×

Sanatta uzman 5 kütüphane

İnsana çalışma isteğe veren, sanat ağırlıklı kaynaklar bulunan 5 kütüphaneyi sıralayalım:  SALT Araştırma  İstanbul Modern Kütüphane  Akbank Sanat Kütüphanesi  Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi Caddebostan Butik Sanat Kütüphanesi

 

SALT Araştırma

Sanat, mimarlık, tasarım, şehircilik, sosyal ve ekonomik tarih konularında kapsamlı bir yayın koleksiyonuna sahip. Salt Galata binasının orta avlusu ve ara katındaki 650 metrekarelik bir alana yayılıyor.

Dijitalleştirilmiş tüm arşiv koleksiyonlarına online katalogdan erişim mümkün. Ayrıca güncel sanat arşivi fiziksel olarak erişime açık. Nadir kitaplar talep karşılığında araştırmaya açılıyor.

Pazar ve pazartesi hariç açık. Çalışması çok keyifli; tüm gününüzü rahatlıkla geçirebilirsiniz.

Adres: Bankalar Caddesi, No: 11, Karaköy

Tel: (0212) 334 22 00

 

 

İstanbul Modern Kütüphane

8 bin kitap yer alan kütüphanenin uzmanlık alanları: Müze, galeri ve özel sanat koleksiyonları katalogları, Türk sanat tarihi ve Türk sanatçıları, sanatla ilgili kuramsal yayınlar, sanat akımları, fotoğraf sanatı ve fotoğraf sanatçıları, müzecilik bilimi. Ayrıca 32 tane yerli ve yabancı dergi aboneliği var. 202 ülkeden 49 bin müze ve 143 binin üzerinde sanatçı, galeri, yayıncı hakkında bilgi edinebileceğiniz International Directory of Arts & Museums of the World CD-ROM veritabanı da kullanıma açık.

Pazartesi hariç her gün hizmet veriyor.

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi, Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo No: 4 Karaköy

Tel: (0212) 334 73 18

 

 

Akbank Sanat Kütüphanesi

Akbank Sanat’ın dördüncü katında yer alan çağdaş sanat kütüphanesi. Bugüne kadar yayımlanmış olan Akbank Yayınları’nın yanı sıra, sanat tarihi, sinema, tiyatro, resim, fotoğraf, mimari, müzik, sosyoloji, felsefe gibi alanlarda referans niteliği taşıyan yerli ve yabancı kitaplar yer alıyor. Ayrıca, 2 bine yakın CD’den oluşan bir arşive sahip. Başta klasik müzik olmak üzere, caz ve film müziklerinden örneklerin yer aldığı Müzik Dinleme Odası’nda aynı anda dokuz kişi istediği CD’yi dinleyebiliyor.

Salı-cumartesi arasında açık.

Adres: İstiklal Caddesi, No: 8 Beyoğlu 

Tel: (0212) 252 35 00

 

 

Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi

Moda, mimari, resim, fotoğraf, heykel, sinema ve grafik tasarımla ilgili kaynaklar yer alıyor. Sanat kitapları ağırlıklı. Kütüphanedeki bilgisayarlardan arama yapmak mümkün. Kütüphanenin içinde bulunduğu bina (Vakko Moda Merkezi) Wallpaper dergisi tarafından 2011’in En İyi Çalışma Alanı seçilmişti. Kısacası çalışması oldukça zevkli bir mekan.

Pazartesi-cuma arası arayıp randevu alarak gitmek gerekiyor.

Adres: Kuşbakışı Caddesi, No: 35 Nakkaştepe

Tel:(0216) 554 08 54

 

 

Caddebostan Butik Sanat Kütüphanesi

Kadıköy Belediyesi’nin Caddebostan Kültür Merkezi içinde açtığı kütüphanede, resim, heykel, sanat tarihi, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları ağırlıklı yayınlar yer alıyor. Açık raf sistemiyle çalışıyor. Çok modern bir ortamı olduğu söylenemez ama rahatlıkla oturup okuyabileceğiniz yumuşak koltukları var.

Pazartesi hariç her gün açık.

Adres:Bağdat Caddesi, Haldun Taner Sokak, No: 11 Caddebostan

Tel: (0216) 467 36 00

 

Kaynak: http://www.listemis.com