×

300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız

Kültür Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı ile müze, kütüphane ve sinemaya ilişkin 3 protokol imzalayacaklarını belirterek, “Öğretmenlerimize müze, kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. Bir de illerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. (burada şunu belirtmekte yarar var; öğretmenlere kütüphanelerin yönetimi hakkında bilgi verilmesine, eğitim verilmesine gerek yok, çünkü bu eğitimi alan Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları var iken böyle bir uygulamaya gerek yok, buralarda çalıştırılması gereken kişiler bizleriz, yaşayan kütüphane ancak mesleki eğitim alan bizlerle olur!!! Öğretmenler kendi alanlarına hizmet vermeli bizler ise kütüphanelere can vermeliyiz, başka türlü olması imkansız@bbyhaber)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak’ın, kendisiyle yaptığı bir telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin basında çıkan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ünal, İzmir’deki fuarda Diyarbakır standına gittiğini anımsattı.

Bu stantta Diyarbakır’daki kültürel mirasın kendileri için ne kadar değerli olduğunu, bu konudaki hassasiyetini anlattığını, ayrıca Dört Ayaklı Minare, Kurşunlu Camisi ve Paşa Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Ertesi gün, doğrudan telefonumdan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve aramızda öyle ifade edildiği gibi değil son derece kibar bir şekilde, bu durumdan duyduğu sıkıntıyı kendisi de dile getirdi. Bu durumdan belediye başkanı olarak muzdarip olduğunu ifade etti. Ben de kendisine, ‘Bu konuda inisiyatif kullanın. Diyarbakır’ı terörize edenlere, hendekleri açanlara, Diyarbakır’ı ve ülkeyi bir şiddet sarmalına sokmak isteyenlere karşı bir inisiyatif kullanın’ dedim. Biz tabii ki oradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacağız. Ama dedim ki ‘Biz Bakanlık olarak bir taraftan da hem İçişleri Bakanı hem ilgili mülki idari amirlerle görüşerek oradaki kültürel mirasın korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.’ Oradaki kültür müdürlerimizle, müze müdürlerimizle ve o illerdeki koruma kurullarımızla sürekli temas halinde olduğumuzu ve meseleyi yakından takip ettiğimizi kendisine ifade ettim.”

Bakan Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reform paketini açıklarken, “Kültüre çok büyük önem veriyoruz ve ayrıca kültür paketi açıklayacağız” ifadesini kullandığını hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu ile bir araya geleceklerini ve pakete son şeklini vereceklerini bildiren Ünal, “Ocak ayı içerisinde inşallah” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hem kültürel alanda hem de turizm alanında yapısal tedbirler alması gerektiğine işaret eden Ünal, turizmde sorunları telafi edici önlemleri konuştuklarını ancak gerek yapısal gerekse Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili tedbirler alma zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bakan Ünal, kültür alanında gelecek yıla ait öncelikli hedeflerinin sorulması üzerine, Türkiye’de kültür ve sanat konuşulmaya başlandığında bunlar üzerinden belli gerilim hatlarının oluşturulduğunu söyledi.

“TÜSAK üzerinden, AKM üzerinden bir gerilim hattı ve bu gerilim hattına takıldığınız anda kültür ve sanatı konuşamaz hale geliyorsunuz” ifadesini kullanan Ünal, bu nedenle öncelikli olarak kültürün ve sanatın bu gerilim çerçevesinde konuşulmaması gerektiğini vurguladı.

Kültür paketi üzerinden gelecek 4 yılın eylem planını ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Ünal, bu belirlenirken, kütür ve sanat camiasının önemli paydaşlarıyla görüşmeye başladıklarını söyledi.

– “Şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız”

Eylem planında gönüllü olarak ya da projeyle kim görev almak istiyorsa bu süreci gerilim hattına takılmadan beraberce sürdürmek istediklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

“Kültür ve sanat politikalarını şehir üzerinden somutlaştırmak istiyoruz. Şehirde yaşayan insanın yaşam biçimine ‘kültür’ diyoruz. Bu kültürün içeriğine baktığımızda sanat, sinema, tiyatro, konser ne kadar yer alıyor? Mimari olarak da her anlamda bu kültürün kimliği var. Kültür politikalarımızı şehir üzerinden somutlaştırmak ve öncelikli olarak kültürel mirası hem korumak hem de kültürel mirasın birinci aşamada bir envanterini çıkarmak. Bu, büyük oranda tamamlamış durumda. Yani yazma eserlerden tutun da kütüphaneciliğe, oradan ören yerlerinde belli mimari eserlerin korunmasına varıncaya kadar.”

Her şehrin bir hafızasının olduğunu, ardından ikinci derecede “şehirlerin kimliği” konusunun bulunduğunu kaydeden Ünal, Edirne’yi örnek göstererek, “Serhat şehri”, “Selimiye Camisi” gibi kavramların bu şehir için bir kimlik olduğunu anlattı.

Kültür kavramıyla bir yaşam biçiminin estetize edilmesinin anlatıldığını dile getiren Ünal, “Bu çerçevede baktığımızda şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız” dedi.

– “Her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve müzeler

Bu kapsamda müze ve kütüphanenin iki temel sac ayağını oluşturacağını söyleyen Ünal, her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Müze ve kütüphanelerin o şehirdeki ortaokul ve lise öğrencilerine dönük olmasını birinci öncelik olarak belirlediklerini dile getiren Ünal, “Önce çocuk doğduğu şehri tanımalı, sokaklarını, kültürünü, kimliğini tatmalı, yaşamalı, o şehrin hafızasını bir aidiyet haline getirmeli” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta doğduğunu dile getiren Ünal, “Hepimiz İstanbul’a aşık gençler olarak büyüdük. Ama İstanbul’a aşık gençler olarak büyümemiz bizi ötekileştirdi, bizi taşralı haline getirdi. Oysa Urfa’da, Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Edirne’de doğan, başka şehirlerde doğan çocuklar, İstanbul’u sevmeliydiler ama en az İstanbul kadar doğdukları şehrin kimliğine, kültürüne ve hafızasına da sahip olmaları gerekirdi” değerlendirmesini yaptı.

– Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalayacaklarını bildiren Ünal, protokollere ilişkin, “Müze, kütüphane ve sinema… Öğretmenlerimize müze ve kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. İllerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” bilgisini paylaştı.

Ünal, şu an 80 bin tane restorasyona muhtaç yazma eserin bulunduğunu, bunlardan 25 bininin acil restorasyon ihtiyacı olduğunu belirtti. Türkiye’de 100 kişinin, kağıt restorasyonu yapabildiğini dikkati çeken Ünal, bu sayıyı arttırmak gerektiğini söyledi.

– “Kütüphaneci, arkeolog, sanat tarihçisi alınacak”

Ünal, “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye konuştu.

Yazma eserlerin tıpkı basımlarını da yaptıklarını, yani yazma eserleri entelektüellerle ve akademisyenlerle buluşturduklarını aktaran Ünal, hafıza inşa edilmediğinde bir kimlikten, kimlik olmadığında ise bir kültürden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Bu kimliği, bir etnik kimlik ya da bir inanç grubunun kimliği olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Ünal, “Hafızası olmayan bir insanın kimliğinden bahsedebilir miyiz? Kimlik krizi yaşayan bir insanın kültürel hayatından bahsedebilir miyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ünal, açıklanacak pakette kütüphane, müze, sinema, tiyatro ve sahne sanatlarının öncelikli yeri olacağını söyledi.

– Gençlere sanat alanında teşvik

Hükümet programındaki GENÇDES Projesi hakkında bilgi veren Bakan Ünal, “Birçok alanda destek veriyoruz ama kültürel alanda şimdi destekleri ve teşvikleri daha da arttıracağız. Kültürel alanda hem kısa film hem tiyatro hem sahne hem görsel sanatlarda inşallah önümüzdeki dönem gençlerimize proje bazlı çok ciddi mali destekler de sunacağız. Çok temel bir şey vardır. İlgi neredeyse enerji oradadır. Bir yerde ilgi oluşturmanız için oraya bir miktar enerji de transfer etmeniz gerekiyor. O yüzden gençlere dönük çok ciddi kültürel teşvik ve desteklerimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta çekimleri yapılan Yedi Güzel Adam dizisi ile Cahit Zarifoğlu’nun evinin müze yapılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

“Sadece Zarifoğlu değil. Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt. 2011’de Kahramanmaraş’a gitiğimde ilk düşündüğüm şey şuydu. Biber ve dondurma da Kahramanmaraş ile anılan önemli ürünler ama biz sadece Kahramanmaraş’ı biber ve dondurma ile değil kendi hafızasında var olan Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Aslan Bey, TBMM kurulmadan 12 Şubat’ta Fransız’ı kendi içerisinden atan o İstiklal Mücadelesi, madalyası ile… 7 Güzel Adam ile, Erdem Beyazıt ile Cahit Zarifoğlu ile Nuri Pakdil ile… Bunun için ne yapabiliriz diye düşündük. 7 Güzel Adam dizisi o zaman ortaya çıktı. Çok da güzel oldu. Halen insanlar dizinin çekiminin yapıldığı okula gelip geziyorlar, oradaki o meşhur pastahaneye gidiyorlar. Dizide aynı zamanda ‘kara lise’ olarak bilinen liseyi Edebiyat Müzesi haline dönüştürüyoruz.”

– “Kütüphaneleri yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz”

Kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını, Edirne, Kars, İstanbul, Şanlıurfa, Elazığ, Harput, Mardin ve Diyarbakır’ın bu anlamda özel ilgi gösterecekleri kentler olduğunu anlatan Ünal, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim Bakanlıkları ve büyükşehir belediyeleri ile bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışması düşündüğünü dile getiren Ünal, “Melih Bey ile görüşeceğiz. Mesela Melih Bey, Hacıbayram’ın karşısına eski Ankara evlerinin olduğu bir bölüm düşünüyor. İlgili bakanlıklar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’nın sur içini, eski Ankara’yı hafızasıyla, ruhuyla ve kimliğiyle ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bundan sonra gelen nesillere önce o şehri göstermemiz gerekiyor ki onların bir hafızası olsun, onların kente bir aidiyeti oluşsun” diye konuştu.

Ünal, Bakanlık olarak çocuk kütüphanelerinin, özel çalışma alanları içerisinde olduğunu vurguladı. Ünal, şunları kaydetti:

“Çocuklar kreşlerde, anaokullarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama biz illerde bir uygulama olarak şu anda onun mimari tasarımı için de bir çalışma başlattık. Biz kütüphaneleri de yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz. Yeni bir tasarım. Sadece okuyucunun kitapla buluştuğu değil aynı zamanda okuyucunun yazarla buluştuğu, aynı zamanda okuyucunun sosyalleşme imkanının olacağı, ‘kitap kafe’ tarzında mekanların olduğu bir alan. Uzun zamandan bu yana bir kültür merkezi konseptimiz vardı. Kültür merkezi konseptini şimdi biraz daha geri çekip, daha çok yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler. Müze mantığımızda daha çok şehir müzesi. O şehrin tarihini, kültürünü, şahsiyetlerini, mirasını ortaokul ve lise öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte giderek özümseyecekleri mekanlar haline getirmeyi planlıyoruz. Şehirlerin kimliklerini, kültürlerini ve hafızalarını, ruhlarını inşa edersek zaten o kültürü ve medeniyeti inşa etmiş olacağız.”

Bu arada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Bakan Ünal’a ilk kez milletvekili seçildiği 2011’de, TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında çekilen fotoğrafını hediye etti.

Kaynak:http://www.memurlar.net/

2.539 yorum

comments user
bahtsız

sizce şu da garip değil mi? memurlarnet 2014le alım yapılsın haberini tam 1 ay sonra baskılarımız sonucu yayınladı. Aradan iki gün geçti net bilgi olmamasına rağmen üstelik kültür bakanlığının duyurusunda sadece maliye onayladığında ilan çıkacak yazarken sanki memurlar.net tarihi kesin biliyormuşcasına haber yapıyor.

”Kadrolu statüde olsaydı alımın 2014 KPSS puanıyla yapılması kesin olurdu. Ancak alımın sözleşmeli statüde olması ve henüz izinlerin tamamlanmamış olması, 2016 KPSS puanıyla alım yapılacağını göstermektedir.”

Neye dayanarak bu kadar net? 2016 ile yapılacağı ihtimalini kuvvetlendirmektedir bile demiyor… bu ne ya BU NASIL BİR ZULÜM

comments user
Adalet

Tek çare sözleşmeli atananların merkezi alımlarda başvuru yapmaması….

comments user
bahtsız

Allah aşkına artık birisi net bir şey söylesin. olumlu bir şey duyuyoruz iki gün geçmiyor olmayacak diyorlar. Allah kahretsin ne lanet bir bölümmüş. binlerce öğretmen alınıyor bize gelince 200 kişi üstelik kadrolu bile değil onun için bile aylardır dalga geçiyorlar. Metehan hocam bari sen bir şey söyle

comments user
Adalet

Arkadaşlar tekrardan bakanlıktaki ilgili kişilerle gorustum aynen aktarıyorum ” şayet bakanımız 2014 puanıyla alım yapılacak deseydi ve alım ertelenseydi haksızlık konusu tartışılabilir fakat 2016 dediği için alimların aralık ayında dahi yapılabileceği akıllara getirilmeliydi.sozlesmeli alimların uzun sürede gerçekleştiğini de tekrardan belirttiler.yetismesi zor gozukuyormus…en baştan beri aynı şeyler duydum ama umut işte…

comments user
emir

Zaten ona da sözleşmeli olarak yerleşenler tekrar başvurur doyumsuzluklari sıradakilerin de önünü keser

comments user
emir

Sblnt hocam kaç gündür sizden rica ediyoruz olumsuzda olsa bize bir bilgi verseniz diye. Biliyoruz sizin de üzerinize çok gittik ama olmayacaksa bari olmayacak arkadaşlar hayırlısı diyelim ama bir bilgi verin lütfen

comments user
Zeynep

Bari 50 kişi alsalar ilk 50 girse. Yazık bikaçı mutlu olsun bari.

comments user
Barış

Zeynep merkezide bakanlık alım yapmaz zaten sözleşmeli alıyor. Top. 30 veya 40 geçmez yani.

comments user
Barış

Sblnt2401, hocam bir açıklama yapsaydı iyiydi.olumlu ise olumlu olumsuz ise olumsuz. Artık bıktık bu süreçten.

comments user
şakir

Bitti arkadaşlar bitti…Memurlar.net bu değerlendirmeyi boşa yapmaz…Bunun için bifiil çalışan arkadaşlar bilsin ki bu kadrolar ah lı kadrolardır…Aralıktan beri insanları hop oturttular hop kaldırdılar…Umutlandırıp sonrada ama zaman belirtmemişdik ki demeye getirdiler…İnsanların,ailelerin ümitleriyle psikolojileriyle oynadılar…En kötüsüde böyle değilmiş gibi yaptılar…

comments user
Zeynep

Benim merak ettiğim merkezi atamada kaç alım olacağı. Onuda elimizden alır bunlar. Birilerinin egosu yüzünden biz mağdur oluyoruz. Acaba ne zaman “Adalet” kavramı ülkemizde yerini bulacak.

comments user
Barış

Memurlar net in yaptığı her haber doğru olacak diye yada gerçekleşecek diye bir kaide yok arkadaşlar. Daha 2 ay var. Bunca kurum 2014 le alıma çıkmışta bunun çıkmaması gibi bir neden yok!

comments user
Zeynep

Çok kötü bir durum sınava iki gün kala..

comments user
Barış

Sblnt2401, hocam durum ne lütfen bizi bilgilendirin.

comments user
şakir

Hepsi yalan dolanmış…

comments user
Barış

memurlar net alımın 2016 planıyla olacağını yazmış. Ama hata yapmış.

comments user
şakir

http://www.memurlar.net/haber/585261/

Acı gerçek…
Bu normal değil dedim işkillenmek gerek dedim…

comments user
Barış

İnşallah olmaz böyle bir durum.

comments user
bahtsız

http://www.memurlar.net/haber/585234/ mahir ünalın yerine nabi avcının gelebileceği haberi yapılmış.

comments user
kutuphaneci

http://www.memurlar.net/haber/585246/

comments user
kutuphaneci

http://www.memurlar.net/haber/585059/ arkadaşlar bizim bakan sabit kalacak gibi degisiklik görünmüyor inşaallah da olmaz …

comments user
SANATÇIII

herkes etrafında kim varsa onlara da attırmaya çalışsın kendimiz için sonuçta

comments user
alper

Arkadaşlar akşam 20:00 da face gurubu olarak tivitirdayiz, ##600sözleşmelipersonel tegini kullaniyoruz, hadi hepbirlikte bastiralim arkadaşlar, nekadar çok bastirirsak okadar iyi okadar çabuk cikartiriz ilani, hepinizi bekliyoruz arkadaşlar lutfen gelin hakkiniza sahip çıkın…

comments user
Barış

Büyük ihtimal Maliye bakanı değişecek inş bizim durumu etkilemez ve tez zamanda onaylanır.

comments user
Alperdogan

Arkadaşlar akşam 20:00 da face gurubu olarak tivitirdayiz, ##600sözleşmelipersonel tegini kullaniyoruz, hadi hepbirlikte bastiralim arkadaşlar, nekadar çok bastirirsak okadar iyi okadar çabuk cikartiriz ilani, hepinizi bekliyoruz arkadaşlar lutfen gelin hakkiniza sahip çıkın…

comments user
arkeolog

Arkadaşlar ne olursa olsun üsluba dikkat ederek yazalım, konuşalım. Çok önemlidir bu husus. Şimdi göstereceğimiz nezaket ve kibarlık atanma sürecinde bize lazım olacak ve bize geri dönecektir. Her zaman yapıyoruz bu uyarıyı lütfen…

comments user
şakir

@müze Sayın Bakan aralıkta maliye bakanımızla görüştük dedikten sonra Kültür bakanlığının dünkü duyurusunda maliyeden vize bekleniyor açıklaması düşündürücü değil mi…On puanlık soru bu sorudur…Zaten mutabık kalındığı için Aralıkta o açıklama yapılmıştı…Maliye vizesi ????

comments user
emir

Gören duyan izleyen dostlar kimsenin yok mu gerçeğe yakın net bir bilgi veya bilgi kırıntısı. Bu beklemek insanları çok yoruyor yok mu yardımcı olacak kimse

comments user
şakir

@müze Aralık ayında alım yapılacağı taahhüt edildi ve doğal olarak mevcut algı oluştu…Diğer devlet kurumları 2014 puanıyla birer birer alıma çıktılar…Aralık ayında Sayın Bakan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir diğer Sayın Bakanını refere ederek Maliye Bakanı ile görüşüldüğünü ifade ettiler…Memurlar.net te de daha önceki haber yorumların bir benzeri dün manşet yapıldı…Kültür Bakanlığı ”önemli duyuru” yayınladı.Şu deniyordu özetle;maliye bakanlığındaki imzadan sonra ilana çıkılacak…Bu prosedürlere sadece Kültür bakanlığı tabi değil…2014 kpss puanı ile alıma çıkan tüm kurumlar bu prosedüre göre hareket ettiler…Neden Kültür bakanlığının ki bu kadar uzun sürdü…Neden memurlar.net o manşeti yaptı dün…Buradan üslup konusunda arkadaşlar hassasiyete davet ediliyor devamlı çok haklısın o konuda…Ama agresifleşen insanlar durduk yere agresifleşmiyor sebepsiz değil…İnsanların psikolojisi ailelerinin psikolojisi çocuk oyuncağı değil…

comments user
Adalet

Sözleşmeli alımdan sonra yapılan kadrolu alimlarin atanmayanlara maalesef ki yararı olmuyor.sözlesmeliler merkezi alımlara da başvuruyor…daha düne kadar atanamıyorum diye ağlayıp sizlananlar yaşadıklarını hemen de unutuyorlar.sanki kültür bakanlığı akın akın alım yapıyor.azıcik kadroya hep aynı kişiler başvuruyor…

comments user
cem

Arkadaşlar umarım alımlar merkezi alımlardan sonra olur. Aksi takdirde hem 200 kişilik alımlarda tercih yapıp giden olur hemde merkezi alımlarda. Yani 1 kişi iki kişilik yeri doldurabilir. Umarım alım merkezi atamdan sonra olur. Yani 2014 le alınsın ama merkeziden sonra alınması daha iyi olur

comments user
emir

Bir gelişme haber var mı dostlar

comments user
şakir

Duyurudaki tarih ve sayıyla maliyeye bimere cimerede başvurun…Dosyanın akıbeti hakkında…

comments user
Müze

Arkadaşlar,mahalle ağzıyla konuşarak,birbirinize hakaret ederek,bakanliktaki memurlara sert cıkışarak bu alim sürecini hızlandıramazsiniz..tek üniversite mezunu olup atanamayan sizler değilsiniz.hepimiz üniversite mezunuyuz.üslubumuz daha iyi olmalı diye dusunuyorum…olumlu duyumlar da alacaksınız olumsuz duyumlar da alacaksiniz…bunlar olacak elbet ama bu şekil devam ederse sonucu siz artık tahmin edin lütfen…

comments user
Müze

Korkudan yorum yapılamıyor ki…herkes hakaret ediyor birbirine…bizim de bildiğimiz duyduğumuz bir şeyler var ama gelin görün ki çok sert çıkışlarda bulunuyorsunuz.yarin öteki gün aynı kurumlarda çalışıp arkadaş olacaksınız…azıcık daha saygı lütfen.sert üslupla hiçbir şey yapılmaz ki…bakanlıktaki memurlara da sert çıkışlarda bulunanlar olmuş.bu sizin sürecï olumsuz etkiler haberiniz olsun.cogu ünv mezunu işsiz sadece siz değilsiniz.bakanliktaki memur ” ben böyle bir şey görmedim” diyor.boyle çalışma süreci etkiler arkadaşlar bilginize…

comments user
kutuphaneci

Helal olsun kardeşim sen de hakkını helal et süreç uzadıkça stres oluyoruz ve bu da yansıyor doğal olarak 🙁

comments user
kutuphaneci

Ben 2016 ci değilim yemin ederim ben de sizin gibi atama bekleyenlerdenim maalesef 🙁 o yüzden sormuştum o soruyu moralim çok bozuk inşaallah bu süreç çok uzun sürmez. ..

comments user
şakir

@kütüphaneci kusura bakma lütfen… Bu 2016 cıların tacizinden ciddi ile gayrı ciddi arasındaki farkı ıskalayabiliyoruz zaman zaman…Hakkını helal et…

comments user
emir

Arkadaşlar bu süreç ne kadar uzar maliyede

comments user
kutuphaneci

arkadasim ben ciddi bi soru sordum neden dalga geciyorsun bilmemek ayip degil sordum ve ogrenmek istiyorum bu kadar dalga gececigini dusunmedim

comments user
şakir

info@dpb.gov.tr; suleymansoylu.ofis@gmail.com; tsahin@dpb.gov.tr; hozer@dpb.gov.tr; dvt-kr@dpb.gov.tr;  mhozdemir@dpb.gov.tr;  ibrahiminan72@hotmail.com

comments user
şakir

@bby haber bir an önce onaylamanız ricasıyla…

comments user
şakir

@Kütüphaneci 2018 i bulur diyorlar .)

comments user
şakir

memurlar.nete ve kamupersoneli.nete göndermek üzere hazrladığım taslak mail okuyun lütfen arkadaşlar…

Selamlar,

Sayın Editörler Kültür Bakanlığı ile ilgili haberinizden sonra Bakanlık kendi internet sitesinden Duyurular kısmından ”önemli duyuru” başlığıyla bir duyuru yayınladı…

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,160929/onemli-duyuru.html

Geçtiğimiz günlerde de Sayın Mahir Ünal Maliye Bakanlığı ile bir toplantı yapmışlardı.Bu toplantının haberi kültür bakanlığının ”bakanımızın günlük programı”menüsünden ilan edilmişti…

”Önemli duyurunun ” içeriğini okuyunca insan 2014 kpss puanıyla alıma çıkan diğer kurum ve kuruluşlar DPB den Maliyeden onaylarını nasıl alıpta alım ilanlarını yayınladılar da Kültür Bakanlığının vize prosedürü bu kadar uzun sürdü diye düşünmeden edemiyor…

Bu durum normal midir ? Bu kadar uzun sürer mi ?

Oysa memurlar.net in Aralık 2015 teki haberinde

http://www.memurlar.net/haber/554112/


Ünal, “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye konuştu.”demişti Sayın Kültür Bakanımız…
Aralık 2015 te veya daha önce Kültür Bakanı ile Maliye Bakanının görüştüğünü anlıyoruz haberinizden…

Kültür Bakanlığının ”önemli” duyurusunda konunun maliyede beklediğini anlıyoruz…Görüşülüp üzerinde mutabık kalınmış bir konu hala nasıl maliyede bekleyebiliyor…Hem de diğer kamu kurum ve kuruluşları 2014 kpss puanıyla tıkır tıkır alıma çıkmışken…

Sayın Editörler bu soruların makul bir cevabını bulamadığımız için sizlerle paylaşmak istedik bu Muammayı…

Yardımcı olmanız,destek olmanız,takibe devam etmeniz ricasıyla
İyi çalışmalar…

comments user
kutuphaneci

Arkadaslar maliyenin onaylamasi uzun zaman alır diye duydum doğru mu

comments user
arkeolog

Şakir duyuru bu gün yayınlandı.

comments user
şakir

Bu duyuru linkini metnini memurlar.nete kamu personeli .nete mutlaka ulaştıralım…Maliye bakanlığına atacağınız maillerde de bimere ombudsmana cimere yapacağınız başvurularda da bu duyuruyu mutlaka kullanın …

comments user
şakir

@Metehan bu duyuru bu gün mü yayınlandı takip edebildin mi ? Ben duyurunun tarihini göremedim…İş çok enteresan bir hal alıyor…

comments user
şakir

Bu duyuru metnini mutlaka ama mutlaka memurlar.net ve kamu personeli.nete de mailleyin arkadaşlar…Kültür top çeviriyor gibi geliyor bana…Diğer kurumların sözleşmeli alımlarına başka DPB mi imza attı başka Maliye mi onayladı ?Kültürün ki neden bu kadar uzun sürdü ?Maliye ile gerginlik yaşadığı söyleniyordu Kültürün…Bence memurlar.nete kamupersoneli.nete de sağlam yüklenmek gerek…Gördünüz memurlar.net yayınladı manşeti ertesi gün duyuru geldi…Bu duyuru bu gün yayınladıysa tabi…En az maliye kadar memurlar.nete de kamu personeli.netede gönderin maili…Duyuruyuda mutlaka ekleyin…bu duyurunun memurlar.netin çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum…Belki bu durumu hızlandırıcı bir manşet haber yaparlar…

comments user
SANATÇIII

DPB imza atığı an maliye de ne kadar sürer bunu onayı bilen var mı

comments user
arkeolog

Arkadaşlar kültür bakanlığı bu konuyla ilgili duyuru yayınladı. Bu duyurudan anlaşılıyor ki kısa bir süre sonra kadrolar ilana çıkacak…..:)

comments user
SANATÇIII

facebook tan Bakan mahir ünal a yazın çok ses getirir yapın bunu arkadaşlar ya bir de bunu deneyin herkes ama

comments user
arkeolog

Malum şahısla ilgili daha önce yaptığım yorumun ne kadar yerinde olduğunu görmüş oldum. Klinik vaka bence. :)Arkadaşlar yoğun bir şekilde maliye bakanlığına yazmaya devam. Süreci daha da hızlandıralım…..

comments user
SANATÇIII

Yazmaya devam arkdaşlar ona buna bakmayın yakındır inş.

comments user
Sanat

Ne yani maliye daha onay vermemiş mi?

comments user
bahtsız

Arkadaşlar maliye bakanlığına dair bazı iletişim bilgileri:

tel: (0312) 425 00 80
fax: (0312) 425 00 58

personel genel müdürlüğü: pergen@maliye.gov.tr

Evrak Şubesi: 415 20 85 pergenevrak@maliye.gov.tr

Bilgi Edinme Şubesi:15 21 15 pergen@maliye.gov.tr

comments user
bahtsız

Eyvallah metehan hocam. Yeni hedef maliye 😀

comments user
metehan

Maliye bakanlığına tüm gücünüzle baskı kurun .

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,160929/onemli-duyuru.html

comments user
bahtsız

sanatçı sen gene mi geldin ya 🙂 Hayır bi de ne hikmetse kimseye bişey demiyorlar. sana hangi ay olacağına kadar net tarih veriyorlar 😀 doğru söyle yoksa davutoğlu bi zatihi arayıp ”ayıpsın sanatçı seni mi kırcam sen ekimde diyorsan ekimde alırım” mı dedi 😀

comments user
sanatçı

ALIMLAR 2016 EKİM… BOŞUNA UĞRAŞMAYIN…. BİRŞEY BİLİYORUMDA SÖYLÜYORUM… BİZZAT ARADIM SORDUM.. EKİM AYI DEDİLER…EKİMDEN ÖNCE OLMAZ.. BEKLEMEYİN DEDİLER…. BAKANLIĞIN TEK HATASI KESİN TARİH VERMİYOR… MADEM ALMAYACAKSIN O ZAMAN TAKVİM VER… MİLLET FAZLA BEKLEMESİN… DEDİĞİM GİBİ 2016 EKİMDEN ÖNCE OLMAZ… YOKSA SÖYLERDİLER GEREK BAKAN GEREK BAŞBAKAN…

comments user
bahtsız

Yazıyorum falan ama hiç geri dönüş yok.
Dün metahan hocamın yakın demesiyle umutlandık ama umutlanmaya korkar oldum. her umutlandığımda hayal kırıklığı kötü oluyor. İnşallah bu sefer öyle olmaz.
Metehan hocama güveniyorum. İnşallah bi an önce ilana çıkar.
srblnt ya da müze araştırmacısı neden sessiz acaba bilgi alamadıklarından mı? olumsuzluk olduğundan değildir inşallah.

comments user
SANATÇIII

daha ortada bşy yok ne sblt ne de müze araştırmacısı bşy demedi

comments user
bahtsız

Arkadaşlar güzel haberler geliyor diye rahavete kapılmadık değil mi? Çok kritik bir zaman.. her geçen gün boşa geçiyor. İlanı görene kadar devam edelim. Maillerine geri dönüş alan var mı?

comments user
Barış

Arkadaşlar, aman ihmal etmeyelim telefon ve e-mail trafiğine devam.
Bu arada @Metehan hocam dosyanın akıbeti ne durumda?

comments user
arkeolog

Aynen güzelce üsluba dikkat ederek yazmaya devam. Memurlarnet e teşekkürü unutmayalım.

comments user
SANATÇIII

Arkadşlar fikri olan söylesin topluca öle yapalım çok önemli bir konu ses getirir inanın bana

comments user
SANATÇIII

metehan bşy söyle kardaş 🙂

comments user
SANATÇIII

var mı hayırlı haber arkdşlar açıklamayn ama evet yada hayr deyn yeter

comments user
şakir

memurlar.nette bu haberi hep beraber çalışarak didinerek klavyeleri ağlatarak bizler yayınlattık arkadaşlar…bence maillerle samimi teşekkürünüzü esirgemeyin memurlar.net editörlerinden…kamupersoneli.net editörlerinden özellikle zeki karadan…es geçmeyelim…şimdi haberin linkini gönderdiğiniz maillerde faceede twitlerde lınkedınde mutlaka kullanın…açtığımız telefonlarda atıf yapın memurlar.nete…memurlar net forumunda da beğeni sayılarında ve katılımda ortalığı dağıtmışsınız 🙂 olacak arkadaşlar ama sakın haa aman diyeyim rehavete gevşemeye mahal yok…daha bir motive olalım bu manşetten sonra…haklı olduğumuz için gür çıkıyor sesimiz başka bir nedeni yok…Işık göründü az kaldı bu ışık @metehanın meşalesinden mi geliyor memurlar.net forumundaki performanstan mı geliyor bilinmez ama ışık göründü…Sağlam baskı kurduk…Tam saha prese devam…

comments user
Barış

Kesinlikle katılıyorum @sanatçııı
durmak yok devam…

comments user
SANATÇIII

Olması gereken asıl şimdi daha fazla asılmak daha fazla zorlamak bence en azından bakan bey 1-2 gün içinde yapar bir açıklama memurlaer net haberin sonra

comments user
musti

arkadaşlar sıralamalar hakkında bi bilginiz var mı ösym deki sıralamalar net bi şey söylemiyor

comments user
arkeolog

Güzel haber yakın…

comments user
bahtsız

metehan hocam gerçekten mi? 🙂 Bize umut veriyorsunuz. iki yıldır o kadar çok kez umutlanıp hayal kırıklığına uğradım ki umutlanmaya korkar oldum. İnşallah bir an önce ilana çıkar.
Bize güzel haber veriyorsun Allah razı olsun. Umarım istediğin yere atanırsın.

comments user
Barış

@metahan;
İnşallah kardeşim bee.
sağlam bir gelişme duymuş olmalısın ha?

comments user
metehan

şampiyonluk yakın meşaleleri yakın .

comments user
sanat tarihçi

Arkadaşlar memurlar netin birinci sayfadan verdiği habere yorum yağdıralım

comments user
arkeolog

Arkadaşlar bu arada memurlarnet in bizimle ilgili yaptığı haberi beğenelim, haberin altındaki yorumları oylayalım ve memurlarnet e bir teşekkür edelim bence.

comments user
bahtsız

Arkadaşlar haklıyız alacağız. Anlıyorum dayanamıyorsunuz bu şekilde konuşanlara ben de cevap vermeden geçemiyorum ama Enerjimizi burada tüketmeyelim. Bakanlığı bıktırana yazalım.

info@dpb.gov.tr
iletisim@csgb.gov.tr

comments user
arkeolog

Kişilik bozukluğu, şizofreni ya da obsesyonla başkasının hakkını çalmaya ve kendi hakkı çalınıyormuş gibi göstermeye çalışanın, hiçbir sebep yokken kendini haklı ve mağdur görenin, buna gerçekten inananın tedavisinin burada yapılması mümkün değildir. Psikiyatr klinikleri her hafta içi açıktır. Bu gibi arkadaşların gerçekten de tedavi olmaları ve öyle devlete memur edilmeleri gerekir.
ARKADAŞLAR gerçekten hakkımız olan, kimsenin bir lütufla bize bağışlamadığı hakkımızı almamız yakındır. Tıpkı şu son iki ay içinde 2014 kpss ile diğer kurumlara atanan arkadaşlar gibi. Demagoji yapanlara prim vermeyiniz.

comments user
Mell

Valla iki yıldır işsiz güçsüz atanıcam diye bekliyorum ve benm gibi bir sürü arkadas 2014 kpss nin azizliğine uğramışken bi de 2016 puanıyla alınsın diyen arkadaşlar eğer durum sizin lehiniZe dönerse inşallah bizim hakkımız olan kadrolarda huzurla oturamaz hergün zarıl zarıl ağlarsınız

comments user
eminefrsz

Ortada hak yokken hak talep edenler sn. Başbakanın kadro açıklamasını tekrar okusunlar. Açıklamasına ”kadro bekleyen gençlerimize müjde…” diyerek başladı. kadro bekleyenler 2014 kpss puanına sahip olanlardır. 2016 kpss daha yapılmadan ortada sıralama bile yokken hak talep etmek yanlıştır.

comments user
bahtsız

Başka nerelerde paylaşıyorsunuz? bizi de yönlendirebilir misin şakir?

comments user
Şakir

Bu haberin linkini tüm paylaşımlarda kullanalım…

comments user
Barış

Çalışmalar sonuç veriyor değerli arkadaşlar.Tahminen yakın zamanda açıklama gelecektir. Teşekkür mailleri ve ilgili yerlere bastırmaya devam.

comments user
sanatçı

ben de öyle düşünüyorum zaten sanattt.. önceki yorumlarımda da belirtmiştim. kimsenin vebal aldığı yok… üzülen taraf benim… herkes görüşünü öne sürer. haddi aşmadan kimseyi incitmeden herkes fikrini görüşünü söylemekle mükelleftir. herkes rızkını yer.Takdir Allahındır.. asıl bebal illa 2014 diye uğraşanlar alıyor.. git bunları onlara söyle bana değil… herkesi şöyle demesi lazım… ALLAH HAYIRLISINI VERSİN…. O KADAR….

comments user
Sanattt

Ya arkadaşlar ne oluyoruz “her şey olacagına varacak ” bu tip didişmelerin kimseye faydası yok ..bu kulvarda uzun süredir verilen mücadele yorumlardan da anlaşılmıştır umarım .2016 sınavına girecek sanatçı kardeşim böyle davranarak vakit kaybı yaratıyorsun kendini ve bizleri de üzerek vebal alıyorsun..biz ne yaparsak yapalım son sözü onlar söyleyecek…hepimiz bir çaba içindeyiz bizim birbirimizle değil mücadelemiz unutmayınız lütfen..

comments user
bahtsız

İnşallah… Dosya ne durumda acaba.. Hayır metehan hocam bu tipler yüzünden bilgi de veremiyor.

comments user
Şakir

Bu durum da sınavdan hemen sonra aćiklama gelebilir

comments user
bahtsız

Farkımız burada sanatçı SEN MENFAATİNİN PEŞİNDESİN BİZ HAKKIMIZIN PEŞİNDEYİZ.

Arkadaşlar rica ediyorum böyle sadece moral bozmak için konuşanları kale almayalım. Çok şükür memurlar.net bir haber yaptı bizde yazmaya aramaya devam edelim. DBP ve ÇSGB ye kaçıncı mailim oldu bilmiyorum. Ve burada gördüğüm her moral bozucu yorumdan sonra 5 mail fazladan yazacağım.Sizler de öyle yapın. Rehavete gerek yok. Uğraşmaya da ..

comments user
sanatçı

EDİTÖR BU HAKARETİ YAPANLAR KADAR BUNLARI YAYINLAYAN SEN DE SUÇLUSUN.. BUNLARI KONTROL ET ÖYLE YAYINLA… GÖREVİNİ YAP… AHMET HAKARETE BAŞVURMA.. MEDENİ İNSANLAR GİBİ KONUŞ… ALLAHTAN DİLEĞİM 2016 OLUR… VE OYLE OLACAKK… SENİN MENFAATİN VARSA BENİM DE MENFAATİM VAR. HERŞEY SENİN KEYFİNE GÖRE OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK.. BU ALIMLAR SİZ İSTEDİNİZ DİYE OLMADI.. BU DEVLET STRATEJİSİDİR. ONA GÖRE. AHMET BUNDAN SONRA SÖZLERİNİ SECEREK KULLAN.. YOKSA BENDE BAŞKA TÜRLÜ KONUŞACAM..

    comments user
    BBY Haber

    @sanatçı,

    ahmet3434 rumuzlu kişinin ilgili yorumu silinmiştir ve ayrıca ahmet3434, lütfen kullandığınız dile dikkat ediniz, yorum yapmadan önce yuklarıdaki kuralı dikkate alınız.

    Editör olarak gereken her şey yapılmaktadır sanatçı.

comments user
Şakir

Başkasının hakkına el uzatmayA cüret eden dur durak bilmez tabii mülakat der haziran atamasida 2016 puanına göre olsun bile der 22 mayıstan sonra ya dilin kemiği yok…

comments user
Sanattt

Heyt be memurlarnette haber yaptı sonunda:)

comments user
Şakir

@sanatćı mülakat dediğine göre dayıyıda hazırladın herhalde yakışır…

comments user
bahtsız

tüm kurumlar 2014 le aldı sorun yok. BİZİM BÖLÜMDEN BAŞKA BÖYLE BİR SAÇMALIĞIN OLMASINI BEKLEYEN YAPILMAMIŞ SINAVA, ALINMAMIŞ PUANA KADRO İSTEYEN YOK.

anlayın artık; PUANINIZ YOK, SIRALAMANIZ YOK, 2016 DA İLK 200 E GİRECEĞİNİZİN BİR GARANTİSİ YOK ama alım bizi beklesin OLDU !! hiç bir yerde böyle bir lüks yok.

Alım sizi beklemez. Siz sınava girersiniz, puanınızı alırsınız, sıralamanızı bilirsiniz sonra alım olmasını beklersiniz. Tıpkı bizim iki senedir yaptığımız gibi.

comments user
Sanatci

Ben bu durumdan dolayi bimer e dahi yazdım. Sozunuzde durun 300 kişilik alımı yapın diye… Bize haksızlık yapıldı. .. 300 sanat tarihçisi nden 100 e düştüler. .. parça parça olmasi neyi değiştirecek ki? Yine 2016 kpss esas alınacak. .. bir de devletin parallel yapıyla mücadelesi var… sizmalari önlemek icin mülakatli alım devreye girebilir…

comments user
sanat tarihçi

SANATCI sen nasıl bir zihniyetsin verilen kadro 600 sanat tarihine verilen kadro altı üstü 100 ve bunuda 2018 e kadar parca parça alınacak diyorsun hep senin gibi zihniyetler yüzünden alımlar bukadar az.adamdaki zihniyete bak çoktan kabullenmiş 100 tane 2018 e kadar olsun gelde bu tip adamlarla kadro artsın diye mücadele et.Allah akıl fikir versin.

comments user
Sanatci

Bu alımlar kimsenin hakkı da değil. Kim mücadele ederse onundur. .. siz mücadelenizi edin. Ben de mücadele edecem… takdir once Allahın sonra büyüklerindir

comments user
Sanatci

Belli olacak… fazla büyük konuşma bence… asil daha sinava 5 gün var. Vakit harcama buralarda git ders çalış. .. ne öğrenen kar senin icin

comments user
bahtsız

sanatçı anlamamakta ısrar edip sinir bozuyorsun ya hani.. sen böyle yaptıkça biz hakkımızı almak için daha çok hırs yapıyoruz. senin aleyhine oluyor.
git ders çalış önce vatandaşlık kitabını aç hak kavramını öğren. Umudum yok ama dene sen yine de

comments user
Barış

Zannımca sen bu süreçlerden anlamıyorsun @sanatçı kadro bölünmeyecek olursa tek seferde olacak. Ayrıca 2014 puanı ile gerçekleşecek. 2016 sınava gir çık aha elimizde puan var vs gibi polemik yaratmayın zira temmuz 15 kadar söylenecek yapılacak çok işimiz var.

comments user
sanatçı

evet aynen öyle. alımlar 2016 kpss ye göre yapılacak. inşallah o da ertelenmez ve ya iptal olmaz. zannımca parça parça alınacak 2018 e kadar… bu yüzden 2016 kpss bekleniyor.. hayırlısı artık….

comments user
bahtsız

Bu gün pek sessiz burası. İnşallah dbp ve csgb nin telefonları da sessiz değildir. hayırlı haberi olan da mı yok meslektaşlarım?

comments user
şakir

@Metehan bozamazsın onları…Bozulabilecek nokta bu saaten sonra çoktan geçilmiş…Böyle bir meseleye kayıtsız kalınıyor ötesi var mı ?

comments user
metehan

Atanırsak gel üye ol demeyi bilirler ama şakir o gün onları çok kötü bozacağım umarım Allah o günleri gösterir bana .

comments user
şakir

@bby haber kamupersoneli.net Zeki Kara… adam tek başına sırtlandı götürüyor olayı…Bakar feyz alır insan hiç değilse bu arkadaştan…Çok ayıp ettiler çok…Öyle böyle değil yenir yutulur değil bu kayıtsızlık…

comments user
şakir

@bby haber TKD bu güne kadar BBY forumda en çok yorum alan yani herkesin pür dikkat gelişmelere odaklandığı bir konuda neden bu kadar sus pus onu bilmem ama sizin yorumunuz çok iyi niyetli bakmak bence…Kıllarını kıpırdatmıyorlar siz de biliyorsunuz bunun böyle olduğunu…. Kendilerinden beklenen bilgi paylaşmaları değil baskı yapmaları…Ellerindeki konum ve imkanı bu atamanın bir an önce yapılması için seferber etmeleri…Arkeologlar derneğinin sayın yöneticilerine danışırlarsa bunun nasıl yapıldığı noktasında yol yordam yöntem desteğinde bulunurlar eminim…Bu saate kadar sustular bu saatten sonrada sussunlar…

comments user
metehan

Bby haber admini anladım net bilgi olmadan açıklama yapmıyorlar ama bir destek açıklaması yapmak çok mu zor Arkeoloji Derneği gibi bu açıklamayı yapmamanın hiçbir mazereti olamaz bence .

comments user
metehan

bby haber admini bu tkd ne iş yapar niye atanma mücadelemize destek olmaz neden bir arkeoloji derneği kadar olamıyorlar 2 senedir neler çektiğimizi atamaların nasıl azaldığını en iyi sen biliyorsun . Ki o bölümlere geçen sene alım yapılmasına rağmen dernekleri çabalıyorken tkd niye insiyatif almıyor yazıktır emeklerimize millet 64 ile atandı bizim suçumuz nedir ?

    comments user
    BBY Haber

    @metehan,

    Sorunuz ve ilginiz için teşekkür ederim; bu arada çok yorum gönderen (şu an için 539 yorumunuz bulunmakta) kullanıcılar arasındasiniz, ayrıca teşekkür ederim.

    Konuya gelince, şuna emin olun ki TKD tüm mağduriyet yaşanan konular üzerine elinden geleni yapıyor diye biliyorum ve bu konu için de öyle olduğunu düşünüyorum ve herhangi bir açıklamada bulunmamasının nedeni olarak da şunu belirtebilirim, “net bir bilgi” olmadığından dolayıdır. TKD’nin bu zamana kadar yaptığı açıklamaları her daim bbyhaber olarak takip etmekteyim, açıklamalar kesin bilgiler üzerinedir ve net bir bilgi edindiklerinde gerekli açıklamaları da tüm iletişim ağlarına iletmektedirler.

comments user
metehan

Eğer Allah nasip eder de atanırsam üye kaydına gelir o dernekler sendikalar o zaman onlara sağlam bir cevabım olacak .

comments user
Şakir

@bahtsız 🙂 çok iyiydi…

comments user
bahtsız

bir çok oluşumun bize yardım etmesinden umudumu kestim. Belki bir umut burada yorumları okuyan (okunma sayısı 45 bini geçti) arkadaşlar sadece haber almakla yetinmeyip en azından iki üç mail atıyorlardır diyorum.

biz bby olarak 200 kişi ne yaptık yaptık başka kimse bizi düşünmüyor.

Biz burada hakkımız için didinirken saçma sapan haberler yapanlar, gereksiz ama çok havalı olan etkinlikler düzenleyenler, bizi görmezden gelenlere en güzel cevap hakkımızı almak olacak.Ve ben şahsi olarak bir gün onlarla karşılaştığımızda halk kütüphanelerindeki personel sorununu on makalenize evirip çevirip yazmakla olmuyor önce yetiştirdiğiniz öğrencilerin o kütüphanelere girmesi için çalışmalıydınız diyeceğim.

comments user
Şakir

Yani ilk 200_300 ün aktif katılımı şart u şart

comments user
Şakir

Aslında daha öncede başka bir vesileyle yazmıştım işim iyi tercih yapıp yapmayacağım belki de son ana kadar belirsiz 60 küsurlarda sıram foruma katılan sayısı kadar değildîr inşallah mail gönderip telefon edenler şahsen benim için mesele atanıp atanamamak değil halkın hak sahibine verilmesi onun için burdayım

comments user
Barış

Memurlar.net neden manşete taşımıyor hala anlamış değilim. O kadar mail gönderiyoruz. Saçma sapan konuları manşete taşıyorlar bizleri ise görmezden geliyor.

comments user
Şakir

Kamu personeli.nette manşet yaptı zeki kara beye ve kamu personeli.nete teşekkür ve destek talepli mailleri gönderelim derim…

comments user
metehan

Salim Yılmaz Kültür Bakanlığı’na önce 20 kadro verildi ocak ayında 16 nisanda da 200 kadro verildi o kadar . O 20 kadro kurumlararası geçiş için kullanılacak 16 nisan’da verilen 200 kadro merkezi atamada kullanılacak bundan dolayı da hepsinin haziranda kullanılması imkansız koca bakanlık kasımda 0 çekemez .

comments user
salim yılmaz

Ayrıca dpb sayfasındaki haberleri gir görürsün

comments user
salim yılmaz

Memurlar.net in 16 nisan tarihli haberini oku kurumlara verilen ek atama kontenjanları görürsün kafamdan sallamiyorum burda iyi gunler

comments user
metehan

Salim Yılmaz ben her gün netteyim ve bu işin peşindeyim Kültür Bakanlığı’na 200 kadro dışında ek atama verilmedi bu konuda feci çuvalladın yemezler .

comments user
Şakir

Memurların.sesi.com haber yapmışlar teşekkür ve destek talepleri için mail atalım siteye…

comments user
Şakir

@salim ilana çıksın o gün helalleşiriz hocam sende Allaha emanet ol…

comments user
bahtsız

barış doğru söylüyor. dpb ve cspb na mail yağdıralım. Tartışmayla kaybedecek zaman yok. Tüm yakınlarımızdan rica edelim. mailler telefonlar susmasın ki eninde sonunda hakkımızı alacağımızı bilsinler.Hele bi ilana çıksın.o zaman söylenecek çok şey var bu sessiz kalanlara, hakkımızı vermemeye çalışanalara…

iletisim@csgb.gov.tr info@dpb.gov.tr. bunlardan başka mail adresine erişen var mı? yetkili bir memur olur ya da başka bir adres?

comments user
salim yılmaz

Bir daha yazmayacam ilana çıktığı gün yazacam Allaha emanet olun

comments user
Şakir

@salim hikaye anlatıyorsun 200 kadro kısmında çuvalladın…

comments user
Barış

Değerli arkadaşlar, bu hafta yoğun baskı yapmalıyız. Kültüre, DPB ve Çalışma B. mail, telefon vb şekilde.
Lütfen şu bireysel tartışmaları bir kenara bırakıp gayret gösterelim.

comments user
salim yılmaz

Metehan günahıma giriyorsun en az bende senin kadar arastiriyorum. 2016 ci falan değilim. Grub bilgilendirme moral olsun diye yazdım. Kim 2016ciysa ALLAH belasını versin. Ben söylüyorum son merkezi atama 200 kadro Kasım 2016 da ise ek atama yla verilen kadrolar var 1 ay önce verildi.

comments user
bby2011

Benim anlamadığım ve üzüldüğüm nokta sözleşmeli olarak atananların tekrardan tercih yapabiliyor olması. Yani 200 kişi alınınca önümüzden insanlar mı gidecek sanki merkezi atamada tekrardan tercih yapıp atanacaklar. Sözleşmeli yeri de boş yere işgal etmiş olacaklar. Temenni ediyorum ki önce bu konuda düzenleme yapılır ve sözleşmeli atanan bir arkadaşmız en azından atandığı dönem merkezi atamada tercih yapamasın.

comments user
arkeolog

Ben Metehan a inanıyor ve onun ortaya koyduğu argümanlara güveniyorum. Bence haklı çünkü Salim adlı arkadaşın yazdıkları tutarsız ve net değil. Sonra Salim adlı kişiyi bu platformda yeni görüyoruz. Metehan ben yorum yazmazken de buradaydı işin en başından beri. Merkezi atamadan bir hafta önce ilan olacağı bilgisini kim vermiş ve nasıl böyle kesin bir tarih verilebilinmiş. Merkezi atamadan 1 hafta önce olmasının mantığı nedir birbiriyle ilgisi olmadığı halde. Yani bu arkadaşın yazdıklarına ilişkin bu sorular uzar gider. Mantıklı olan Metehanın verdiği bilgiler. Rehavet yok. Belirtilen yerlere üsluba dikkat ederek yazmaya devam. Sevinçli haber yakın…..

comments user
metehan

Salim Yılmaz çok uyanıksın merkezi atamaya bir hafta kala ilana çıkılacak diyerek milleti rehavete sokacaksın merkezi atamaya bir hafta kala da ilan çıkmayınca da iş işten geçmiş olacak sözleşmeli atama da 2016 puanına kalacak ama yemezler dediğim gibi siz o yollardan giderken ben 40 tur bindiriyordum . Arkadaşlar işte bu tip şahıslar yüzünden gurubu kapalı tutuyoruz . Oradaki bir bilgi ile manipulasyon yapıyor itibar etmeyiniz .

comments user
metehan

Salim Yılmaz 200 kadrolu tek atamada alınmaz bunun daha kasımı var koca bakanlık kasımda 0 mı çekecek ayrıca merkezi atamadan 1 hafta önce sözleşmeli alım olmaz bu tip manipulatif bilgilerle mücadele azmimiz kırılarak rehavete sokulmak isteniyor arkadaşlar kale almayın . Bu arkadaş muhtemelen grupta kendini gizleyen bir 2016’cı oradaki bir istihbaratı kullanarak manipulasyon yapıyor . Dosyamızın çalışma bakanlığında olduğu doğrudur orada bakan imzaladıktan sonra kültür bakanlığına gelecek ve hiç bekletilmeden ilana çıkılacak . Öyle 1 ay falan beklemesi söz konusu değil . Rehavete kapılmadan çalışma bakanlığı ve DPB’nı mail fax yağmuruna tutun .

comments user
salim yılmaz

Kardeşim 200 kadrolu son merkezi atama

comments user
arkeolog

Salim in yazdıklarını bir kere daha okudum ve şakirin anladığı gibi anladım. Tek fark 200 kadrolunun hepsi Haziran atamasında alınacak demek istemiş bence. Bekleyelim görelim. Tabi ki de mücadeleye aynı yoğunlukla devam. (mesajlara, maillere vs)

comments user
SANATÇIII

salim bey kimdir blmyrz güvenemem arkadaşımksra bakma

comments user
SANATÇIII

varsayımla olmuyo kardeşim devam

comments user
arkeolog

Eğer salim yılmazın dediği gibi merkezi atamadan bir hafta önce ilan olacaksa 1 ay var demektir.

comments user
SANATÇIII

Oldu bitti tamamdır demeyin nasıl mücadele ediyorsanız aynen devam arkdşlar

comments user
arkeolog

Salim bey biraz daha açarmısınızla başlayan yorumu ben yazmadım. Biri benimle aynı Nicki kullanmış. Bu arada salim yılmaz adlı kişinin yorumu gerçektende açık değil. Ya da ben anlayamadım.

comments user
şakir

Bu haber ve bilgilendirmeler bir kenarda dursun…İşimize bakalım…

comments user
şakir

Ben şöyle anladım 400 sözleşmeli 200 kütüphaneci + 100 sanat tarihçisi+100 arkeolog ilana çıkış tarihi 15 haziran 2016 geri kalan 200 kişilik merkezi atamanın bir kısmı 2016 – 1 haziran atamasında bir kısmı da 2016 – 2 kasım atamasında kullanılacak ve bunlar içinde kütüphaneci,arkeolog,sanat tarihçisi olmayacak bunlar mühendis,mimar vs olacak…2016 – 1 de haziranda 15 – 20 kişilikte olsa bir kadrolu kütüphaneci beklentisi vardı oysa…O olmayacak deniyor…

comments user
arkeolog

Salim Bey biraz daha açar mısınız tam anlaşılmadı yazdığınız, bu ilanın 400 sözleşmeli 200 kadrolu olacağını nereden çıkardınız birde “diğer gruplar ise mimar vs kadrolu merkezi atamada alinacak” yazmışsınız 2016 dan sonrakileri mi kasdettiniz

comments user
Mustafa

Çok emin konuştunuz salim Bey
Inşallah öyle olur… o kadar 2014 puanıyla atama bekleyen arkadaş var

comments user
şakir

@bby haber bu arada yorum sayısı olarak bu bir rekor mu ?

    comments user
    BBY Haber

    @sakir,

    “@bby haber bu arada yorum sayısı olarak bu bir rekor mu ?” sorunuz ve ilginiz için teşekkür ederim; evet doğrudur, bu zamana kadar en çok yorum (1545 adet) alan içerik budur.

comments user
şakir

İki seçenek var ya ilan çıkana kadar ilan ne zaman çıkacak diye birbirimizle polemiğe gireceğiz acaba öyle mi acaba böylemi deyip duracağız yada ilan çıkana kadar herkes elinden ne geliyorsa yapmaya devam edecek…Ben ikincisini seçelim derim…

comments user
salim yılmaz

Arkadaşlar ben hiç bir gruba üye değilim ama goruyorumki o grub herkesi kabul etmiyormus önemli değil ben de 2014 puanyıla bekleyen kişilerdenim.sürekli ankarada irtibattayim. Arkadaşlar bu ilan 400 sözleşmeli 200 kadrolu ondan sonra alinacak sözleşmeli arkeolog sanat tarihçi ve kütüphaneci diğer grublar ise mimar vs kadrolu merkezi atamada alinacak. Arkadaşlar bu dosya bir kerede vize edileceğinden sözleşmeli alım merkezi atamadan 1 hafta önce ilana çıkacak .Alınacak bu personel kültür paketi kapsamında değildir. Hatırlayın kültür paketini Başbakan açıklarken kültür bakanlığının personel yapısını güçlendirmek için personel alıyoruz dedi birazda siyasi şovdu.Rahat olun biraz bekleyecek ama emin olun bakan dahil herkesin bu durumdan haberi var.devlet böyle durumlarda kimseyi mağdur etmez.içiniz rahat olsun

comments user
şakir

@emir kapalı bir grup oluşturmuş arkadaşkar faceebookta kimler var bilmiyoruz…@Metehan var ama başka kimler var bilmiyoruz…Arkadaşlar orada mücadele ediyor yapılması gerekenleri yapıyorlar…Yönlendirmeyi yapıyorlar …Buradakilere düşende o yönlendirmeler çerçevesinde hedefe yoğunlaşmak…Ben mesela bu gün gittim çsgb nin yöneticilerini arattım internetten kültüre dpy ye çsgb ye obudsmana memurlar.nete kamupersoneli.nete avrasyakütüphanecilere diğer kamu ve memur sitelerine kültürün hemen hemen tüm personeline bimere cimere muntazam günlük mailleri gönderdim…TKD yok dikkat edersen ve olmayacakta artık…TKD nin olabilecek katkısınıda ben kendi adıma reddediyorum…Dediğimiz gibi gölge etmesinler yeter…

comments user
emir

Sblnt hocam neden hiç yazmıyorsunuz neden

comments user
bahtsız

Yarin dpb ve calisma bakanligi midir hedef tum aileme araticam. MetehaN hocam Allah razi olsun emeklerinizi unutmayacagiz. Tipki sessiz kalanlari umursamayanlari unutmayacagimiz gibi. Her bilgiyi paylasamiyorsunuz biliyoruz siz sadece yonlendirirseniz yeter bize elimizden geleni yapmak icin. Artik meslegimi yapmak istiyorum. Kutuphaneler disiplinsiz memurlarin sürgün yeri değildir biz yillarimizi veriyoruz ve hakkimizi alacagiz

comments user
Mustafa

Yarın mailleri yağdıralım telefonları susmasın mutlaka bit sonuç alacağızdır

comments user
arkeolog

SANATÇIII kardeşim arkeologlar içinde atanan bu 56 kişiden sonra ilk 100 içindeyim. Yani alım olunca garantisi olan bir sıradayım. Arkadaşlarında dediği gibi puan konusunda temmuza kadar sıkıntı olmaz.

comments user
Sanattt

İnş .SANATÇIII kardeşim..yarın dpbnı en babam arkadaslarım hepimiz arayacagız.cevremdekileri de bu anlamda topluyorum destek için:)maiilere devam ins.olacak bu iş

comments user
SANATÇIII

DPB BASTIRAMAYA DEVAM YARIN BİLHASSA ARAYALIM DA İNŞ.

comments user
Sanattt

İnşş.SANATÇIII ben de sizin gbyim .son aylarda özellikle tüm enerjimi mail ,aramalar vs… Verdim .kendimi akışa bıraktım ilk defa ya bu iş olAcak ya da bu defter sonsuza dek kapanack..ve 14 temmuza kadar da tüm enerjimle gereken yerlere ulaşmaya mail atmaya devamm..her şey güzel olacsk inşş

comments user
SANATÇIII

Olacak inş. ben bu güne dek tek soru çözmedm işimi kaderime bıraktım ya olur ya tamamen bu defteri kapatacağım

comments user
metehan

Bugüne kadar 3 kez personel Dairesi sınav şube ile görüştüm her seferinde aldığım yanıt dosyanız gelir gelmez ilana çıkacak son siyasi ggelişmeler yüzünden süreç uuzadı yani Sblnt in verdiği 9 Mayıs tarihi aslında doğruydu daha 14 temmuza kadar suremiz var bastirirsak atamayi cikartiriz .

comments user
şakir

temmuz 14 e kadar sıkıntı olmaz

comments user
şakir

olmaz

comments user
Sanattt

Tabi bu kültür paketi geniş kapsamlı bir paket sadece içeriğinde personel istihdamı olsaydı çoktan yayınlanması gerekirdi..bu yüzden dosyamız bakanlıklar arasında dolaşıyor..çalışma bakanlığında olmasının nedeni kültür paketindeki o maddelerle (kendi sigortasını ödeyen sanatçı,tiyatrocu ,sinemacı,müzisyenler vs.. Onlara verilen yeni haklar ve emekliliği yaklaşan sanatçıların geriye dönük prim borçlarının ödenip maaşa bağlanmaları vs..)ilişkili kanımca..tabi bunlar aylarca üzerine çalışılmış,toplantılar yapılmış TEK PAKET…bu yüzden yılmadan DPB,ÇALIŞMA BAKANLIĞI,MEMURLARNET,KÜLTR BAKANLIĞI..”na yazalım..inşallah iyi bir sonuç alacağız

comments user
arkeolog

Evet ben de katılıyorum memurlarnetin bu konuda kayıtsız kaldığına. Umurlarında bile değil. Bu konuyla ilgili memurlarnet in forum sayfasında konu başlığı açıp yorumlarımızı o kanal aracılığı ile yapmadığımız için olabilir mi diye düşünüyorum. Arkadaşlar bu işin bizim istediğimiz gibi olma ihtimali % 80 dir. Gelen son bilgiler ışığında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, DPB ye ve memurlarnet e yazmaya devam. Az kaldı biraz daha sıkalım dişimizi….

comments user
SANATÇIII

Buradaki süreç nasıl işliyo bakanlık evrağı ilk nereye gönderiyo nerelere gidiyo onay için eğer DPB son iş ise kısa zamanda ilan çıkar yoksa çok bekleriz daha

comments user
SANATÇIII

Hayırlısı inş. size güveniyoruz METEHAN siz uğraşın nasıl biliyosanız öyle yapın bizde yapmaya uğraşmaya çalışıyrz bir sonuç alacağız heralde

comments user
şakir

Sizlerde atın mailleri memurlar.nete hüseyin beye özellikle

comments user
şakir

memurlar.net in klimalar 22 – 24 derece olmalıdır haberine binanen atılmış maildir

Çırpınıp duruyoruz aylardan beri sayın editörler…
Klimaların kaça ayarlanacağı sizler için daha önemli görünüyor.
Rahmetli Aliya İzzet Begoviçin sözü geliyor aklımıza…
‘’Ve her şey bittiğinde dostlarımızın sessizliğini hatırlayacağız’’
Manşete alın artık şu Kültür Bakanlığının sözleşmeli alım muammasını…

comments user
SANATÇIII

sblt neden yok kşke bşy paylaşsa artık

comments user
SANATÇIII

Akıl vermek gibi değil ama Ankara da oturan bi 10 kadar arkadaş bakanlığa gitse oturma eylemi yapsa daha makbule geçmez mi benim fikrim başka yönde olan söylesin ltfn

comments user
metehan

Sanatçı 3 takdir edersin ki gizliliğe önem veriyoruz çünkü önümüzü kesmeye çalışan 2016’cı ergen takımı var ama buna rağmen aşağıda Salim Yılmaz diye biri gelişmeyi yazmış verdiği o haber doğrudur siz de bu doğrultuda çalışma bakanlığı ve DPB ‘ye süreci hızlandırmak için taleplerinizi arttırın .

comments user
şakir

Teşbihte hata olmaz bu söz öyle okunsun lütfen;
Anlayana sivrisinek saz…

”Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.”

Aliya İzzet Begoviç…

comments user
SANATÇIII

Ne yapacaksan inanın biz yapacağız derneklerden bişy ummayın artık

comments user
şakir

TKD benim için bu saaten sonra Türk Kardioloji Derneğidir…Başka bir şey ifade etmiyor TKD…Ama diğer TKD çay partisi düzenlemek isterseniz danışmanlık verebilir…Ne zaman mail atsam arkeologlar derneğine sağolsunlar ellerinden geldiği kadar güçlerinin yettiği kadar gündeme getirmeye çalıştılar imkanları nispetince…Arkeologlar derneğini şükranla minnetle selamlıyorum…TKD ye gelince gölge etme başka ihsan istemez diyorum…Nasıl bir hesabın içindeyseler artık…Geçmişte çok koşturdular doğruya doğru şimdi…Haklarını teslim etmek lazım…Ama bu meselede sessin çıkmıyorsa çok yoruldular demektir artık…Bu meselede yanımızda değilsen ki değilsin Allah selamet versin…

comments user
SANATÇIII

Metehan var mı bi gelişme ne yapalım bişey söyle yapmaya gayret edelim

comments user
SANATÇIII

Dernek başkanların çoğunluğu koltuk çıkarı peşinde

comments user
SANATÇIII

İlk iş bu bağlı bulunduğumuz derneklerden kurtulun inanın bana

comments user
metehan

TKD niye sessizsin son 2 yılda nasıl mağdur olduğumuzu en iyi sen biliyorsun niye Arkeoloji derneği gibi açıklama yapmıyorsun 2012 son atamasında taban puan 64 ile kapatırken biz 75 ile atanamadık bu atama bizim 2014’e girenlerin hakkıdır niye destek olmuyorsun .

comments user
şakir

Avrasya kütüphaneciler derneğinede yazın…Kültür içindeki bir çalışma o da…Özelikle ombudsman a yazın…memurlar.nete kamupersoneli .nete bunlarda haber yaptırabilirsek otamatikman kültüre gitmiş olur mesaj bir kez daha…memurlar.nette manşet çıktı ertesi gün bakan kahramanmaraştan açıklama yaptı…Çalışma ve sosyal güvenliğin 170 i ertesi gün geri dönüyor…Bana geri döndüler mesela…DPB oraya bağlı…

comments user
metehan

Ben hiçbir zaman öyle bir şey demedim ancak bu atama 2014 kpss’ye girenlerin özellikle kütüphanecilerin hakkıdır bu atama çıktıktan sonra 2016’da alım için çalışılacaktır .

comments user
Sanat

100 kişi alınsın gerisinin canı cehenneme demeyin lütfen! Alımlar arttırılarak devam edilmeli.bu yönde de mücadele verilmeli.inşallah herkes atanır kimse benim yaşadıklarımı yaşamaz inşallah ne diyeyim ben artık…

comments user
metehan

Sanat seni kast ettiğimi nereden çıkartın ?

comments user
Sanat

Ben mağduriyetimi anlattım.moral bozmak gibi bir niyeti yok.ben de sizin gibi mücadele ediyorum.aramadıgim gorusmedigim kimse kalmadı.daha ne yapayım? Gerçeklerden kaçmanın anlamı yok…binlerce mezun var alınacak kişi sayısı 100. Ne kadar komik değil mi? Benim tek amacım almların arttırılması. Bir kaç kişiyi atamakla sorun çözülecek mi…ya diğerleri ne yapacak?

comments user
metehan

Burada kasıtlı olarak moral bozmak isteyenler var arkadaşlar kaybedilmiş bir şey süreç devam ediyor dosya yeni bir aşamaya geldi mücadele edin ki kazanalım .

comments user
Sanat

Sanat tarihi okumanın bedelini ben tam 10 yıldır öduyorum.yapmadigim mücadele,çekmediğini çile kalmadı diyebilirim.atamaların çoğunu kıl payıyla kaçırdım.haksızlık yapılmasın diyorsunuz ya işte ben onu 10 yıldır yaşadım.10-20 atamayla yıllarca uzeri kapatılan ve maalesef ki değeri olmayan bir bölümü okumanın bedelini çok ağır ödedim.2012 de 77 aldım atanamadim 2014 te benimle aynı puanı olan atandı…ama sesimi kimseye duyuramadim…sanat tarihi okumanın bedeli bu olmamasıydı…yazık çok yazık…

comments user
Sanattt

Arkadaslar asıl şimdi yılmak yok çabaları katlamak gerek süreç nerelerden nereye geldi yazık olur ümitsizliğe düşüp elimizi ayagımızı çekersek…son durağa geliyoruz her şey insallah istediğimiz gb olacak yeter ki inancınızı yitirmeyin …

comments user
arkeolog

Mustafa bu işin olma ihtimali olmama ihtimalinden fazla. Biraz daha sabır. DPB ğına kadar geldiyse dosya yaklaşık iki ay içinde mutlaka bir sonuç alınacaktır.

comments user
şakir

Avrasya kütüphaneciler derneğiyle iletişimi olan arkadaşlar var mı aramızda

comments user
bahtsız

Oyle bile olsa hakkimiz icin son ana kadar cabalayacagiz. Pazartesi telefon mail fax her turlu bastirmaya devam edecegiz. Belki aramakla bulunmaz ama bulanlar ancak arayanlardir derler. En azindan elimizden geleni yapmis olacagiz

comments user
şakir

@mustafa öylede olsa sen mail atmaya telefon etmeye devam et yapman gerekeni yap…bizler gibi…

comments user
Mustafa

Açıklanmayacak bu gidişle 2014 puanı iptal :((((

comments user
Mustafa

Açıklanmayacak bu gidişle 2014 puanı iptal :((((

comments user
bahtsız

Face deki grup bizim icin calismakta ustelik bizden daha etkililer. Mecbur olarak bazi engellemeler yapiyorlar. Ayirt edrmiyorlar cunku oradan haber alip karsi calisan bzim hakkimiza goz diken o kadar 2016 ci var ki. Bn de atildim. Su an yapmamiz gereken neden boyle yapiyorlar diye gonul koymak degil maille telefonla gerekirse tum kurumlari biktirarak hakkimzi almak icin birbirimize destek olarak cabalamak.

comments user
kutuphaneci

sanat isimli arkadas 2012 de de aynisi mi oldu gercekten mi ya :-(:-(

comments user
berivan

ŞAKİR GÖNÜL KOYMADIM KİMSEYE YANLIŞ ANLAŞILMASIN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ ÇABALARINDAN DOLAYI.

comments user
şakir

Örneğin;

Selamlar,
Kültür ve Turizm Bakanlığının Aralık 2015 te alım taahhüdünün üzerinden 5 ay geçmiş bulunmaktadır.
KPSS 2014 Puanının geçerlik süresinin dolmasına tam 2 ay vardır.
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/2016-kpss-yerlestirme-takvimi
Bu süre zarfında elinde 2014 kpss puanı bulunan ve atama bekleyen ilgililer ve onların aileleri bir açıklamayı dahi hakketmiyorlar mı ? Bu insanların soruları neden yok muamelesi görüyor ?
Bu sessizliğin ve kayıtsızlığın sebebi nedir ?
Söz konusu olan bir devlet sırrımıdır ?
Diğer kamu kurumları 2014 KPSS puanıyla alım yaparken ve benzer bir iradeyi Aralık 2015 te en yetkili ağızlardan Kültür ve Turizm Bakanlığı da ifade etmişken en temel bilgilenme hakkı neden ademe mahkum ediliyor?
Bu süreç ne kadar daha uzayacak ? 14 Temmuzdan sonraya mı sarkıtılmak isteniyor bu alımlar…
Eğer hal böyle bir duyuru ile kamuoyunu bilgilendirmekten neden ısrarla kaçınılıyor ?
Eğer hal bu değilse bir duyuru ile kamuoyu neden bilgilendirilemiyor ?
Aşağıdaki haber linklerinden ilkinde de sorulduğu gibi ”

Kültür Bakanlığı 2014 KPSS’ye Girenleri Mağdur Mu Edecek?

http://www.kamupersoneli.net/kpss/kultur-bakanligi-2014-kpssye-girenleri-magdur-mu-edecek-h2993.html

http://www.kamupersoneli.net/kamu-personelleri/siyasetteki-calkantili-durum-kamu-atamalarini-etkiler-mi-h2865.html

http://arkeologlardernegi.org/4761/sozlesmeli-100-arkeolog-alimi/

http://arkeologlardernegi.org/4765/arkeologlar-dernegi-2014-kpss-puaniyla-100-arkeolog-alimini-bekliyoruz/

kamupersoneli.net/kamu-personelleri/kultur-bakanligi-personel-alimi-maliye-tarafindan-onaylanacak-h2781.html

  http://www.kamupersoneli.net/kamu-personeli-alim-ilanlari/gozler-kultur-bakanliginin-personel-alimlari-duyurusunda-h2496.html
 
http://www.kamupersoneli.net/kpss/kultur-bakanligi-600-kadroya-atama-planlamasini-aciklayacak-mi-h2338.html
 
http://www.kamupersoneli.net/kamu-personelleri/kultur-bakanligi-na-600-personel-alinacak-h2202.html
 

http://www.memurlar.net/haber/579446/
 
http://www.memurlar.net/haber/579344/
 
http://www.memurlar.net/haber/576412/
 

comments user
şakir

@Berivan ve @bby haber değerli arkadaşlar bence gönül koymayalım…Uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz…O arkadaşlar öyle bir yapılanma ile bir şeyler deniyorlar…Bırakalım devam etsinler…Bizlerde buradan kendi çabalarımızla elimizden geleni yapmaya çalışalım…Burada klavye cengaverliği yaptığımız falan zannedilmesin… Burada yazdıklarımızın aynısını Sayın Kültür Bakanımızın meclis ve şahsi sitesindeki maillerine Bakan yardımcımıza kültürdeki daire başkanlıklarına ve müdürlere birebir gönderiyorum…Atanırsak beni şimdiden tanıyor kültür personeli zaten…

comments user
Sanat

2012 de yaşanılan tablonun aynısı…2012 puanıyla alım olacak denildi.77 puanım heba oldu gitti…2014 puanıyla alım yapıldı ve ben daha düşük aldığım için atanamadim…yazılanlar,cizilenler hep aynı değişen hiçbir şey yokkkkk….

comments user
berivan

bby haber ben de o grubu kınıyorum. Sayılarını kendi kendilerine azaltıyorlar. yabancılaştırıyorlar. Evet çok koordineli çalışıyorlar çok iyi organize oluyorlar ama gruplaşmışlar.

comments user
şakir

@arkeolog okudum…Ve böyle düşünüyorum…Böyle düşünmeme rağmen sağa sola mail atmaya,telefon etmeye bıkmadan usanmadan devam ediyorum…Diğer kurumların alımlarını da nasıl yaptıklarını görünce burada bir problem yok diye kim diyebilir…Kültürde diğer devlet kurumları gibi bir devlet kurumu…Bu kadar ağırdan almanının eline yüzüne bulaştırmanın manasını anlamaya çalışıyorum…Kurum bir açıklama yapar kamuoyunu bilgilendirir.Olay basına yansımış boy boy haberler açıklamalar yapılıyor…(TKD hariç bir tek…)Buna rağmen ısrarlı ve inatçı bir sessizlik ve kayıtsızlık var…Bu normaldir böyle olur bu işler deniyorsa ona bir şey diyemem…Kültürün çok ayrı bir prosedürü var deniyorsa onuda bilmem…Kurumların 2014 puanıyla nasıl teker teker alıma çıktıklarını çok net gördük…Bildiğim ve anladığım tek bir şey var normal değil bu durum…Olayın bilmediğim ve anlayamadığım kısmı bu garip durumun nedeni…Eğer durum buysa o nedenlerin masum teknik nedenler olduğunu kim iddia edebilir…Bir bilgi kirliliğinin içinde yüzüp duruyoruz…Bu kirliliğe son vermesi gereken merciiler ise sus pus…Şimdi soruyorum bu hal normal bir hal midir?

comments user
metehan

Salim Yılmaz gruptaki olayları buraya yazarak kime ve neye hizmet ettiğini sanıyorsun ? At at ayıklayamadık bu zatları .

comments user
Salim yılmaz

Arkadaşlar dosyanın son durumu dpb dosyayı çalışma bakanlığına yollamis muhtemelen dosyayla ilgili yazı hazırlayıp bakana sunacaklar ankaradaki bir dostum bugün dpbye gitmiş dosyayı çalışma bakanlığına yollamislar dpbdeki uzmanlar çalışma bakanlığında imza atildiktan sonra çok az bir işlemi kalır demişler

comments user
arkeolog

Şakir Metehan durumu açıkladı. Okumadın mı yoksa okumana rağmen mi böyle düşünüyorsun

comments user
Sanattt

Agzınıza sağlık şakir hocam cidden nedir bu duyarsızlık??? Birkac dernek site ve hocalarmzn dışında kimse yok arkamızda …bugünleri unutmayacagız …

comments user
bahtsız

Basbakan aciklama yapali 22 gun oldu bu sure normal mi prosedur nasil surec nasil isliyor bilmiyorum ama bilerek 2016 ya kalsin diye sarkitiliyorsa bu haktir ve haksiz yere kazanilanin kimseye hayri olmaz

comments user
Sanattt

Başbakanın bu kadro açıklamasından sonra prosedür nasıl işliyor arkadaslarbilgisi olan var mı? Devlet personel başkanlığına bu dosya nere üzerinden geliyor kültür bakanlığı mı yolluyor oraya?

comments user
şakir

Ben de TKD üyesi kütüphaneci arkadaşlarımla konuşacağım öncelikle…TKD ve Başkanı için hep olumlu ve savunucu şeyler yazdım bu güne kadar…An itibariyle TKD benim için bitmiştir…Bu yapı ağzınla kuş tutsa bu saatten sonra nafile…Bu yapıya üye olan arkadaşlarımla teker teker üşenmeden görüşeceğim…Bu kadar köklü bir derneğin geldiğimiz noktada mevcut durumu içler acısıdır…

Ben de bu işte bir iş var diyenlerdenim…BBY de yazdık,bimere,cimere yazdık hepsinden önemlisi memurlar.net kamupersoneli.net yazdı…Bu durum normal değil…Güvendiğimiz dağlara kar yağdı…Veya tepeyi dağ zannettik…İnsanların psikolojilerini bozdular…Yazılanları okuyoruz işte…Şu kadar adet şu unvandan personel alacağız dendiğinde halihazırda elinde 2014 kpss puanı olan insanlar ve aileleri umutlanır,ciddi beklentiye girerler…Aralık nere Temmuz nere…Sonrasında bu duruma kayıtsız kalmak, yazılıp çizilenleri haberleri manşetleri görmezden gelmek olmaz…Biz hangi unvandan kaç kişi alınacağını ifade ettik zaman belirtmedik demek olmaz…İlkokul çocuklarını bile ikna edemezsiniz bu gerekçelerle…Hayatın doğal akışı denen bir şey var bu işler bu akışa ters işler…Bütün kurumlar gözlerimizin önünde tıkır tıkır alıma çıktı…İsteyen yapıyor işte…Emek veren Metehan ve ekibine yardımcı olmaya faydalı olmaya çalışan sblnt ye saygım ve sempatim var…Allah utandırmasın…Ama ya ben bu işleri hiç bilmiyorum ya da birileri ciddi ciddi zamana oynuyor…

comments user
Sanattt

Ben mesai günü dpbyi tlfyle arayacagım babama aratacağım ailem arkadaslarım hepimiz yüklenecegiz hakkımızı aramaya devam edeceğiz..sblnt hocamızda hep derdi yoğun kulis oluşturun diye..başka çare yok arkadaslar bıktık usandık muhatap bulabilmeliyiz bu da bu mücadelenin neticesinde olacaktır insallah.sizler de aileniZi arkadaşlarınızı etrafınızdakileri devreye sokun lütfen gelecegimiz için her şey ins istediğimiz gb olacak umarım…

comments user
SANATÇIII

Bende anlamadım ya bende 2014 mücadelecisiyim ama bende engellendim anlamadım işin doğrusunu

comments user
bahtsız

O numarayi ard arda surekli arayalim http://m.hurriyet.com.tr/kayserili-mustafa-hollandayi-karistirdi-27189765 bu linkteki haberde oldugu gibi biktiralim gerekirse

comments user
BBY Haber

Değerli Meslektaşlarım,

Bu facebooktaki “200 Kütüphaneci 100 Arkeolog…” ile başlayan gruptan Kütüphane Haber Portalı’nın neden silindiği hakkında grubu kuran kişilerden bilgi rica ediyorum?

Daha geçen gün orada memurlar nete attığım mesajı aynen yayınlayıp öncelikle kütüphaneci meslektaşlarıma ve daha sonra bu paket içerisindeki diğer meslek gruplarına destek vermekten başka bir amacı olmayan Kütüphane Haber Portalı Facebook sayfasını kim, neden engelledi?

Ben de buraya yazan kişileri mi engelleyim, böyle bir mantık olabilir mi? Grubu kuran her kim/ler ise, kişilerin her türlü “grup amacına” uygun görüşlerini ifade etme özgürlüklerini kabul etmek zorundadır!

Bu yazıyı okuyan herkes şunu bilmeli ki, ilgili grubun yaptığı engelleme girişimini bbyhaber olarak kınıyorum!

comments user
SANATÇIII

Aynen öyle kardeşim yoğunlaştıralım msjları tekrar tekra defalarca msj atalım

comments user
arkeolog

Evet kültür t gibi kötü niyetlileri takmıyoruz arkadaşlar. Çocuk kandırıyor sanki. Dosyanın kesin olarak DPB ğında olduğunu öğrendikten beri kendi adıma hiç stres yapmadım. Yine de belirtilen yerlere (DBP ve bakanlık) mail atalım ki süreç hızlansın….

comments user
SANATÇIII

DPB yazalım o zman topluca

comments user
bahtsız

Metehan hocam su serptin yüreğimize..İnşallah en kısa zamanda hep beraber ilana çıktığı haberini de duyarız.

comments user
metehan

İşte bu kültür t gibi içimize sızan 2016’cı ergenler yüzünden kimseyi guruba almıyoruz he çalışma yok sen kendini kandırmaya devam et dosyamız DPB’dedir oradan onay beklenmektedir yazı gelir gelmez ilana çıkılacaktır . Herkes DPB ve kültür bakanlığına tweet mail atsın .

comments user
arşivcilik

kültür_t dün açıklanan bir şey olsa belki dediğin doğru ama 2015 aralıkta açıklandı ki ondan önce konuşulup karar verilmiş planlanmış bir şey sen bizi yanlış anladın.

comments user
Kultur_t

Beni yanlış anladınız ben alım olmaz demedim 2 aylıks ürece yetişmesinin cok zor olduğunu söyledim.

comments user
arşivcilik

diğer kurumlar teker teker alıma çıkarken aralık 2015 te alım yapacağız denilmişken bu kadar suskunluk bu kadar kayıtsızlık artık başka başka ihtimalleri akıllara getirmeye başlamıştır.bu suskunluk ve kayıtsızlık artık olaya iyi niyetle kurumsal prosedür ve süreçlerle ilgili teknik konular olarak bakmayı güçleştirmektedir.

comments user
SANATÇIII

Ben attım msj memurlat net e haber yapmaları için mağduriyetimizi herkes atmaya çalışsın

comments user
SANATÇIII

Arkadaşlar şunu düşünün ve söyleyin bana 600 personeli açıklayan Sn. Başbakan söyledikleri vaatleri yerde kalır mı sizce biraz geç olur belki olur yani 2014 ile olacak İnş. sblt nn dediği gibi bakanın kesin talimatı var 2014 ile olması için en azzından bakanın niyeti belli ve c.başkanına en yakın isimlerden biri mahir ünal 600 personeli mi çıkartamayacak

comments user
arşivcilik

bence memurlar.net manşet yapsa düğüm çözülür.kamupersoneli.net çok iyi niyetli sağolasın zeki bey hiç boş çevirmedin bizleri.bu kadar zor bir şey mi açıklama yapmak neden bu kadar çekiniyorlar açıklama yapmaktan.aralık 2015 ten bu güne nasıl yetiştirilemez bir alım.diğer kurumlar nasıl çıktı alıma teker teker 2014 puanıyla ne oldu da alıma çıkamadı bir türlü kültür bakanlığı tuhaf.hatta çok tuhaf.hatta tuhaf ötesi başka bir şey.

comments user
arkeolog

Kültür nickli şahıs sen kendini avutmaya devam et. Durum olumludur arkadaşlar. Belirtilen yerlere yazmaya devam.

comments user
SANATÇIII

Burada olumsuz her düşüncenen sahibi bence 2016 fitnecisidir Bu iş olacak arkadaş olmazsa adım sanım belli ben herzaman burdayım

comments user
bahtsız

Bizim kaç gün oldu açıklama yapılalı? Her geçen gün umudum azalıyor. Ama vazgeçmek yok. Hakkımızın peşindeyiz. Belki haftaya ?

comments user
sanat tarihçi

kultur_t turizm paketiyle bu alımın ne alakası var. geçen yıl 175 sanat tarihçi 55 arkeolog 20 gün içinde alındı. orman bakanlığı 1677 sözleşmeli 15 günde ilan verdi

comments user
Kultur_t

Arkadaşlar daha önce de söyledim 2 ay içerisinde çıkması gerçekten mümkün görünmüyor.Şu an bakanlık Turizm paketi ile ilgili İşkur üzerinden yapılacak olan alımların peşinde sizleri üzmek istemem ama son 10 günü iyi değerlendirin ve sınava yoğunlaşın derim.Ben blnt beyinde olaylar bu duruma geldiği için bilgi vermediğini düşünüyorum.Kendisine inanıyorum ama bu defa yanıldı bence zaten ayın 12sini işaret etmişti ve bırakın alımın cıkmasını calısma dahi yok.Herkese iyi günler dilerim umarım gönlünüzdeki gibi olur herşey

comments user
Hermes

@bahtsız kardeşim o yuzden bilgi burada paylaşılamıyor, allahin izniyle olacak bu iş rabbim emeklerimizi boşa cikarmayacaktir insallah, arkadaslar bakanlığı bos birakmamak lazim surekli fac ticit mail ile ayni zamanda calisma bakanlığı ve dpd yede hic durmadan fax tivit ve mail atılmalı bos durmamak lazım hadi son düzlük inşallah…

comments user
bahtsız

ben gruba uyeydim çıkarıldım. Sanırım pek fazla yorum falan yapmadığımdan ama en azından takip ediyordum imza kampanyası falan paylaşılmıştı ona falan katılmıştım. Twitter kullanmadığım için twet lere katılamamıştım. Ama şu gerçek ki o gruba üye olup da gidişat hakkında bilgi alıp sonra da her adımda olumsuz söylentiler yayarak sabote eden 2016 cılar vardı.

comments user
SANATÇIII

gruba neden kabul edilmiyoruz metehan bşy söylermsn

comments user
SANATÇIII

bunu bari facebook ta paylaş kim sıralamada belli zaten arkeolog ve sanat tarihçilerden sıralamada olmayan gruba bile giremesin

comments user
bahtsız

metehan bilgi vermek istemiyorsun anlıyorum buradan bilgi alıp resmen tersine kullananlar da oluyordur. En azından şu an için olumlu mu durum onu bilsek yeter. 200 kişi için gösterdiğin çabaya da kendi adıma teşekkür ediyorum.

comments user
SANATÇIII

facebook da mahir ünal ve hüseyin yayman a yazın

comments user
SANATÇIII

sblt müze araştırmacısı metehan yazmıyo onlar da bıktı

comments user
metehan

Arkadaşlar bilgi veremem üzgünüm ancak şundan emin olun süreç devam etmektedir . Tüm gücünüz ile kültür bakanlığına baskı yapın tweet , mail , fax ne varsa gönderin .

comments user
SANATÇIII

ok yazıyorum şimdi

comments user
bahtsız

etkili bir arkadaş dediğin gibi metehandan daha iyi birisi olamazdı ama bazıları onu da bıktırdı. Bilgi bile vermeyeceğini söyledi. Çok haklısın toplu hareket etmek her zaman misliyle daha etkili olur ama nerede o topluluk? Ombdusman a ard arda atalım. Önemli olan damlanın gücü değil sürekliliği..

comments user
arşivcilik

kamu denetçiliği derim arkadaşlar bütün ağırlığı oraya verelim şu bir kaç gün arkadaşlarınızdan da rica edin yazsınlar obdusmana.

comments user
arşivcilik

omdbusmana ağırlık verelim bence haziranda mezun olamayanların tercih kullanma haklarının iadesi için devreye girmişti geçen sene sonuç alınmıştı.bizlede ilgili devreye girerse problem hallolur.

comments user
SANATÇIII

Şuan sıralamada olan arkadaşların tamamına yakını yeni sınavda alamaz o puanı iddia ediyorum onun için tek şansımız ortaklaşa yapalım bişeyler mesela aynı gün kültür bakanlığına toplu yazalım toplu olunca daha etkili olur sonra yine toplu c.başkanlığına sonra kamu denetçiliğine sonra başbakanlık sonra maliye etkili bir arkadaş çıksın bizi düzene soksun metehan mesela çıksın bugün bunu yapalım desin herkes ama herkes yapsın

comments user
arkeolog

Arkadaşlar siyasi partiye filan mesaj atmaya gerek yok. İşi başka yere, başka mecraya çekmenin, şaibe yaratmanın anlamı yok. İlgili yerlere üsluba çok dikkat ederek yazmak lazım. Buna çok dikkat edelim. Sblnt nin 2014 kpss puanlarının kullanılması yönünde sayın bakanın kesin talimatı var dediğini unutmayalım…SANATÇII bu bir paket olduğundan ve atamalar sözlemeli olduğundan bölünme olamaz. Tek seferde….

comments user
bahtsız

Nereye yazmalıyız? hangi aşamadayız? bakanlık? maliye? haber yapacak bi yer? kamu denetçiliği? Bimer? Kusura bakmayın prosedürü de pek bilmiyorum. Ama elim kolum bağlı da durmak istemiyorum. Birçok arkadaş gibi benim de bütün planlarım bu alıma bağlı.

comments user
SANATÇIII

İyi fikri olan varsa söyleyin topluca mesai bitmeden yapalım

comments user
SANATÇIII

Derneklerinizden bişey beklemeyn içlerinden çok temiz insanlar olanlar var kendilerini belli ediyorlar Soner ATEŞOĞULLARI gibi İnş. diğerlerine de ders olur

comments user
arşivcilik

Kendisi himmete muhtaç dede/nerde kaldı gayriye himmet ede

comments user
bahtsız

yahu bby bölümünün en önemli hocalarından birisi geçen hafta çıkmış radyoda söyleşi yapıyor, söyleşi konusu okuma ve beyin ilişkisi. Böyle bir zamanda ne kadar önemli değil mi? facebooktan bölümümle alakalı bir çok gruba üyeyim birinde bile bir tane çaba görmedim henüz. Yok yaşam boyu öğrenme etkinliği yok okuma kültürü… evet mesleğimiz için belki önemli ama şu an en az 2000 mezunu işsiz gezen bir meslek için öncelik değil. Öyle iki etkinlik yapıp birbirini ağırlamakla olmuyor. Hiç birşey yapmıyorsanız bile bari evet sisin hakkınız deyin.

comments user
SANATÇIII

Ankara da olan dünya insan var bu 600 kişi içinde 10 kişi toplansa gitse bakanlığın önüne oturma eylemi yapsa herşey değişir keşke ben ankarada olydım benm gbi birçok arkadaş kesnlkle yapardı sonuçta ekmeğimiz emeğimiz için yapıyoruz ama birçoğumuzun cebinde para yok işsiz güçsüz

comments user
arşivcilik

öyle olduğu besbelli zaten.

comments user
SANATÇIII

Arkadaşım o dernekleri kuranların bazıları sen ben için kurmuyor senn benm derdim için bakanın yanına gidiyo ama kendine yer açmaya çalışıyo sıkıntı bu inan bana kimse seni beni konuşmuyo bakanın yanında genellemek istemiyorum ama budur durum

comments user
arşivcilik

ıvır zıvır etkinliklerde çay partileri düzenlemelerde son derece aktifler.çok şaşırttılar bu kadarını beklemyordum doğrusu.tam bir hayal kırıklığı oldu tkd nin tavrı.yazdık bir kenara.