne yaparım bilemiyorum. eminim ki benim gibi tek umudu bu olan bir sürü arkadaş var. o yüzden ne olursa olsun 14 temmuz mesai bitimine kadar mücadeleyi bırakmayacağız.

comments user
bahtsız

forumun adresini, o başlığı paylaşabilir misin? bilgi almak için kullanalım.

comments user
arkeolog

Arkadaslar memurlarnet kpss B lisans mezunları forumunda biri bizim konuyla ilgili başlık açmış. Nabi Avcıya ulaşalım diye söylemiş. Bakanın mail adresini yazmış. O forumdan bilgi alıp bakana yüklenebiliriz kamuoyu oluşturmak için…
Bilgilerinize…..

comments user
metehan

Gerçekçi olmak gerekirse süreç zora girdi ama imkansız değil sonuna kadar savaşacağız başka çaremiz yok . Bakan değişmeseydi iyiydi . Yeni bakanın tavrı ne olur bilemiyorum .

comments user
Barış

Umutsuz olmak için birçok neden var. Ama her şey olmuş bitmiş değil arkadaşlar. Lütfen mail ve telefon etmeye devam edin.

comments user
arkeolog

Ben de sevindim Berivan. 🙂 Bu Zonguldak denen şehirimsi yerde kültür bakanlığına memur olmak için çırpınan, haksızlığa uğrayan, hak için uğraşan tek kişi ben değilmişim. Nedir düşüncen olacak mı bu iş…Arkadaşlar kusura bakmasınlar ama benim de umudum azaldı biraz…..

comments user
sanat tarihçi

Bu alımlar iptal olmaz ya 2014 puanıyla alınır ya da 2016 puanıyla

comments user
sanat tarihçi

Sanatçı sadece kültür bakanı değişti maliye bakanı aynı 175 sanat tarihçi alındığında ortada hükümet bile yoktu aşırı umutsuzsun

comments user
bahtsız

hem ortada hukumet bile yokken alımların yapıldığını söylüyorlardı. hükümet değişti, bakan değişti ama sonuçta aynı parti tarafından kuruldu yine aynı partiden bir adam bakan oldu. umudumuzu kaybetsek de mücadeleyi bırakmak için henüz erken. Lütfen yeterince olumsuzluk var biz de eklemeyelim. eğer ki bu iş olmazsa 15 temmuzdan sonra üzülmek için dövünmek için yeterince vaktimiz olcak.

comments user
bahtsız

evet umutlar tükenmek üzere ama bunlar sadece düşünce ve tahmin belki de dedikleri gibi devamlılık esası olacak belki de iki hafta sonra burada kimin nereyi tercih edeceğini konuşacağız. umutsuz da olsak mail atmaya devam edelim.

comments user
sanat tarihçi

Berivan senin dediğini anladım bu pazar güvenoylaması var pazartesi tam anlamıyla göreve başlıyor hükümet

comments user
Barış

@Berivan, sen 2 haftalık süreçten bahsediyorsun. 2 3 hafta sonra zaten merkezi alım süreci başlayacak dolayısıyla merkezi alım döneminde sözleşmeli ilan verileceğini zannetmiyorum. Gönül ister ki hemen verilsin ve bunun içinde çabalıyoruz o bir gerçek.

comments user
BERİVAN

Ben de güvenoyu almadan işlem yapamadıklarını biliyorum. Olsun daha iyi insallah onumuzdeki hafta guzel haberler alabılırız.

comments user
sanat tarihçi

Berivan iki hafta değil bir hafta ki dün hükümet hükümet programı okundu cuma günü meclis konuşmaları olacak program üzerinde pazar günüde oylama yani bu pazar güvenoyu alacak ve şu da var hükümet cumhurbaşkanı ınaylandığı an kurulmuş sayılır hükümet kurulu şuan

comments user
BERİVAN

Arkadaşlar yeni hükümet en geç 2 hafta içinde kurulmak zorunda. Bakanlar güvenoyu almadan imza atamazlar. Bu ilan hükümet değişikliğinden dolayı uzadı. 2 hafta içinde insallah ilana çıkılır. Sizler de söylemiştiniz devlette süreklilik esastır. Maliye bakanı da değişmedi. Maliye bakanının imzaladığı bir şeyi de sanmıyorum ki kültür bakanı istemesin. Önemli olan maliye bakanının imzalaması.

comments user
Barış

Aksilikler hep üst üste geldi. Kültür paketi gecikti, akabinde açıklama gelmedi ve son olarak siyasi olaylar… bürokrasi hep önümüze geçti. Diğer bakanlıklar tek tek alıma çıkarken bizim bakanlık hep bir şeyler beklendi süreç uzadı. O kadar kişinin emeğine yazık..!

comments user
bahtsız

barış bende önce öyle düşündüm ama srblnt in sessizliği yeni değil ve metehan face grubunda onunla iletişimde olduklarını söyledi. Benim de umudum tükenmek üzere ancak yine de dedğin gibi devam etmeliyiz.

comments user
BERİVAN

arkeolog ben de Zonguldak merkezdeyim 🙂 çok memnun oldum.

comments user
Barış

sblnt2401, in sessizliğinden belli her şey. Yine de mail göndermeye ve telefon etmeye devam edeceğim. Hayırlısı..

comments user
bahtsız

ya valla yeter artık bu işkence.. çıksın şu ilan..

comments user
arkeolog

Yani sanki cennete vize verecekler. Ne vizeymiş arkadaş. Bu diğer kurumlar nasıl aldı bu vizeyi ben anlamadım ki. Sadece bizim bakanlıkta dönüyor bu film…

comments user
sanat tarihçi

Başbakan trt 3 hükümet programını okuyor kültür sanat bölümünde şehrilerimizde kütüphaneleri ve şehir müzelerini artıracağız dedi

comments user
Barış

metehan,süreç uzadıkça uzuyor. ha bu gün ha yarın derken vakit azalıyor. haziranın 15 ne kadar açıklandı açıklandı yoksa merkezi atama döneminde ve sonrasında alım ilana çıkmaz düşüncesindeyim.
tabi ki elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edecez ama içinde bulunduğumuz koşullar ister istemez moral bozukluğuna sebep oluyor.

comments user
sanat tarihçi

Bu alımlar bakan değişsede her halükarda olur bizim mücadelemiz 2014 puanıyla olmasıdır metehanın dediği gibi mahir ünal vizyonluydu 2016 da alımlar olacaktı nabi avcı tam bilmiyoruz Milli eğitim bakanıyken tarihin en çok alımı onun zamanında oldu umarım kendisi bir akademisyen sonucta vizyon sahibidir inşallah o da alımlar gerçekleştirir

comments user
metehan

Barış Mahir Ünal kalsaydı bana göre bu iş garantiydi şimdi biraz riske girdi ama her şey bitmedi sonuna kadar atama için savaşacağız ben kendi adıma en azından bunu yapacağım sakın karamsarlığa kapılmayın .

comments user
arkeolog

Berivan ben de Zonguldak Merkezdeyim. Ben seni Sanat tarihçisi arkadaşların sıralama listesindeki Berivan zannediyordum…

comments user
Barış

@metehan da böyle düşünüyorsa bu iş noktalanmıştır o zaman. o kadar çaba sarfediyoruz ama işin boyutu bürokrasiye göre değişiyiyor. 2014 sınavı bby tarihinde bir kara leke olarak kalacaktır. 75 le 76 ile açıkta kalınacağı hiç aklıma gelmezdi. ayrıca nabi avcının bakan olmasına sevinen zaatlar gün gelecek üzüleceksiniz merak etmeyin. kırk yılda bir kütüphanecileri önemseyen bir bakan geliyor o da siyasi emellere kurban gidiyor yazık çok yazık!

comments user
kutuphaneci

belliydi boyle olacagi of of artik basska islere bakacaz 🙁

comments user
metehan

sayın bakanın değişmesi bence olumsuz olmuştur bu benim şahsi görüşüm face grubunun fikri değil ama biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz buradaki arkadaşlara da bunu tavsiye ederim . Özellikle imkanı olanlar Ankara ‘ya gelsin . Bir de sayın bakan değişti neredeyse göbek atacak hastalıklı zihniyetler var , Kültür bakanının değişmesi hepimizin kaybıdır çünkü yıllar sonra kültür politikalarına önem veren bir bakan gelmişti bu atamayı 2014 ile yapacaktı ama 2016 puanı ile de çok sayıda alım yapacaktı ben bundan eminim . Yeni bakanın tavrı ne olacak bilmiyoruz isterse kadroları maliye bakanına geri iade de edebilir bakın hukuki olarak buna hakkı var . Geçen sene 2 seçim arasındaki dönemde pek çok bakanlık kendisine tahsis edilen kadroları kullanmadı maliye’ye iade etti .Bakan değişti diye ona göre sevinin tamam mı 2016’cı ergenler .

comments user
bahtsız

Haklisin tabi ki gelmek istiyorum biliyorum bu tek umudum bir daha sansim olmayacak ancak durumum yok Yine de gidecek durumu olan tum arkadaslarima haber verecegim gelmek icin de sansimi zorlayacagim. Gelemesem bile elimden geleni yapacagim yine durmadan arayacagim.

comments user
ankara

Çalışıyorum izin alıp cuma günü orada olmaya çalışacağım.

comments user
BERİVAN

ZONGULDAKTA YAŞIYORUM HAFTANIN 6 GÜNÜ ÇALIŞIYORUM BEN GELEMEYECEĞİM; ANCAK ANKARADKİ ARKADAŞLARIMIN GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIM.

comments user
melek

ankaraya gelebilecek arkadaslar melek aydosluya faceden ulasın lütfen ayrıca kütüphaneci kayması su an en az 50 kişi sıralamanıza girip ösym sitesinden bakın göreceksiniz

comments user
Alperdogan

Arkadaşlar sadece ankaradakiler degil turkiyenin neresinde olursaniz olun, hepimiz farklı illerdeyiz ama işi gücü olan izin alıp geliyor, sizlerde okadar yazdınız cizdiniz simdi icraat zamanı millet ucgun banligin onunde mucadele ederken sizler rahat uyuyabilecekmisiniz sicacik yatklarinizda? Ta şırnaktan gelen var siz dahami uzaksiniz arkadaslar? Lütfen elimizi taşın altina koyma zamanı. Kimler geliyor?

comments user
emir

Ankarada olan ve 200 kişinin için de olan arkadaşlar bu eylemi ihmal etmeyin mutlaka gitmeye çalışın

comments user
bahtsız

Ya ankarada olan arkadaşlar lütfen katılın. bu son şansımız…

comments user
Alperdogan

Bu çok ciddi bir durum son aşamaya geldik hersey bir imzaya bakiyor, hakkimiz olani almak icin kimler gelecek? Ona göre bulusma yeri soyliycem, kimler hakkini savunmak icin mucadele edicek?

comments user
Alperdogan

Arkdaslar hep face gurubu olarak karar aldık,carsamba dan baslayip bakanlik onunde sabahliycaz cuma mesai bitimine kadar, gelebilecek olan varmı? Carsamba olmassa persembe gelin oda olmassa cuma sabahı gelin ama mutlaka gelin nekadar kalabalık olursak okadar iyi kimler gelicek?

comments user
bahtsız

seyit puslu havayı seviyorsun ama inan istediğini başarsan ve bizi umutsuzluğa düşürsen bile biz yine de umutsuzca bile olsa mücadele edeceğiz. Ayrıca bakanın ağzından duymadıkça burada sizin söylediğiniz olumsuz hiç bir şeye inanmıyoruz. bizim elimizde somut şeyler var (dosyanın maliye onayldıktan sonra ilana çıkacağı gibi net) sense bir takım hislerini ve olmasını istediğin şeyleri olmuş gibi anlatarak insanların ahını alıyorsun yapma…

comments user
Barış

Maliye bakanı inşallah tez zamanda imzalar. Kültüründe maliye den onaylanan birşeyi geri çevirecek hali yok. Sonuçta zaten çalışma tamamlanmış ki maliye ye gidiyor. Önemli olan bu sürecin uzamaması .

comments user
BERİVAN

2010 DTCF BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MEZUNUYUM. 6 YILDIR DA ATANMAYA ÇALIŞIYORUM. ÇOĞUNUZDAN DENEYİMLİYİM BU KONUDA. OLMAYACAK BİR ŞEYDE DE ASLA ÜMİT VERMEM. BENİM DE SENELERDİR ARTIK SİNİRLERİM ÇOK YIPRANDI. HEPİNİZ HALİNDEN ANLARIM. KÜLTÜR BAKANLIĞININ SİTESİNDE YAYIMLANAN ÖNEMLİ DUYURUYU YENİ YAZILMIŞ GİBİ LANSE ETTİĞİMİ DE NERDEN ÇIKARDIN. TEKRAR OKUMALISIN. BİR BAKANLIK RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPARSA BUNUN GERİ DÖNÜŞÜ OLMAZ. MALİYE BAKANI DEĞİŞMEDİĞİNE GÖRE İNSALLAH İMZALAYACAK.İMZALADIĞI TAKDİRDE DE KÜLTÜR BAKANLIĞI OLUMSUZ YÖNDE BİR ŞEY YAPMAZ DEMEK İSTİYORUM.

comments user
ankara

seyit arkadaşım sen 2016 da atanmak istiyorsan 2016 da atan, biz burada atanmak istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz, bu başlık altında haberleşiyoruz. Belki biz böyle mutlu oluyoruz seni ne ilgilendirir bu? Yazık kendi kendilerine hevesleniyorlar de ve geç. Sana göre biz birbirimizi ümitlendiriyorsak bu bizim problemimiz senin değil, ümitlenen biziz ümitlendiren biziz, karışma.

comments user
sanat tarihçi

Seyit bence sen oku

comments user
seyit

beriven nerede böyle bir açıklama yapılmış,bakanlığın sitesinde 1 hafta önce girilen haberi yeni girilmiş gibi yazıyorsun o haberde e neden bahsediliyor bi oku istersen

aylardır burada millete ümit verip duruyorsunuz

comments user
BERİVAN

Arkadaşlar kültür bakanlığının resmi web sitesinde son sözün maliyede olduğu açıklandı. Artık iş Kültürden çıktı. Maliye Bakanı da değişmediğine göre imzalayacaktır. Ve dosya da kültüre gittiğinde ilana çıkılacaktır. En geç haftaya ilana çıkılacak insallah.

comments user
bahtsız

nabi avcı kaç senedir binlerce öğretmen atadı. İnşallah bizim için de aynı ihtimamı gösterir.

comments user
bahtsız

aslında bu hafta tam zamanı. bölüm hocalarımız derneklerimiz ve ankaradaki arkadaşlarımız yeni bakana yaşadığımız sıkıntıyı, son iki yıldır içinde bulunduğumuz durumu, halk kütüphanelerinde ciddi personel sorunu olduğu halde atama yapılmadığını anlatmalı. sadece bu alım için de değil bundan sonra da alımların artırılması gerekliliğini paylaşmalı. Ama nerede?? hocalarımız bunun yerine buna harcayacakları kıymetli vakitlerini birbirlerini ağırlayacak bir etkinlik ya da daha popüler olmalarını sağlayacak bir makale daha yazarlar.

comments user
Deni

kültür paketinin bu kadar muammalı bir süreç yaşamasının nedeni belli oldu sanırım. Yeni Kültür ve Turizim Bakanı Nabi Avcı olmuş. Mahir Ünal liste dışı bırakılmış.

comments user
kütüphaneciii

Dosyamız maliyedeyse bizim Nabi Avcı’yla işimiz yoktur zaten. Kpss’ye hazırlanırken vatandaşlık dersinde de mi öğrenmedin @seyit? Eski kültür bakanı söz verip öylece gitmedi, işlemlerimiz devam ederken gitti. Sen de alacağın puanla 2016’da atanırsın inşallah arkadaşım.

comments user
bahtsız

boşversene sanat tarihçi seyit in eski yorumlarını okuyunca anlarsın sadece arada bir buraya gelip kendince çıkarımlar yapıp milletin moralini umudunu kırıp gidiyor.

comments user
sanat tarihçi

Seyit bakanın değişmesiyle alımın 2016 ya kalmadı arasındaki yaptığın teşhisi çözemedim dosya kültür bakanlığından çıkmış maliye bakanının imzasına kaldı

comments user
bahtsız

hah bi umutsuzluk yaratacak fırsat daha geçti birilerinin ellerine. Durun bakalım sonuçta dosya maliyede ve maliye bakanı değişmedi.
Kültür bakanı değişti ancak biz değişmedik mücadeleye devam edeceğiz ta ki 13 temmuz mesai bitimine kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Ne malum dosyanın bu hafta maliyeden imzalanıp haftaya nabi avcının ilana çıkarmayacağı. sesimizi nabi avcıya da duyurmalıyız esas mesele bu

comments user
seyit

nabi avcıdan bişey beklemesin bence bölüm mezunları bu adam milli eğitimde bol bol öğretmen atadı,şimdi de öğretmenleri kütüphaneci olarak atar

comments user
cem

Nabi avcı…Umarım etkili bir isim olur bakanlıkta gerek personel alımlarında gerekse projelerde..

comments user
seyit

kültür bakanı değişti sizin 200 kişi 2016 puanına kaldı

comments user
sanat tarihçi

Maliye bakanı değişmedi

comments user
Barış

Nabi avcı!!!

comments user
BERİVAN

kültür bakanı değişti ancqak maliye bakanı değişmedi. insallah imzalar en kısa zamanda.

comments user
salim yılmaz

Maliyeyi aradığınız zaman evrak kayıt 1656 nolu dosya diyor kültür bakanlığında 22487 nolu dosya ilana az kaldı maliye Bakanın önünde bu dosya şu an imzalar imzalamak bakanlığa gidecek ilana başvurma süreside haziran 2. Hafta ancak yetisir

comments user
BERİVAN

ARKADAŞLAR BİRAZDAN 65. HÜKÜMET BELLİ OLACAK. MALİYE BAKANININ DA DURUMU BELLİ OLACAK. AZ KALDI İMZAYA İNSALLAH.

comments user
Barış

Salim bakanlığın duyurusunda 22487 yazıyor.

comments user
salim yılmaz

Arkadaşlar maliyedeki dosya 22487 nolu değil 1656 nolu dosya

comments user
Barış

Hadi arkadaşlar telefon ve mail trafiğine devam…

comments user
bahtsız

Farkindayiz metehan hocam bile isteye sacma seyler atiliyor ortaya. Daha alim cikmamisken ya sozlesmeliye atanan merkeziye de basvurursa diye bir laf atiyorlar esas meselemizi unutup bunlari tartisalim isteniyor. Hatta bakin erken ilana cikarsa bakin boyle olur en iyisi merkeziden sonraya kalsin birakin diye bir fikir atip cocuk kandiriyorlar sanki.
arkadaslar ilana odaklanalim su bir gercek ki alim ne kadar erken o kadar iyi. Yok sozlesmeliye atanan merkeziy de basvurur mu yok kac para maas aliriz yok nereye ataniriz puanlar kaca duser bunlari konjsursak konustugumuzla kaliriz ilan gecikir o konusmalari da 2016 puani icin bizim yerimize birileri yapar Allah korusun.
Arkeolog haklisin herkese mal edilmemeli ama srblnt e gercekten hos davranmayan arkadaslar yuzunden yazmiyor ama olsun bize defalarca guzel haber verdi kendisi onlar icin bile kendisine minnettarim

comments user
arkeolog

Davrandınız yanlış ifade. Davrandılar olması lazım. Ben verdiği bilgiler için her zaman teşekkür ettim kendisine. Münferit çıkışlar genele mal edilmemeli.

comments user
metehan

Şöyle bir yazılanları okudum gereksiz ve bilgisiz yorumlar var yine bazı arkadaşlar merkezi atamadan sonra alım olsun diyor merkezi atama biter bitmez 2016 kpss sonucu açıklanacak yani 2014 kpss puanının hiçbir hükmü kalmayacak yani merkezi atamadan sonra alım yapılsın demek 2016 kpss puanı ile alım yapılsın demektir bu tuzaklara ve manipulasyonlara gelmeyin . Doğru sözleşmeli atanan biri merkeziye de tercih verebilir ama herkes vermez zaten 657 ve 4B arasında nakil yasağı dışında bir fark yok o yüzden puanlar hiç düşmeyecek merkezide lafı çok saçmadır bu tür yorumları maksatlı görüyorum dikkatli olun . Birileri Sblnt’i soruyor kendisine o kadar kaba davrandınız ki artık buraya yazmayacak fakat biz kendisi ile temastayız ve her şey olumlu teyidini almış durumdayız .Elinde bir bilgisi olmayıp hisleri ile boş konuşanların da manipulasyonlarına dikkat edin tekrar ediyorum şu anda olumsuz hiçbir durum yok sürecimiz seyrinde ilerliyor bu süreci kısaltmak sizin elinizde .

comments user
SANATÇIII

Arkadşlar herkes arasın yarın maliyeyi unutmayın ( 03/02/2016 tarihli ve 22487) dosyamızı buna göre arayın sorun dosyanın akıbetini

comments user
arkeolog

Barış kardeşim bir imza bekleniyor. Atması ne kadar sürer….

comments user
musti

değerli arkadaşlar kesinlikle ümitsizliği yer yok bu alımlar 2014 sınavıyla yapılmalı maliye bakanlığını arayalım mücadele etmeden kazanamayız önümüzde zamanımız daha var

comments user
SANATÇIII

Arkadaşlar maliye yi aradaım görevli dosya bakanın önünde çok kişi aradı dedi bugün aramaya devam biz aradıkça dosya kısa zaman içinde bakanlığa gider bakanlık istese de bahane bulamaz artık biraz daha bastırın

comments user
Barış

arkeolog, az bişey derken? yeni gelişmeler mi var.

comments user
arkeolog

Devam devam… Az bişey kaldı….

comments user
SANATÇIII

Tam gaz devam mücadeleye

comments user
Barış

http://www.maliye-behim.gov.tr/bes/ burayada yazmayı unutmayın arkadaşlar.

comments user
arkeolog

Atananları, yerleşenleri çıkardıktan sonra kayma olmaz demek istedim. Yani sıralaması tutanlar başvurmamak etmezler kardeşim. Arkadaşlar maillerde, mesajlarda, telefonda vs üsluba çok dikkat edelim. Çok önemli bu…

comments user
SANATÇIII

Sblt nerdesin kardaş söyle bşy alım yoksa da söyle rahat ol yani

comments user
SANATÇIII

siz ne kadar ararsanız hakkınızı anca öyle bulursunuz hele bu sıralaması tutan arkdşlar bi köşede durup millet uğraşsın bende aradan sıyrılıyım hesabı yapmıyolardır inş. 600 arkadaşla beraber her kişi ailesine de attırırsa msj 600×3=1800 kişi yapar çok etkili olur kullanın bunu ben şimdi personel başkanlığını da arayacam en azından ben arayacağım hakkım olanı geri Rabbime kalmış

comments user
bahtsız

ha şöyle sanatcııı 😀 dosya bakanın önünde uyutmayalım bakanı 😀 kadromuzu ya verir ya verir başka yolu yok bunun… bizim de başka bir şansımız yok. sanatcııı doğru söylüyor. dosya 03/02/2016 tarihli ve 22487 sayılı yazı ibaresini de ekleyerek atalım maillerimizi

comments user
SANATÇIII

Arayın maliyeyi dosya numarasıyla anlatın derdinizi ben aradım az önce dosya bakanın önündeymiş imza için bastrınki süreç uzamasın

comments user
bahtsız

Arkadaşlar hele bi ilana çıksın. Kaç kişilik kayma olur puan kaça düşer merkezi alım nasıl olur falan bunlar sonraki iş. şu an ilan çıkmasından başka bir şey düşünmeyelim bunun için uğraşalım. Ayrıca srblnt ve metehan hocam şimdiye kadar ne bilgi verdiyse doğru çıktı. BEN ONLARA GÜVENİYORUM. dosyanın maliye de olduğunu bile önce metehan söyledi sonra kültürün duyurusunda gördük.

comments user
İstanbul34

“03/02/2016 tarihli ve 22487 sayılı yazı” bunun haricinde dosya numarasını bilen varsa söylesin arayıp iletelim.

comments user
SANATÇII

arkadaşlar artık birbiriimizi kandırmayalım… alınacaksa zaten şimidye kadar zaten alım yapılırdı.. olmadı açıklama yapılırdı.. hiçbiri yok… bu iş 2016 ya kaldı gibime geliyor.. ya da haziran atamasına… yoksa unutun 2014 kpss yi… artık 2016 ya odaklanalım.. ömür gelip geçiyor burada yazmaktan.. ben pes ettim…

comments user
SANATÇIII

20 değil 35-36 kişilik kayma oldu o alımdan sonra sağa sola yerleşen arkadaşlarla beraber 50 kişiyi bulur zannımca kardeşim hadi dosya numarasını atın da maliyeyi arayacam dosya numarasını sordu ararken bayan akdadaş

comments user
sanat tarihçi

Arkeolog 175 kişinin alındığı zaman sanat tarihinde 20 kişilik kayma oldu

comments user
SANATÇIII

maliye bakanlığı numarası bu

comments user
SANATÇIII

Arkdşlar dosyamızın sayısı numarasını ne bilen atsın 03124152243 arayın bu numarayı ve iletin derdinizi dosyanın numarasını atın acil sizde arayın

comments user
ninova

içimden geldi dediğim gibi kötü bir niyetim umudunuzu kırmak gibi bir gayem yoktu 12 mayıs tarihine çok odaklanmıştım o yüzden belki neyse herkese başarılar herşey umduğunuz gibi olsun

comments user
SANATÇIII

03124152900 maliye bakanlığı arayın herkes ama ben aradım ilettim derdimi sizde hemen arayın bunalttın

comments user
arkeolog

Arkadaşlar atamalarda sıraların kayması en fazla 3-5 kişi olur. Öyle 20 30 kişilik bir sıra kayması olmaz özellikle sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinde…Mesajlara maillere devam…

comments user
SANATÇIII

Metehan ne atalım arasak mı mail mi atalım arasak daha iii olmaz mı

comments user
SANATÇIII

Olacak arkadaş ben inanıyorum kimse umutsuzları oynamasın milleti buna çekmesin biz mücadelemizi yapacağız

comments user
Barış

Sblnt2401 hocam uğramaz oldu. Halbuki bilgileri bize ışık tutuyordu.

comments user
ninova

Burada sürekli yetiş ya sblnt, müze araştırmacısı yeni bilgi var mı diye soran arkadaşları görünce dayanamadım bunları yazmak istedim:
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünde çalışan bir arkadaş kültür paketinin açıklanmasından çok önce 200 sözleşmeli kütüphaneci alımı için çalışma yapıldığından bahsetmişti öylesine konuşma esnasında fakat ben gelip bu bilgiyi burada paylaşmadım ne gerek var bir şeyler kesinleşmeden insanları umutlandırıp sınav psikolojisinden uzaklaştırmaya? 2014/1 ataması öncesi bu platformda @sblnt haziranda 150 küsür kişinin alınacağını söylemişti mesela sonuç olarak 57 kişi alınmıştı. O dönem hem atama bekliyordum hem de sınava hazırlanıyordum bu yüzden bu sözleşmeli alımını bekleyen arkadaşları çok iyi anlıyorum. Lütfen burada içeriden bilgi verir gibi konuşan kişilere itimat etmeyin (müze araştırmacısı nickli arkadaş gibilerine). Tercih dönemi geldiğinde sakın üniversite yazmayın sakın memurluk yazmayın diyen insanları ciddiye almayın. Sözleşmeli alım konusunda evet umutsuzum ( elbette birinden olumsuz bir bilgi almadım ) umutsuzum çünkü süreç çok uzadı.

comments user
hande

olması gereken temmuzdan önce bu 200 kişiyi almaları hem bizden sonrakilerin de önü açılmış olur,aramızda 2016 sınavına girenler vardır illa ki ben girmedim ama insanların hakkını yemek de hoş bişey değil,sözleşmeliye başvurup sonra merkezi atama ile atanmak kadronun çöp olması demek yazık günah insanların emeklerine inşallah yapmaz kimse böyle bişeyi

eğer bu 200 kişiyi temmuzdan sonra alırlarsa gider bu bölümdeki ne kadar hoca varsa hepsinin yüzüne tükürürüm şurda 3-5 kişi var mücadele eden

yakında üniversiteler dışında kütüphaneci alımları olmayacak o zaman göreceğim ben bu bölüm mezunlarının halini,yüzlerce öğrenci çıkıyor okullardan çoğu ne okuduğunun farkında bile değil o da yetmezmiş gibi bölüm sayısı çoğaldı kime ne faydası oldu bunun,bana bu bölümü bitirip özel sektörde iyi yerlere gelen insan gösterin bir elin parmağını geçmez yazık çok yazık

comments user
cem

@sanattarihçi aynen eğer merkezi atamadan önce olursa 200 kişilik alım hem 200 kişilik sözleşmeliye hemde merkeziye tercih yapan muhakkak olur. Bu da demek olur ki merkezi atamada puanlar 1 puan olsun düşmez ve kadrolar zaai olur…

comments user
bahtsız

Vallahi çok umutluyum metehan hocam hepimizden çok emek verdin sana çok güveniyoruz.
yine de birileri moral bozmak için sürekli bir şeyler söylüyor ve biz üçüne inanmasak birine acaba mı diyoruz.
sabahtan beri derdimi evirip çevirip farklı farklı açılardan bi sürü mailde anlattım. bir aydır tüm kurumlara içimizi döküyoruz resmen. İnşallah bir an önce çıkar ilana

comments user
sanat tarihçi

ninova merkezi atamayada daha önce sözleşmeliye atananlar başvurur

comments user
Barış

#ninova neden maalesef? Bildiğin bir şey mi var? Bence sonuç ne olursa olsun hakkımızı aramalıyız. Merkezide gelince alım çok fazla olmayacaktır.

comments user
ninova

Maalesef umutlar merkezi alıma kaldı..Sizce 2016/1 ataması ile kaç kütüphaneci alınır?

comments user
metehan

bahtsız 11 haziranda açıklanma gibi bir ihtimal yok sınavın çünkü temmuzdaki merkezi atamada 2014 ile yapılacak o yüzden açıklanmaması gerekiyor bu konuda kurumlar ve dpb çok önceden açıklama yaparak kendini bağladı . Atama için sona çok yaklaştık tüm gücünüzle maliye ve kültür bakanlığına mail fax tweet atın .

comments user
Barış

Hande şansın tabi ki var. 200 kişilik akımda ayağı kaymaları olur onun için destek ver alım olması için

comments user
bahtsız

hande 2014 teki sıralamana bakıcaksın. tabi ki kpss punıyla alınıyor. ilk 200 de isen ve alım bi an önce ilana çıkarsa girersin.

comments user
hande

arkadaşlar bana birisi sözleşmeli alımların nasıl olacağını anlatır mı 65 puanım var alınma ihtimalim olur mu eğer 200 kişi alınırsa

sözleşmeli de kpss şartı koşuyorlar mı

comments user
Barış

BERİVAN,
İnşa dediğin gibi olur. Ancak vakit daralıyor. Kültür çok ağırdan alıyor olayı. Bu siyasi süreçlerde bahane ediyorlar. Onun için etki ve tepki mesajları göndermeye devam edelim.

comments user
Barış

İstanbul kültüre yaz. Maliye içindeki birimlerede yapabilirsin.

comments user
İstanbul34

Ombudsmana, maliyeye ve bimere yazdım başka nerelere yazabiliriz ?

comments user
BERİVAN

ARKADAŞLAR MALİYE BAKANI DEĞİŞECEK BÜYÜK İHTİMALLE. O NEDENLE BU KADAR GECİKTİ. BUGÜN HÜKÜMET BELLİ OLACAK BAZI BAKANLAR DEĞİŞECEK. EN FAZLA 2 HAFTA İÇİNDE ALIMA ÇIKILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ÖZYM TAKVİMİNDE DE 14 TEMMUZDA AÇIKLANACAĞI BELİRTİLDİ. CANINIZI SIKMAYIN.

comments user
bahtsız

arkadaşlar birileri 11 haziranda 2016 kpss sonuçları açıklancak gibi bişiler geveliyor. doğru değildir değil mi? ÖSYM nin sayfasında bir değişiklik yok görünüyor 14 temmuz yazıyor ama umarım böyle birşey olmaz. çünkü erken açıkanırsa bırakın 200 kişinin 2014 puanıyla alınmasını bizim de elimizde puanımız var diye haziran merkezi atamalarına bile salça olurlar. O yüzden bir an önce bu alımın ilana çıkması lazım. İnşallah bu hafta çıkar artık.

comments user
M stf

Maliye Kültür mail yağmuruna tutuyoruz

comments user
M stf

Hep beraber başlıyoruz alacak allahın izniyle
2014 puanı zai olmasın kimsenin

comments user
Barış

Hadi arkadaşlar maliye ve kültüre mail atmaya devam …
Bu hafta içinde ilana çıkması için gayret.

comments user
bahtsız

hadi bakalım bismillah…
maliye ve kültür bakanlığının değişip değişmeyeceği bu gün belli olur. bu gün iyice asılalım ki bakanlar değişirse gelir gelmez farkına varsın. kendi dertlerine düşüp bizi unutmasınlar.
özgür aşağıdaki yorumlardan uygun bir mail metni bulabilirsin.

comments user
özgür

Arkadaslr merhaba . Mail örnekleri var mi ? Uzerinde durulmasi gereken noktalar nelerdir ?

comments user
hande

ela eğer açıktan alımlar olursa 2014 den kimse açıkta kalmaz 200 kişi çok ama çok güzel bir rakam inşallah alırız bu kadroyu

comments user
elaa

Arkadaşlar temmuzun kaçına kadar geçerli puanımız. Valla Hande ben 72.5 puanım sıralamam 232.Mücadele eden ark birlikte he rgün ders çalışmadan mail,tvit attım sürekli.Kpss çalışmadıgım halde kolaydı.Calışan uçmuştur. Bu kadroları ne yapıp edip çıkarmalıyız.

comments user
bahtsız

Arkadaslar asagida belirttigim gibi buyukihtimalle 2014 teki ile ayni sayida net yapan yuzde doksan ihtimalle 2014 teki puani alamayacak. Metehan hocam da benle ayni seyi yazdi. Bi birakin artik sinavi o biti ve temmuza kadar elimizdeki puan 2014 puani bi an once su alimin gerceklesmesi icin cabalamaya devam.etmek zorundayiz.ben nasilsa su neti yaptim ya da su puani alirim demek GELECEGIMIZ UZERINDRN KUMAR OYNAMAK olur. O yuzden yarin kaldigimz yerden devam etmeliyiz. 1 ay suremiz var bu ilan cikti cikti. Cikmazsa bir daha atanabilme hayalini bile kurmamiz cok zor. LUTFEN ILANA ODAKLANALIM. MALIYE VE KULTURE BASKIYA DEVAM EDELIM.Insallah atanacagiz

comments user
metehan

Şu 2016 konusunu kapatın artık önümüzde 1 ay var inanın her şey olumlu şu anda bastırıp atamayı çıkaralım işimizi şansa bırakmayalım .

comments user
hande

arkadaşlar bana da bi yardımcı olsanız sözleşmeli alımlar nasıl oluyor kpss kaç puan isteniyor yoksa mülakatlı mı oluyor alımlar 200 kütüphaneci alırlarsa 65 puanla girebilir miyim

comments user
cem

Ya arkadaşlar daha kimin ne yaptığı belli değil nete puan vurmak havaya kurşun sıkmak gibi. 2015de kolaydı ama denilen gibi öyle düşük gelmedi yani. Çalışana kolay bi sınavdı genel itibari ile. Umarım 200 kişilik alımda biran önce olur da mezun sayımız daha da katlanmaz..

comments user
Arkeolog5

Ben KPSS’den çok iyiydim ama bugünki lanet gelsin neydi Türkçe Zaman’ımı aldı ve matematiği 30 a yakın yaparken bugün kötü yaptım. Tek dileğim bu alımlar hemen ilana çıksın da yerleşelim bıktım artık yaw

comments user
arkeolog

Bu arada sınavda bazı belirleyici sorular vardı. O soruları yapanlar puanlarda ve sıralamada öne çıkacak. 2014 e göre kolaydı ama çantada keklik değildi. Keşke zor olsaydı özellikle tarih ve coğrafya….

comments user
arkeolog

2014 e göre buna sınav denmez. O sebeple kpss tarihinin en zor sınavına girmiş olan bizler hakkımızı almak için mücadeleye devam etmeliyiz. Yarın herkes üsluba dikkat ederek kibarca belirtilen yerlere mail atmalıdır. Sınav da geçti rahatladık. Artık tüm enerjimizi bu işe aktaralım.

comments user
hande

herkese selamlar
bu alımlar sözleşmeli mi olacak kpss şartı nedir,benim 64 puanım var bende başvurabilirmiyim alım açıklandığında

comments user
Barış

Yahu arkadaşlar lütfen sınavı unutun kaldigimiz yerden devam.ben iyi yaptim ben yüksek bekliyorum vs gibi algılara düşmeyelim. Kaldığimiz yerden ve hafta basindan itibaren bastirmaya devam.

comments user
emir

İnşallah metehan hocam bu konuda çok haklısın. Yeni Başbakan da seçildi inşallah süreç hızlanır

comments user
metehan

Arkadaşlar sınavın kolay olması çok kötü ben 2014’te 60 net ile 75 puan aldım standart sapma yüksekti şimdi 70-80 net bekliyorum ama aynı puanı alamayacağım çünkü herkes yaptı o yüzden elimizde garanti atanmak imkanı varken niye kendimizi riske atalım 2014 için son ana kadar mücadele edeceğiz daha önümüzde koca 1 ay var ve ilanın çıkması için yeterli bir süre .

comments user
emir

Aynen metehan hocam haklı giren kişi sayısı daha da fazla artık

comments user
emir

Sanatçıı arkadaşım eğer öyle düşünen varsa hata eder çünkü neyin ne olacağı belli değil sonuçlar açıklanmadan. Biz elimizdeki puanı kullanmalıyız bu hakkımız verilmeli

comments user
metehan

sınav kolaydı iyi geçti ama unutmayalım herkes için iyi geçti 2016 kpss’den 80 aşağısı atanmak zaten imkansız çünkü 2014’e göre 2 kat fazla insan sınava girdi biz umarım 2014 puanı ile bu atamayı çıkaracağız ve bunun için son ana kadar mücadele edeceğiz .Hafta başından itibaren maliye ve kültür bakanlığı bastırın . Herhangi bir olumsuz durum yok şu anda moral bozmayın .

comments user
emir

Arkadaşlar yeni sınavdan bize gelecek bir şey yok velev ki iyi olsada. Kolaysa herkes için kolaydır. İnşallah bu sözleşmeli alım olur ve yolumuza bakarız. Yeni bir gelişme yok sanırım.

comments user
bahtsız

Yarin mesai baslar baslamaz kaldigimiz yerden devam etmeliyiz.

comments user
bahtsız

Evet genel izlenimim herkesin iyi gecmis zaten cok bariz bir sekilde 2014 göre kolaydi. Ancak tavsiyem sinavim iyi gecti diye sevinmeyin cunku herkesin iyi gecti dedigi sinavlarda daha iyisini yapmak gerekiyor. Malum onemli olan siralama. Sahsi kanaatim ayni netle alinan puanlar dusecek yani 2014 sinavinda 60 net ile 74 e takin bir puan alindiysa 2016 sinaviyla 74 alabilmek icin 70ten fazla net yapmak gerekir . Bu yuzde nasilsa sinavim iyi gecti iyi bir puan alirim 2016 da da olsa atanirim gibi dusunup rehavete kapilmayalim. Sinav herkese kolaysa bize kolay olmasinin da bi anlami olmaz

comments user
SANATÇIII

Hepinizin iyi geçti galiba 🙂

comments user
SANATÇIII

Haydi millet kaldığımız yerden devam

comments user
Erdi

2014 ile alım Haziran başı gibi açıklanır ve Temmuzda biter. 2016 ile alımlar bu tarihte başlar.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-24855/2016-yerlestirme-takvimi.html

7. KPSS-2016/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme
14.11.2016
23.11.2016
http://www.osym.gov.tr

Sözleşmeli davasına daldınız, unuttunuz arkadaşlar.

5. KPSS-2016/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme
22.06.2016
01.07.2016

http://www.osym.gov.tr

Hem 300 sözleşmeli, hemde en az 40-50 merkezi kadro var. Oturun bunu tartışın artık. Aspargaslarla canınızı sıkmayın.

comments user
SANATÇIII

bastıralım metehan bende çok umutluyum inanıyorum alım olacağına 2014 ile hayırlısı inş.

comments user
metehan

Puanımız temmuza kadar geçerli çünkü 2016 sonucu temmuzda açıklanacak kemiksiz 1 ayımız daha var ilan için .

comments user
SANATÇIII

Yarın sınava gireceğiz 2014 puanlarımızda sıkıntı olmaz değil mi alım olursa 14 temmuz akadar

comments user
bby2011

Bu konumuzun yanı sıra sözleşmeli olarak kpss puanı ile işe başlayanların da en azından aynı sınav (aynı yılı kapsayan puan) ile merkezi atamada, atamadan yararlanamaması konusunu da çeşitli merciilerde dillendirmek gerekmez mi?

Saygılarımla.

comments user
Barış

@metehan,
bilgiler için teşekkürler. İnş sınavdan sonra gelecek hafta içinde ilana çıkar diyelim. Ben şahsım adıma gerekli yerlere bildirimler göndermeye devam ediyorum. Lütfen herkes katılsın artık.Daha çok katılım göstermemiz lazım arkadaşlar.

comments user
metehan

Arkadaşlar dosyanın maliye bakanlığında 50 gün beklemesi mümkün değil yeter ki biz kararlılıkla mücadele edelim onay yazısı kültür bakanlığına gider gitmez ilana çıkacaklar bunu defalarca teyit ettik sakın moral bozmayın kararlılıkla hem maliye hem de kültür bakanlığına baskı yapın .

comments user
metehan

Yaptığımız araştırmalar neticesinde memurlar.net’in desteksiz bir yorum yaptığı kaynağının bakanlık olmadığı anlaşılmıştır . Şu anda süreç devam ediyor ve herhangi bir olumsuzluk yok . Dosyamız maliye bakanlığında onaylanır onaylanmaz kültür bakanlığı ilana çıkacak maliye ve kültür bakanlığı üzerinde baskıya devam edin . Ayrıca buradaki kaba ve saygısız üslup yüzünden yazmayan çok önemli duyumculardan bize haber geliyor onlar da sürecin olumlu devam ettiğini teyit ediyor .

comments user
Barış

Arkeolog kardeşim, tabi mucadele surecek ama eğer olumsuz bir durum varsa söylesinler. Ona göre nereye mail atacagimizi nereye baski kuracagimizi iyi bilelim. Akintiya karsi kürek çekmeyelim.

comments user
SANATÇIII

Metehan olumsuz birşey söylemeden kimse haberlere inanmasın ve de burda bilgi paylaşımı yapmasın dost var düşman var…

comments user
SANATÇIII

2014 mücadelecisi kardeşlerim fazla birşey sormdan devam edin mücadeleye umutsuzluğa yer vermeyin

comments user
SANATÇIII

Arkadaşllar burda bilgi paylaşımı yapmayın içimizde hain olabilir

comments user
kutuphaneci

arkeolog kardesim kesin bilgi demissiniz nerden aldiniz bilgiyi bu kadar emin konusuyosunuz daha once de kesin konusanlara inandik ama sonu kotu oldu insaallah bu bilgi de oyle degildir bi daha hayal kirikligina ugramayiz insaallah

comments user
arkeolog

Şakir kardeşim… Hadi mücadeleye kaldığımız yerden devam. Moralini bozma kardeşim. @Arkeolog un söylediğini duydun işte. Sınav öncesi 2016 cılarla bizim moralimizi onların lehine dengeleyip algı oluşturmak istiyorlar o tahmine dayanan safsata ve kasıtlı haberle. Kimse moral bozmasın boşuna. Durum bizim lehimize @Arkeolog un dediği gibi. Bu yapılan iğrenç haberi herkes eksilesin. Yorumları boş bırakmayın. Maliyeye, kültüre üsluba dikkat ederek yazmaya devam. Memurlarnete de protesto maili atmayı unutmayalım.

comments user
SANATÇIII

olacak ark. sabırla mücadeleye devam

comments user
bahtsız

mücadeleyi elden bırakmayacağız tabi ki.. 50 günümüz var daha.. ancak memurlar net bile sırtımızdan vuruyor.. derneklerimizin umrunda değiliz (arkeologlrın derneği hariç)… olmayan puanına atama bekleyen insancıklar var.. bu kadar yük ağır ama inşallah olacak yine de inanıyorum ben. güzel haber veren herkesin Allah gönlüne göre versin

comments user
SANATÇIII

Ya arkdaşlar şunu söyleyin devlet senn elinde puanın varken sen bekle arkadaş diplomasını alıp gelcek biz onu alacağız diyebilr mi yapmayın lütfen ama mücadeleyi de elden bırakmayın maliye ye baskıyı artırın

comments user
Arkeolog

Alınan kesin bilgidir alım 2014 puanı ile yapılacak olup en geç haziranın ilk haftası ilana çıkacaktır siz bakmayın memurlar nete aradık tahmin olduğunu söylediler

comments user
SANATÇIII

burada atanmayı bekleyen dünya insan var geçen seneki alımlar kadrolumudu ey memurlar net yine alım olmadı mı hemde merkezi alımlardan birkaç gün sonra yemesin bizi memurlar net elbet olacak bu alım o zaman benm bu çapulcularla gün düzenemekten başka birşey bilmeyen derneklerimizle hesabım

comments user
arkeolog

Bu haber tamamen tahminden yorumdan ibaret arkadaşlar. Hatta safsata… Hiçbir resmi bilgiye belgeye dayanmıyor. Herkesin ak olarak algıladığını memurlarnet sınav öncesi kasıtlı olarak kara diye algılamış ve göstermiştir. Amaç sınav öncesi moral bozmak. Birilerinin ise moralini yükseltmek. Unutmayın atamayı bakanlık yapıyor memurlarnet değil.

comments user
bahtsız

Ben mi yanlış okuyorum yoksa derneğimizin istanbul şubesi bizi ileriye taşıyacak!!! bir adım mı atıyor?

”Katılımcı, Paylaşımcı Şeffaf, Eşitlikçi, Dayanışmacı ve BİRLİKTE ÜRETEN bir meslek derneği bizim ellerimizde” diyen bu dernek bir aydan tek kelime etmeyen dernek mi?

Ah derneğim ah… güzel güzel toplantılarla birbirinizi ağırlayarak ”Mesleğimizin geleceğini birlikte kuralım” diyorsunuz ya .. soruyorum hangi meslek? bir aydır alt tarafı 200 kişi için kendimizi paraladığımız ama hiç umursamadığnız meslek mi? Yazık çok yazık
——————————————————–
duyurunun tamamı aşağıdaki gibi :

“Nasıl bir dernek istiyoruz ?”

29 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda 67 yıllık güçlü mirasımızı daha ileriye taşımak için oluşturulacak yeni dönem dernek organlarını ve hedefleri belirlemek amacıyla gerçekleştirilecek toplantıya tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı davet etmekteyiz.

Mesleğimizin geleceğini birlikte kuralım.

Katılımcı, Paylaşımcı Şeffaf, Eşitlikçi, Dayanışmacı ve BİRLİKTE ÜRETEN bir meslek derneği bizim ellerimizde.

GELENEĞİ GELECEĞE BİRLİKTE TAŞIYALIM!

KATILIN GELİŞTİRELİM!

Çağrıcılar: Samiye Erol Alkan, Mustafa Özyürek

Tarih: 24 Mayıs 2016

Saat: 18.30-20.30

Yer: MEF Üniversitesi Kütüphanesi

MEF Üniversitesi Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek olan toplantıya katılacak olan meslektaşlarımız aşağıdaki önerilerden birini kullanarak MEF Üniversitesi’ne ulaşabilirler:

Metro:
M2 Yenikapı – Hacıosman hattını kullanarak, İTÜ Ayazağa Durağı’nda indikten sonra ‘Plazalar’ çıkışından yapılacak olan UNIQ İstanbul ring seferleri ile MEF Üniversitesi’ne ulaşabilirsiniz.
Her 20 dakikada bir İTÜ Ayazağa Metro çıkışı, Windowist karşısından UNIQ İstanbul ring servisini bulunmaktadır.

Yürüyerek:
Yürüyerek gelmeyi tercih edenler için, MEF Üniversitesi’nin metro çıkışından uzaklığı 10 dakikadır.

Otobüs:
Aşağıdaki İETT otobüs hatlarından birisiyle Tuğla Fabrikası Durağı’nda indikten sonra MEF Üniversitesi’ne ulaşabilirsiniz.

41E, 41A, 41C ve 41AT

Minibüs:
Aşağıda bulunan Minibüs hatlarını kullanarak MEF Üniversitesi’ne ulaşabilirsiniz.

Ayazağa – Zincirlikuyu Metrobüs

Ayazağa – Sanayii Mahallesi – 4. Levent – 1. Levent

Ayazağa – Maslak

Adres: MEF Üniversitesi Kütüphanesi Ayazağa Cad. No.4 34396 Maslak – Sarıyer – İstanbul

comments user
arkeolog

Arkadaşlar memurlarnet e protesto maillerini yağdırın. Hakaret içermesin ama gayet sert olsun. Onların bu yaptığı maşalık kabul edilemez. Bu kadar zaman sessiz durmalarının sebebi şimdi anlaşıldı. Algı oluşturmaya çalışıyorlar. Mücadeleye, baskıya devam. Yılmak yok. Bu 2016 cıların aklına en başında bu karpuz kabuğunu düşüren aramızdaki şapşalların eseridir bugünkü durum. Gidebilenler Ankaraya gidip eyleme mutlaka katılmalıdır. Daha önümüzde zaman var. Daha fazla bastıralım……….

comments user
bahtsız

bunu söylemek istemezdim ama cuma günü öyle pek kalabalık olacağını sanmıyorum. umarım yanılıyorumdur. alım olursa atanacağı kesin olan 400 arkadaşın çoğunluğunu hiç göremedik uzaktan izlemekle yetiniyorlar. Ankara da olanların da hepsi gidebilir mi sanmıyorum. keşke ankarada olsaydım. umarım yanılırım.

comments user
SANATÇIII

Pazar sınav var sınavdan sonraki gün çok önemli bizim bakan nn meb bakanı nabi avcı ile yer değişeceği konuşuluyor bence daha fazla baskıyı mahir ünala yapalım hatta 27 mayıs da Ankara da oturan kardeşlermz bilhassa ailelerini de getirsinler çok her zaman es getirir hatta AKP kongresine de gidilebilir kapı önünde hak mücadelesi yapılabilir…

comments user
bahtsız

Eğer ki bu iş olmazsa hakkımız göz göre göre 2016 ya verilirse emin olun bir çok kişi lanetler yağdıracak beddualar edecek ama şimdi sırası değil. Henüz bitmiş değil. @sanatcııı ya katılıyorum. Memurlarnet kim oluyor? dayanağı var mı? şu an tek doğru ve güvenilir bilgimiz dosyanın maliyede olduğu. ki ben arkeolog un olumsuz birşey yok sözüne de güveniyorum.

comments user
SANATÇIII

maliye ye baskı yapalım ama daha fazla baskıyı bizim bakanlığa yapalım MAHİR Ünal a yazalım

comments user
SANATÇIII

Beceremedik die sizde algı operasyonu yapmayın memurlar net kim ya o mu alıyo bizleri bakanlığın açıklaması net değil ki maliyenn onayı bekleniyo memurlar net nasıl olura burdan böyle bir açıklama çıkarır kimse umudunu yitirmesn

comments user
bahtsız

umutsuzluğa düşüyoruz evet hakkımız yeniyor. Birileri algı yaratıyor. Ama unutmayalım 14 tummuza kadar puanımız geçerli dosya maliye bakanlığında 50 gün beklemediği sürece bu olabilir. Arkeolog kardeşim olumsuz bir şey olmadığını söyledi.
ben inanıyorum ki bu memurlarnetin yaptığı sadece algı operasyonu. Şunu da unutmayalım biz sadece toplamda 400 kişi olarak bu alımı istiyoruz. Ama 2016 olsun isteyen sadece bby den en az 2500 kişi var. onlar da uğraşıyor. Ama çoğunluk olan mı kazanacak haklı olan mı bunu 14 temmuzda göreceğiz.
Karalar bağlayamayız, maliye bakanlığına baskı yapalım hızlanması için. nasıl ki bu dosya dbp den çalışma bakanlığından geçti maliyeden de geçecek. Bize düşen 14 temmuza kadar umudumuzu yitirmemek. Hatırlatırım 14 temmuza kadar 2016 lıların ellerinde hala bir puan olmayacak.

comments user
SANATÇIII

Hükümetin arka bahçesi gibi çalışan bu haber sitesini ve onun gibileri kınıyorum ve lanetliyorum

comments user
şakir

Neler olup bittiğini hep beraber cümbür cemaat gördük…Her şey bizlerin bifiil gözleri önünde oldu bitti…Geldiğimiz nokta Aralık 2015 te taahhüt edildi ama zaman verilmedi ki savunmasının makul bir gerekçeymiş gibi sunulduğu noktadır…Acınacak bir nokta…Zavallılığın itirafı…Beceremedik,ciddiye alınmadık,kaale alınmadık demenin öteki türlüsü…Aralık 2015 te taahhüt edilince biz de normal demokrasilerde geleneği, teamülü olan oturmuş devlet kurumlarında olduğu gibi her şey planlandı onaylar alındı yetkili ağızlar bu açıklamayı bunun için yaptı diye düşünmüştük…Açıklamalarda ortada hala…Maliye bakanımızla görüştük denilmişti…Düşündüğümüz her şey de fena halde yanılmışız…Bizler ve ailelerimiz boş yere umutlandırıldı…Ama zaman vermedik ki öylemi ? Birazda kendimize kızalım küçük tepeleri dağ sandığımız için…Sözün içeriğini zamanı ve zemini yani bağlamı düşünmeden konuşanları çok ciddiye aldığımız için…Acemilerin elinde oyuncak olduk…Çok ahh alındı çok…Sözün özü”Hakka ulaşır ahımız”diyelim ve bitirelim…Herkes elinden geleni fazlasıyla yaptı…Ama olmayınca olmuyor işte…
İnsanlar insanlara, insanların sahip olduğu değerlere insanlar eliyle işte böyle inancını yitiriyor…
Bu,bu ülkede son zamanlarda şiddetli bir trende dönüşmüş durumda…Akıbetimiz hayrola…

comments user
Kutupaneci

Memurlar net zorlu algı operasyonu yapıyor mail atalim duzeltsinler haberlerini arkadaşlar

comments user
elaa

Arkadaşlar bu metni memurlar@gmail.com a yollayın. Bu yanlışı düzeltsinler.

comments user
elaa

http://www.memurlar.net/haber/585261/ yapılan haberın hıcbır netliği bulunmamaktadır. Ust mercilerden aldığımız bılgı doğrultusunda alımların 2014 ıle yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Lütfen alımların 2016 ıle yapılacağı kısmını düzeltiniz bu tarz bir algı yıllardır emek veren bizlere buyuk haksızlıktır. Onayın bir hafta içinde verilmeyeceğinin garantisi yoktur. Rıca ediyorum gerekli düzenleme yapılsın

Kültür Bakanlığından personel alımı için açıklama – Memurlar.Net
MEMURLAR.NET

comments user
emir

Sblnt hocam bir haber vermeyecek kadar mi kızdınız bize

comments user
Barış

Tepkinizi koyun arkadaşlar. Gerek yorum Gerek mail gerekse telefonla…

comments user
bahtsız

barış dediğin gibi belli ki birilerinin maşası olarak yaptı bunu memurlar net. zaten diğer haberi de 1 ay baskı yptıktan sonra yayınlamıştı. bu algıyı kırmak için haberin altına yapılan yorumlar var ama daha fazlası olmalı. nasıl?

comments user
Barış

Anlaşılan bürokrasi her şeyin önüne geçiyor. Süreç daralıyor. Memurlar net birilerinin maşası gibi davrandı. Bize düşen bu algıyı bozmak. Haksızlığa uğradığımızı bildirmek şart.

comments user
Sanattt

Bitmiş bir şey yok arkadaslar memurlarnetin haberine bakıp olumsuzluğa düşmeyelim.memurlarneti de kınıyorum böyle olumsuz bir algı oluşturduğu içinbu kadar insan üstü çabamız varken..açlık greviyse açlık grevi katılacagım ben..lütfen kimse de şimdiden umutsuzluğa düşmesin …

comments user
BBY Haber

Değerli Meslektaşlarım,

2014 KPSS puanı ile alımların yapılmasını bekleyen bir sürü meslektaşımız, memurlarnetin ortada kesin bir bilgi olmamasına rağmen ve eğer kesin bir bilgi var ise kaynağını vermeden, alımların 2016 KPSS sonucuna göre yapılabilecegine dair açıklama yapması/görüş bildirmesi/algı oluşturması gerçekten siz değerli meslektaşlarımızı adeta yıkıma uğratmıştır.

memurlarnetin yapması gereken açıklama “diğer tüm kurumlar sözleşmeli alımları 2014 KPSS puanı ile yapmıştır, Kültür Bakanlığı’nın da bu sözleşmeli alımları 2014 KPSS puanı ile yapmasının, 2014 KPSS puanı ile bekleyen binlerce aday için daha hakkaniyetli olacaktır” biçiminde olması gerekirdi; fakat gerçekten bunun tersi bir açıklama yapmış olması herkesi şaşırtmış ve bir önceki yapmış olduğu manşet haberini heba etmiştir.

Değerli meslektaşlarım, daha kesinleşmiş hiçbir bilgi bulunmamaktadır, onun için sizlere sabır diliyorum, hepinizin atanması dileği ve umudu ile..

comments user
bahtsız

tabi ki arkeolog kardeşim. şimdi tüm ailemi örgütlüyorum ve mail yağdırmaya devam ediyorum.

comments user
bahtsız

aynen öyle suçumuz bby okumak 5 yıl didinmek. senin gibiyim mustafa. kuzenimle yakın puanlar aldık ben bby tercih ettim o iki yılık sağlık bölümü. o 20 yaşındayken ameliyathane teknikeri olarak atandı 3000 lira ile ben ise 25 yaşındayım 5 yıl emek verdim. işsizim.

comments user
Arkeolog

Bugün ilanı çıkartmak için baskı yapıyoruz maliyeyi bizim bakanlığı ararsanız süper olur biz bastırıyoruz sürekli sizde arayın mail atın lütfen

comments user
Arkeolog

Ulaşmaya çalıştığınız herkese ulaşıyoruz biz grup kurucularından biriyim zaten ben sıkıntı yok diyorum gerilmeyin gerekli yerlere grevle ilgili özellikle maliyeye aradığınızda Mail’lerde foto altlarında belirtin 27 mayısta paylaştığım Metin’i gönderebilirsiniz bize destek olmak isterseniz

comments user
Mustafa

Sblnt hocam siz bari bir açıklama yapsanız
Güvendiğimiz bir siz varsınız

comments user
Mustafa

O kadar emeklerimiz boşa mı çıktı yani
En azından açıklama yapmasalardı alacaz diye
Hergün birisi çıkıp alım Olacak diyordun
Ne oldu diye soruyor. .
Şimdi suç bende mi Bakanlıkta mı
Ailem birşeyler bekliyor
Benim yaptığımsa sadece susmak
Yoruldum artık
Annemin babamın yüzüne bakamıyorum sanki büyük bir suç işlemişim gibi..
Suçum bilgi belge okumak galiba

comments user
bahtsız

bu cuma günü toplanma duyurusunu memurlarnete haber yapması için göndereceğim bakalım onu da yayınlayacaklar mı? Atanamayan arkeolog sanat tarihçi ve kütüphaneciler hakkını aramak için toplanıyor başlığıyla ??

comments user
bahtsız

arkeolog peki bu memurlarnetin haberinin amacı sadece algı oluşturmak mı? gruptan birinin bir bilgisi var mı bu konuda.. çaba gösteren herkesten Allah razı olsun

comments user
Arkeolog

Arkadaşlar diğer gruptan bildiriyorum sıkıntı yapmayın tamam mı metehana kızdığımız için bilgi paylaşmıyor sadece ama baskı kurmak şart biz elimizden geleni yapıyoruz cuma günü toplanma kararı aldık gelmek isteyen arkadaşlar bize yazabilir

comments user
bahtsız

halimize bak açlık grevine kadar götürüyoruz işi. ne için ? zaten hakkımız olan için… madem 200 kişiyi bile almıyorsunuz neden bu insanların 4 hatta 5 yıllarını neden harcatıyorsunuz. kütüphanecilik bu kadar değersizse 2 yıllık olsun. niye 1 yıl hazırlık deyip üst düzey ingilizce öğretiyorsunuz? 4 yılda o kadar ders yüklüyorsunuz? 5 yılın sonunda asgari ücrete özellerde sürünsünler hatta yarıdan fazlası işsiz kalsın diye mi? her yıl bir iki üniversiteye daha açılıyor bby. neden?
madem disiplinsizliğinden ötürü sürgün edilen memurlar yetiyor kütüphaneye niye sanki kongre kütüphanesini yönetecekmiş gibi 5 yıl eğitim veriyorsunuz? Allah kahretsin bu bölümü bu hale getirenleri

comments user
elaa

Ankara’da yaşayan kimse var mı?Bu gün gidip görüşsün bakanlıklarla. Yoksa çok geç olacak…

comments user
elaa

Atanamayan arkeolog sanat tarihçi ve kütüphaneciler açlık grevi hazırlığında
Sayın Bakanımız Mahir Ünal ve Başbakanımız tarafından kültür paketi açıklaması sırasında müjde olarak bizlere duyurulan 200 kütüphaneci 100 sanat tarihçisi ve 100 arkeologun sözleşmeli alımı yapılacak şeklinde ki beyanı üzerine 2014 KPSS de Türkiye geneli sıralaması ilk 100 de olup atanamayan gençler umutlandı.03/02/2016 tarihinde 22487 sayılı dosyamız maliye bakanlığına gönderilmiş olup dosyamızın nerede olduğu bilgisi bizimle net olarak paylaşılmayıp bizleri aylardır bekletmekteler.2014 KPSS puanlarımızın geçerliliğini yitirmesine sayılı günler kala verdiğimiz bu haklı mücadele ile hakkımız olan bu alımın ivedilikle yapılmasını istiyor ve sesimizi duyurmak için 27 Mayıs 2016 tarihinde bakanlık önünde toplanıyoruz.Bakanlıklar tek tek alıma çıkarken bizlerin unutulması sesimizin duyulmaması bizi endişelendirmektedir.Hakkımız olan bu atama yapılana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürücemizi bilginize sunarız.
Saygılar
‪#‎600sözleşmelipersonel‬
Herkes Cuma gününe kadar açıklanmadığı taktirde Ankara’ya gelmeli!

comments user
bahtsız

ben bizim baskımızla 1 ayda doğru bir haber yayınlayıp iki gün sonra u dönüşü çeken memurlar.netin samimiyetine de doğruluğuna da güvenmiyorum.
eğer bu haber doğruysa kaynak göstersin. o duyuruyu okuyup da kesinkez 2016 olacak diye anlayan bi tek memurlar.net var.

comments user
Barış

Mücadele verdik vermeye devam ediyoruz ama bu bilgi kirliliği içinde kimseden net bilgi gelmiyor. Sblnt nin sessizliğini bu gelişmelere bağlamak doğru acaba.

comments user
bahtsız

belki de sadece algı yaratıyorlar. Kültür bakanlığının duyurusunda böyle bir kesinlik yok. dosya iki gün önce gitti maliyeye. puanlarımız temmuzun ortasına kadar geçerli en az 50 gün var. bu haldeyken hiç bir dayanak göstermeden böyle bir haber yapmalarının mantığı yok.
hayır bi de anlamadığım alım 2014 le yapılsın haberini yapmak için 1 ay bekleyen baskımız sonucu bu haberi yapan memurlar.net iki gün sonra tam bir u dönüşüyle kesinmiş gibi neden algı yaratıyor.

Ben yetkili bir ağızdan kesin olarak 2016 ile yapılacaktır diye duymadan temmuz 14 e kadar uğraşacağım. gerekirse tek başıma… evet her geçen gün umudum azalıyor bir aydır uykusuzluktan ağlamaktan gözlerim helak oldu ama 5 yıl emek verdim o okula ve 2 yıldır hakkımı istiyorum.

Metehan hocam nolur sen bari bir ses ver olumsuzsa da olumsuz arkadaşlar bitti de olmadı de..

comments user
İbrahim

Atanamayan arkeolog sanat tarihçi ve kütüphaneciler açlık grevi hazırlığında
Sayın Bakanımız Mahir Ünal ve Başbakanımız tarafından kültür paketi açıklaması sırasında müjde olarak bizlere duyurulan 200 kütüphaneci 100 sanat tarihçisi ve 100 arkeologun sözleşmeli alımı yapılacak şeklinde ki beyanı üzerine 2014 KPSS de Türkiye geneli sıralaması ilk 100 de olup atanamayan gençler umutlandı.03/02/2016 tarihinde 22487 sayılı dosyamız maliye bakanlığına gönderilmiş olup dosyamızın nerede olduğu bilgisi bizimle net olarak paylaşılmayıp bizleri aylardır bekletmekteler.2014 KPSS puanlarımızın geçerliliğini yitirmesine sayılı günler kala verdiğimiz bu haklı mücadele ile hakkımız olan bu alımın ivedilikle yapılmasını istiyor ve sesimizi duyurmak için 27 Mayıs 2016 tarihinde bakanlık önünde toplanıyoruz.Bakanlıklar tek tek alıma çıkarken bizlerin unutulması sesimizin duyulmaması bizi endişelendirmektedir.Hakkımız olan bu atama yapılana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürücemizi bilginize sunarız.
Saygılar
#600sözleşmelipersonel

Bu etkinliğe kesin olarak katılmak isteyenler bildirsin arkadaşlar

comments user
Pire Ferhat

Mahir bey hocacı olduğundan gidici. Onun yerine Ömer Çelik tekrar gelecek. Onun döneminde daha kütüphaneciye yaklaşım iyiydi ve Tüsak yasasıda geçecekti. İnşallah ikisi de olur ve 200 kişi rahatlıkla KADROLU olarak atanır.

comments user
Arkeolog

Sıkıntı yok merak etmeyin mücadeleye devam #600sözleşmelipersonel

comments user
Arkeolog

Atanamayan arkeolog sanat tarihçi ve kütüphaneciler açlık grevi hazırlığında
Sayın Bakanımız Mahir Ünal ve Başbakanımız tarafından kültür paketi açıklaması sırasında müjde olarak bizlere duyurulan 200 kütüphaneci 100 sanat tarihçisi ve 100 arkeologun sözleşmeli alımı yapılacak şeklinde ki beyanı üzerine 2014 KPSS de Türkiye geneli sıralaması ilk 100 de olup atanamayan gençler umutlandı.03/02/2016 tarihinde 22487 sayılı dosyamız maliye bakanlığına gönderilmiş olup dosyamızın nerede olduğu bilgisi bizimle net olarak paylaşılmayıp bizleri aylardır bekletmekteler.2014 KPSS puanlarımızın geçerliliğini yitirmesine sayılı günler kala verdiğimiz bu haklı mücadele ile hakkımız olan bu alımın ivedilikle yapılmasını istiyor ve sesimizi duyurmak için 27 Mayıs 2016 tarihinde bakanlık önünde toplanıyoruz.Bakanlıklar tek tek alıma çıkarken bizlerin unutulması sesimizin duyulmaması bizi endişelendirmektedir.Hakkımız olan bu atama yapılana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürücemizi bilginize sunarız.
Saygılar

comments user
sanat tarihçi

Memurlar nete sormak lazım okadar söZleşmeli alım yapan kurumlar 2014 e göre nasıl alım yaptılarda kültür bakanlığı 2016 oluyor

comments user
emir

Sanırım kaybettik arkadaşlar. Kaç gündür rica ettigimiz sblnt müzeci arkadaşlar bile bir kelime yazmadı ne diyelim böylesi hayırlı demek ki.