×

300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız

Kültür Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı ile müze, kütüphane ve sinemaya ilişkin 3 protokol imzalayacaklarını belirterek, “Öğretmenlerimize müze, kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. Bir de illerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. (burada şunu belirtmekte yarar var; öğretmenlere kütüphanelerin yönetimi hakkında bilgi verilmesine, eğitim verilmesine gerek yok, çünkü bu eğitimi alan Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları var iken böyle bir uygulamaya gerek yok, buralarda çalıştırılması gereken kişiler bizleriz, yaşayan kütüphane ancak mesleki eğitim alan bizlerle olur!!! Öğretmenler kendi alanlarına hizmet vermeli bizler ise kütüphanelere can vermeliyiz, başka türlü olması imkansız@bbyhaber)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak’ın, kendisiyle yaptığı bir telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin basında çıkan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ünal, İzmir’deki fuarda Diyarbakır standına gittiğini anımsattı.

Bu stantta Diyarbakır’daki kültürel mirasın kendileri için ne kadar değerli olduğunu, bu konudaki hassasiyetini anlattığını, ayrıca Dört Ayaklı Minare, Kurşunlu Camisi ve Paşa Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Ertesi gün, doğrudan telefonumdan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve aramızda öyle ifade edildiği gibi değil son derece kibar bir şekilde, bu durumdan duyduğu sıkıntıyı kendisi de dile getirdi. Bu durumdan belediye başkanı olarak muzdarip olduğunu ifade etti. Ben de kendisine, ‘Bu konuda inisiyatif kullanın. Diyarbakır’ı terörize edenlere, hendekleri açanlara, Diyarbakır’ı ve ülkeyi bir şiddet sarmalına sokmak isteyenlere karşı bir inisiyatif kullanın’ dedim. Biz tabii ki oradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacağız. Ama dedim ki ‘Biz Bakanlık olarak bir taraftan da hem İçişleri Bakanı hem ilgili mülki idari amirlerle görüşerek oradaki kültürel mirasın korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.’ Oradaki kültür müdürlerimizle, müze müdürlerimizle ve o illerdeki koruma kurullarımızla sürekli temas halinde olduğumuzu ve meseleyi yakından takip ettiğimizi kendisine ifade ettim.”

Bakan Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reform paketini açıklarken, “Kültüre çok büyük önem veriyoruz ve ayrıca kültür paketi açıklayacağız” ifadesini kullandığını hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu ile bir araya geleceklerini ve pakete son şeklini vereceklerini bildiren Ünal, “Ocak ayı içerisinde inşallah” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hem kültürel alanda hem de turizm alanında yapısal tedbirler alması gerektiğine işaret eden Ünal, turizmde sorunları telafi edici önlemleri konuştuklarını ancak gerek yapısal gerekse Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili tedbirler alma zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bakan Ünal, kültür alanında gelecek yıla ait öncelikli hedeflerinin sorulması üzerine, Türkiye’de kültür ve sanat konuşulmaya başlandığında bunlar üzerinden belli gerilim hatlarının oluşturulduğunu söyledi.

“TÜSAK üzerinden, AKM üzerinden bir gerilim hattı ve bu gerilim hattına takıldığınız anda kültür ve sanatı konuşamaz hale geliyorsunuz” ifadesini kullanan Ünal, bu nedenle öncelikli olarak kültürün ve sanatın bu gerilim çerçevesinde konuşulmaması gerektiğini vurguladı.

Kültür paketi üzerinden gelecek 4 yılın eylem planını ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Ünal, bu belirlenirken, kütür ve sanat camiasının önemli paydaşlarıyla görüşmeye başladıklarını söyledi.

– “Şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız”

Eylem planında gönüllü olarak ya da projeyle kim görev almak istiyorsa bu süreci gerilim hattına takılmadan beraberce sürdürmek istediklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

“Kültür ve sanat politikalarını şehir üzerinden somutlaştırmak istiyoruz. Şehirde yaşayan insanın yaşam biçimine ‘kültür’ diyoruz. Bu kültürün içeriğine baktığımızda sanat, sinema, tiyatro, konser ne kadar yer alıyor? Mimari olarak da her anlamda bu kültürün kimliği var. Kültür politikalarımızı şehir üzerinden somutlaştırmak ve öncelikli olarak kültürel mirası hem korumak hem de kültürel mirasın birinci aşamada bir envanterini çıkarmak. Bu, büyük oranda tamamlamış durumda. Yani yazma eserlerden tutun da kütüphaneciliğe, oradan ören yerlerinde belli mimari eserlerin korunmasına varıncaya kadar.”

Her şehrin bir hafızasının olduğunu, ardından ikinci derecede “şehirlerin kimliği” konusunun bulunduğunu kaydeden Ünal, Edirne’yi örnek göstererek, “Serhat şehri”, “Selimiye Camisi” gibi kavramların bu şehir için bir kimlik olduğunu anlattı.

Kültür kavramıyla bir yaşam biçiminin estetize edilmesinin anlatıldığını dile getiren Ünal, “Bu çerçevede baktığımızda şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız” dedi.

– “Her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve müzeler

Bu kapsamda müze ve kütüphanenin iki temel sac ayağını oluşturacağını söyleyen Ünal, her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Müze ve kütüphanelerin o şehirdeki ortaokul ve lise öğrencilerine dönük olmasını birinci öncelik olarak belirlediklerini dile getiren Ünal, “Önce çocuk doğduğu şehri tanımalı, sokaklarını, kültürünü, kimliğini tatmalı, yaşamalı, o şehrin hafızasını bir aidiyet haline getirmeli” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta doğduğunu dile getiren Ünal, “Hepimiz İstanbul’a aşık gençler olarak büyüdük. Ama İstanbul’a aşık gençler olarak büyümemiz bizi ötekileştirdi, bizi taşralı haline getirdi. Oysa Urfa’da, Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Edirne’de doğan, başka şehirlerde doğan çocuklar, İstanbul’u sevmeliydiler ama en az İstanbul kadar doğdukları şehrin kimliğine, kültürüne ve hafızasına da sahip olmaları gerekirdi” değerlendirmesini yaptı.

– Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalayacaklarını bildiren Ünal, protokollere ilişkin, “Müze, kütüphane ve sinema… Öğretmenlerimize müze ve kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. İllerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” bilgisini paylaştı.

Ünal, şu an 80 bin tane restorasyona muhtaç yazma eserin bulunduğunu, bunlardan 25 bininin acil restorasyon ihtiyacı olduğunu belirtti. Türkiye’de 100 kişinin, kağıt restorasyonu yapabildiğini dikkati çeken Ünal, bu sayıyı arttırmak gerektiğini söyledi.

– “Kütüphaneci, arkeolog, sanat tarihçisi alınacak”

Ünal, “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye konuştu.

Yazma eserlerin tıpkı basımlarını da yaptıklarını, yani yazma eserleri entelektüellerle ve akademisyenlerle buluşturduklarını aktaran Ünal, hafıza inşa edilmediğinde bir kimlikten, kimlik olmadığında ise bir kültürden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Bu kimliği, bir etnik kimlik ya da bir inanç grubunun kimliği olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Ünal, “Hafızası olmayan bir insanın kimliğinden bahsedebilir miyiz? Kimlik krizi yaşayan bir insanın kültürel hayatından bahsedebilir miyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ünal, açıklanacak pakette kütüphane, müze, sinema, tiyatro ve sahne sanatlarının öncelikli yeri olacağını söyledi.

– Gençlere sanat alanında teşvik

Hükümet programındaki GENÇDES Projesi hakkında bilgi veren Bakan Ünal, “Birçok alanda destek veriyoruz ama kültürel alanda şimdi destekleri ve teşvikleri daha da arttıracağız. Kültürel alanda hem kısa film hem tiyatro hem sahne hem görsel sanatlarda inşallah önümüzdeki dönem gençlerimize proje bazlı çok ciddi mali destekler de sunacağız. Çok temel bir şey vardır. İlgi neredeyse enerji oradadır. Bir yerde ilgi oluşturmanız için oraya bir miktar enerji de transfer etmeniz gerekiyor. O yüzden gençlere dönük çok ciddi kültürel teşvik ve desteklerimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta çekimleri yapılan Yedi Güzel Adam dizisi ile Cahit Zarifoğlu’nun evinin müze yapılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

“Sadece Zarifoğlu değil. Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt. 2011’de Kahramanmaraş’a gitiğimde ilk düşündüğüm şey şuydu. Biber ve dondurma da Kahramanmaraş ile anılan önemli ürünler ama biz sadece Kahramanmaraş’ı biber ve dondurma ile değil kendi hafızasında var olan Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Aslan Bey, TBMM kurulmadan 12 Şubat’ta Fransız’ı kendi içerisinden atan o İstiklal Mücadelesi, madalyası ile… 7 Güzel Adam ile, Erdem Beyazıt ile Cahit Zarifoğlu ile Nuri Pakdil ile… Bunun için ne yapabiliriz diye düşündük. 7 Güzel Adam dizisi o zaman ortaya çıktı. Çok da güzel oldu. Halen insanlar dizinin çekiminin yapıldığı okula gelip geziyorlar, oradaki o meşhur pastahaneye gidiyorlar. Dizide aynı zamanda ‘kara lise’ olarak bilinen liseyi Edebiyat Müzesi haline dönüştürüyoruz.”

– “Kütüphaneleri yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz”

Kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını, Edirne, Kars, İstanbul, Şanlıurfa, Elazığ, Harput, Mardin ve Diyarbakır’ın bu anlamda özel ilgi gösterecekleri kentler olduğunu anlatan Ünal, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim Bakanlıkları ve büyükşehir belediyeleri ile bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışması düşündüğünü dile getiren Ünal, “Melih Bey ile görüşeceğiz. Mesela Melih Bey, Hacıbayram’ın karşısına eski Ankara evlerinin olduğu bir bölüm düşünüyor. İlgili bakanlıklar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’nın sur içini, eski Ankara’yı hafızasıyla, ruhuyla ve kimliğiyle ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bundan sonra gelen nesillere önce o şehri göstermemiz gerekiyor ki onların bir hafızası olsun, onların kente bir aidiyeti oluşsun” diye konuştu.

Ünal, Bakanlık olarak çocuk kütüphanelerinin, özel çalışma alanları içerisinde olduğunu vurguladı. Ünal, şunları kaydetti:

“Çocuklar kreşlerde, anaokullarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama biz illerde bir uygulama olarak şu anda onun mimari tasarımı için de bir çalışma başlattık. Biz kütüphaneleri de yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz. Yeni bir tasarım. Sadece okuyucunun kitapla buluştuğu değil aynı zamanda okuyucunun yazarla buluştuğu, aynı zamanda okuyucunun sosyalleşme imkanının olacağı, ‘kitap kafe’ tarzında mekanların olduğu bir alan. Uzun zamandan bu yana bir kültür merkezi konseptimiz vardı. Kültür merkezi konseptini şimdi biraz daha geri çekip, daha çok yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler. Müze mantığımızda daha çok şehir müzesi. O şehrin tarihini, kültürünü, şahsiyetlerini, mirasını ortaokul ve lise öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte giderek özümseyecekleri mekanlar haline getirmeyi planlıyoruz. Şehirlerin kimliklerini, kültürlerini ve hafızalarını, ruhlarını inşa edersek zaten o kültürü ve medeniyeti inşa etmiş olacağız.”

Bu arada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Bakan Ünal’a ilk kez milletvekili seçildiği 2011’de, TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında çekilen fotoğrafını hediye etti.

Kaynak:http://www.memurlar.net/

2.539 yorum

comments user
arşivcilik

bende yavaş yavaş inancımı yitiriyorum tkd ye bu tavırlarının izahı yok tüm meslektaşlarıma da bu konuyu düşünmelerini tavsiye ediyorum.bu gün destek olmayanın yanımda olmayanın neden yanında olayım ki.

comments user
bahtsız

Aynen arşivcilik haklısın en azından çıkıp tarih belli değil ama şu şekilde olacak de. O bile yok

comments user
bahtsız

Zaten en çok üzüldüğüm konu bu. Derneğimizden ses çıkmıyor. Hocalarımızdan bir destek yok. Bırakın onları kendi meslektaşlarımız bile sessiz. Böyle yüreğimiz ağzımızda bekliyoruz. Kendi kendimize çabalıyoruz. Ama tkd arkeologların derneği kadar olamadı. Helal olsun onlar hak 2014 ündür dedi en azından. Tamam anlıyoruz 2016 da girecek olanlar da bizim meslektaşımız diyorlar belki ama bizim iki yıl önce kazandığımız hak ettiğimiz bir puan var ortada

ve bu kadar bıçak kemiğe dayanmışken TKD çıkıp da en azından hakkınızı almanız için size destek veriyoruz diyebilirdi.Şimdi daha iyi anlıyorum mesleki derneğimiz olan tkdye neden bir çok meslektaşımızın üye bile olmadığını

comments user
arşivcilik

insanları düşürdükleri şu duruma bak.böyle idarecilik mi olur böyle kamu kurumu mu yönetilir.bu mu şeffaf yönetim anlayışı.bürokratik oligarşinin daniskası bu.kimin malı kimden sakınılıyor.adamlar kurumu babalarının çiftliği zannediyor kendilerinden öncekiler gibi.arkadaş bir açıklama yapmaktan da mı acizsiniz.

comments user
SANATÇIII

Unutmayın geçen yılki alımlar şuankinden daha kötüydü hükümet bile yoktu ama alımlar yine oldu bunu düşünün barii

comments user
SANATÇIII

Arkdşlar devlet senn elinde puanın varken seni değilde başka arkadaş gelecek onu alacağım diyemez özel sektör mü bu bırakın sizin moralinizi bozacak arkdaşları mücadeleye devam kültür bakanı yeni kabinede yine olacak değişen bişey olmayacak ki sadece ahmet davutoğlu nu cezalandırmadır bu herkes yerinde sayar aynen devamdır yani aklınıza kim gelirse yazın çaremiz buuuuu

comments user
bahtsız

Gerçekten son aşama mı? En azından şu anki mevut durumu bilsek. Metehan hocam srblnt hocam lütfen bildiklerinizi paylaşın.
İnşallah bir an önce alırlar. Sürekli umutlanıp umutlarımızın boşa çıkmasından yorulduk.

comments user
Sanattt

Yılmayalım lütfen ümitsizliğe düşmeyelim arkadaslar.. Yoksa şu ana kadar yaptığımız mücadelenin bir anlamı kalmayacak.Asıl şimdi arkadaslarımızın dediği gb insan üstü çaba gerek..@sblnt hocamızın aksi görüşü gelmedi ki olursa bunu da paylaşacagını söylemişti ..maiilere devam son aşamadayız bir ilana bakıyor artık

comments user
Mustafa

Sblnt hocam yardım edin
Açıklama yapın ne olacak bu belirsizlik; (

comments user
arşivcilik

@slbnt sana güveniyoruz.sessizliğini problem yok diye yorumluyoruz.bu konuyla ilgili bu güne kadar ne dediysem o noktadayız sayın bakanın kesin talimatı var 2014 kpss ile alınması konusunda açıklamanı teyit olarak yorumluyoruz sessizliğini.olay dpb de bende bekliyorum gelişmeleri olarak yorumluyoruz.değişen bir şeyler olsaydı bilgilendirirdin diye yorumluyoruz.

comments user
bahtsız

srblnt ve metehan haklı. 200 kişinin çoğu hem kılını kıpırdatmıyor. Hem de insanların uğraşıp didinip bize ulaştırdığı bilgiyi eleştiriyorlar.
Ancak yine de rica ediyoruz. Bu kadar insan bir bilgi kırıntısına muhtaç. Psikolojimiz bozuldu iyice.Olumsuz bile olsa en azından olumsuz olduğunu bilelim. Bazı kendini bilmezler ve işine geldiği gibi davrananlar yüzünden çabalayan ve bir umut bekleyen insanlardan bunu esirgemeyin.
Ve 200 meslektaşım lütfen en azından mail atın, arayın, sıkıştrın. hakkımızın peşinde olduğumuzu bilsinler en azından. KİMSE İÇİN DEĞİL KENDİMİZ İÇİN

comments user
Emir

durum kötü mü sblnt hocam neden yazmıyorsunuz

comments user
Barış

@Sblnt2401, Hocam bu kadar meslektaşımız bilgi beklemektedir. Olumlu yada olumsuz sizin vereceğiniz bilgiler önem taşımaktadır. Lütfen son bir duyum varsa paylaşın bizimle. Bazı densizler belki ne konuştuğunu bilmeden hareket etmiş olabilirler ama bunu genellemeyin hocam.

comments user
şakir

kamu denetçiliği kurumu ombudsman çok iyi fikir yüklenelim orayada… bende gönderdim…keşke daha önce farketseydik ama genede erken sayılır…mailleyelim ombudsmanlığıda…

comments user
Kutupaneci

Sblnt hocam nolur ses verin

comments user
şakir

@sblnt hocam ne durumdayız ?

comments user
şakir

2014 puanıyla BBY den sözleşmeli pozisyonlara yerleşen toplam sayı kaçtır…Çetelesini tutan varsa toplam sayıyı paylaşabilir mi ?

comments user
Emir

sblnt hocam neredesin 🙁

comments user
arkeolog

Arkadaşlar eğer bu verilen cevap gerçekse(gerçekse kelimesinin altını çizerim) yine de olumsuz bir durum yok ortada. Daha iki ay var. Yani 60 gün. Sabırla özellikle memurlarnet i maille bombalayınız.

comments user
Barış

Yani son güne kadar mail trafiğine devam. nere derlerse çeviriyoruz klavyeleri. Bakalım…
Bir gelişme olup olmadığına dair bilgi ve belge veyahut duyum alan meslektaşlarımız bizleri bilgilendirse daha tutarlı hareket edecez ama…

comments user
Kutuphaneci

Keşke sınava calissaydim cokkk pişmanım cokkk

comments user
kutuphaneci

Ağlamak istiyorum yaaa

comments user
Arkeolog5

E şimdi de haftaya derler her daim haftaya olacak dediler hep kandırma. Boş bugün de ilana çıkmadı ümidim kalmadı. Sblnt nerdesin bize yardımcı ol

comments user
Mustafa

Bence şahıs değil kurum lar dernekler birşeyler yapmalı
Ama kimin umrunda ki

comments user
Barış

Bu gün 12 mayıs. söylentiler yine boş çıktı gibi. hayırlısı…

comments user
Emir

sblnt hocam hiç mi bir bilginiz yok olumlu olumsuz

comments user
SANATÇIII

Bu atılan msjla ilgili bilgisi olan varsa paylaşsın bizimle ne oluyor bu msj

comments user
bahtsız

Sözleşmeli olduğu kesin o zaman ama geri kalanının Türkçe meali nedir? Maliye ne kadar hızlı davranırsa ona bağlı mı demek?

comments user
Mustafa

Sblnt hocam galiba sıkıntı var olumsuz sonuçlarla karşı karşıyayız yoksa şimdiye kadar bile açıklama yapılırdı

comments user
arşivcilik

ombudsmanada yazılmalı arkadaşlar orayada yazılmalı bence

comments user
arşivcilik

memurlar.net 4 – 5 kere haber yaptı konuyu sağlam mail bombardımanı olursa kayıtsız kalmazlar.yüklenmek lazım inatla.

comments user
SANATÇIII

Memurlar net n bir haberine bakar herşey oraya bilhassa yazarsak daha etkili olur oraya yazın

comments user
SANATÇIII

Yeni seçilecek başbakan 1-2 bakan değiştirir en fazla belki de değiştirmez kültür bakanı zaten hiç değişmez süreç uzar die korkuyorum mücadeleye devam hayırlısı ama geçen seneki o sıkıntılı dönemde alım yapıldıysa bu sene bence kesn atamalar yapılır tedbiri elden bırakmamak lazım

comments user
bahtsız

ya ben de onu anlamıyorum bütün bakanlıklar çatır çatır alıyor. bize gelince bi sürü ihtimal bir sürü belirsizlik. Garip bi sessizlik. kimse bize acımıyor mu? İki satır açıklamayı bile çok görüyorlar. günlerdir uyuyamaz oldum. Yazık yıllarını verip de bu bölümleri okuyanlara

comments user
arşivcilik

@bahtsız o 2014 puanıyla alım yapan diğer bakanlıklarında sorunu.sanmıyorum.

comments user
bahtsız

Acabayine 2014 puanıyla ama sözleşmeliler hem sözleşmeli yerleşip hem haziranda kadroya geçmesinler diye hazirandaki kadrolu atamalardan sonraya atıyor olabilirler mi? Çok saçma bir düşünce olabilir bu söylediğim ama haftalardır beklemekten çok saçma sapan şeyler gelmeye başladı aklıma

comments user
Emir

sblnt hocam hiç mi bir bilgi yok

comments user
SANATÇIII

Ya bana kalırsa almamazlık etmezler ama süre kısıtlı ondan korkuyorum

comments user
SANATÇIII

Metehan hocam sen söyle bşy bari

comments user
bahtsız

Metehan ,srblnt hocam, müze araştırmacısı arkadaşım lütfen güzel bir haber verin.
memurlar.netin bile bu kadar sessiz kalması korkutuyor bizi. Bu sessizliği hayra yoramıyorum. Taş olsa çatlardı bizim yerimizde.
Arşivcilik çok iyi yapmışsın aynı maili ben de atıyorum şimdi memurlar.nete

comments user
Kultur_t

Arkadaşlar aldığım duyumlara göre alım 2014 puanına yetişmesi imkansız yazı bakanlıkta bununla alakalı hiçbir çalışma yapılmamış, talep edilmiş fakat aradan aylar geçmiş en ufak dönüş yapılmamış.Bakanlığın şu an tek derdi bu değil zaten 2016 sınavına iyi çalışın derim.Herkesin gönlüne göre olsun

comments user
arşivcilik

memurlar.nete biraz önce gönderdiğim mailin metnidir;

”Selamlar,

Sayın editörler kültürün 600 kişilik alım muamması defterini kapattık biz mi diyorsunuz sessiz kalarak.

Eğer hal böyle ise açık açık bildirin bu güne kadar ki ilgi ve emeğiniz için teşekkür edip huzurdan müsaade

İsteyelim.Daha fazla başınızı ağrıtıp zamanınızı almayalım.

Yok eğer yaratılan mağduriyetin takipçisiyiz hala diyorsanız neden manşete çıkarmıyorsunuz mağduriyetimizi.

Bir açıklama bile yapılmadı hala.

Yapmanız gerekeni yapmanız temennisiyle.

İyi çalışmalar.”

comments user
SANATÇIII

İktidar yanlısı bir site onlara yakın duruyo

comments user
Arkeolog

Hocam merkezi alım olursa sözleşmeli başvurabilir Nitekim bizde öyle oldu sözleşmeli alınan iki arkadaş başvurdu ve atandi…ama sıra hesapları yapılacak zaman değil çünkü ortada ilan yok

comments user
arşivcilik

memurlar.net in tavrı çok ilginç gerçekten.ottan böcekten meselelere manşet yapıyorlar burada bu kadar insanı ilgilendiren bir mesele varken tık yok.zaten zamanlama problemleri meşhur.

comments user
SANATÇIII

tşk ederim kardeşim anlamıyoruz 2-3 defa anlatılmadan o derece stresteyiz yani

comments user
sanat tarihiçi

SANATCI sözleşmeli çalışan biri hiç bir sözleşmeli alıma başvuramaz.

comments user
İstanbul34

Kamu denetçiliğine talep olarak şu yazıyı yazdım @arşivcilik ‘in dediği gibi umarım bir işe yarar.
“03.02.2016 tarihli ve 22487 sayılı yazı kapsamında alınacağı açıklanan 600 sözleşmeli personelin alımının bir an önce ilana çıkması için Devlet Personel Başkanlığına gerekli bildirimin yapılmasını arz ederim.”

comments user
SANATÇIII

En iyi memurlar net bu konuyla alakalı bir haber yapsa daha faydalı olacaktıren etkili o çünki…

comments user
SANATÇIII

merkezi atama olursa ve alım sözleşmeli olursa eskiler tercih yapabilir mi bilen varsa cvp versin ltfn

comments user
bahtsız

Lütfen hayırlı bir haber alalım artık. 12sinde ilana çıkacak söylentileri de olmadı.Bu dosya olayı falan kafamız iyice karıştı. Umudumuz azalmalı mı? umutla beklediğimiz hakettiğimiz alım 2016 ya mı kalıyor? Neyi bekliyorlar. Açıklama yapılalı kaç hafta oldu en azından bi tarih verseler nolur sanki

comments user
arşivcilik

obdussmana kamu denetçiliği kurumunuda başvuru yaptım siz de yapın şikayet konusu olarak kamu personel rejimi seçtiğinizde açılan linkte atanamam probleri olarak çıkıyor zaten listede.

comments user
arşivcilik

sisteme kayıt yaptırarak başvuru yapabiliyorsunuz arkadaşlar deneyelim burayı da

comments user
arşivcilik

obdussmana başvursak bir sonuç çıkar mı fikri olan yazsın

https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/KullaniciKayit.aspx

comments user
arşivcilik

arkadaşlar dpb ye bimer üzerinden yazmaya devam edin.ebys sistemlerinde son onaycının imzasından ve onayından sonra resmi yazı sayı ve tarih alır.şu anda dpb bilgi vermeyerek çalışmanın devam ettiğini ifade ediyor aslında.onaydan sonra resmi sayı ve tarih alacağı için bilgi taleplerine kanunen cevap vermek zorundalar.o yüzden şu an süreç devam ediyor.baskıya devam.

comments user
arşivcilik

arkadaşlar bimere cimere yazın DPB ye yazın DPB ye bimerden cevap bir kaç gün içinde geliyormuş.telefonları eksik etmeyelim.dosya dpb de kılavuzu açıklama aşamasına gelindi artık.ama ötelenmemesi geri bırakılmaması lazım.her an her şey olabiliyor bu ülkede.baskıyı en fazla yoğüunlaştırmamız gereken günler bu günler.@sblnt nin sessizliğini de böyle yorumlamak gerekir bence olay artık dpb de kültürden çıktı.dpb sayın Süleyman soyluya bağlı .ama bu iş oldu bitti anlamına gelmiyor tam tersi hatta en fazla şimdi bu günlerde mailleri mesajları paylaşımları telefonları patlatmamız lazım.

comments user
arkeolog1

sblnt hocam bi sıkıntı mı var acaba 🙁

comments user
Barış

Arkadaşlar daha resmi alım ilanı olmadan sıralama vb.konuları konuşmak uygun değil. Önce çıksın bir hayırlısı ile ilan sonra bol bol değerlendirilir. Ama önce mail trafiği unutmayalım.

comments user
Yolcu

Sblnt2401 kardeş surecte bir sıkıntı var mı bizi bu konuda aydınlatan. Ve tahminimce alım olursa ne zamana ilana çıkar. Vereceğim nilgilr için şimdiden teşekkürler …

comments user
elaa

Face gurubunun adı,200 Kütüphaneci 100 Arkeolog 100 S.tarihçi Ataması 2014 Puanıyla Yapılmalı!

comments user
arkeolog

Sayı bölünemez çünkü bu bir paket. Mülakatlı olması çok kötü bir algı oluşturur sorumlular için. Bahsettiğin 30 kişi kadrolu mu sözleşmeli mi ona göre değişir. altta yazdığım gibi…

comments user
sanat tarihiçi

Devlet arşivlerine atanalar sözleşmeli olduğu için başvuramazlar 175 kişinin alındığı alıma başvuran bir kaç kişi vardı devlet arşivlerinde çalışan ve başvuruları kabul edilmedi.

comments user
arkeolog

Arkadaslarında söylediği gibi sözleşmeli atanan bir kişi istifa ettikten 1 yıl sonra ancak sözleşmeli(4/B) pozisyona başvurabiliyor. Ama 4A kadrolarına yani merkezi atama kontenjanlarına istifa edince hemen başvurabiliyor. Biraz mevzuat okumak lazım….

comments user
sanat tarihiçi

Başbakanın açıklamasına göre 100 olması lazım :))

comments user
SANATÇIII

alım 100 olursa valla kesin gibi diyim ama yine ne olur bilemeyiz inş. atanırız biter bu sinir stres

comments user
sanat tarihiçi

175 alımından sonra 106 lardayım

comments user
SANATÇIII

şuanki sıaralaman kaç alımlardan sonra

comments user
SANATÇIII

valla bildiğim yok ama en az 10 kişi atanmıştır diyim

comments user
SANATÇIII

Bizim fecedeki grup ne ark söylermsnz katılıyım bende

comments user
sanat tarihiçi

Sanatcı ben sınırdayım 175 den sonra başka bir yere atanan polis olan va bildiğin varmı

comments user
SANATÇIII

ya elinde olsa sözleşmeli olan ark. tekrar sözleşmeli tercih yapıyo bırak kadroyu bu kadar benciliz işte

comments user
SANATÇIII

genel olarak 251 alımlar sonrasında şuan 30 larda

comments user
şakir

Personel rejimi değişiyor… 657 değiştirilecek memuur işçi ayrımı kalkacak herkes kamu çalışanı olacak…sözleşmeli olarak atanıpta birde kadroluya başvurarak kimsenin ekmeğiyle oynamayalım arkadaşlar…2017 hedef tarih…İlk önce @Metehan çağrı yapmıştı bende tekrarlıyorum…Siz o kadrolara tercih kullanmazsanız meslekdaşlarınız atanmış olacak…Ama herkesin karakterine kalmış bir şey son tahlilde…

comments user
SANATÇIII

Valla herkes didiniyo özellikle sıralaması tutan ark nasip kısmet artık…

comments user
sanat tarihiçi

Sanatcı sıralama kaç

comments user
sanat tarihiçi

Sözleşmeli olarak çalışan biri başka bir sözleşmeli alıma başvuramaz ayrıca sözleşmeli çalışıp istifa eden biri 1 yıl geçmedikçe yine başvuramaz şakirin dediği gibi sadece merkezi alıma başvurabilir.

comments user
SANATÇIII

sanat tarihçiyim evet başvurdum

comments user
SANATÇIII

Millet çıldırmış öylede olması lazım her koldan saldırmak lazım bu bebelere yem etmem hakkımı hele bir de sanatçı kılıklı biri var haktan hukuktan bahsediyo ben 4 yıldır bekliyorum bir çok insanda bu durumda dua etmiysan beddua etme bari çünki gelir seni bulur 175 insan alınınca ben mutlu oldum ister inan ister inanma alım puan esaslı idi kimsenn hakkına geçilmedi çünki sende öyle dile inş. sende atanırsın

comments user
sanat tarihiçi

Sanatçı sanat tarihi mezunumusun 175 kişinin alındığı alıma başvurdunmu

comments user
şakir

ama merkezi yerleştirmye başvurabilir.

comments user
sanat tarihiçi

Sanatcıı sözleşmeli olarak çalışan biri sözleşmeli başka bir alıma başvuramaz

comments user
SANATÇIII

Cvp verebilrsenzz çok sevinirim

comments user
şakir

@Metehan hocam sağolasın inceliğin hassasiyetin için…Amaç aynı şüphesiz…Siz oradan biz buradan herkes elinden ne geliyorsa artık…memurlar.net manşet hazırlığında diye duydum…hızlandırmak için bayağı bir mail trafiği lazım o tarafa…Güzel haberler geliyor bizler için…2016 ya girecek arkadaşlar için de güzel gelişmeler olacak öyle görünüyor önümüzdeki süreçte…(BBY özelinde söylüyorum)Bir seferlik bir hamle değil bu öyle anlaşılıyor…Elimizden geleni yapalım…Bimerden DPB yazmıştım bir gün sonra döndüler…Özetle tekemmül(ifade bu) etmiş bir çalışma olmadığı için bilgi veremiyoruz diyorlar…Yani ellerinde bir şey var…Hadi hayırlısı…

comments user
SANATÇIII

Alımlar sözleşmeli olursa eğer geşmiş alımlarda puanlarını kullanan sözleşmeli arkdşlar tekrar tercih yapabilir mi

comments user
arkeolog

Yakındır yakın… Son halka DPB yanılmıyorsam.

comments user
SANATÇIII

Tekrar herkese msj attım hayırlısı artık…

comments user
SANATÇIII

Arkadaşlar burdaki süreç nasıl işliyo bakanlık maliye dpb mı yoksa bakanlık dpb maliye mi ?

comments user
Emir

Bizde yardımcı olmaya çalışıyorduk ama bizi de şutlamışlar 😀

comments user
metehan

Ben arkadaşlara da hak veriyorum dost var düşman var atanmamızı istemeyen 2016’cı takımı var onların bilgi edinmesini istemiyorlar Berivan haklılar da .

comments user
berivan

hepimiz zaten kültür bakanlığına girmek isteyen insanlar değil miyiz

comments user
berivan

benim anlamadığım gruptaki bilgi neden burada paylaşılamıyor metehan

comments user
bahtsız

güzel haber veren bir srblnt ve metehan vardı. Metehan sitem etmekte çok haklı. 200 kişinin 2 senedir beklediği atama göz göre göre gidiyor. Kimsenin umrunda değil. Facebookta gezinirken bby hocalarından birinin radyoda söyleşisine rastlıyorum. Bir ana umutlanıyorum. evet bizim hocamız bize destek veriyor galiba diyorum. Bir bakıyorum hocamız okuma kültürü ile alakalı konuşuyor. 200 kişi yüreği ağzında ufacık haber beklerken okuma kültürü ne kadar önemlidir diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Hocam sizlerin mezun ettiği 2000 den fazla öğrenci atanamamışken okuma kültürü ne kadar önemli demek istiyorum. Ya da bby den mezun olup asgari ücretle çalışan arkadaşlarımız okuma alışkanlığı edinse çok mu mutlu olacaklar demek istiyorum.
Tamam anladım kimsenin umrunda değiliz ama bu 200 kişi de yok ortada.. kendi adıma en azından maille falan birşeyler yapmaya çalışıyorum yeterli olmasa da.. Arkadaşlar en azından telefon açalım mail atalım beklediğimizi hakkımızı istediğimizi bilsinler.. Eminim birçok kişi buraya yorum yazmasa dahi yorumları okuyor. Lütfen okumakla haber almakla yetinmeyin. Bastırın, sorun, talep ettiğinizi gösterin lütfen.

comments user
metehan

Buradaki çaresizliğe dayanamayarak bilgi paylaşımı yaptım ama gruptan büyük tepki aldım bundan sonra bilgi paylaşımı yapamayacağım üzgünüm biz elimizden geleni yapıyoruz siz de elinizden geleni yapın ki şu atamayı el birliği ile çıkartalım .

comments user
arşivcilik

ama yarın yani 12 mayıs itibariyle bir açıklama veya ilanın çıkacağını düşünmüyorum.

comments user
arşivcilik

@arkeolog doğrusun.orada olduğu kesin gelen bilgiye göre.neden orada ? ilgili süreçleri bitirmiş parafı imzayı onayı almış DBP ye gelmiş.bu noktada olay kültürden de maliyeden de çıkmış gözüküyor.dpb nın çok iyi ve kesin bilmiyor olmama rağmen herhangi bir bekletme veya 2016 sonrasına öteleme gerekçesinin olduğunu tahmin etmiyorum.nedeni de şu; sürecin sahibi yani işin sahibi kültür bakanlığı istihdamı isteyen o ve o da iradesini DPB ye göndererek beyan etmiş.al bunu yayınla diyerek göndermiş.olay bu bence.

comments user
arkeolog

Arkadaşlar bu 600 kişilik sözleşmeli personel atanması ile ilgili dosya metehanın dediği gibi kesin olarak DPB ğındaysa ilan edilmesi 60 gün geciktirilemez. Yakında ilana çıkar. Bu da 2014 kpss puanları kullanılarak atama yapılacağı anlamına geliyor…

comments user
sanatçı

valla sblnt de bıktı sizden… o bile yazmıyor. ya da işler ters gitti diye yazmıyordur. sizi üzmemek için… demek ertelenen askıya alınan bir şey oldu.. yoksa yazardı.. her müjdeli haberde yazıyordu.. demek sıkıntılar var… 2016 kpss ye kaldı gibi işler….

comments user
Barış

@Metehan, hocam Facebook grubunda birçoğumuz üye değil.grubta çalışmalardan bizleri haberdar ederseniz seviniriz.

comments user
Emir

Allah c.c yardımcımız olsun hepimizin

comments user
arşivcilik

@emir @şakire sormuşsun neden garip bir atama bu atama diye.işte bundan.bak ne işlerle uğraşıyoruz.

comments user
arşivcilik

maliye vizesini almışsa DPB ye düşüyordur ebys üzerinden.Bu sayı ve tarih bizim 600 kişilik alım yazısı sayı ve tarihi olmayabilir.ama bu sayı ve tarih dpb ye ilgi tutularak gönderilmişse maliye tarafından bizim aradığımız sayı ve tarihin izini sürmek bakımından işe yarar.bir denemekte fayda var.

comments user
arşivcilik

bu tarih ve sayılı yazı kültür bakanlığının nisan tutanağında geçen tarih ve sayı mı öyleyse 3000 küsur kadro talebiyle ilgili bu sayı ve tarih bu değildir bence.ama yanılıyor da olabilirim.Eğer bu sayı ise bimere sayı ve tarihli yazının akıbeti ve iş süreçlerinin hangi noktasında tarzı bir bilgilendirme talep etmek gerek.yani yazı muhtemelen dpb nin kullandığı ebys süreçlerinde.parafta mı imzada mı oanayda mı süreç bitt mi tarzı bir yazı ile bilgilendirme talep etmek gerekir.

comments user
Sanattt

#600sözleşmelipersonel 03.2.2016 tarihli 22487 nolu dosyasının vize edilmesini talep ediyoruz. @mahirunal @MaliyeBakanligi @BasbakanlikDPB umarım bu bilgi işe yarar twitterda bu bilgi var

comments user
sanatt

03.02.2016 tarihli ve 22487 sayılı yazı bekletilen.

comments user
arşivcilik

bu soruların cevabını bilen arkadaşlar varsa paylaşsın vakit geçirmeden maliye ve kültür için bimere yazalım soralım sorgulayalım dosyayı araştıralım prosedürü.arkadaşlar memurlar.net ve kamupersoneli .nete yazın son durumu. yardım ve destek isteyin siz bilgilendirdiğiniz zaman takip daha kolay oluyor onlar için de.

comments user
arşivcilik

DPB de olan dosyanın tarih ve sayısını bilen arkadaşlar veya kültürden o dosyanın tarin ve sayısını öğrenebilecek arkadaşlar varsa o tarih ve sayıyla dosyanın akıbetini sorabiliyorlar.dpb o noktada kesinlikle bilgi edinme kapsamında kanuni olarak bilgi vermek zorunda!!bakın dikkat edin cevap vermek demedim.bilgi vermek zorunda.o dosya veya yazının tarih ve sayısı bilindiği an bu iş çözülür.yazı veya dosyayı DPPB gönderen maliye mi kültür mü ? veya o sayıya ulaşabilecek arkadaşlar var mı bu kurumlardan.

comments user
arşivcilik

dpb ye mailler telefonlar yağdırılacak o zaman.kamupersoneli .nete ve memurlar.nete yazıp konunun bu aşamada olduğu konunun manşet yapılıp mağduriyet oluşmaması için bir kez daha yardımları rica edilecek.memurlar.netten hüseyin bey kamupersoneli.netten zeki kara bey özellikle.yağdıralım mailleri dosyanın dpb de olduğunun kesin olduğunu destek ve hassasiyetlerinin devamını rica edelim.arkadaşlar ateşleyin klavyeleri telefonları.paylaşımları çalıştırın.hedefe çok yakınız.

comments user
salim yılmaz

Slbnt hocam bir bilgi verirseniz prosedür hakkında DPT den sonra ne kadar uzar bu iş süreç nedir kafamız çok karıştı

comments user
salim yılmaz

Beklenen gün 12 Mayıs yarın acaba bu hafta ici açıklanır mı ama geçen seferki süreç 1 temmuza kadar uzadı

comments user
emir

Sblnt hocam bir bilgi verseniz yardımcı olsanız bizlere

comments user
arşivcilik

@slbnt sürecin neresindeyiz şu an ? @metehanın verdiği bilgi iyi geldi bize. senin bu aşamada ekleyeceğin bir şeyler var mı

comments user
arşivcilik

başvurular için
bimer ve cimer
artı bir de burası denenebilir.

http://www.alo170.gov.tr/yeni_bildirim

DPB telefonlarını da boş bırakmayın arkadaşlar

comments user
arşivcilik

mailleriniz için

hozer@dpb.gov.tr (hozer@dpb.gov.tr); mhozdemir@dpb.gov.tr (mhozdemir@dpb.gov.tr); info@dpb.gov.tr (info@dpb.gov.tr); dvt-kr@dpb.gov.tr (dvt-kr@dpb.gov.tr); tsahin@dpb.gov.tr (tsahin@dpb.gov.tr); suleymansoylu.ofis@gmail.com (suleymansoylu.ofis@gmail.com) info@dpb.gov.tr

comments user
arşivcilik

@slbnt gerildik gene asayiş berkemal mi ?

comments user
Yolcu

Sblnt2401 hocam yeni duyumlariniz varsa ve bizimle paylasrsaniz seviniriz.

comments user
Barış

http://bilgiedinme.dpb.gov.tr/bilgiedinmeint/bilgiedinme_anasayfa.aspx
Arkadaşlar bundan girip bilgi edinme talebimizi yazın derim. Faydalı olacaktır.

comments user
Sanattt

Evet halen biten bir şey yok. Dpbye giden arkadasları ve sblnt hocamızın aksi bir görüşü olmadığına göre benim halen umudum var ve sonuc alana kadar maile devam e

comments user
Sanattt

Ev

comments user
şakir

@arkeolog ama metehanın şerhini gözden kaçırmamak gerek…hala risk var…mail sağanağında ıslanma sırası dpb de şimdi…son bir kez daha gayret etmemiz lazım disiplinimizi bozmadan…ilanı gördüğümüz ana kadar devam aksiyona…

comments user
arkeolog

Yani sınav stresi bunun yanında tüy kalır. Ama dosya dbp ğındaymış kesin olarak metehanın dediğine göre. Bu bilgiye göre stres yapmaya gerek yok artık..Bu bilgi altıncı günün şafağında Gandalf ın Gondor süvarileri ile doğudan gözükmesi gibi bişey 🙂

comments user
şakir

@emir Aralık 2015 ten beri öyleydi böyleydi ile uğraşıyoruz…Kültürün personelini ezberledik,maliyeyi ezberledik…Evrak iş akışlarını ezberledik…Prosedürleri ezberledik…Şu yaşadıklarımızdan sonra hayırlısı ile sonuçlansa bari…

comments user
emir

İnşallah olur Şakir arkadaşım inşallah olur. Hayırdır inşallah niye garip bir atama olacak 🙂

comments user
şakir

eğer bu iş hayırlasıyla sonuçlanırsa benim için en garip atama olacak bu iş…

comments user
şakir

@metehanın verdiği bilgi çok umut verici oraya kadar geldiyse olay 65 gün var önümüzde…kültürden çıkmış maliyeden çıkmış dpb ye gelmiş…demek ki kültür 2014 demiş oluyor bu durumda…kılavuz hazırlanıp yayınlanması kalıyor geriye bu durumda…

comments user
emir

En kötü ihtimalle bu hafta bir şey çıkmaz ise neyin ne olacağı bu ayın 20 sine kadar belli olur sanırım

comments user
Arkeolog5

Geçen hafta 12 mayıs diye bir söylenti vardı. Bekleyelim bakalım o zaman da ilana çıkmazsa kendi adıma diyorum alımı unuturum

comments user
emir

Aynen ismini bir şey sanan geliyor 20 kadar üni de var yakında 80 puanla atanmalar zor olacak bu gidişle

comments user
seyit

vay be eski puanlara bakıyorum da 70 puanın altına kadar düştüğü zamanlar varmış çok değil 4-5 yıl önce şimdi 77-78 atanamıyor bu bölüm artık bitmiştir isim değişti bir çok üniversitede açıldı mezun sayısı çoğaldı millet bişey sanıp yazıyor kütüphanecilik olarak kalsaydı eminim bu kadar yayılmazdı

iibf bölümlerinden bi farkı kalmadı kpss atamaları olarak onların bizden bi farklı var özel sektörde daha rahat iş bulabiliyorlar alanları çok geniş

comments user
emir

Sblnt hocam bir bilginiz var mı aktarabileceğiniz

comments user
Mustafa

Korkarım kaybediyoruz 2016 ya kalacak 75 eller yetmeyecek atanmaya ve bundan sonra 80 altına düşmez zaten puanlar adımlarla.
Hayırlısıyla olsaydı iyiydi

comments user
üniversite kütüphanecisi

Hakkımızı alabilmemiz için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sizler kadar aktif olamasam da elimden geldiğince mail atarak, imza kampanyasını tüm yakınlarıma imzalatarak destek vermeye çalışıyorum. Ama haklısınız daha fazlasını yapmalıyız. Bir yıl bu sınava hazırlandık. İki yıldır da puanımız elimizde bekliyoruz. Bu bizim hakkımız. Ve 200 kişi buna umut bağlamışken, şu an tüm bby bölüm başkanlarının, tkdnin ve tüm öğrencilerin mücadele etmesini beklerdim. Sonuçta bu gün bize yarın onlara… Biz üç yıldır alım bekliyoruz. Diğer arkadaşlarımız elinde puanıyla alımı beklemek ne demek bilmiyorken bir de hele biz bir sınava girelim, puanımızı alalım ALIM BİZİ BEKLESİN demesinler lütfen.

comments user
Barış

@metehana katılıyorum, şöyle ki atama dosyası DPB na ulaştıysa yayınlama söz konusudur. Kuruma acilen mail yağdırmalıyız biranönce olması için.
Arkadaşlar benimde sizlerden pek farkım yok tahminen 50. sıranın altındayım ve sözleşme olmaz ise merkezi de atanma olasılığım yüksek gibi. Ama neden daha fazla kütüphaneci meslektaşım atanmasın biz onun çabası içerisindeyiz. İlk 200 de olan kütüphaneciler ortada yok gibi sanki bu da benim açıkcası şevkimi kırıyor.Bu konuda lütfen duyarlı olun biraz.

comments user
Şakir

@metehan benim için mesele hak hukuk meselesi benim sıralamamda fena değil. 60 kusurlardayım bende diğer arkadaşlarla beraber seninle aynı saftaydık hep aynı şeyleri savunduk ama arşivcilik gibi bende aynı şeyleri duydum bende memurluk yaptım var olan bir şeye kim hangi hak ve gerekçeyle yok diyebilir neyse haber güzel haber saolasın dpb ye bastırıyoruz o zaman kültürdeki maliyedeki personeli ezberledik bakalım dpb de kimler varmış

comments user
arkeolog

Sadece söylenti olsa inanmayabilirdim. Ama DPB ye gidilmiş, durum kesinleşmiş. Bastırmaya devam arkadaşlar. Bu olumlu bir gelişme. Maliye bakanlığının ve bizim bakanlığın onayladığı, başbakanın imzaladığı dosyayı Dpb ilan etmiyorum diyemez. Metehanın verdiği bu bilgi olmasa hava olumsuzdu ama bu güzel haber. Son 100 metre bence…Sabır etmeye devam.

comments user
arşivcilik

@sanat tarihçi şu anda sözleşmeli alım yok dedi.bana şahsen kültür bakanlığındaki memura mı inanırsın metehana mı inanırsın dersen metehana inanırım.inanıyorum da zaten.şimdi soru şu;sözleşmeli alım yoksa DPT deki dosya neyin nesi bilgi vermemek değil bu.burada ciddi problem var.

comments user
sanat tarihiçi

Arşivcilik memur sözleşmeli alım yok demişse kültür bakanlığının dpt bildirdiği merkezi atama sayısı sadece 200 ise bu 600 neyin alımı

comments user
metehan

Dün face grubundaki arkadaşlarımız DPB’na gitti dosyanın orada olduğu kesinleşti çalışma yoksa bu dosya oraya nasıl gidiyor 50 kere söyledik memurlar gerçek bilgi veremez diye . Orada arkadaşlara söylenen bastırın süreci hızlandırın şeklinde .Ha yeterince mücadele edilmezse atama 2016’ya da kalabilirmiş .DPB son onay mercidir orası onayladığı an alım ve alım tarihi kesinleşir . Merkezi atamada da ilk ilanı DPB yapıyor tercih robotu yayınlıyor .

comments user
Emir

ne diyelim arşivcilik ihtimallere bakıyorum sadece ondan. baksana hiçbir ses seda yok. diğer arkadaşlar gibi benim içinde de oldu oldu yani sınava filan hazırlanamıyorum. hakkımızda hayırlısı olur inşallah

comments user
arşivcilik

@emir güzel kardeşim kırmak için söylemedim.ama Metehan haklı inan artık şu sölediklerimize.o sayı 200 dür sadece 200 olarak kalacak.

comments user
arkeolog

Eğer dosya metehanın dediği gibi Dpb nda ise açıklama yakındır. Bu arada sanat tarihçisi arkadaşım haksızlık yalnızca kütüphanecilere değil biz arkeologlara da yapıldı ve bunu herkes biliyor.

comments user
arşivcilik

@metehan sen bu bilgiyi bizzat kendin duyduysan ben sana inanırım.o zaman işin şekli değişir.ama kültürden arayan herkese verilen bilgi resmi bilgidir.memurun şahsi görüşü değildir olamaz da.adam sözleşmeli alım yok diyor.çok net söylüyor bunu.öyle bir çalışma yok diyor.olsa bile 2014 kpss ye yetişmez diyor.sözleşmeli atamaları atama veya personel daire değil sözleşmeliler müdürlüğü yapar diyor.ne dediğini de bilerek diyor.yani o zaman burada bir anormallik var.@sblnt ye gelince konu dışı.kendisinin dürüstlüğü iyi niyeti konu dışı orada şüphe yok.söylenen şu;onada doğru bilgi gitmemiş görünüyor bu durumda.

comments user
metehan

Hala aynı boş boş yorumlar Kültür ve Turizm bakanlığına 200 kadro verildi merkezi atama için yasa çıkmadığı sürece bir tane bile artmaz burası devlet yasalarla yönetilir . Bu alım MERKEZİ OLAMAZ benim işime gelirdi merkezi olması haziranda her zaman kadro çok olur 200 kütüphanecinin 100’ü haziranda alınırdı ben de göbeğimi kaşıya kaşıya atanırdım ama olamaz kardeşim bozuk plak gibi aynı saçma yorum . Bir de bir takım insancıklar bizi teselliye çalışıyor 2016 ile alınacağı garanti ya bak insancık bakan değişirse o alım komple hayal olur tamam mı bence sen kendi derdine yan ve çektir git dersini çalış .

comments user
Emir

arkadaşlar bakın hata yapıyoruz elimizde net bir bilgi yok sizin bahsettiğiniz sayı ek atamalar için verilen sayı, 20-30 çok düşük rakamlar, bu alım sözleşmeli olsaydı resmi ağızdan gelirdi, hiçbir şekilde alım nasıl olacağına dair ses seda yok. Bana hayalci diyorsunuz ama bana hayalcı diyen arkadaşlarım ya sizde hayal kuruyorsanız. Burada birbirimizi kırmanın hakaret etmenin bir amaca olmaz birbirimizin ihtimallerini hesaba katmamız gerek. şu an duyumlarımızla beraber en olağan durum merkezi atamalara alımın paylaşılması. Sadece şunu düşünelim arkadaşlar 90 bin memur alacak devlet kültür bakanlığına 600 kadro vermekten aciz mi bir yıl içinde.

comments user
sanat tarihiçi

Henüz atanmayan bir sanat tarihçi olarak görüşüm bu 600 sözleşmeli personel alım ilanı haziran ayının ortalarına kadar ilan verilmezse bizim bu kadrolar bırakın 2016 kpssden sonrayı ben hükümetin kültür bakanının değişmesi halinde arada güme gideceğini düşünüyorum

comments user
sanat tarihiçi

Arşivcilik bende onu kastedtim 100 vermesi münkün değil dedim 20-30 olur

comments user
arşivcilik

@sanat tarihçi Metehan yüz sayısını üniversite kütüphaneleri ve diğer kurumlarıda dahil ederek veriyor.siz o konudan uzaksınız doğal olrak .yanlış anlamayın.toplma 100 ü kastediyor.kültürden gelse gelse 30 – 35 olur.

comments user
sanatçı

burda sözüm sanat tarihçilerine tabii. kütüphaneciler hakkınızı helal edin ayrı ayrı özür diliyorum hepinizden… bakanlık bütün branşları tek paket yapmamalı. kütüphaneciler için ayrı kadro ilana çıkmalı ve hemen… çünkü mağdur edildildiniz… işte kurunun yanında yaş da yanar deyimini şu an yaşıyorsunuz. inşallah sizin için ayrı bir ilan çıkar… ama şu da bir gerçek ki bahsi edilen kütüphaneler açılmadıkça sizin de zor gibi bu yıl. ama ümitvar olunuz.. siz den mezun sayısı zaten az. 2016 kpss de biraz asılın siz de yerleşirsiniz… bu alım iyi bir sayı… Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyin… onun rahmeti ve rızkı geniştir; işte size müjde: Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan (kazanacak olan) sizsiniz.”(Âl-i İmran, 3/139)

comments user
sanat tarihiçi

Haziranda gerek sanat tarihi gerek arkeoloji gereksede kütüphaneci alımı için merkezi atamada100 kadro verilmesi mümkün değil dpt nin verdiği kadro sayısı belli

comments user
metehan

Birincisi benim sıralamam sözleşmeli atananlar dahil 80 civarı yani merkezi atamada olursa bazı arkadaşların dediği gibi hazirana 100 kadro verirler ben yine atanırım benim kendimi kandırmaya ihtiyacım yok . İkincisi dün gittik ve bu dosyanın DPB’de olduğunu öğrendik çalışma olmuyorsa bu dosya nasıl DPB’de oluyor üçüncüsü Sblnt iller bile belirlendi dedi kendisine güvenim tam memurların sıktığı mazeretlere itibar edin siz .Ha şunu söyleyeyim kimse bana çalışma yok palavrası sıkmasın ama siyasi olaylar yüzünden ertelenmiş olabilir . Bu atama merkezi olamaz tekrar söylüyorum 2016 sözleşmeli olur 2014 olmazsa .

comments user
Barış

Sanatçı olayı çok genelliyorsun. bura da mağdur olan kütüphaneciler haksızlık ediyorsun konuşmalarında. Her şey bitmiş değil haberin olsun…

comments user
arşivcilik

@sanatçı insanların umuduna umutsuzluğuna hürmetsizlik ediyorsun.2014 ile kaç kütüphaneci alındı bilmiyorsun ahkam kesiyorsun.adam gibi davran.

comments user
sanat tarihiçi

Eğer sözleşmeli alım yok diyorlarsa sizlere hep birlikte bu durum üzerine soğuk su içelim.haziran atamasında DPT ye verilen merkezi 200 atama içinden biraz alım olur DPT ye kültür bakanlığının verdiği kadro belli 600 alım 2016 kpssden sonra görünüyor.

comments user
sanatçı

size demiştim. 4 ay önce ben aradım bakanlığı alım ne zaman olur diye.. ekim kasımdan aşağı olmaz diye bana bildirdiler… boşa uğraşmayın… 2014 kpss den umudunuzu kesin… burda vakit kaybedeceğinize oturun ders çalışın… ne yapsanız kar sizin için.. 2014 kpss den zaten aldılar..daha alalı 1 ıl aradan geçmemiş.. 6-7 aydır adamlar işe başlamış. siz yine alım olsun diyorsunuz… bunu ise 2016 kpss ye göre alacaklar… 2014 kpss yi unutun… alımlar zaten 2016 kpss nın hakkıdır.. ve öyle de oldu gibi…

comments user
arşivcilik

@emir bu saatten sonra bu konuyla ilgili istediğin gibi inandırabilirsin kendini ama ham hayal o.haziranda en fazla 30 kişi olur kültürden.üniversitelere artı 500 verildi kıpırdatırsa belki o kıpırdatır sayıyı.14 mayısta haziran alımı için dpb bildirimler sona eriyor bimere cimere yazılabilir kültürün talep ettiği kadro sayısı acı gerçeği o zaman gözlerinle görürsün.

comments user
Barış

Emir arkadaşım, 600 atamanın merkezi olması imkansız. Zaten atama sayısı belli. 200 atama iznini bu sene için. Biraz düşünerek hareket edin lütfen. Alım olursa bu 600 için inşallah hemen olur ki buda tek alımda sözleşmeli olacak.
Yani hesap kitap belli zaten. Dua edelim de 2014 puanı ile olsun alım. Yoksa çok vahim bir durum olacaktır.

comments user
Bahar

Merkezi alım olursa hiç şansımız yok zaten. Geçen yaz atanan sozlesmeliler tercih yapacak o zaman da.

comments user
Emir

arkadaşlar daha önce de aktarmıştım diğer bir kaç arkadaş gibi sözleşmeli alım için hiçbir resmi açıklama yoktu olmadı da zaten. dediğiniz kadro sayısı da kültür bakanlığına verilen ek atama değil mi. Koskoca başbakan 600 sözleşmeli personel alacağız demez demedi de zaten. kuvvetle ihtimal verdikleri kadroları 2016 yılı içerisinde paylaştıracaklar merkezi atamada, konuştuğumuz hocalar arkadaşlar da hep aynı şeyi dediler ve diğer arkadaşlar gibi kültür bakanlığında bize gelen hiçbir normal alım ve sözleşmeli alım haberi yok diyorlar. yani anlayacağımız siyasi süreci de hesap edersek merkezi atamaya verilecek kadroyu bekleyeceğiz ve umarım teamüllerdeki gibi hazirana çok atama verirler inşallah

comments user
Barış

Gerçekten çok ilginç. Anlam veremiyorum bu kültür ne yapmaya çalışıyor?
Sblnt2401,hocam iyi niyetinden hiç şüphem yok.lakin kültürden gelen bu cevaplar çok kafa karıştırıcı.
Atanmak için elimizden geleni yapıyoruz bu süreçte. Verilen vaatler ortada. Yeni ulaşan bilgiler varmı sizde? Lütfen yardımcı olmanı bekliyoruz.

comments user
arşivcilik

@şakire noktası virgülüne katılıyorum.bende aynı cevapları aldım kültürden.bir kaç ciddi kişiden bu yönde bilgiler geldi ihtimal vermedim.ama şakirin verdiği bilgi doğru bilgi yorum ve bakış açısı da doğru.birebir konuştuğunuzda anlıyorsunuz memur refleksi değil.açık seçik sözleşmeli alım yok diyorlar şakirin dediği gibi aynen.çok da ilgileniyorlar başlarından savmıyorlar arayan görür.maliye diyorsunuz dpb diyorsunuz yok öyle bir şey diyorlar.yani burada konuştuğumuz burada paylaşılan bilgilerin kırıntısı yok.beni de bir kaç daireye yönlendirdiler.hepsinde aynı cevaplar.@sblnt hocam bu sefer sana gelen bilgi doğru değil gibi duruyor.sen de yanıltıldın.bizzat kültür bakanlığı doğru değil bilgisini veriyor sözleşmeli alım için.verdikleri bilgi bu konuyla alakalı bize ulaşan bir bilgi veya talimat yok demiyorlar sözleşmeli alım yok diyorlar.çok net söylüyorlar.

comments user
Yolcu

Sblnt2401 kardeş yeni duyumların var mı herkes farklı birsey söylüyor yeni bir gelişme varsa bizimle paylaşır san seviniriz teşekkürler simdiden.

comments user
Barış

İyide sözleşmeli alım yoksa bakan bey ve başbakan neden açıklıyo alacaz diye.bu sene bu sayının kadrolu alınması mümkün değil. Yani sayın bakan aralık ayın da 2016 kpss nin alım planını mı yaptı? gerçekten düşündürücü. İnş en kısa zamanda gelir açıklama.

comments user
Sanat

Arkadaşlar abartmayin lütfen.ben10 yıldır atanamiyorum.hep kusuratlarla kaçırdım.2012’de de aynısı oldu.1 sene sonra onaylandı.bu süreçler hep böyle gelişiyor zaten…elimde defalarca puanım oldu ama atanamadım…hep böyleydi ve böyle de devam edecek.yani sizin bu yaşadıklarınizı ben hep yaşadım…

comments user
Şakir

Personel daire sözleşme liler dairesi atamalar dairesi evrak takip hepsinle görüştüm …sizde görüşün… hepsinin söylediği aynı sözleşme li alım yok olsa biz yaparız atamaýı diyor öyle bir süreç yok hiç te olmamış… bu gün başlasa zaten en az iki ay sürer deniyor… müdürleriyle konuşup geri dönüyor bu bilgiyi veriyor … bende devlet memurluğu yaptım bilirim bu öyle değil başka bir şey çocuk oyuncağı değil var olan bir sürece yok diyemezler… TKD nin sessizliği memurlar.metin sessizliği en önemlisi kültürün sessizliği her şey o zaman yerli yerine oturuyor o zaman…kültüre açın sorun en resmi bilgi orada bilgi vermemek başka bir şey yanıltıcı bilgi vermek başka bir şey…bilgi veriyorlar yani..lütfen herkes bu gün telefon edip sorsun…çok ah aldılar çok…bu kadrolar neden 2014 ile alınmadı bu soru işareti hep var olacak…hayatın doğal akışına ters…

comments user
metehan

şakir kardeşim ben de işkilleniyorum belki de 2016’ya kaldı ben sana işkillenme demiyorum ama yapacak bir şey var mı yok son ana kadar mücadeleni yap olursa olur olmazsa olmaz anlatamadık derdimizi bir türlü

comments user
emir

Arkadaşlar belki sblnt abimizin bilgisi vardır

comments user
şakir

TKD açıklama talep etmiyor Kültür bakanlığından…Kendileri Sayın Bakanımızla görüşmüşlerdi…Alımların akıbetini onlarda sorgulamıyorlar…Neden ???

comments user
şakir

Israrlı bir şekilde öyle veya böyle bir açıklama yapılmıyor…Dediğim gibi başka kurumlar DSİ gibi TCDD gibi açıkladılar…Hem de bir kez haber yapıldı kurum hemen açıklamayla aydınlattı kamuoyunu…Burada defalarca haber yapıldı gık çıkmadı…Başabakan açıklamadan Aralık 2015 te maliye bakanımızla görüştük denildi.Şu kadar alım yapacağız denildi…Sonra TKD açıklaması…Bütün kurumlar alıma çıktı sözleşmeli olarak kültür bakanlığında ses yok…Daha bu gün kamupersoneli.net konuyu manşet yaptı…Arkadaş ben bundan işkillenmeyeceğimde neden işkilleneceğim…Bu hayatın doğal akışına uygun değil…Delili de şu;açıklama yok…Kamuoyu ısrarla bilgilendirilmiyor…Neden ???

comments user
metehan

Arkeolog kardeşim tamam atama 2016 puanı ile olacak rahatladın mı mutlu oldun mu iyi geceler .

comments user
arkeolog

Metehan işkillenmemek de bize bişey kazandırmaz. O yazdığın prosedürleri ve sistemi en az senin kadar iyi bilirim. Şakirin dediği gibi bişeyler dönüyor gibi. Daha önce dikkat çektiğim gibi yaptığımız tek iş olan maille memurlarnet i tabiri caizse bombaladık. Ama tık yok. Pes ettik desek ne olacak etmedik desek ne olacak. 22 Mayıs tarihinin bu işle bir alakası olmadığını da bilmekteyiz. Umutlu olmak gerekir tabi ama dikkat çekilen şeyler gerçekler…

comments user
emir

Sblnt hocam lütfen bilgi verir misiniz? Hükümet alımları kongreye kadar ertelidi diyorlar lütfen bir bilgi verin eğer bilginiz varsa

comments user
şakir

Adam çıkmış takıt takır söylemiş söyleyeceğini…TKD de ses yok…Nalına mıhınayla olmuyor çık söyle hangi puanla alınsın diyorsan…Millet de neyin ne olduğunu bilsin…

comments user
metehan

Yahu arkadaşlar bu alım 2014 ile olur 2016 ile olur bunu bilemem de bu sınavın bununla zerre alakası yok o mantıkla 2016/1 merkezi ataması da 2014 puanıyla olmazdı . TKD olayına gelince bence bir grup 2016 ‘cı bunlara baskı yaptı işin komik tarafı ilk 200’deki kütüphaneci hiçbir şey yapmıyor atanmak için elinde puanı olmayan ilk 200’e gireceği belli bile olmayan 2016 ‘cı yapıyor . Bakın ben eski mezunum kütüphanecilik mezunuyum bu bby bölümü kadar gereksiz bir bölüm görmedim bu bölümün mezunları kadar duyarsız dünya yansa umurunda olmayacak tipler görmedim adam ilk 200’de atanmak için kılını kıpırdatmıyor çünkü bunlarda meslek bilinci yok gül gibi kütüphanecilik bölümünü yok edip bu bby’yi kuranları Allah’a havale ediyorum .

comments user
şakir

Arkeologlar derneği çıktı 2014 puanıyla alım dedi…TKD den gene ses yok…Bir şey dönüyor anlaşılmadık …Bu yaşadığımız tiyatro da oyun komedimi trajedimi yakında çıkar kokusu…Yönetmende oyuncularda figüranlarda performanslarına göre kaç okka çekmişler hep beraber görürüz

comments user
şakir

Arkadaş en kısa sürede bir açıklama yayınlanacaktır diye bir açıklama bile yok…Bu kadar insan aileleriyle birlikte hiç yerine konuyor…Bu ne demek ? Dün bir bugün iki değil 5 sydan beri bu muhabbet dönüyor…2014 puanıyla alım düşünülmemektedir de…Yok yerine mi konuyor bu kadar insan, bu sessizlik ne demek ? TKD Başkanı sessiz…Ön almışlardı sürecin başında neden ses kesildi o da ayrı bir hikaye….TKD olarak fizik problemlerine mi yoğunlaşıldı !!! kimsenin çözemediği problemleri mi çözüyorsunuz neden bir randevu talep edip başta yaptığınız gibi devreye girip bu kadar insanı bilgilendirmiyorsunuz…Bilmediğimiz bir şey mi biliyorsunuz ? Arkadaş olayın neresine el atsan elinde kalıyor…

comments user
Mustafa

Yorulduk beklemekten valla
ders de çalışamadık
eee kim suçlu?
Yazık oldu 2014 puanımıza
Bu hafta da açıklanmazsa 2016
Ile alırlar bunlar arkadaşlar

comments user
metehan

Emir 2016 yılı Kültür ve Turizm bakanlığı merkezi atama bütçesi 200 personel sadece 200 kütüphaneci alınacak daha bunun arkeolog ve sanat tarihçisi var nasıl olacak söyler misin . O zaman bu atama 2017 senesine kalır başka türlü olması imkansız Bu atama sözleşmeli ve tek seferde olacak ama 2016 puanı ile ama 2014 puanı ile orası kesin değil . Arkeolog işkillenmek bize bir şey kazandırmaz 22 mayısta sınav olacak ama sonucu 15 temmuzda açıklanacak yani 2016’ya girenlerin 15 temmuza kadar elinde puanı ve dolayısı ile hukuki hakkı olmayacak önümüzde koca bir haziran var ben sona ana kadar savaşacağım pes eden edebilir .

comments user
şakir

Ben dediğim gibi 13 temmuza kadar umudumu kaybetmeyeceğim… herkes kaybetse bile ben kaybetmeyeceğim…ama normal değil bu bir şeyler oluyor bir şeyler saklanmaya çalışılıyor bir açıklama bile yapamıyor koca kurum…normal değil bu…memurlar.net yazdı kamupersoneli.net yazdı kurumdan ses seda yok…bir şey var…

comments user
arkeolog

Deveye hendek atlatırım. Daha kolay 🙂

comments user
Emir

abi yapmayın ya sözleşmeli sözleşmeli açıklandı ama yok yok yani merkezi atama ile olacak sanırım bu kadrolar bu yıl devlet 90 bin memur alıyor 600 personel mi alamayacak. bu sadece fikir gerilelim diye demiyorum ama görünen o gibi eğer bu hafta da ses çıkmaz ise şayet

comments user
arkeolog

Emir merkezi alımla bunun bir ilgisi yok. Metehan 22 mayısta bitmediğini bizde biliyoruz. Biraz işkillenme zamanı geldi ama….

comments user
metehan

Merkezi atamaya kalması imkansız açıkladık bunu daha önce sözleşmeli olacak ya 2014 ya 2016 puanı ile .

comments user
Emir

metehan süre bitmiyor ona bir şey demiyoruz sadece merkezi atamaya kalır bu ay açıklama olmaz ise sanırım

comments user
metehan

Kültür Paketinin açıklanmasının gecikmesi bakın nelere mal oldu bizim şanssızlığımız son siyasi gelişmelerdir yoksa mmayıs’ta açıklanırdı ama daha her şey bitmedi önümüzde koca bir haziran var daha önceki atamada yaz ayında oldu 22 MAYIS’TA PUANIN SÜRESİ BİTMİYOR SOKUN ŞUNU KAFANIZA .

comments user
Arkeolog5

Ben de gerçekten skldım bu işten. Nedir resmen dalga geçiriliyor

comments user
Emir

evet bu sessizlik çok sıkıntı bu hafta da açıklama olmazsa sözleşmeli alım olmaz sanırım

comments user
arkeolog

Eğer bu hafta içi ilan olmazsa durum olumsuz olarak algılanabilir. Artık sıkıldım bu işten….

comments user
şakir

Sayın Bakana itimadım tam…O konuda hala bir problem yok…Yanlış anlaşılmak istemem ama basit bir açıklama duyuru söz konusu olan…Acaba ona nasıl iletiliyor bu kısmı ile ilgili işkillenilmeli artık…

comments user
şakir

Yani bu kadar sessizlik gerçekten düşündürücü…DSİ ve TCDD ile ilgili benzer konularda haberler yapılmıştı medyada…Kurumlar çıktı açıkladı…TCDD 2016 – 1 ile alım düşünmüyoruz dedi mesela…Bu kadar haberler yapılıyor anladığım kadarıyla mailler telefonlar yağıyor kamupersoneli.net her hafta bir haber yaptı neredeyse bu haberlerin linkleri sosyal medyada dolaşıp duruyor…Bu kadar ketum davranmak neden ? Bilgi edinme hakkı diye bir şey var çıkıp açıklanması gerek artık…At ile deve değil kurum bir duyuru yayınlar kamuoyunu bilgilendirir…Şu tarihte alıyoruz veya alım düşünmüyoruz diye…Bu kadar hassasiyet oluşmuş kamuoyunda…Devlet sırrı mı bu ? İnsan ister istemez bir şeyler mi saklanmaya çalışılıyor,zamana mı oynanıyor diye düşünüyor…5 ay geçmiş neye kayıtsız kalınmaya çalışılıyor hala…Devlet ciddiyeti denen bir şey vardı…memurlar.net in sessizliği de enteresan hakikaten…Milleti aydınlatmak için bir duyuru yapmak bu kadar mı zor…Bu durum hayatın doğal akışına uymuyor gerçekten…İşkillenme vakti geldi bence…

comments user
sanat tarihçi

Arşivcilik birşeyler diyorsun ama bir şey demiyorsun açık konuş da anlayalım sana gelen bilgiler ney

comments user
Arkeolog5

Net yazar mısınız. Sonuç ne ayrıca bu facedekş grup neden gelen gideni engelliyor. Bu alınlarla ilgili duyum olumsuz mu?

comments user
kutuphaneci

arsivcilik eger verdigin bilgi dogruysa herkesin hakkina girildigini dusunuyorum cunku ben dahil cogu kimse sinava calisamadi bu saatten sonra da calisilmaz yazik gunah yani!!!

comments user
Emir

arkadaşlar nedir durum hiç mi haber yok

comments user
arşivcilik

yanlış anlaşılmak istemem.bir kaç kanaldan gelen bilgi çok farklı oldu bugün bana.sürecin ötelendiği ile ilgili duyumlar geldi bugün.ciddi kaynaklar bunlar.ama ne olursa olsun bu kaynaklar eğer haklı bile olsa benim senin iyi niyetinden verdiğin bilgiden samimiyetinden milim şüphem yok.hiç te olmadı.eğer durum buysa bu çok yeni bir gelişme sana duyumu gelmedi diye düşünürüm.dürüstlüğünden özverinden samimiyetinden hiç kuşkumuz yok.benim ve buradaki bir çok arkadaş adına herhalde bunu söyleyebilirim diye düşünüyorum.

comments user
arşivcilik

@sblnt hocam ilk defa ben ciddi ciddi sorma gereği duyuyorum.arkadaşlar @sblnt ye inanın güvenin diyenlerden biri olarak ilk defa sorma gereği duyuyorum.lütfen kusura bakma.hala aynı noktadamıyız ????? senin de haberinin olmadığı veya an itibariyle sana ulaşmamış bir değişiklik söz konusu olabilir mi ? başka türlü haberler geliyor çünkü bana.

comments user
arkeolog

Bu durumu memurlarnet in hala haber yapmamasını protesto ediyorum. Hiç umurlarında değil bu kadar talep olmasına rağmen….

comments user
sanatçı

ahmet menfaatine ters düştü mü herkesi aşağılayabilecek duruma geliyorsun. daha önce de dediğim gibi bu sayılar senin tapulu malın değil. sürekli emek emek diyorsun kimse emek vermedi senden başka.. sanki aldıkları zaman senin emeğin ile alacaklar sen ikna ettin onları aldılar öyle mi.. kimse emek vermedi senden başka…onun için kimseye hakaret etme.. uslubunu bozma.. şu türkiyede senden başka bu puana sahip kimse yok sanki. senin puan düşük olsa burda kendini adeta parçalayacaktın 2016 kpss olsun diye.. bana masal anlatma… 2014 te 75-76 puan alan 2016 da yine alır.. güvenemiyor musun kendine… çalış yine al… burda beddua etmeye hakaret etmeye hakkın yok… hayırlısı kimin ise en çok kimin ihtiyacı varsa (benim önemli) değil Allah ona nasib etsin, bunu söylemen lazımdı. Allahım ister 2014 kpss ister 2016 kpss; sen kimin ihtiyacı var ve hakkında hayırlı ise ona bu kadroyu nasib et o kadar…

comments user
Barış

Biraz daha sabır arkadaşlar birbirimizi germeyelim. Sadece çalışmaya devam edelim. E mail, sosyal medya vb.

comments user
Mustafa

Ya çok mu zor tarih vermek bakanlık için
Ne sınava hazırlanabiliyoruz ne de adam akıllı kafa yorabiliyoruz.
Artık bi açıklama yapsınlar alacaklarsa da almayacaklarsa da bu kadar milletin hakkını yemeye kimsenin hakkı yok
Artık açıklama yapılsın istiyoruz

comments user
metehan

Hükümet değişecek sizin alım yattı diye sevinen 2016’cı ergenler kırk yılda bir kültür politikalarına önem veren bir şeyler yapmak isteyen bir bakan geldi o değişirse sizi de etkileyecek farkında değilsiniz şimdi o 600 kadroyu bize kaptırmak istemiyorsunuz ama duyarsız biri gelirse hiç alım da yapmayabilir ama bu bakan kalırsa bu atama bizim puanla olsa bile 2016′ da da 2017’de de yeni atama yapacaktır sayın bakan. Bencillik ve fesatlık yaparken bunları da değerlendirin tamam mı ergenler .

comments user
Yolcu

Artık bu duyuru yapılsın beklemekten sıkıldık belirsizlikten sıkıldk sabır ne zor iş. Benim çalışma düzenim kalmadı KPSS 2016 ya çalışamiyorum inşallah sıkıntı çıkmaz.

comments user
Yolcu

Artık bu duyuru yapılsın beklemekten sıkıldık belirsizlikten sıkıldk sabır ne zor iş. Benim çalışma düzenim kalmadı KPSS 2016 ya çalışamaz oldum Allah sonunu iyiye cevirsin

comments user
arşivcilik

@sanatçı hocam sen 2016 ya hazırlanıyorsun.türkçeye biraz daha dikkat edelim hocam özellikle paragraf sorularına paragrafta anlam sorularına sanki buradan soru kaçıracaksınız gibime geliyor benim.okuduğunu doğru anlamak falan aman dikkat et hocam.o taraf sizde biraz sıkıntılı gibi sanki.

comments user
sanatçı

ne tuhaf insanlarsınız ya.. adam personel alacağız dedi.. kesin tarih verdi mi?. dedi mi 2014 kpss ye göre? yok.. burda tutmuş gelin güvey oluyorsunuz.. yok bakan sözünü tutmadı yok bilmem ne?… adam alacağız dedi ama 2016 kpss ye göre demek istemiştir belki. o kadar açıklama var sayın bakanın bir bakın bakalım diyor mu 2014 kpss. adama demediğiniz kalmadı yahu… sayın başbakan da demedi sadece sayı verdi… o bile dedi mi 20014 kpss?

comments user
sanatçı

kültür bakanlığı sitesine girin belki bugün alımlar kesinleşmiştir. siz 9 mayıs diyordunuz ya bakan bey belki yorumunuzu görüp bugün ilana kesin çıkarır…

comments user
arşivcilik

memurlar .net kamupersoneli .nete yazın arkadaşlar.gündeme getirecekler yeterli mail ile talep olursa.@şakir aynı fikirdeyim seninle.çok haklısın 22 mayıs geyiği sıktı artık.

comments user
emir

tamam o zaman zaten önemli bir durum olursa yazarsınız buradan

comments user
metehan

orada öğrendiklerini buraya yazıp casusluk yapan 2016 ergenleri yüzünden almıyoruz emir kardeşim .

comments user
emir

Arkadaşlar bu facebook taki personel alımı ile ilgili grup neden üye kabul etmiyor bilginiz var mi

comments user
şakir

Kültür bakanı maliye bakanı ile ne görüştü acaba…Büyük ihtimal bizim olay…Kültür bütçesi yapılacak yatırımlar…Maliyeyede DPB’yede yazılmalı mailler…Bimere Cimere…Memurlar.nete kamupersoneli.nete sözleşmeli alım yapacak kurumlar 2014 ile çıkarken kültürün çıkmaması hem de en önce açıklayan kurum olarak imkansız gibi bir şey…Gerçekten kültürden çıkmış olabilir olay maliye veya dpb de olabilir…Nisan ayı gibi duyurunun çıkacağı gibi kuvvetli bir duyum vardı…Mayısa sarkmış görünüyor…Bendeki İstihbarat çok önceden hazırlıklar yapılmış ve nisanda duyurunun yapılacağı şeklinde idi…Maliye ile sayı konusunda pürüz çıkmıştı…Sayılar netleşti süreç hızlandı bu görüşmede onunla ilgili gibi bir duyum var…Yani olay kültürden çıkmış olabilir…

comments user
hatice

Keşke TKD’de de alimlarin 2014 puaniyla olmasi için elinden geleni yapsa. Mesela arkeologlar dernegi gibi..

comments user
arkeolog

Yaptıkları hem vicdansızlık hem de arsızlık…Beş sene oldu kadro açacaklar da atanacağız diye bekleyeli. Daha yeni mezun olmuş, sınava girmemiş bu tipler kadrolar üç beş gün sonra ilana çıkınca ve kendileri iki hafta sonra yapılacak sınava girince büyük bir hüsrana ve şaşkınlığa uğrayacaklar. Onlar ne kadar baskı yapıyorsa kat be kat fazla baskı yapmaya devam. Meydanı bu bilgisizlere bırakıp da bunlara yenilirsek yazıklar olsun bize….

comments user
Barış

@şakir
Meslektaşımız güzel noktalara deyinmiş sağolsun. Elimizden geleni yapmaya gayret ediyorum kendi adıma. Gerek e-mail ler aracılığı gerek diğer kanallar aracılığıyla. Eminim ki bu gayretler sonucunda iyi bir netice alacaz.
Ayrıca bu 2016 da sinava girecekler acayip baskı yapıyorlarmış. Bu tutumlarını anlamak mümkün değil. Adam bu sene mezun olmuş eee çıkar çıkmaz atanayim düşüncesi var. Ben 3 senedir bekledim. Sende beklemesini öğreneceksin.
Çoğu zamandir bu portala yaziyorum bu gündem deki alim olmadan hic biri buraya ugrayipta gündem yapmiyorlardi. Kadro söz konusu olunca daha sınava girmemis “bebe” ler atar tutar yapiyor. Biraz elinizi vicdaniniza koyun .

comments user
arkeolog

Yani gerçekten bilmiyorlar. Sınavdan sonra 2014 kpss nin geçerliliği bitiyor sanıyorlar. Hiç değilse insan biraz bilgi edinir de ona göre söyler ne söyleyecekse….Bunlar iki hafta sonra yapılacak olan sınava umarım ki böyle bilgisizce girmezler…Çok çetin olacak çünkü.

comments user
şakir

Bu süreçte sendikalardan gık çıkmadı…Bunu kalın harflerle bir kenara yazın ve sakın aklınızdan çıkarmayın…Atandığınızda asaleti aldığınızda ziyaretinize gelemeye başlarlar…Bu günlerdeki tavırlarını o zaman hatırlamanız için kalın harflerle kayıtedin…

comments user
metehan

22 mayısta her şey bitiyor gibi bir manipulasyon yapıyor 2016’cı güruh yalnız puan temmuza kadar geçerli hatta temmuzda merkezi atama var haziranda niye sözleşmeli atama olmasın bu güruh herkesi kendi gibi cahil cühela sanıyor .

comments user
şakir

22 Haziran 1 Temmuz arası merkezi yerleştirme için tercih yapacağız…2014 kpss puanıyla…Tarih 22 Mayıstan sonraya denk geliyor…Hatırlatayım dedim…Bırakın ıvır zıvır dedikoduları…İşimize bakalım…

comments user
şakir

Kültür Bakanı Aralık 2015 te açıklama yapacak alım yapacağız diye sonra ama zaman vermedim ki mi diyecek…Diğer bakanlıklar maliyeden izni aldı biz beceremedik bizi kaale almadılar mı diyecek.Yetiştiremedik mi diyeck…Bu alım 2014 puanı ile yapılmazsa herkes en başta kültür teşkilatı böyle düşünmeyecek mi.Herkesten önce Kültür teşkilatının aklına bu düşünceler gelmeyecek mi…Bu zafiyet ve beceriksizlik olarak yorumlanmayacak mı…Diğer Bakanlıklar 2014 puanıyla alarak hak mı yiyorlar yoksa hakkı hak sahibine teslim mi ediyorlar.Alım yapan tüm bakanlıklardan önce Kültür bakanlığı alım açıklamasını yapmıştı…Alımı en erken sen açıkla ama alım yapma veya yapama…İnsanların aklına daha türlü türlü acabalar gelmeyecek mi…Mızrak çuvala nasıl sığdırılacak o zaman…Bu topraklarda hangi siyasi görüşten olursa olsun bir şey nettir.Bizde beyan esastır.Yani adamın ağzından çıkana bakılır.Ona göre davranılır.Söz senettir yani…Bizler burada hak mücadelesi veriyoruz.Alnımızın terini emeğimizin karşılığını talep ediyoruz…Rica,minnet,şak şak,yalakalıkla mülakatla torpille devlete girmek istisnai kadrolarla ali cengizle,hokkabazlıkla devlete kapağı atmak peşinde olan zavallılardan değiliz…Taahhütün gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz.İşte bu yüzden kendinize güvenin…Haklısınız çünkü…@Metehan @ahmet @arşivcilik @barış @Berivan @yolcu ve ismini sayamadığım diğer arkadaşlar eğer sizler bir şekilde bu iş olmayacak galiba derseniz bile ben 13 Temmuz akşamına kadar kadar zerre kadar umudumu kaybetmeyeceğim.Bir çok örneği var çünkü geçmişte…Araştıran görür…Neden kaybetmeyeceğim ? Çünkü Sayın Bakana itimadım tam…Adam gibi adam olduğuna Maraş delikanlısı olduğuna inancım tam…Sözünün eri olduğuna inancım tam…Dürüst bir adam olduğuna boşa konuşmadığına inancım tam…Her seferinde @sblnt demeyelim arkadaşlar…Daha ne yapsın…Elinden geleni yaptı yapıyor…Her seferinde söylediklerini tekrar ediyor…Güvenin @slbnt’e…Kimin haberi vardı maliye ile gerginlik olduğundan…Bu güne kadar ki söylediklerinin hangisinde ıskaladı…22 mayısı geçin…Bu işler çocuk oyuncağı değil…Bu işlerde son sözü DPB söyler…O da son sözü söyledi…Gerisi laf ı güzaftır…Ona göre konumlanalım…DPB Maliye memurlar.net kamupersoneli.net diyorum kültür zaten liste başı…Mail aksiyonuna devam…Kurumların çaycısına bile gönderin mailleri arkadaşlar…

comments user
metehan

Face grubunda yapılan işleri kimse buraya yazmasın tespit edilirse gereği yapılacaktır .

comments user
Sanattt

İnşallah aralıktan beridir ulaşmadığımız mail atmadığımız yer kalmadı.halen de devam olumlu sonuç alana kadar…

comments user
Mustafa

Inşallah

comments user
arkeolog

Arkadaşlar bence bu hafta içinde bu iş bitecek.

comments user
metehan

Arkan bu bilgileri keşke burada paylaşmasaydın dost var düşman var face grubunda konuşulanları burada paylaşma lütfen isteyen oraya gelip mücadeleye katılabilir .

comments user
Arkan

Dosya devlet personel baskanliginda deniyor oraya yuklenelim. Bir de ankarada olanlar pazartesi gunu girecegiz maliyr bakanlik ve devlet personele. Facedeki gruptan ulasin birlik olalim. @Sblnt2401 tekrar bir aciklama yapsa rahatlasak. Devlet personele yuklenelim bu aralar.

comments user
Mustafa

Sınavdan önce olmayacak galiba
Baksanıza hiç hareketlilik yok ses yok seda yok yinede bit umut beklemekteyiz

comments user
şakir

2014 olsun diyen arkadaşlar enerjinizi zamanınızı yanlış polemiklerle harcıyorsunuz…Bu işlerin başta size ve sizin gibi düşünenlere bir yararı yok…Sizlerde bunun böyle olduğunu biliyorsunuz…Yapmamız gereken bıkmadan usanmadan yılmadan mail atmak…Paylaşımlarda bulunmak…Temmuzun 14 üne kadar alımlar sadece ve sadece 2014 puanıyla olabilir.Zaman bol…Vakit gayret, didinme ,mücadele vakti…

comments user
metehan

bu bencil zatlar ne hakkından bahsediyor bir hak gaspı olacaksa 2016 puanı ile alım olursa olacaktır bizim puanımız belli sıramız belli ve 2015 aralık ayından beri verilmiş bir söz var elinde puanı dahi olmayanlar hiçbir hak iddia edemez daha bu bencillerin sınavda kaç puan alacakları hangi sırada olabilecekleri bile belli değil hayali faraziyeler üzerine konuşuyorlar .

comments user
arkeolog

Arkadaşlar, siz bastırmaya, yazmaya, mail atmaya devam edin üsluba dikkat ederek. Bırakın şu 2016 veya kasım diye zırvalayanları…Bir de şunu belirteyim. Bu zar oyunu değil. Bu kadar kurum nasıl 2014 kpss ile atama yaptıysa (şu bir iki ay içinde) bizimkisi de öyle olacak. Nasıl ki onlar hakları olarak atandılarsa bu da bizim hakkımız. Kimse bunu bir tesadüf veya şans ya da bir lütuf gibi göstermesin ve görmesin. Ben beş yıldır bekliyorum. Sınava girdim, puanımı aldım, sıram belli. Girdiğim sınavın geçerliliği temmuzun yedisine kadardır. O zamana kadar ne olacaksa benim anamın ak sütü gibi bana helaldır. Kimse boş yere konuşup ta birisinin hakkını gasp ediyormuşuz gibi bir izlenim vermesin.Bu zavallılık, kötü insanlık……

comments user
emir

değerli arkadaşlar birbirimizi üzmeye hakaret etmeye gerek yok herkes iş sahibi olma derdinde evini geçindirmek için. inşallah önümüzdeki hafta içi netleşir her şey, şurası kesin ki hiçbir tarafın elinde resmi bir bilgi yok sakin olalım

comments user
Barış

Değerli arkadaşlar arada olur böyle şeyler. Önemli olan bu tür spekülasyon yaratacak yorumlara itibar etmemeniz.Ki kaldıki zaten mualefet hep oldu yine olacaktır. Burakın kendileri bildiklerini okusunlar. Hak, adelet ve hukuk deyipte duygu sömürüsü yapmanın bir anlamı yok! Herkes kısmetini yer.nasipse gelir seni bulur. Ya 2014 puanıyla yada 2016 .

comments user
arşivcilik

@ haklısın tamam sanatçı.2016 ya göre olacak.anlaşıldı.iyi dersler.

comments user
sanatçı

senin bahsettiğin hassasiyet dikkate alınsaydı şu an bütün bölümlerden ayrı ayrı ayrı 300 kişi alınacaktı… bu da toplamda 900 kişi yapar… 300 sanat tarihçisi alınacak dendi 100’e düştü.. hassasiyet dikkate alınsa idi aralıkta yapılan açıklamadan hemen sonra 1 ay içinde alım yapılırdı… hassasiyet dikkate alınsa idi gerek sayın bakan gerek başbakan kesin bir tarih verirdiler. bilmem anlatabilbim mi? yani demek alımlar 2016 ya göre olacak…

comments user
arşivcilik

artı diğer bakanlık ve kurumların hemen hemen tamamı 2014 puanıyla alım yapmışken yapıyorken başta kültür teşekilat ve personeli sonrada kamuoyu bu kıyaslamayı çok doğal olarak yapar.herkesaldı bizimkiler alamadı.2014 olacaktır.

comments user
arşivcilik

yaşayıp göreceğiz hep beraber 2014 mü olacak 2016 mı olacak.aralık 2015 te sayın bakan maliye bakanımız ile görüştük kütüphaneci sanat tarihçisi ve arkeolog alacağız dedi.bir bakan bir başka bakanı refere ederek bu bilgiyi verdi.Üzerinden 5 ay geçecek neredeyse.başbakanda teyit etti.memurlar.net kamupersoneli.net te takvim konusunda haberler çıktı.eleştiriler geldi.şimdi bu kadroların 2016 ile alınması demek şu demek.14 temmuzdan sonraki bir tarih olur burası kesin.DPB açıklaması var ÖSYM referanslı.ağustos belkide eylülü bulur o zaman.yeni bir bakan için hiç te olumlu bir başlangıç olmaz bu durum.aralık 2015 te açıklama yap eylül ekim gibi ancak işe başlatabil personelini.hiç kimse istemez böyle bir durumda kalmayı.o kadar iddialı projeler ortaya koy planlama yap geceni gündüzüne kat çabala didin ama personel açıklamasından ancak 8 – 9 ay sonra işe başlayabil.bu durum başta bakanlık teşkilatı ve personeli tarafından dediğini yaptıramamak olarak okunabilir.zaafiyet gibi algılanabilir.hiç bir şeyden değilse sadece bu sebepten 2014 ile olacaktır.

comments user
metehan

ne diyelim 2 senedir 2016 mı diyelim hakaret etmek istemiyorum zorla kaşınıyorlar biz kütüphaneciyiz 2 senedir kan kusuyoruz siz de olduğu gibi alımlar olmadı bizde ilk 100 bile atanamadı hakkımız için de sonuna kadar mücadele edeceğiz elinde puanı bile olmayan benciller bir zahmet atlamasın sanki ilk 100′ e gireceği garanti arkadaşın .

comments user
sanatçı

1- başkasına bencil diyenler kalbine ve aynaya baksın… 2 yıldır 2014 diye diye bir hal oldunuz.
2- ben sanatçıyım… adım da hakkı dır.. seyit değilim.. kendin böyle şeyleri zamanında yaptığın için başkasına yansıtıyorsun…

comments user
metehan

Bencillik tavan yapmış acıyorum bu zatlara siz bu bencillikle 2016 puanıyla olsa da atanamazsınız daha 2,5 ay var 2014 süresinin dolmasına ama birileri çok emin çünkü canı öyle istiyor sizden bir yol olmaz .

comments user
sanat tarihçi

Seyit ve dolayısıyla sanatçı 175 sanat tarihçi ve 55 arkeolog alımına bakın diyorum geçen temmuz ayında alındı hükümet bile yoktu seçim kararı alındı seçim hükümeti zor kuruldu binbir türlü hengame vardı ve alındı çünkü başbakan ilanı verdikten sonra il bürokrasiye kalıyor siz bu 2014 e verilen kadrolara hazır konmak yerine 2016 da daha fazla alım olması için çabalıyın temmuz 2016 ya kadar ilan verilir.

comments user
sanat tarihçi

Sanatçı nickiyle seyit nicki aynı kişiler

comments user
sanatçı

siz niye yırtınıyorsunuz o zaman. madem size göre 2014 puanına göre yapılacak ve eminseniz o zaman buraya yazmayın.. niye yazıyorsunuz kardeşimmm buraya.. bu sayı 2016 kpssye verilmeli de ondan yazıyorum.. benim mücadelem de bu… ve bundan da eminim….

comments user
seyit

arkadaşlar iktidar partisi karma karışık durumda siz hala istikrardan bakanlığın onayından bosna gezisinden falan bahsediyorsunuz,şuan kimse 200 tane kütüphaneci alacaktık bir an önce geçirelim diye düşünmüyor emin olabilirsiniz

sınava kalmış 16 gün bu süre zarfında alım olacağını düşünen varsa zaten kapatsın bilgisayarı gezip eğlensin 2 hafta sonra da tercihini yapsın niye burada zaman harcıyor

kongreye kadar hiç bir hareketlilik olmaz,siz merkezi atamadan kadro bekleyin eğer orada kadro açılmazsa sizin puanlar yanar bu 200 tane sözleşmeli alım 2016 puanıyla alınır size yetişmez bu saatten sonra

comments user
sanat tarihçi

Sanatçı 175 sanat tarihçi 55 arkeolog alımı bu zamanda yaşananlardan daha belirsizdi 2014 kpss puanları temmuz 14 e kadar geçerli alım olmayacak diyorsan niye buraya yazıp yırtınıyorsun kardeşim

comments user
sanatçı

şurada sınava 2 hafta kaldı.. çok uzatmamak lazım. zaten ülkenin de içinde bulunduğu siyasi belirsizlik; 2014 puanına göre alımı imkansız kılıyor. zaten 2014 kpss ye göre alımlar yapıldı..bu alım da 2016 ya göre olmalı… çalışın sınava yine atanın. kimsenin sizin elinizden bir şey aldığı yok… bu alınacak rakamlar da kimsenin tapulu malı değil..hak edenin malıdır.. hak etmiş iseniz, nasibiniz de varsa zaten olacak. yoksa siz istediğiniz kadar uğraşın ALLAHIN DEDİĞİ OLUR… üslubunuzu da bozmayın… medeni insanlar gibi konuşun.. siz ünv mezunu eğitimci insanlarsınız… dağdaki çobanlardan aranızda bir fark olmalı….

comments user
arşivcilik

burada yazan adamlar çok tecrübeli adamlar Allahtan @Metehan gibi @şakir gibi arkadaşlar devlet memurluğu yapmış arkadaşlar.neyin ne olduğunu bilen insanlar.forumu provake etmek isteyen olayı sulandırıp insanların kafasında acabalar yaratarak hak arama mücadelesini gevşetmek istiyorlar akıllarınca.böyle düşünen arkadaşlar böyle davranmaya devam ettiğiniz müddetçe rahatsız olan keyfi kaçan hep siz olacaksınız.

comments user
sanat tarihçi

Ahmet genelleme.

comments user
metehan

Ahmet haklısın bunlara uymamak lazım hayır madem alım olmayacak ne gelip burada tahrik edici mesajlar atıyorsun be adam bak işine çalış sınavını ama amaç o değil amaç moral bozmak direnç kırmak bizim atanma mücadelemizi baltalamak ama yemezler o yüzden cevaplarını almaya devam edecekler siz o yollardan giderken ben 40 tur bindiriyordum .