×

300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız

Kültür Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı ile müze, kütüphane ve sinemaya ilişkin 3 protokol imzalayacaklarını belirterek, “Öğretmenlerimize müze, kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. Bir de illerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. (burada şunu belirtmekte yarar var; öğretmenlere kütüphanelerin yönetimi hakkında bilgi verilmesine, eğitim verilmesine gerek yok, çünkü bu eğitimi alan Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları var iken böyle bir uygulamaya gerek yok, buralarda çalıştırılması gereken kişiler bizleriz, yaşayan kütüphane ancak mesleki eğitim alan bizlerle olur!!! Öğretmenler kendi alanlarına hizmet vermeli bizler ise kütüphanelere can vermeliyiz, başka türlü olması imkansız@bbyhaber)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak’ın, kendisiyle yaptığı bir telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin basında çıkan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ünal, İzmir’deki fuarda Diyarbakır standına gittiğini anımsattı.

Bu stantta Diyarbakır’daki kültürel mirasın kendileri için ne kadar değerli olduğunu, bu konudaki hassasiyetini anlattığını, ayrıca Dört Ayaklı Minare, Kurşunlu Camisi ve Paşa Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Ertesi gün, doğrudan telefonumdan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve aramızda öyle ifade edildiği gibi değil son derece kibar bir şekilde, bu durumdan duyduğu sıkıntıyı kendisi de dile getirdi. Bu durumdan belediye başkanı olarak muzdarip olduğunu ifade etti. Ben de kendisine, ‘Bu konuda inisiyatif kullanın. Diyarbakır’ı terörize edenlere, hendekleri açanlara, Diyarbakır’ı ve ülkeyi bir şiddet sarmalına sokmak isteyenlere karşı bir inisiyatif kullanın’ dedim. Biz tabii ki oradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacağız. Ama dedim ki ‘Biz Bakanlık olarak bir taraftan da hem İçişleri Bakanı hem ilgili mülki idari amirlerle görüşerek oradaki kültürel mirasın korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.’ Oradaki kültür müdürlerimizle, müze müdürlerimizle ve o illerdeki koruma kurullarımızla sürekli temas halinde olduğumuzu ve meseleyi yakından takip ettiğimizi kendisine ifade ettim.”

Bakan Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reform paketini açıklarken, “Kültüre çok büyük önem veriyoruz ve ayrıca kültür paketi açıklayacağız” ifadesini kullandığını hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu ile bir araya geleceklerini ve pakete son şeklini vereceklerini bildiren Ünal, “Ocak ayı içerisinde inşallah” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hem kültürel alanda hem de turizm alanında yapısal tedbirler alması gerektiğine işaret eden Ünal, turizmde sorunları telafi edici önlemleri konuştuklarını ancak gerek yapısal gerekse Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili tedbirler alma zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bakan Ünal, kültür alanında gelecek yıla ait öncelikli hedeflerinin sorulması üzerine, Türkiye’de kültür ve sanat konuşulmaya başlandığında bunlar üzerinden belli gerilim hatlarının oluşturulduğunu söyledi.

“TÜSAK üzerinden, AKM üzerinden bir gerilim hattı ve bu gerilim hattına takıldığınız anda kültür ve sanatı konuşamaz hale geliyorsunuz” ifadesini kullanan Ünal, bu nedenle öncelikli olarak kültürün ve sanatın bu gerilim çerçevesinde konuşulmaması gerektiğini vurguladı.

Kültür paketi üzerinden gelecek 4 yılın eylem planını ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Ünal, bu belirlenirken, kütür ve sanat camiasının önemli paydaşlarıyla görüşmeye başladıklarını söyledi.

– “Şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız”

Eylem planında gönüllü olarak ya da projeyle kim görev almak istiyorsa bu süreci gerilim hattına takılmadan beraberce sürdürmek istediklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

“Kültür ve sanat politikalarını şehir üzerinden somutlaştırmak istiyoruz. Şehirde yaşayan insanın yaşam biçimine ‘kültür’ diyoruz. Bu kültürün içeriğine baktığımızda sanat, sinema, tiyatro, konser ne kadar yer alıyor? Mimari olarak da her anlamda bu kültürün kimliği var. Kültür politikalarımızı şehir üzerinden somutlaştırmak ve öncelikli olarak kültürel mirası hem korumak hem de kültürel mirasın birinci aşamada bir envanterini çıkarmak. Bu, büyük oranda tamamlamış durumda. Yani yazma eserlerden tutun da kütüphaneciliğe, oradan ören yerlerinde belli mimari eserlerin korunmasına varıncaya kadar.”

Her şehrin bir hafızasının olduğunu, ardından ikinci derecede “şehirlerin kimliği” konusunun bulunduğunu kaydeden Ünal, Edirne’yi örnek göstererek, “Serhat şehri”, “Selimiye Camisi” gibi kavramların bu şehir için bir kimlik olduğunu anlattı.

Kültür kavramıyla bir yaşam biçiminin estetize edilmesinin anlatıldığını dile getiren Ünal, “Bu çerçevede baktığımızda şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız” dedi.

– “Her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve müzeler

Bu kapsamda müze ve kütüphanenin iki temel sac ayağını oluşturacağını söyleyen Ünal, her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Müze ve kütüphanelerin o şehirdeki ortaokul ve lise öğrencilerine dönük olmasını birinci öncelik olarak belirlediklerini dile getiren Ünal, “Önce çocuk doğduğu şehri tanımalı, sokaklarını, kültürünü, kimliğini tatmalı, yaşamalı, o şehrin hafızasını bir aidiyet haline getirmeli” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta doğduğunu dile getiren Ünal, “Hepimiz İstanbul’a aşık gençler olarak büyüdük. Ama İstanbul’a aşık gençler olarak büyümemiz bizi ötekileştirdi, bizi taşralı haline getirdi. Oysa Urfa’da, Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Edirne’de doğan, başka şehirlerde doğan çocuklar, İstanbul’u sevmeliydiler ama en az İstanbul kadar doğdukları şehrin kimliğine, kültürüne ve hafızasına da sahip olmaları gerekirdi” değerlendirmesini yaptı.

– Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalayacaklarını bildiren Ünal, protokollere ilişkin, “Müze, kütüphane ve sinema… Öğretmenlerimize müze ve kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. İllerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” bilgisini paylaştı.

Ünal, şu an 80 bin tane restorasyona muhtaç yazma eserin bulunduğunu, bunlardan 25 bininin acil restorasyon ihtiyacı olduğunu belirtti. Türkiye’de 100 kişinin, kağıt restorasyonu yapabildiğini dikkati çeken Ünal, bu sayıyı arttırmak gerektiğini söyledi.

– “Kütüphaneci, arkeolog, sanat tarihçisi alınacak”

Ünal, “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye konuştu.

Yazma eserlerin tıpkı basımlarını da yaptıklarını, yani yazma eserleri entelektüellerle ve akademisyenlerle buluşturduklarını aktaran Ünal, hafıza inşa edilmediğinde bir kimlikten, kimlik olmadığında ise bir kültürden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Bu kimliği, bir etnik kimlik ya da bir inanç grubunun kimliği olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Ünal, “Hafızası olmayan bir insanın kimliğinden bahsedebilir miyiz? Kimlik krizi yaşayan bir insanın kültürel hayatından bahsedebilir miyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ünal, açıklanacak pakette kütüphane, müze, sinema, tiyatro ve sahne sanatlarının öncelikli yeri olacağını söyledi.

– Gençlere sanat alanında teşvik

Hükümet programındaki GENÇDES Projesi hakkında bilgi veren Bakan Ünal, “Birçok alanda destek veriyoruz ama kültürel alanda şimdi destekleri ve teşvikleri daha da arttıracağız. Kültürel alanda hem kısa film hem tiyatro hem sahne hem görsel sanatlarda inşallah önümüzdeki dönem gençlerimize proje bazlı çok ciddi mali destekler de sunacağız. Çok temel bir şey vardır. İlgi neredeyse enerji oradadır. Bir yerde ilgi oluşturmanız için oraya bir miktar enerji de transfer etmeniz gerekiyor. O yüzden gençlere dönük çok ciddi kültürel teşvik ve desteklerimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta çekimleri yapılan Yedi Güzel Adam dizisi ile Cahit Zarifoğlu’nun evinin müze yapılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

“Sadece Zarifoğlu değil. Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt. 2011’de Kahramanmaraş’a gitiğimde ilk düşündüğüm şey şuydu. Biber ve dondurma da Kahramanmaraş ile anılan önemli ürünler ama biz sadece Kahramanmaraş’ı biber ve dondurma ile değil kendi hafızasında var olan Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Aslan Bey, TBMM kurulmadan 12 Şubat’ta Fransız’ı kendi içerisinden atan o İstiklal Mücadelesi, madalyası ile… 7 Güzel Adam ile, Erdem Beyazıt ile Cahit Zarifoğlu ile Nuri Pakdil ile… Bunun için ne yapabiliriz diye düşündük. 7 Güzel Adam dizisi o zaman ortaya çıktı. Çok da güzel oldu. Halen insanlar dizinin çekiminin yapıldığı okula gelip geziyorlar, oradaki o meşhur pastahaneye gidiyorlar. Dizide aynı zamanda ‘kara lise’ olarak bilinen liseyi Edebiyat Müzesi haline dönüştürüyoruz.”

– “Kütüphaneleri yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz”

Kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını, Edirne, Kars, İstanbul, Şanlıurfa, Elazığ, Harput, Mardin ve Diyarbakır’ın bu anlamda özel ilgi gösterecekleri kentler olduğunu anlatan Ünal, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim Bakanlıkları ve büyükşehir belediyeleri ile bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışması düşündüğünü dile getiren Ünal, “Melih Bey ile görüşeceğiz. Mesela Melih Bey, Hacıbayram’ın karşısına eski Ankara evlerinin olduğu bir bölüm düşünüyor. İlgili bakanlıklar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’nın sur içini, eski Ankara’yı hafızasıyla, ruhuyla ve kimliğiyle ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bundan sonra gelen nesillere önce o şehri göstermemiz gerekiyor ki onların bir hafızası olsun, onların kente bir aidiyeti oluşsun” diye konuştu.

Ünal, Bakanlık olarak çocuk kütüphanelerinin, özel çalışma alanları içerisinde olduğunu vurguladı. Ünal, şunları kaydetti:

“Çocuklar kreşlerde, anaokullarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama biz illerde bir uygulama olarak şu anda onun mimari tasarımı için de bir çalışma başlattık. Biz kütüphaneleri de yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz. Yeni bir tasarım. Sadece okuyucunun kitapla buluştuğu değil aynı zamanda okuyucunun yazarla buluştuğu, aynı zamanda okuyucunun sosyalleşme imkanının olacağı, ‘kitap kafe’ tarzında mekanların olduğu bir alan. Uzun zamandan bu yana bir kültür merkezi konseptimiz vardı. Kültür merkezi konseptini şimdi biraz daha geri çekip, daha çok yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler. Müze mantığımızda daha çok şehir müzesi. O şehrin tarihini, kültürünü, şahsiyetlerini, mirasını ortaokul ve lise öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte giderek özümseyecekleri mekanlar haline getirmeyi planlıyoruz. Şehirlerin kimliklerini, kültürlerini ve hafızalarını, ruhlarını inşa edersek zaten o kültürü ve medeniyeti inşa etmiş olacağız.”

Bu arada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Bakan Ünal’a ilk kez milletvekili seçildiği 2011’de, TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında çekilen fotoğrafını hediye etti.

Kaynak:http://www.memurlar.net/

2.539 yorum

comments user
Bahar

Ben 38 yasinda, hamileyken ve bebeğimi emzirirken bile sınavlara yıllardır girip çıkan vaktiyle 80 puan alıp hala atanamamis biriyim. Ne yapicaz şimdi sanatçı arkadaş? Acilarimizi, umutlarimizi, beklentilerimizi yaristirip kavga mı edicez hep? İnşallah ben 2014 puanıyla inşallah sen de 2016 puanıyla atanirsin arkadaş. Birbirimize neden bunu diyemiyoruz?

comments user
metehan

sanatçı kimin kafasının gitmiş olduğu belli oluyor benim orada ne kast ettiğimi herkes anladı ama senin sınırlı beynin bu atamanın bölünemeyeceğini ve merkezi atama ile olamayacağını bu nedenle kasımda atama olmasının imkansız olduğunu defalarca kanıtlamamıza rağmen almadı haydi çektir git bak işine dersini çalış beklemeyi öğren biz 2 senedir bekliyoruz elinde puanı olmadan hak iddia ediyor karakter fakirleri .

comments user
arşivcilik

@sanatçı kendimize güvendik girdik puanımızı aldık.o işleri geçtik.sen burada vakit kaybetme hocam dersini çalış senin ihtiyacın olacak 2016 puanına. 3.sınıf algı yaratma çabalarıyla slogan atmakla olmuyor bu işler evli ve çocuklu bir ton adam var burada puanını almış 2014 ile atama bekleyen.elinde puanın yok sıra bekleyenlerin önüne geçmeye çalışıyorsunuz.biz bekledik siz de bekleyeceksiniz sıranızı.2014 nasıl doluyor hem iki buçuk ay varken daha o nasıl oluyor ? neyse sen ve senin gibi düşünen arkadaşaların değerli vakitlerini almayalım biz.bizi atlayıp 2016 ya verilirse o kadrolar ah lı kadro olur.hayrını göremezsiniz.

comments user
sanatçı

metehan önce ne yazdığından haberin olsun.. 2014 temmuz deyip duruyorsun.. senin kafa iyice gitti. alımlar 2016 kasım.. sblnt deyip duruyorsunuz.. hani son hazırlıklar yapılıyordu bakanlıkta sblnt.. adamlar daha maliyeden bize ulaşmış bir bilgi yok diyor. sen son hazırlıklar tamamlandı diyorsun… 2014 kpss hakkını doldurdu. yapılacak olan alım 2016 nın hakkıdır. sadece kendinizi düşünmeyin 2016 ya girecek yüzlerce sanat tarihçisi var onlar ne olacak.. kendinize güveniyorsanız girin 2016 ya daha yüksek alın yine atanın.. o kadarını söylüyorum.. herkes kendi menfaatini düşünüyor… ben 35 yaşındayım bu 4. girişim ve evli 3 çocuk babasıyım. sizin ihtiyacınız olabilir ama sizden daha çok ihtiyacı olanları düşünün….

comments user
arşivcilik

maliyeye yağdıralım mailleri bırakın boş verin siyaset kısmını o kısmını da atlattık artık.maliye ,kültür bakanlığı bakan ve bakan yardımcısınına memurlar.nete ve kamupersoneli.nete yazın arkadaşlar.sosyal medyaya yazın arkadaşlar.maillere geri dönülmeye başlandı yavaş yavaş baskının yoğunlaştığını gösteriyor bu.

comments user
arşivcilik

@metehan kültür bakanı değişse bile değişen bir şey olamayacak.Kültür bakanı ve Başbakanın açıklamaları resmi açıklamalardır ve resmi ağızlardan yapılan bu açıklamaların gereği yerlerine gelenler tarafından yerine getirilecektir.yerine gelenlerde ak partiden olacak nihayetinde.devlette devamlılık esastır.memurlar.net böyle düşünüyor. ve kamupersoneli.net ten zeki kara bey de bu çalkantı 2014 kültür ve turizm bakanlığı alımını etkilemez diyor.2016 ile alma niyetleri olmadığını @sblnt ve @müze araştırmacısından biliyoruz zaten.cumhurbaşkanının kültür politikalarını başarısız bulduğu bu alanlarda istenilen seviyelerde olunmadığı tespiti ve eleştirisi de ortada iken bu işleri ağırdan almak tercih edilmeyecektir.İyi şeyler söylendi insanlar söylemin eyleme dönüşmesini bekliyor sabırsızlıkla.maliyeye yazın arkadaşlar link aşağıda bir de maliyenin strateji dairesine yazın bu linkin haricinde.kültür ve turizm bakanlığına tahsis edilen kadroların vize işlemlerinin onayı ve akıbeti,aşaması hakkında.

comments user
arşivcilik

http://www.pergen.gov.tr/yoneticiler.html

comments user
metehan

başbakan bosna hersek gezisini bile iptal etmedi oraya başbakan sıfatı ile gidiyor 22 mayısa kadar hükümet devam ediyor ondan sonra yeni hükümet kurulacak ama büyük olasılıkla kültür bakanı devam edecek değişen bir şey olmayacak .

comments user
metehan

arkeolog kardeşim o kadarını biz de biliyoruz ama ortada resmi bir istifa yok olağanüstü kongreye kadar bu hükümet götürecek ondan sonra istifa olacak bizim olayımız da resmi imzalar ile .

comments user
arkeolog

Metehan kardeşim başbakan istifa edince hükümet düşer daha önce altta yorumumda söylediğim gibi….

comments user
şakir

Gözlerden kaçmasın bu gün Sayın Mahir Ünalın maliyede toplantısı vardı.Maliyeyide maillemek lazım bu saatten sonra…Artık son detay orası kaldı.Bu görüşmeden sonra sanki 12 mayıs söylentisi daha bir ciddileşti bence…

comments user
şakir

Tablo netleşti artık…Bir çok kanaldan soruşturduk…Siyasi değişiklikler alımları kesinlikle etkilemez deniyor…DPB açıklaması 14 Temmuz 2016 tarihine kadar KPSS 2014 puanı kullanılacaktır alımlarda.@seyit kardeş ilgili link aşağıdadır.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/2016-kpss-yerlestirme-takvimi

”ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulunun almış olduğu karar gereği 2016 yılı Lisans KPSS sonuçları 14/07/2016 tarihinde açıklanacak olup, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereği, 2014 yılı KPSS sonuçları bu tarihe kadar geçerli olmaya devam edecektir. Bu husus dikkate alarak hazırlanmış olan 2016 yılı KPSS yerleştirme takvimine aşağıda yer verilmiştir.DPB

comments user
metehan

Anlaşılmayan bir konu var şu an hükümet görevinin başında 22 mayıs ‘ta yeni kabine belirlenene kadar görevine devam edecek ayrıca yüksek ihtimal sayın bakan yeni kabinede de görevine devam edecek ve Sblnt’in dediği gibi atamaların 2014 puanı ile olması ile ilgili kesin talimatı var .

comments user
sanat tarihçi

Seyit bu sözleşmeli alımlar ilanı başbakan verdi artık bürokratik bir iş bu konulara vakıf değilsin sanırım 175 sanat tarihçi 55 arkeolog alım süreci iki seçim arasında alındı

comments user
metehan

bazı düşük zekalar hala puanın 2014 temmuza kadar geçerli olduğunu anlamıyorlar çok enteresan şimdi olmazsa mayıs sonu yeni kabineyle olur koskoca haziran duruyor . Ayrıca bu kapasite yoksunlarına hatırlatmak isterim geçen temmuzdaki 175 kişilik alımda da ortada hükümet falan yoktu .

comments user
seyit

devlette devamlılık esastır iyi hoş da burası türkiye kardeşim bir saate yapılacak işler bir ayda yapılır şuan kimsenin alımla kütüphaneciyle falan ilgileneceğini düşünmüyorum adamlar tamamiyle kim koltuğunda duracak kim gidecek falan bunları düşünüyor şurda sınava 17 gün kalmış bu süre zarfında alım olacağını düşünmek çok saçma olur 22 mayısda kongre kararı aldı adamlar kongreye kadar kimse bişey beklemesin

tamam sblnt adlı arkadaş iyi şeyler söylüyor ama biraz gerçekçi olun

comments user
sanat tarihçi

Arkeolog dünden beri gerek burda gerek facedeki grupta yazıyorum istifa yok olsa bile devlette bir devamlılık vardır hiç bir makam boş kalmaz hükümet istifa etse bile yeni hükümet kuruluncaya kadar eski hükümet devam eder alımlar zerre etkilenmez

comments user
arkeolog

Bu arada koparılan yaygaradan sonra burada yorum yazanların içinde gerçekten kim tecrübeli ve bilerek konuşuyor anlaşılmıştır herhalde…Bilmem anlatabildim mi? İdarede devamlılık esastır…….

comments user
arşivcilik

bugün maliye ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ile yapılan toplantı önemli gerçekten.bence mutlu sona doğru.

comments user
Yolcu

Çok sağol sblnt2401 kardes bizi aydinlattigin için.

comments user
Mustafa

Sblnt hocam Teşekkürler. .
Inşallah dediğiniz gibi 2014 le olur sağolun

comments user
kutuphaneci

sblnt bir iki sitede sizin yorumunuza rastladm beklenen tarih 12 mayis diye bi yorum yapmissiniz acaba birileri sizin adinizi kullanarak mi yaziyo yoksa gercekten sizin yaptiginiz bi yorum mu merak ettim bu bilgi dogru mu acaba alimlarin kesin tarihi 12 mayis mi ??

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım merhaba. Bir kaç gündür yaşanan siyasi gerilim anlaşılan sinirleri baya germiş olmalı ki özelden bana ulaşan ve ulaşmaya çalışanlar oldu. Sevgili meslektaşlarım lütfen sakin olun ve bakanlığımızın gündemini takip edin iptal edilen ya da ötelenen herhangi bir şey yok olsa idi mutlaka bilgim olurdu. Şuan alıma çıkan bakanlıklar ve alıma çıkamaya hazırlanmış bizim bakanlıkta dahil kurumlar alımların hepsini iptal mi edecek hiç sanmıyorum. Unutmayın devlette devamlılık esastır. Ayrıca sizden istirham ediyorum bütün her şeyi a dan z eye bilmem, bilmemiz her şeyden anında ışık hızında haberdar olmamız mümkün değil. Lütfen buna göre hareket ederseniz çok sevineceğim. Buradan bilgi paylaşımında bulunurken emin olmadan, netlik kazanmadan, en yetkilinin ağzından haber almadan paylaşımda bulunmamız mümkün değil. Sizinle 2014 kpss puanına göre 200 kütüphaneci alınacağı bilgisini paylaşırken bizzat bakanımızın talimatı olduğu için emin olduğumuz bir bilgi olduğu için paylaştık. Bu bilginin aksi bir bilgi henüz bize ulaşmadı bundan emin olun. Her duyduğumuza itibar edip karşıdakini sorgulamak pek doğru olmasa gerek… Sevgi ve saygı ile kalın.

comments user
arkeologg

https://www.facebook.com/groups/1712047172417580/?fref=ts Gelin birlikte çabalayalım

comments user
Yolcu

Sblnt2401 kardeş senden güzel haberler bekliyoruz.açıklama yapsanda icimizi rahatlatsan!!!

comments user
arşivcilik

@sanatçı sahimi söylüyorsun

comments user
metehan

boşuna da heveslenme o dediklerin maksimum 1 hafta sürer koca bir haziran ayı var daha puanımız temmuz 2014’e kadar geçerli kısıtlı kapasiten almıyor galiba .

comments user
metehan

sanatçı çektir git bak işine ağzımı bozdurma .

comments user
sanatçı

ben size demiştim. hatta buraya yazıyorum da dedim. boşuna uğraşmayın. işte hükümet istifa ediyor. kongre olacak yeni kabine kurulacak.. belki kültür bakanı da el değiştirecek…. yeni kabine mecliste güvenoyu alacak, anlayacağınız süreç uzun… alımlar 2016 kasımdan önce olmaz… işte size fırsat,,, oturun 2016 kpss ye çalışın daha 17 gün var.. ne yapsanız kar…

comments user
metehan

Sblnt ve Müze Araştırmacısına sallayanlar şimdi memnun musunuz en azından bir açıklama yaparlar biz de neyin ne olduğunu anlardık .

comments user
arşivcilik

arkadaşlar memurlar.net e yazdım meseleyi mevcut siyasi pozisyonun Kültür ve Turizm Bakanlığı alımlarını etkileyip etkilemeyeceği konusunda görüşlerinizi rica ederim dedim.

”Var olan siyasi durumun Kültür ve Turizm Bakanlığı alımlarını etkilemeyeceği değerlendirilmektedir” cevabı geldi.

Maliye bakanlığıda dahil kültüre ve ilgili yerlere mail,twit,mesaj,telefon yağdırmaya devam arkadaşlar.Bimer ve Cimer de es geçilmesin.Cevap geç gelse de yazın vakit var daha bayağı.

comments user
Mustafa

Bir hafta daha geride kalıyor ve bizim kültür paketinden ses seda yok..
Bence bi tuhaflık var şimdiye kadar açıklama yapılmalıydı
2014 puanımız boşa gidecek korkarım
Ve şurada iki hafta sonu Sınav var
Biz kadro geldi gelecek derken
Son iki hafta da ne yapılabilir ki zaten
Biran önce alımlar hakkında Açıklama yapılmalı bu kadar insanın geleceğiyle oynanmamalı…
Umudumuz #sblnt hocanın Duyuruları. .

comments user
sanat tarihci

Un

comments user
sanat tarihci

Hadi diyelim istifa etti devlette devamlılık vardır daima bir hükümet bir başbakan bir bakan bir kültür bakanı vardır koltuk boş kalmaz geçen temmuzda 175 sanat tarihçi 55 arkeologu 7 hazirandan sonra ki seçim hükümeti aldı.ben bunları facede gruptan yazdım diye adam beni gruptan attı beyler sakin ol.

comments user
sanat tarihci

Arkadaşalar istifa falan yok yahu nerden çıkarıyorsunuz bunları.

comments user
arşivcilik

maliye bakanlığı idari ve mali işler daire başkanlığı mail adresleri

ahmet.kocyigit@maliye.gov.tr (ahmet.kocyigit@maliye.gov.tr); cemal.bodur@maliye.gov.tr (cemal.bodur@maliye.gov.tr); mithat.eren@maliye.gov.tr (mithat.eren@maliye.gov.tr); erdogan.karaman@maliye.gov.tr (erdogan.karaman@maliye.gov.tr); emine.is@maliye.gov.tr (emine.is@maliye.gov.tr); kemal.gargin@maliye.gov.tr (kemal.gargin@maliye.gov.tr); kadim.akin@maliye.gov.tr (kadim.akin@maliye.gov.tr); mehmet.umutlu@maliye.gov.tr (mehmet.umutlu@maliye.gov.tr); mehmet.ozdal@maliye.gov.tr (mehmet.ozdal@maliye.gov.tr)

comments user
metehan

Arkadaşar sakin olalım bugün başbakan istifa etmezse zaten sorun yok kongre mayıs sonu o zamana kadar bizim ilanımız çıkar ederse mayıs sonunda yeni kabine belirlenir arkadaşın dediği gibi Mahir Ünal büyük ihtimal yerini korur atamamamız haziranda olur puanımız 14 temmuza kadar geçerli Mahir Ünal yerine yeni bakan gelse bile devlette devamlılık esastır yeter ki biz moral bozmadan mail tweeet atalım .

comments user
arşivcilik

arkadaşlar kamupersoneli.nete memurlar.nete bu durumu ifade eden mailler atın bimere cimere kültür bakanlığına mahir ünala hüseyin yaymana mailler atın bu durumun atamaları etkileyip etkilemeyeceğini, bir taahhüt verildiğini,bir söz verildiğini devlette devam ilkesini anlatın.

comments user
Sanat Tarihçisi

@sblnt2401 Acilll bizi aydınlat lütfen meslektaşım.. Herkes çok kötü durumda 🙁 Bir şey deeeee..

comments user
arşivcilik

şu ana kadar istifa olmayacağı beklentisi güçlendi.kongreye gidilecek sonrasında yeni bakanlar kurulu.mahir ünalın cumhurbaşkanına çok yakın bir isim olduğu düşünüldüğünde görevinde kalacaktır muhtemelen.başka biri olsa bile başbakanın ve bakanın açıklamalarını iptal etmeyecektir.devlette devamlılık esastır ve hükümetteki parti değişmemiştir.o konuda problem olmaz bence.ama bu gün başbakan istifa ederse o zaman belirsizlik oluşabilir ama bu atamaları etkiler mi tartışılır.en nihayeti devlet duracak değil.14.07.2016 2014 kpss alımı için geçerli olan son tarihtir.o yüzden zor biliyorum ama siyasi gelişmelere takılmadan mailleri,faxları,twit ve mesajları göndermeye devam telefonlara devam arkadaşlar.memurlar.nete kamupersoneli.nete yazmaya aramaya devam.maliye bakanlığına maillere twitlere devam.zamanımız çok daha.arkeologun dediği gibi istifa olsa bile belirsizlik olur ama resmi ağızlardan açıklanan atamalar kesintiye uğrar mı tartışılır.@sblnt ve @müze araştırmacısı arkadaşlar sizlerde yorum yapın.insanların ihtiyacı var bir şeyler duymaya.

comments user
Yolcu

Sblnt2401 kardeş bizi bu konuda aydinlatirsan seviniriz saygiyla…

comments user
arkeolog

Arkadaşlar sakin olun. Başbakan istifa ederse hükümet düşer ama bu olaya niye etki etsin. Ne diyecekler yani. Bütün işlemler tamamdı ama şansınıza küsün başbakan istifa etti mi diyecekler. O zaman bu mantığa göre bu hükümetin bütçeye göre planladığı, programladığı bütün işler iptal mi olacak. Kaldı ki iktidar partisi değişmiyor ki. İdarede devamlılık esastır. Hükümet düştü diye yapılacak işler iptal edilmez hele ki resmiyet kazandıysa…Başbakanın kongreye kadar istifa edeceğini düşünmüyorum. Kongre de mayısın 20 sinden aşağı toplanmaz büyük ihtimal.

comments user
metehan

Sblnt acil gel aydınlat bizi soğukkanlı biriyimdir benim bile sinirim bozuldu .

comments user
şakir

@sblnt ve @müze araştırmacısı arkadaşlar olağanüstü bir durum var ve ciddi bir belirsizlik hakim…sizlerden öngörü ve yorum bekliyoruz…

comments user
şakir

Başbakanın tavrı çok önemli…Onun dışında maliyenin vizesi ile ilgili bir problem yok bence…İstifa ederse hükümet düşer…Ondan sonraki süreç ne olur meçhul…

comments user
elaa

Sblnt hocam bizlere umut verdiniz,gönlümüz rahat bir şekilde atama gününün yaklaştığını düşünüyoruz. Başbakanın istifası söz konusu, bizlerin bu durumuna etki eder mi? Lütfen bir şeylr söyleyin.

comments user
elaa

Bu atamalara o kadar umut bağladık, o kadar sesimizi duyurmak için çaba ve zaman harcadık. 2016 sınavına dahi odaklanamadık. Giden zamanlarımıza yazık, umarım uğraşlarımızın sonucunu alırız.ben hala umutluyum.

comments user
Mustafa

Kafayı yiyecem ne günah işledik biz böyle Allahım yardım et
Dayanamıyoruz

comments user
Arkan

@sblnt2401 ve @muzearastirmacisi ne guzel bilgiler versiler ama kustuler tabi. Insallah tekrar bizi rahatlatirlar

comments user
emir

aynen sblnt hocam bize yardımcı olun

comments user
Arkeolog5

Sblnt acil açıklama yaparsan çok rahatlarız olumlu olumsuz. En azından bilelim

comments user
metehan

bu sitede bugüne kadar umutlu olduğumu herkes bilir ama bu durum farklı arkadaşlar yarın istifa olursa atama gümler Allahım ne günah işledik biz herkes alımını yaptı bizdeki şansa bak .

comments user
emir

Sblnt hocam açıklamalarınızı dört gözle bekiyoruz

comments user
emir

metehan doğru söylüyor inşallah istafa haberleri doğru çıkmaz, çıkarsa sıkıntı olabilir

comments user
metehan

Sblnt bizim atama yattı mı ne olur bir açıklama yap ?

comments user
metehan

Yarın sayın başbakan istifa ederse atama işi yatar arkadaşlar dua edin de kongreye kadar hükümet devam etsin bizdeki şansa bak .

comments user
kutuphaneci

sakir arkadasim nasil bu kadar kesin konusabiliyorsunuz keske bizde sizin gibi dusunebilsek bu haberi okuyunca insan daha da umutsuzlasiyor sizin dediginize gore maliye onaylamis mi yani ben anlamadim hicbirsey bu isten 🙁 🙁

comments user
şakir

@barış çelişik bir şey yok… Dediğin gibi Başbakan onay olmadan açıklama yapmaz…Ama onay yazılı değil şifahi verilmiş dert edilmemiş yani sadece prosedür çalışacak…Çocuk oyuncağı değil en nihayetinde…Habere itibar edelim arkadaşlar haber doğru ve çelişki yok tam tersi net bir teyit geldi bu haberle…Ve tahminim Kültür bakanlığı yazılı vize onayının kendisine ne zaman ulaşacağını biliyor ve ona göre hazırlıklarını tamamladı…Önemli olan Kültürün aklından geçenleri ve niyetini öğrenmek idi…Onu da öğrendik çok şükür…@sblnt ve @müze araştırmacısının söylediklerini de düşünün ve hepsini üst üste koyup bütüncül bakın…Hayırlı olsun diyelim…Oldu bu iş…

comments user
Barış

Bence bu haberlere itibar etmeyelim. İnş atanmamız yakın değerli dostlar…

comments user
Barış

Hayır yani benim bildiğim maliye onaylamasa sn başbakan açıklama yaparmıydı? Düşünsenize alımın maliyeti belli olmayacak ve başbakan sayı verecek kadrolara dair!! Çelişki!
@sblnt2401, Hocam bu konu hakkında bilginiz nedir?
kamu personeli netin haberi biraz kafa karıştırıcı geldi bana.

comments user
şakir

Şifahi onay alınmış haberde denildiğine göre Bakan ve Başbakanda açıklamış kadroları ve kültür bakanlığı 3 şubatta vize istemiş maliyeden…Olay sadece prosedürel ayrıntılara kalmış durumda…Kültür vize gelince alım cihetine gidilecektir diyerek niyet ve planını ortaya koymuş…Tamamdır bu durumda 2014 ile ve sözleşmeli olacağı kesinleşmiştir arkadaşlar…14 Temmuza kadar olacağı ve sözleşmeli olacağı netleşti…Hayırlı olsun…@sblnt de maliye ile gerginlikten bahsetmişti bir aralar hatırlayın…Şimdi taşlar tastamam yerine oturdu ve @sblnt dostumuzun ne kadar güvenilir bir kaynak olduğu bir kez daha teyit edildi…Kültür ve Turizm Bakanının ve sonrada Başbakanın açıklamalarından sonra maliye yok vize vermeyeceğim diyemez herhalde…Kültür @sblnt nin ve @müze araştırmacısının dediği gibi hazırlıklarını tamamlamış durumda ve vize tamamen prosedürel bir ayrıntı…70 gün var 2014 kpss geçerlilik süresinin bitimine…Cümlemiz için hayırlısı olsun…@sblnt nin çok yakın dediği ve müze araştırmacısınında netleştirdiği ikinci hafta bence doğru tarihtir…Kültür o tarihe göre konumlanmış gözüküyor maliyeden aldığı şifahi tarihle…

comments user
İstanbul34

http://www.kamupersoneli.net/kamu-personelleri/kultur-bakanligi-personel-alimi-maliye-tarafindan-onaylanacak-h2781.html
linkte maliye henüz onay vermedi diyor bilen arkadaşlar açıklayabilir mi acaba maliye onayından geçmeden başbakanın direkt atanacak personel için sayı vermesi mümkün mü? Benim kafam karıştı açıkçası.

comments user
metehan

Sblnt daha maliyenin onay vermediği söyleniyor aslı astarı var mı ? Gerçekten merak içindeyiz bizi aydınlatır mısın lütfen .

comments user
kutuphaneci

http://www.kamupersoneli.net/m/?id=2781

comments user
seyit

art niyetli değilim arkadaşlar yanlış anlamayın ama biz de ileriye çok karamsar bakıyoruz ben bu bölüme girerken 65 ile atananlar vardı şimdi 75 ile atama yok,neden bu hale geldi bu meslek

ben ankaradan mezun oldum geçen yıl,büyükşehirlerde bir çok halk kütüphanesine gittim meslekle ilgisi olmayan insanlar çalışıyor,niye halk kütüphanelerine bizler atanamıyoruz doğru dürüst

geçmişte atananlar ne gibi bir mücadele veriyor kütüphanecilik için ya da öğretim görevlileri neler yapıyor sesimizi duyurmak adına,her şey köprüyü geçene kadar sanırım bizim camiada

eğer şuanda 1. 2. sınıfta okuyanlar var ise bırakın arkadaşlar acilen bırakın bu bölümü atamalar iyice azalacak,özel sektör de bize iş yok zaten bakıyorsun kütüphaneci ilanı ingilizce şu bu isteniyor verdikleri maaş 1400 lira,ben 4 yıl bunun için mi okudum

allah herkesin gönlüne göre versin ne diyelim

comments user
arkeolog

Sanatt ve seyit nickli kardeşlerim bölünmesi parçalanması gibi birşeyin imkansızlığını defalarca ifade ettik. Eğer kasten yapıyorsanız bana göre kötü insanlarsınız. Yok eğer kasten sormuyorsanız durum psikiyatrlıksa buna biz bir şey yapamayız. Ben yine de iyiniyetle sorduğunuzu varsayarak size ders çalışmanızı ve 2016 kpss den iyi bir puan almanızı tavsiye ederim. çünkü bunun 2017 atamaları var. 2018 de atama olabilir. Siz çok aceleci davranıyorsunuz Biz senelerce bekledik. biraz sabredin….

comments user
Mustafa

Alım yapılsın artık ders çalışamuyoruz

comments user
sanat tarihci

Seyit.. kütüphaneci,sanat tarihçi,arkeoloji bölğmlerinden alımlar hep böyle düşünenler kadro için mücadele etmeyenler yüzünden az kasım ayı işin kadro bırakılır ne ya bu nasıl düşünce arkadaşım neden mücadele edilmiyor neden fazla alım işin çabalama yok.

comments user
Sanattt

Yolcu arkadaş çok güldüm ya ömrüne bereket:))) arkadaşlar bu bir paket..bölünerek alınma ihtimali olabilir mi? Bilgisi olan arkadas varsa paylasabilir mi??

comments user
seyit

benim de aldığım bilgiye göre 9-12 mayısta olacak alımlar,umarım 2016 sınavına girecekler için de kasıma bir miktar alım bırakılır

comments user
arşivcilik

TKD de

http://arkeologlardernegi.org/4761/sozlesmeli-100-arkeolog-alimi/

örneğinde olduğu gibi bir açıklama yapabilir mesela.Resmi olarak böyle bir açıklamayı siteye koymaları ses getirme faaliyetlerinde çok da hoş olur doğrusu.

comments user
Yolcu

176 yi tekrardan rahatsız ettim ve alimlarin 9-12 mayista olacaginadair söylentiler var.doğruluk payı nedir dedim. Resmi açıklama yapılacaktır. Bakanlığn sitesini takip edin dediler. Zaten net birsey soylemeyeckeleri biliyorum amaç sesimizi her durumda duyurmak. Sizde deneyin pişman olmayın 🙂

comments user
Yolcu

Sblnt2401 ve Müzearaştırmacısı arkadaslarimizin belirttikleri gibi. Onlarda teyit ettiler zaten. hayırlısı inşallah sıkıntı cıkmaz son anda.

comments user
restorator

Sblnt ve muzearastırmacısı allah sizden razı olsun bu zor ve sancılı süreçte verdiğiniz bilgiler bizi ayakta tutuyor…

comments user
şakir

Birde memurlar.net ve kamupersoneli.net çok ilgililer konuyla sizden benden daha fazla o kadar söyleyeyim…memurlar.neti kamupersoneli.neti mailsiz bırakmayın lütfen…Manşete çıkmalarına bakar artık…

comments user
şakir

@sblnt ve @müze araştırmacısı @bby haberinde ifade ettiği gibi bence de güvenilir kaynak…@sblnt uzun zamandır forumun müdavimi…Gerçi kendisiyle tüsak konusunda farklı düşünsek de 🙂 dürüstlüğüne fedakarlığına meslek ve meslekdaşları için yaptıklarına buradaki bir çok arkadaş gibi ben de şahidim.Her canı sıkılan,strese giren bu arkadaşların dürüstlüğünü, verdikleri bilgilerin sıhhatini sorgulayacaksa asıl yapılması gereken işlerle ilgilenecek enerjimiz kalmaz…Bakın ben şu anda bir nevi cevap veriyorum…Yapmayalım dediğim şeyi bunları yazarak bizzat kendim yapıyorum.Bunlar iş değil arkadaşlar…Bu arkadaşların samimiyetinden şüphe duyan yazdıklarını okumaz okusa bile okuduklarına inanmaz olur biter…Ben inanıyorum doğru olduklarına buradaki ekseriyet gibi.Şüphelilere kayıtsız kalın arkadaşlar…İşimize bakalım…Öyleydi böyleydi tartışması için yerimiz yok zamanımız yok…Artık bende böylesi açıklamaların iyi niyetinden şüphelenmeye başlıyorum…@sblnt ve müze araştırmacısına inanmayan inanmasın…İnanamadığını da foruma yazsın…Demokratik bir ortam burası…Sizler bu görüşlere prim vermezseniz söyledikleri de söyleyecekleri de söner gider…Maillere,facee,lınkedine,telefonlara,twitlere lütfen devam…Belki 500 adet mail attım…Bir tanesine cevap gelmedi…Neden ? … Çünkü resmi kurum ancak resmi cevap verebilir…Bimerle o da…Mailleri mesajları cevap versinler diye atmıyoruz ki 🙂 bilsinler bildiğimizi izlediğimizi bastırdığımızı kamuoyu oluşturduğumuzu hakkımızı aradığımızı arayacağımızı…@sblnt @müze araştırmacısı karar sizlerin…Bu güne kadarkiler için çok teşekkürler…

comments user
kutuphaneci

https://www.facebook.com/tkdgenelmerkezi/posts/979085928878126 arkadaslar bu habere bakin isteraseniz kayseride otursaydim kesin basvururdum 🙂

comments user
arşivcilik

@bby haber.teşekkürler.

    comments user
    BBY Haber

    @arşivcilik,

    İlginize ben teşekkür ederim.

    Atama bekleyen tüm meslektaşlarımıza da kolaylıklar ve sabırlar diliyorum. Umarım hepiniz atanırsınız.

comments user
arşivcilik

@bby haber sizin de kullanabileceğiniz kaynaklar ve bağlantılarınız varsa siz de aktif olarak dahil olun lütfen mücadeleye.belki bir duyuru gibi bir şey olabilir siz de bir mikdar insiyatif almayı düşünmezmisiniz.

    comments user
    BBY Haber

    @arşivcilik,

    bbyhaber her daim aktiftir; meslektaşlarımız için her zaman tüm desteği, mücadeleyi vermeye devam etmektedir. Bu bağlamda, güvenilir bir kaynak olduğu taktirde de bunu sizlerle her daim paylaşmaktadır. Şu ana kadar da güveniilir bir “bilgi/belge” ulaşmamıştır. Sizlerin de takip ettiği gibi @sblnt veya @müze araştırmacısı gibi güvenilir kaynaklar haricindeki paylaşımlar dışında hiçbir şeye ulaşılamamaktadır.

comments user
arşivcilik

memurlar@gmail.com (memurlar@gmail.com); huseyin@memurlar.net (huseyin@memurlar.net); cuneyd@memurlar.net (cuneyd@memurlar.net); sorucevap@memurlar.net (sorucevap@memurlar.net); kutay@memurlar.net (kutay@memurlar.net); forum@memurlar.net (forum@memurlar.net); cuneyt@memurlar.net (cuneyt@memurlar.net)

comments user
arşivcilik

bir de memurlar.net ve kamupersoneli.net arkadaşlar.
yazın içinizden geldiği gibi

yilmazyolalan@kamupersoneli.net (yilmazyolalan@kamupersoneli.net); burakbalci@kamupersoneli.net (burakbalci@kamupersoneli.net); fatmanur@kamupersoneli.net (fatmanur@kamupersoneli.net); efeyildirim@kamupersoneli.net (efeyildirim@kamupersoneli.net); ahmetyasin@kamupersoneli.net (ahmetyasin@kamupersoneli.net); cananaydin@kamupersoneli.net (cananaydin@kamupersoneli.net); batutemel@kamupersoneli.net (batutemel@kamupersoneli.net); azmigunes@kamupersoneli.net (azmigunes@kamupersoneli.net); zekikara@kamupersoneli.net (zekikara@kamupersoneli.net

comments user
arşivcilik

lütfen herkes sakinleşebilir mi.@sblnt ye de güveniyorum @müze araştırmacısına da.neden derseniz bu prosedürleri yol ve yöntemi ezbere biliyorum da ondan.kimin neyi bildiğini ne kadar ciddi olduğunu yazdıklarından anlayan hemen anlar.bu adamlar ne yazdıklarını ne paylaştıklarını bilerek paylaşıyorlar.bu benim için süphe götürmez netlikte.@sblnt daha dün yazmaya başlamadı.senelerden beri burada.hepimizin tanıdığı bir insan.yorum ve öngörüleri bu güne kadar nerede yanlış çıktı.isteyen inanır isteyen inanmaz.kimse kimseyi ikna etmek teselli etmek zorunda değil.kimse de bilgi vermek paylaşımda bulunmak zorunda değil.sizlerin şun anda bulunduğunuz noktada bu yollardan daha önce yürüyenler sizi ciddiye alıyorlar meslektaş dayanışması adına ellerindeki bilgiyi paylaşıyorlar.bu fedakar ve duyarlı insanlara karşı ayıp ediyorsunuz.yapmayın.velev ki dedikleri yanlış çıksa bile bu iyi niyetli insanlara reva değil bu tavır.bu strese dayanamıyorsanız stresinizi atmak için facee,twittere,maillere,telefonlara,lınkedıne sardırın arkadaşlar.kültür bakanlığına telefon edin fax gönderin yaşadıklarınızı onlara anlatın yazarak anlatın telefonda anlatın.70 küsur gün var bir an önce kolları sıvayalım yapacak çok işimiz var falan deyin.böyle olur bu işler.@sblnt ve @müzearaştırmacısı değerli arkadaşlar sizlerde yürüdünüz zamanında bu yolları,damdan düştünüz anlarsınız damdan düşenlerin halinden hoş görün eyvallah deyin yapmakta olduğunuzu yapmaya lütfen devam edin.doğum sanıcısı bir nevi bunlar.olacak olacak olması gerektiği gibi arzu ettiğimiz gibi olacak bu iş.

comments user
Emir

bilgi verenleri de kırmaya gerek yok ister inanın ister inanmayın. inanmıyorsanız oturun dersinizi çalışın niye insanlara kırıcı ifadeler kullanıyorsunuz ki hepimiz atama bekliyoruz sonuçta bir siz değilsiniz yani. adamlar zahmet edip bildiklerini aktarıyorlar velev ki yanlış çıksa bile, bile bile bizleri umutlandıracak kandıracak insanlar değil sonuçta

comments user
arkeolog

Arkadaşlar metehanın dedikleri kesinlikle doğru. Sblnt ve müzearastırmacı yüzde yüz güvenebileceğimiz kaynaklar bence. Ayrıca yolcunun yazdıklarına göre memur ne kadar personelin alinacağının belli olmadığını söylemiş. oysa ki sayı belli. sayın başbakan açıkladı. Bu çelişki de metehanın söyledklerini doğruluyor. Biraz daha sabır.

comments user
metehan

Müzearaştırmacısı sen arkadaşların kusuruna bakma bunlar sanıyor ki aradıklarında hemen memur evet alım var şu tarihte diyecek ne devleti ne de işleyişini biliyorlar. Sayın bakan o alımların altına imza atmadan hangi memur bunu der kendini yakar . Bir de sanıyorlar ki biz sadece burada yazılanlarla yetiniyoruz farklı kaynaklardan da bir çalışma olduğunu teyit etmiş durumdayız . İşin ufak prosedürlere kaldığını da biliyoruz . Memurlar bir çalışma hazırlar bakanın onayına sunar sayın bakan imzalamadan hiçbir şey kesin değildir o yüzden hiçbir memur bunu teyit edemez . Yüz kere yazdık dilimde tüy bitti isteyen inanır isteyen inanamaz .

comments user
Yolcu

Müzearaştırmacısı kardessen kulak asma onlara da hak ver psikolojikmen Herkes berbat durumda bazen düşünceleri tartmadan ifade edebiliyorlar herkes sana inanacak diye birşey yok inanan inanır inanmayan inanmaz o onların bileceği iş. Hem bide herkes burada düşüncelerini özgürce ifade edebilir senin yaptığın gibi ondan gerek yok moralini bozmaya. Herkesin hakkında hayırlısı

comments user
Müzearaştırmacısı

Arkadaşlar biz burda duyduklarımızı paylaşıyoruz böyle kırıcı ifadelere gerek yok bizde bu süreçlerden geçtik yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak paylaşımda bulunmamak daha doğrusu olacak herşey gönlünüzce olsun

comments user
metehan

Bakın yine aynı hata yapılıyor bundan 3 ay önce Sblnt 200 kütüphaneci alınacak dediğinde ben de dahil sallayanlar oldu ne oldu rakam doğru çıktı Sblnt boşa yazmaz kırıcı ifadeler kullanmayalım kimse bize bilgi vermek zorunda değil . Her devlet memuru memurluğa başladığı gün kamu personeli etik sözleşmesi imzalar ve bu sözleşme gereğince size bilgi veremez arayıp arayıp moralinizi bozmayın tweet mail fax gönderin .

comments user
metehan

Hatice hanım daha önce de bu süreçlerden geçtik Sblnt’e güveniniz kırıcı ifadeler kullanmayınız ayrıca bir çalışma var benim farklı kaynaklardan duyumlarım da o yönde memur milleti asla açık açık bilgi vermez hep başından savar aksi türlü soruşturma geçirir siz moralinizi bozmadan twitter fax devam ediniz .

comments user
hatice

Bakanlığı arayıp edindiğimiz bilgilere göre suan bir çalışma olmadığı bilgisine ulastik ki çoğu arayanlar arkadaş ve tkd başkanının verdiği bilgi de bu yönde. Aklıma takılan şu: bizler bu bilgiye ulaşırken alimlarin iki hafta sonra olduğunu söyleyenler neye dayanarak söylüyor. Bizler ister istemez umitleniyoruz inşallah duygularımızla hayallerimizle oynanmiyordur. Birçok kişinin ahini alırlar ve bircok kisinin hakkına girmis olursunuz ki ben kesinlikle hakkimi iki dunyada da heLal etmem. Bu süreç içinde ne kadar yiprandigimizi bi biz bi ailelerimiz bilir. Umarım 2014 puaniyla alımlar olur. İnşallah inancımız hüsran olmaz

comments user
arşivcilik

@yolcu aynen katılıyorum.yazılıp çizilenler ilgisiz konularda boşuna zaman kaybı.hedeften saptırıyor bizleri.70 küsür gün daha var.hangi bakan ve bürokrat bekletir ki akıl var mantık var.şöyle yapacağız böyle yapacağız dendi kamuoyuna insanlarda icraat görmek istiyor.il halk kütüphaneleri,canlanmaya çalışmaya başladı mı aralıktan beri taahhütler ,vaatler,yapılacaklar listesi insanlarda eylem icraat görmek istiyor.o yüzden uzatmazlar.hedeflerimizden sapmayalım.çalıştıralım klavyeleri telefonları.@sblnt ne demişti gündemi takip edin gelişmeleri takip edin.aksiyona devam sevgili dostlar.

comments user
Yolcu

176 çevrimiçi gorusme yaptım kultur paketiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ne kadar personelin alicaginin belli olmadığını netlik kazanilirsa duyuru yapılacağını belirttiler.anlayacağınız her zamanki klasik cevaplar. Arkadaslar herkes elinden geldiğince dile getirsinsosyal aglar araciligla, arasin sonradan pişman olmayalım.en azından olmadığnda elizden geleni yaptık olmadı deriz.

comments user
arkeolog

Arkeolog 5
3 kişiyi değil 1 kişiyi çıkaracaksın. Yani 55+1=56 kişi atanmış oluyor. Bu hesaba göre 100. isen atanırsın. Bir iki kişi kayabilir bir ihtimal. Yani 98-99-100 gibi bir sıralaman var diye düşünüyorum.

comments user
Arkeolog5

Bence 2016 muhabbetini kapatın. 2014 olacak düşüncem. Zaten 2014 girenlerin hakkı

comments user
şakir

Atama ilanı çıksın ondan sonra tartışalım arkadaşlar puanlar kaça düşer ne zaman belgeler teslim edilir ne zaman göreve başlarız…Sırası mı şimdi…Her şeyin bir zamanı var…Şimdi maillerin,faxın ,facee in,twitin ,lınkedının hakkını verin…En hassas zaman dilimindeyiz artık…Elimizden ne geliyorsa şimdi yapacağız….O gün bugün…En ciddi olmamız en gayretli en şevkli olmamız gereken zamanda nelerle uğraşıyoruz…Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse olacak bu iş…

comments user
sanat tarihcisi

Alım 2016 kpssyle olsun diyenlere sesleniyorum:Bu 600 kadroya göz dikmen yerine çabalayın 2016da 1200 kadro gelsin bu kadroların alınması için 2014 kpssye girenler ne mücadele verdi biliyormusunuz.

comments user
şakir

Burada neden bu didişme itiş kakış anlamış değilim…2014 kpss puanının geçerliliğinin bitmesine 72 gün var.Kim neye inanırsa inansın siz ikna memuru musunuz arkadaşlar…İkna etseniz ne olacak bir de…Yapmanız gerekenleri yapın size ne maliyenin onayından…Bu işleri bilen bilir….Başabakan Televizyondan 600 kadro açtık diye açıklıyor telefondaki ses bizim haberimiz yok diyor…Gül geç kardeşim…İnanan inansın…Sen yapman gerekeni yap…Senin atanmana yarayacak işlerle meşgul ol…Mail at,twit at,facee yaz,telefon et,fax çek…Millet burada ahkam kesmeye çalışıyor onu bile eline yüzüne bulaştırıyor…Konuyu,işleyişi,prosedürü bilmiyorlar…Birde @sblnt nin @müze araştırmacısının yazdıklarına üsluplarına bakın…Kim daha konuya hakim kendiniz takdir edin…Memurlar.nette de millet az kaldı 22 Mayısa deyip duruyordu…DPB nin 2014 kpss geçerlik süresi 14.07.2016 kadar geçerlidir açıklamasını paylaştık ses kesildi…Nereye kadar…İşimize bakalım arkadaşlar…Yapmakta olduklarımızı yapmaya devam edelim…Twit,fax,mail,face,lınkedın,tel bunlarla meşgul olmayın diye meşgul edilmeye çalışılıyorsunuz…

comments user
Arkeolog5

1 kişiyi çıkardım daha önce 3 kişi de başvurmamıştı 4 kişi oldular. Ben de onları sayarak 100 kişiyim

comments user
Arkeolog5

Tşk. Arkeolog nickli arkadaş 1 kişiyi çıkardım sanırım 100. Kişi oluyorum sanırım

comments user
metehan

Arkeolog5 yüzde yüz atanırsın 1-2 kişi kesin kayar .

comments user
arkeolog

Arkeolog5 merkezi atamada yerleşen 1 kişiyide saydın mı

comments user
Tgb1324

Bencilliğe ne gerek var ki, 2014 yılında 75 puan alip atamayan insanlar var. Çaba sarfettiler, seslerini duyurmaya çalıştılar bir sekilde. Ee siz hic caba sarfetmeyin sonra kasimda 200 kisi alinsin deyin, o kadar insanin zamanina emegine yazik degil mi?

comments user
Arkeolog5

Arkadaşlar 101. Kişiyim sıralamada. Ne olur durumum

comments user
Arkeolog5

Yaw arkadaşlar kıskançlığı bırakın hele

comments user
metehan

Bu 2016’cı arkadaşlar neden gaza geldi ben biliyorum facebook grubunda birileri bakanlığı aramış onlar da dosya hala maliyede demişler ona umut bağladılar bilmiyorlar ki maliye’nin onaylamadığı hiçbir kadro açıklanamaz o onay çoktan çıktı memurlar sadece oyalıyor arayanları .

comments user
arkeolog

Ah be seyit kardeşim diyelim ki 2016 kpss ile oldu. Ona da hazırlanıyorum. Yani şunu kesinlikle söyleyebilirim ki 2014 kpss de yaptığım dereceden daha iyisini yapıcam ve sen yine gerimde olacaksın eğer arkeologsan. Yani demem o ki birilerinin söylediklerine göre değil çalışarak geleceğimi şekillendiririm ben… Ama sblnt ve müze araştırmacısı arkadaşın dediği gibi olacak bu işler…

comments user
metehan

İlle de kadrolu atama olacaksa da bu alımların çoğu daha çok atamanın olduğu haziran 2016/1 ataması ile olur bu işlerin içinde olan herkes bilir ki kasım ataması her zaman az olur . Ama kafa tamamen bencil ve kendine odaklı olunca böyle boş boş düşünceler çıkıyor ortaya neyse siz kendinizi kandırmaya devam edin .

comments user
metehan

Seyit 20 gün sonra sınav var ama puanımız temmuza kadar geçerli daha bundan haberin yok . Kasımda 200 kütüphaneci atanması imkansız bunu defalarca açıkladık hala aynı şeyi söylemek ve inanmak da özel bir yetenek gerektiriyor sen bu yolda devam et .

comments user
arkeolog

Berivan ben de güldüm yazarken 🙂

comments user
seyit

bazıları hala körü körüne bir kaç kişini ağzından çıkan cümlelere göre geleceğini şekillendirmeye çalışıyor,aksi yorum yapanlar ile de dalga geçiyor

az kaldı sabredin 20 gün sonra sınav var 2016 puanları ile alım olunca kasımda bile atanamazsın sen

comments user
arkeolog

Hermes kusura bakma sanatçı yazacaktım senin isminle karıştı. Yalnız bu konularda bilgisizsiniz ya da kasten yapıyorsunuz. Maliyeden onaylanmayan atama izni açıklanamaz. Yani bu sözleşmeli personel sayısı ihdas edilmiş ve sayın bakanla başbakan açıklamışlardır. Maliyenin onayından geçtikten belli bir zaman sonra açıklama yapılır. Nitekim sayın bakanında kahramanmaraştaki konuşmasında da belirttiği gibi açıklama yapılması gerekiyordu ve yapıldı. Yani biraz bilgi edinip sonra cin olmak ya da iyi niyetle yardımcı olmak gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi…..

comments user
berivan

arkeolog çok güldüm 🙂

comments user
Hermes

Arkeolog benim derdim kasimda atanmak falan degil ben sinava öylesine giriyorum hazirlanmadim ben sınava arkadaşım, kiskanilacak bir durum yok, benim gönlüm 2014le olması zaten, asagidada yazdim zaten okursan anlarsın…

comments user
arkeolog

Arkadaşlar bazılarına cevap vermemenizi tavsiye ederim. Yani bu nasıl bir hırs nasıl bir kıskançlıktır anlamak mümkün değil. Biz oraları geçtik hermes. Sen kasımı bekle. Kasımda atanmak başkadır.

comments user
metehan

Burada 2 senedir her yazdığı çıkan Sblnt maliye onayladı dedi o nasıl oluyor o zaman bu işin içinde bir iş var ama tam anlamadım . Ben yine de sblnt’e güveniyorum .

comments user
Hermes

Metehan hocam kırıcı konusmaya gerek yok diye düşünüyorum, bende istiyorum ki kimsenin emekleri boşa gitmesin umarım ben yanilirim ve emek veren herkes atanır, ama maliye bakanligiyla yapilan görüşmelerde olumlu yanit alınmış bunun uzerine bakan aciklama yapmıştır, ve gonderilen dosya hala maliye bakanliginda beklemektedir, siz maliye bakanlığına baski yapin ki biran once dosya imzalanip bakanlığa gitsin, fazla umutlanip sonunda hayal kırıklığı çok kötü oluyor arkadaşım, ama inşallah dediğiniz gibi olur ben yanilirim…

comments user
metehan

Hermes maliyenin onaylamaması imkansız maliye onaylamasaydı başbakan çıkıp net rakam vermezdi . Zerre memurluktan anlamadığınız devletten anlamadığınız belli oluyor . Maliye onaylamadan kimse çıkıp rakam veremez . Bu bilgiler face grubundan yayılıyor da orada da açıkladım memurlar böyle durumlarda kesin bilgi vermezler yasaktır soruşturma geçirirler o yüzden yok maliye onaylamadı yok yazı gelmedi diye sizi oyalıyorlar. Ben özellikle Sblnt’e güveniyorum bugüne kadar hiç yanılmadı büyük bir aksilik olmazsa alım mayıs haziran gibi olacaktır .

comments user
Hermes

Arkadaşlar maliye onaylamamış ki siz burda tartisiyorsunuz, birileri cikiyor sugun ilana cikacak vs yaziktir bu insanlara ya umutlariyla oynamayın lütfen…

comments user
metehan

Sanatçi hayallerin ile yaşamaya devam et sana defalarca alımların kasımda olamayacağını gayet net ve bilimsel bir şekilde açıkladık ama senin canın öyle istiyor çünkü ya sınava girmedin ya da puanın çok düşük . İlla kadrolu alım olacaksa da yine kasımda olmaz alımların daha çok olduğu 2016/1 atamalarında olur ki bu da imkansızdır çünkü atamalar kadrolu olamaz . Haydi şimdi bas git gölge etme .

comments user
Sanatci

Ooo millet yerleşmiş de göreve ne zaman başlarımin endişesinde. Daha ortada bir şey yok. Siz bekleyin. Bakın buraya yazıyorum Alımlar kasimda. 2 alimi bir sinavla yapmazlar. Görürsünüz

comments user
arkeolog

Etik mi değil mi bilmem ama metehanın dediğine katılıyorum meslektaşım

comments user
Emir

metehan hocam boşver insanların en zor yaptığı şey fedakarlıktır.

comments user
arkeolog

Arkadaşlar tahmin ediyorum ki temmuz ayı sonuna doğru göreve başlarız. Müzearaştırmacısı teşekkürler verdiğin bilgiler için.

comments user
metehan

Arkeolog madem sözleşmeli devam etmeyecektin o kadroyu niye yaktın yaptığın etik değil bence .

comments user
arkeolog

aynen öyleyim kardeşim de, belli etsem ne olacak sorsaydınız söylerdim zaten ilk 55te olduğumu 🙂

comments user
Hermes

Açıklanacak hicbir sey yok daha maliyeden dosya imzalamamış ki bakanlık ilana çıksın.

comments user
arkeolog

haziran merkezi atamasında herhangi bir alım var mı hocam?

comments user
Müzearaştırmacısı

Arkadaşlar alımlar puan üstünlüğüne göre olacak alım süreci tercih işlemleri uzun sürecektir işe başlamanız haziran sonu temmuz başı gibi olacağını tahmin ediyorum bu arada ill başta puan üstünlüğüne göre sıralama olacak ve bundan sonra tercih yapacaksınız

comments user
Emir

aynen aynen metehan arkadaşım aynen

comments user
sanat tarihcisi

Müze araştırmacısı puan üstünlüğe göre demi kardeşim

comments user
Emir

ooo baya zaman alıyormuş bu ya

comments user
Emir

haftaya tercih yapsak ne zaman işe başlanır bilgisi olan var mı

comments user
Emir

metehan inşallah sblnt ve müzearıştırmacısı doğru olur umduğumuz gibi

comments user
Sanat Tarihçisi

Müze araştırmacısı meslektaşım acaba göreve Başlama zamanı haziranı geçer mi? Eşim öğretmen tayin durumu olacak bakanlık bunu da dikkate alırsa sevinirim. Yoksa 1 yıl eşlerimizden ayrı kalacağız 🙁

comments user
Mustafa

Kültür paketi sonrasında ders çalışmıyor
Inşallah sınavdan önce olur alımlar

comments user
metehan

Emir kardeşim memurları ararsan inkar edeceklerdir bundan doğal bir şey yok . Duyumlar daha önemli resmen veremedikleri bilgileri duyumlar kanalıyla veriyorlar. Ben Sblnt ve Müze Araştırmacı nickli arkadaşlara güveniyorum moralini bozmadan tweet atmaya devam et .

comments user
metehan

Müze araştırmacısı duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederiz .

comments user
Emir

Arkadaşlar kültür bakanlığı personel işlerinden bilgilendirme bölümünü aradım az önce dediler ki maliyeden bize daha bir bilgi gelmedi dediler bilgisi olan var mı.

comments user
Yolcu

sevindirici haber muzearastirmacisi samimiyetinizden dolayı atama bekleyen arkadaşlarımız adına teşekkürler .

comments user
Müzearaştırmacısı

Bilgi bakanlıktan alındı arkadaşlar yerler şuanda belirlendi çalışmalar devam ediyor aksilik olmazsa 2. Hafta alımlar olacak slbnt arkadaşımızda bu bilgiyi yakında sizinle paylaşacaktır

comments user
arşivcilik

@müze araştırmacısı çok teşekkürler bilgi değerli bir bilgi.siz de yorum ve üslubunuzdan anladığımız kadarıyla konuya hakim ve meseleyi takip eden bir arkadaşımızsınız.@slbnt arkadaşımız gibi kayıtsız ve duyarsız kalmayıp bilgilendirdiğiniz için size de teşekkürler.@slbnt dostumuzdan da teyit alırız inşallah.onun yaptığı yorumlarla paralel bilgi bu.
arkadaşlar bu sevindirici bilgiler lütfen bizleri şakir ve metehan arkadaşların dediği gibi rehavete bu iş oldu psikolojine sokmasın.sblnt,şakir,metehan,berivan vb gibi arkadaşlar çok tecrübeli arkadaşlar bu konularda.lütfen dah ada yoğunlaştıralım aktiviteleri.son dakikada ters köşe golü yememek için bu haberler olumlu motive etsin bizleri.şakir güzel söylemiş aman diyeyim bende arkadaşlar alım ilanı çıkıp gözlerimizle görene kadar bıkmadan usanmadan yılmadan devam edelim hep beraber mail göndermeye telefon etmeye paylaşımlara.

comments user
Sanattt

Müzearaştırmacısı çok teşekkür ederiz.bizi gelişmelerden haberdar etseniz çok sevineceğiz..bu bekleyişten dolayı ders çalışamaz olduk..ailelerimiz hepimiz stres içindeyiz:(((

comments user
Yolcu

Müzearaştırmacısı bilgi güvenilir kaynaktan mı?

comments user
arşivcilik

@şakir’in paylaştığı linklere ve kültür ve turizm bakanlığına diğer ilgili yerlere mailleri eksik etmeyelim arkadaşlar.şakir ve metehanın dediklerine bende aynen katılıyorum.en kritik günlere girdik bence de ne yapabiliyorsak bu bir ay boyunca yapmalıyız.şu zaman olacak bu zaman olacak tahminlerinin bence anlamı yok.twitterde changede lınkedınde ınstagramda maillerle çok sıkı bir faaliyet içinde olalım bu bir ay içinde.elinizi korkak alıştırmayın yazında yazın arkadaşlar.sağolsun şakir kültürdeki ilgili isimleri paylaşmış.telefon edelim yazalım arkadaşlar.kültürde gündem olmuş durumdayız.arkeolog ve sanat tarihçisi arkadaşlarada sesleniyorum arkadaşlar yazın.bakan yardımcısı sayın hüseyin yayman da çok ilgili konuyla ona da ulaşalım twitterden.

comments user
Müzearaştırmacısı

Arkadaşlar alımlar aksilik olmazsa mayısın ikinci haftasında olacak atanacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun

comments user
Yolcu

Kultur paketinin açıklanmasıyla sinava hazirlanamaz oldum.inşallah bir sıkıntı çıkmazda sblnt2401 kardeşimizin dediği gibi olur. Sabır sabır sabır…

comments user
Barış

İnşallah bu hafta herşey açıklığa kavuşur.
#Şakir dediğin adreslere e mail gönderdim önceden.sayın bakanın twitter ve instagram adreslerinde durum paylaşımlarına yorum yapalım daha çok. eminim dikkate alıyorlar ve alacaklardırda.

comments user
şakir

http://www.kultur.gov.tr/TR,104596/protokol-listesi.html

isimle soyisimin arasına nokta işareti koyup @kultur.gov.tr diye gönderdiğinizde adrese gidiyor mailiniz…

comments user
Arkeolog

Artık alım açıklansın lütfen

comments user
şakir

faceede twitterde lınkedınde maillerde kamupersoneli.netin memurlar.netin linklerini mutlaka kullanalım arkadaşlar görsellik etkili oluyor…lınkedınde bile ben de gördüm insanlar kamupersoneli.netin memurlar.netin konuyla ilgili linklerini paylaşmışlar…arkeolog ve sanat tarihçisi arkadaşlarda bayağı iyiler bu konularda…buradan haberleşip organize oluyoruz ama derdimizi anlatacağımız kamuoyu oluşturacağımız yerler face twitter lınkedın memurlar.net kamupersoneli.net…ilgili linkleri bu mecralarda paylaşacak arkadaşlar için kullanım kolaylığı anlamında bir araya getirip yukarıda paylaşıyorum

comments user
bby2011

Her zaman puan üstünlüğüne göre alım olur amenna fakat iş mulakata gelince dayı üstünlüğüne göre oluyor. İnşallah 200 kişi merkezi atama ile atanır.

comments user
metehan

yüzde 90 puan üstünlüğü ile olur o konuda sıkıntı yapmayın birilerinin aklına da düşürmeyin bence .

comments user
arkeolog

Arkadaşlar 263 kişi 2015 temmuzda sözleşmeli olarak nasıl puan üstünlüğüne göre alındıysa bu da öyle olacak. Şu kuyuya taş atıp durmayalım lütfen. Sonra elli adam çıkaramıyoruz.

comments user
bby2011

Ptt maaşları ikramiyelerle beraber 3000 tl ye yakındır. 2000 tl diye bir maaş kalmadı ki devlette benim çalıştığım kurumda taşeron güvenlikler bile 2500 tl maaş alıyor.

comments user
Emir

diğer bakanlıkların sözleşmeli alımlar puan sıralamasına göre mı yapılıyor?

comments user
Sanattt

Mülakat kesinlikle olmamalı.şakir bey inş.dediğiniz gb olur.bundan çok korkuyoruz.sıralamaya girip mülakatta elenmek ALLAH korusun ya

comments user
şakir

Bu güne kadar mülakatla almamış hiç kültür bakanlığı geçen senede mülakatla almadı.En adaletli sistem puan üstünlüğü.Mülakata karşı toplumda artık ciddi tepki oluşmaya başladı.

comments user
sanat tarihçi

Arkadaşlar sizce alımlar mülakatmı olur puan sıralamasımı olur.

comments user
metehan

Şakir analizlerine imzamı atarım .

comments user
şakir

Rehavete kapılmayalım lütfen…Oldu bitti gözüyle bakmayalım olaya en kritik aşamadayız…Yazabildiğimiz,telefon edebildiğimiz kadar edelim.Aman diyeyim arkadaşlar…Bıkkınlık,yılgınlık,ne me lazımcılık yok herkes elinden geldiğince bir şeyler yapıyor.Biliyoruz.Duyuyoruz.Maillere,telefonlara faxlara devam…Bakan Beyin katılacağı tv veya radyo programlarına mail yağdıralım.Kültür ve Turizm Bakanlığına daire başkanlıklarına mail yağdıralım.Bir şey den emin olun…Haklarını alanlar bunları yaparak mücadele ederek haklarını aldılar.Bakın öğretmenlere…Tek bir şeye dikkat edelim lütfen…@sblnt nin de bir kaç kez dikkat çektiği gibi üslubumuza…Olacak bu iş Allahın izniyle…

comments user
PTT

ortalama gişem memuru 2000 yl maaş alıyor diye biliyorum

comments user
kutuphaneci

arkadaslar merhaba. ptt ilanı gördüm. @bby2011 nickli arkadas 3 ayda bir ikramıye demıs ve ii maas var demıs. acaba ne kdr gise görevlisi maasları ve ikramiye tutarı? bilen varsa ve soyleyebilir mi? tesekkurler.

comments user
restorator

Ahmet kardeş evet ben yazıyorum dağa taşa nereyi boş buluyorsam yazıyorum sesimiz duyulsun diye …:) Yazmayım mı ?

comments user
metehan

Önümüzdeki hafta içi açıklanır diye düşünüyorum biraz daha sabır edelim arkadaşlar . Sblnt Allah razı olsun oldukça bilgi verdi daha fazla sıkıştırmayalım .

comments user
arkeolog

Yakındır. bu gün olmadı pazartesi veya önümüzdeki hafta içinde olabilir. Biraz daha sabır gösterelim…

comments user
arşivcilik

arkadaşlar @sblnt yi de çok sıkıştırıyoruz gibime geliyor.önemli gelişmelerde sağolsun biz söylemeden kendisi devreye giriyor.istemeden de olsa onu da yoruyoruz zor durumda bırakıyoruz.biraz daha sabırlı ve anlayışlı olalım derim.bu yazdıklarımı ilk önce kendime söylüyorum sonra sizlere.

comments user
Sanat Tarihçisi

@sblnt neredesiniz hocam bir şey söyleyin bize lütfen neden açıklama olmadı 🙁

comments user
arşivcilik

@sblnt nin açıklamasında bu gün açıklanmayacağının sinyallerini almıştık gün içinde.

comments user
elaa

Saat 5 oldu. Hani bu gün açıklama yapacağız demişlerdi. Ağlayacam sinirden yaaa.

comments user
bby2011

Arkadaşlar PTT’nin çıkmış olduğu ilanda bby bölümü de var ilan memurlar nette kpss puanı 70in üstünde olan arkadaşlar değerlendirebilir. Bildiğim üzere güzel maaşları var ve 3 ayda bir ikramiye alıyorlar.

comments user
Sanat Tarihçisi

Mesai bitmek uzere arkadaşlar 🙁 kimseden ses çıkmıyor 🙁

comments user
Sanat Tarihçisi

Artık ilan çıksın ama ya 🙁

comments user
arkeolog

Heyecanla açıklamayı bekliyoruz. Sblnt çok teşekkür ederiz verdiğin bilgiler için. Sizin verdiğiniz bilgiler olmasaydı bu süreç çok daha sıkıntılı geçecekti bizim için. Sağolun. Arkadaşlar aykırı sesleri kafamıza takmayalım artık. Her şey ortada işte…

comments user
Deni

@sblnt2401 çok teşekkürler, sağolasın. Sabırsızlıkla açıklanmasını bekliyoruz.

comments user
Mustafa

Teşekkürler sblt hocam

comments user
salim yılmaz

Arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin 2014 puanı ile olacak inancımız tamdır. 2016 ile olsun diyenlere itimat etmeyin. Hafta içini bekleyelim. Açıklama yakındır insallah

comments user
restorator

Sblnt hocam ltfen restoratorlerin akibeti icinde bi aciklama bekliyoruz ….kagit restoratoru kontenjanina hangi bolum mezunlari basvuracak…

comments user
sanat tarihçisi

sblnt2401 Allah senden razı olsun…

comments user
abcde

olsun artık olsunda mayısın sonu haziranın başı olsa da razıyım

comments user
metehan

Bu 2016 lafı kasıtlı olarak ortaya atılıyor amaç algı operasyonu fakat kanmayız .

comments user
arşivcilik

teşekkürler @sblnt.

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarim tekrar merhaba. Bakanligimizda atama yerleri tamamlanmak uzere bilginiz olsun. Açıklama zamanın yaklaştığıni tahmin ediyorum. Sevgi ve saygı ile kalın.

comments user
arşivcilik

benim sblnt nin verdiği bilgilerden sayın tkd başkanının açıklamalarını da okuduktan sonra artık zerrece şüphem kalmadı.şakir ve metehanın dediği gibi durum bence de.kurumlardan usulen verilmiş bilgiler bunlar.olayın matematiği ortada.itirazı olan öyle değil böyle dir diyen,yanlış hesaplama diyen varsa somut gerekçeleriyle açıklar bizde yanlış düşünmüşüz deriz.ama rakamlar konuşuyor işte.dünde ptt çıktı ondan önce diyanet.2015 aralıkta alım olacak denmiş.tüm kurumlar görüyosunuz işte teker teker 2014 puanlarıyla ve 2016 bütçesinde kendilerine verilmiş kadro adetlerinin çok üstünde rakamlarla alıma çıkıyor.çünkü sözleşmeli alıyorlar.bizim ki de öyle olacak sözleşmeli ve 2014 puanıyla.sayın başbakanın açıklaması o zaman yerine oturuyor.ama şakirinde dediği gibi tkd başkanı tarafından bu matematiğin atlanıp dünkü açıklamanın yapılması üzücü oldu gerçekten.derse iyi hazırlanılmamış bu sefer.ama bu güne kadar ki icraatları gayreti samimiyeti fedakarlığı şimdiden unutturdu bile bizlere dünkü yanlışlığı.alım 2014 ile ve mülakatsız olmazsa ne olur ? zan altında kalınır.saygınlık ve güvenirlik sıfıra iner.inandırıcılık yitirilir.güven azalır.acaba kimin yakını hangi bürokratın hangi yöneticinin veya siyasinin eşi dostu 2014 puanıyla alıma yetişemedi de tüm kurumlar 2014 puanıyla alım yapıyorken 2014 puanıyla almadılar soruları zihinlerde belirir.bizzat personeli yöneticisini ciddiye almamaya başlar vs vs.tüm bu gerekçelere binaen beklenti kamuoyuna bu kadar mal olmuşken sayın bakan ve yardımcılarının dünya görüşleri şu ana kadar ki duruş ve icraatları,geçmişleri,ahlaki ilke ve değerlere bağlılıkları ve bağlı oldukları fikri gelenek göz önüne alındığında böylesi şaibeli bir senaryoya asla evet demeyeceklerdir diye düşünüyorum.@slbnt arkadaşımızın öngörülerine güvenin arkadaşlar.motivasyonunuzda faaliyetlerinizde katılım ve takibinizde zerrece gevşeklik olmasın.@slbnt nin dediği gibi hazırlıkları gözden geçirin haritaları açma vakti yaklaşıyor.

comments user
metehan

Ali Fuat bey’in iyi niyetinden şüphe yok ancak kendisine verilen bilgiler resmi düzeyde verilen bilgilerdir . Memurlar resmi açıklama olmadan ser verir sır vermezler. Bunu kendi bireysel çabalarımdan da biliyorum . Ancak matematik ortada koca bakanlığa verilen merkezi atama bütçesi 205 bu haziran ve kasım kadrolu atamalarını kapsamaktadır yani bu 200 kütüphaneci kadrolu olarak atanacak olursa bakanlığın başka kimseyi atamaması lazım 2016 yılında bu imkansızdır . Alım tek seferde ve sözleşmeli olacaktır . Ve umarım sblnt’in verdiği bilgiler gibi 2014 puanı ile olur . Sblnt’e ben de güveniyorum umarım haklıdır .

comments user
şakir

Tkd başkanının iyi niyetinden şüphem yok,bu güne kadar ki katkı ve girişimleri de ortada az koşturmadı meslek ve meslektaşları için…Ama kendisine verilen bilgi danışma memuru düzeyinde ki bilgi…Kurumun bütçe ile kullanabileceği kadro sayısı 205(Yazma eserlerde kültüre bağlı)…2016 için…600 kadro açıldı ifadesi ne demek o zaman ? Nasıl açıldı bu kadrolar ? Buradaki 200 altıyüzün ikiyüzü Sayın Başbakanın ifadesiyle…İfade edildiği gibi birde 5 ay önce Sayın Kültür Bakanının alım taahhüdü var…Üzülerek ifade ediyorum TKD Başkanı Sayın Ali Fuad Beye verilen bilgi mevcut duruma ve eldeki somut bilgiye uymuyor.Ve bu bilgi maalesef süzgeçten geçirilmeden paylaşılmış.@sblnt arkadaşımızın değerlendirme,yorum,beklenti ve analizleri bence çok daha ayağı yere basan gerçekçi tespitler.Kurumlar görüyorsunuz teker teker alıma çıktı ve çıkıyor bu günde ptt…Hepsi sözleşmeli hepsi 2014 puanıyla çıkıyor.5 ay öncesinden verilen alım taahhüdü var…@sblnt nin dediği gibi olacaktır.Sayın KARTAL’ın açıklamasını yanlış bilgilendirme veya yanlış anlama,iletişim eksikliği olarak değerlendiriyorum.

comments user
metehan

Eş dost ana baba hepsine imzalatabilirsiniz .

comments user
Arkeolog

Arkadaşlar yarın açıklanacak mı

comments user
arkeolog

arkeolog 01 bütün bu 600 kişilik alım hepsi birden sblnt nin de söylediği gibi 2014 kpss ile olacak. Kaçıncı kez ifade edildi. Biz çok bekledik. Daha sınava girmemişsiniz. Biraz empati yapsanız hepsi 2014 kpss ile mi olacak diye sormazsınız. Rica ediyorum böyle irite edici, bencilce soruları sormadan bir düşününüz. Sinirler zaten gergin inatla tahrik ediyorsunuz. Ders çalışmanızı tavsiye ederim.

comments user
Yolcu

Sblnt2401 kardeşimiz ne söylemişse doğrudur ona güveniyor inanıyoruz. Siyasi bir sorun çıkmadıkça alım 2014 puanıyla gerçekleşir. Ama yinede KPSS ye çalışın arkadaşlar hiç birşey kesin değil heran sıkıntı çıkabilir inşallah çıkmaz ama neyin ne olacağı belli olmaz herşey gönlünüzce olsun hayırlısı olsun.

comments user
arşivcilik

ptt de alıma çıkıyor bu gün sözleşmeli.

comments user
arşivcilik

http://www.kamupersoneli.net/kpss/kpss-20161-merkezi-memur-atamasi-degerlendirmesi-4-h2507.html

”16-Kültür ve Turizm Bakanlığı

2016: Atama izni sayısı 200’dür. Bakanlığın genelde Haziran dönemine personel alımı yaptığı gözükmektedir ancak kadroların çoğunu merkezi yerleştirmede kullanmamaktadır. Kültür paketiyle Bakanlığa 600 adet kadroya atama izni verilmiş olup alım konusunda şu an için bilgi yoktur. 600 kadronun sözleşmeli olduğu tahmin ediliyor.”

kamupersoneli.net bu günkü haber

comments user
metehan

http://www.kamumuhabiri.com/diyanet-isleri-baskanligi-sozlesmeli-personel-alimi.html

http://www.kamumuhabiri.com/ptt-personel-alim-ilani-1038-kisi.html

kurumlar alımlara devam ediyor bizimki de çıkacaktır biraz daha sabır .

comments user
arşivcilik

2010 dan beri atamaları izliyorum.prosedürü,alım yöntemlerini,kurumların teamüllerini,yaptıkları açıklamaları izliyorum.
1.Bütçe görüşmeleri ile yani yasa ile kültür ve turizm bakanlığına 2016 yılının tamamı için verilen kadro sayısı tartışmasız hiç bir şüphe ve yoruma yer vermeyecek şekilde ilk kadro ve ek kadro ile beraber 205 tir.meclis kararıdır.resmi gazetede yayınlanmıştır.
2.Sayın başbakanın açıkladığı alım sayısı ise 600 dür.600 kadro açtık demişlerdir sayın başbakan.Kültür bakanı alım açıklamasını aralık 2015 tarihinde yapmıştı.kültür bakanımız ise aralık ayında maliye bakanı ile görüşüldüğünü ifade etmişlerdir.Şimdi 205 ? 600 ? bu nasıl bir çelişkidir ?

Bu somut bilgiler ve deliller ışığında sblnt arkadaşımızın bilgilendirmesi mevcut durumla daha mutabıktır.tkd başkanımız sağolsunlar iyi niyetle ve görev sorumluluğu ile davranıp bizler için konunun takipçisi olmuşlardır.kendilerine de çok çok teşekkür ederiz.
fakat kurumların bu konularda ne kadar ketum davrandıkları göz önünde bulundurulduğunda sayın tkd başkanımızda en nihayetinde kurum dışı bir unsurdur ve anladığım kadarıyla kendilerine resmi tonda bir açıklama yapılmıştır.kurumlar bu açıklamaları yaparken insanların bu konuları nasıl titizlikle izlediklerini sosyal medya vasıtasıyla bilginin nasıl hızla yayıldığını ve bu beylik açıklamaların ortadaki çelişkileri gideremediğini es geçmektedirler.tkd başkanımıza verilen bu bilgi bunun somut örneğidir.yaptığım değerlendirme ve yorumda açık çelişkili bir taraf varsa bunu yakalayan ve iddia edenlerin somut olarak delilleriyle bu düşünceleri çürütmelerini beklerim.bu durumda bu şartlarda slbnt arkadaşımız bir kez daha haklı çıkacaktır diye düşünüyorum.tkd başkanımıza verielen bilgi içinde ciddi çelişkiler barındırmaktadır.

comments user
sanat tarihçi

evet bencede bu 200 dptnin kültür bakanlığına verdiği sayı

comments user
metehan

Ben sblnt’e güveniyorum alım yakın başka duyumlar da aynı yönde ayrıca alım sözleşmeli olacak merkezi alım sayısı ortada 200’ün tamamı merkezide kullanılırsa kültür bakanlığının 2016 yılında kütüphaneci dışında hiçbir atama yapmaması lazım ki bu da imkansızdır . Sözleşmeli olarak tek bir defada alım yapılacaktır mayıs ayında olur kanaatim .

comments user
sanat tarihçi

haziran kasım ataması ne ya kadrolumu bu alımlar :))

comments user
berivan

TKD GENEL BAŞKANI ALİ FUAT KARTAL’IN
200 KÜTÜPHANECİ ALIMI HAKKINDA BİLGİLENDİRME
MESAJI
Değerli Liste Üyeleri,
Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun “Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma Programı” toplantısında açıkladığı 200 kütüphaneci istihdam edileceği konusunda meslektaşlarımızdan derneğimize gelen sorular ilişkin olarak Maliye, Devlet Personel ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi ile yaptığımız görüşmelerin sonucu;
1) 2014 yılı KPSS puanı ile Haziran ayında son kez tercih yapıla bilinecek.
2) Kültür ve Turizm Bakanlığına, tahsis edilecek olan 200 kütüphaneci kadroyu isterse tamamını Haziran ayında ya da bir kısmını Haziran bir kısmını da Kasım atamalarında kullanabilir. Bu tamamen bakanlığın tercihine bağlıdır.
Ancak henüz bakanlıkta bu konuda bir çalışma yapılmamıştır.
Saygılarımla,
Ali Fuat Kartal
TKD Genel Başkanı

comments user
metehan

Açıklama + ilan olur arkadaşlar daha da uzatmazlar bu işi mayıs’ta alım süreci başlar diye düşünüyorum .

comments user
emir

Ahmet hocam 30 tane sözleşmeli ne zaman alınmisti puan sıralamasına göre mi almışlardı

comments user
sblnt2401

Sevgili Ahmet maliye bakanlığından onaylanmadan zaten bakanımız açıklama yapmazdi. Çok yakın bir zaman içinde açıklama yapılacaktır tahminin bu yönde.

comments user
restorator

Sblnt hocam bilgi paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim.. restoratorler hakkinda paylasacaginiz bilgileri 4 gozle bekliyoruz..

comments user
Sanattt

Samimiyetinize inanıyoruz Sblnt..tavsiyelerinize kulak veriyoruz gün birlik günü tüm branşlar arasında.. Bu iş olacaksa bizlerin dayanışmasıyla olacak..tekrar sınsuz teşekkürler sblnt

comments user
Sanat Tarihçisi

Sblnt2401 Hocam öncelikle ilginiz için teşekkürler ben stresten öleceğim sanırım alım ilana ne zaman çıkacak eşim öğretmen haziranda il dışı tayin istemesi gerekir herşeyi düşünmekten kafam gitti :((((

comments user
sblnt2401

Ayrica bizlere buradan yazışma ve haberleşme imkanı tanıyan site yoneticilerimize ve editorlerimize tüm meslektaslarim adına çok tesekkur ediyorum. Desteginiz için bölümüm adına minnetlerimi sunuyorum.

comments user
sblnt2401

İnsallah sizlere verdiğim bilgilerde yanilmam çok kısıtlı imkanlarla bilgi paylaşımında bulunabiliyorum. Maalesef her yerde olduğu gibi bakanlığımıza da gruplaşma var. Bir icraat yapıldığında bölünmeler hızlanıyor ve yapılacak işte ya gecikiyor ya da rafa kaldırılıyor. Bunda maliye bakanlığı ile yaşanan gerilimlere etkili fazlası ile. Elimden geldiğince doğru bilgi paylaşmaya çalışıyorum insallah böylede devam eder. Şundan emin olun hiçbir çıkarım ya da menfaatim yok ama tek bir beklentim var daha çok birbirimize destek olalım kendi aramızda gruplaşma yerine birlik olalim ve kuvvetimizi bölümümüz adına kullanalım. Emin olun ne kadar birlikte hareket edersek bakanlıkta o kadar ses getiriyoruz…

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaslarim iyi dilekleriniz için çok tesekkur ederim. Bazı arkadaşlarım bir kaç konuda bilgi istemiş onlara değinmekte fayda var. 2016 KPSS ye girecek olan arkadaşlarım sizler için bakanlıkta çalışma elbette yapılıyor ve bende tüm gayretimle sizlere de yardımcı olmaya çalışacağım ve bilgi paylaşımında bulunmaya devam edeceğim. Diğer meslek gurupları için bakanlığımızda nasıl bir çalışma var şuan bilgi sahibi değilim açıkçası olursa paylaşacağımdan emin olun.

comments user
Mustafa

Sözleşmeli personellerin merkezi yerleştirmeye tercih yapmaması puanların 68 lere düşeceği kanısındayım
200 kişi şimdi
Daha önceden vardır hiç yoksa 20-30
100 kişi de atandıgını düşünürsek
330
Ve 320 kişinin sıralaması da 70 lerdedir

comments user
arşivcilik

200 sayısı söz konusu olduğunda puanlar arasında nasıl bir boşluk olacağı çok kestirilemez gerçekten.Ama bence 70 li puanların hemen altı mümkündür.ayrıca sözleşmeli alımda tercih kullanmayacak olup(bir çok değişik nedenden olabilir)haziran merkezi yerleştirmesini bekleyen 70 üstünü de hesaba katarsak 70 in hemen altına dokunabilir.metehanında dediği gibi sözleşmeli yerleşenler istifa edip hemen yeni görevlerine başlayamazlar.özel sektörde güzel iş bulup devlet memurluğuna sünger çekenlerde dahil edildiğinde bence 70 nin hemen altı düşebileceği en düşüktür.

comments user
berivan

BBYci mezun oldun mu? Kaç yıldır bu forumdasın? Bak Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü ilk olarak Kütüphanecilikti daha sonra Dokümantasyon ve Enformasyon oldu ve en son olarak da Bilgi ve Belge Yönetimi olarak adı değişti. Zamanında bu isimlerle bölümümüzden girenler de bulunmaktalar. Tercih yapacaklar. Puanlar 60’a düşmez. Ben 71.83869 ile 286. sıradaysam. 60lı puanlar 1000 küsür sıralardadırlar. Gönül ister ki düşsün ama olmaz.

comments user
BBYci

Arkadaşları sizinle sıralama polemiğine girmeyeceğim sadece sonuçlar açıklandığında puanlar 60’a kadar düştüğünde o zaman ki yorumlarınızı bekliyor olacağım

comments user
arkeolog.01

@slbnt 2016 ya girecek bizler için hiç mi bir ümit ışığı yok. Alımların hepsi 2014 için mi ?

comments user
restorator

Sblnt hcam, kagit restoratoru kontenjanina hangi bolum mezunlari basvuracak. Biz restoratorler disinda tarihciler, sanat tarihcileri ve edebiyat bolum mezunlarininda basvuracagi soylentileri var. 2 yildir tek bir restorator atamasi yapilmadi… Kendi bolumumde siralamam 6(alti) olmasina ragmen halen ortada net bir durum yok….. Lutfen sblnt hocam bu konuda bizi aydinlatiniz… Saygilar..

comments user
Emir

Allah c.c razı olsun sblnt hocam

comments user
arşivcilik

@slbnt duyarlılığınız ilginiz için çok teşekkür ediyoruz.başkaları için bir şey yapmak başkalarının derdiyle dertlenmek ben kendimi kurtardım gerisi için bana ne dememek her insanda olmayan vasıflar.sağolun baştan beri duyarlı davrandınız.haksız ithamlara maruz kaldınız ama gene de küsüp kayıtsız kalmadınız atanmayı bekleyen mesledaşlarınıza.öyle kuru bir teşekkürle geçiştirmek istemediğim için bunları yazdım.sağolun varolun desteğiniz için.

comments user
Sanattt

Teşekkürler sblnt..Tekrar sizden bunları duymaya ihtiyacımız vardı.ALLAH’ım bu atamayı bizlere hayırlı kılsın inşallah..

comments user
Arkeolog

Sayın sblnt yarın bir açıklama olur mu

comments user
metehan

Sblnt içimizi ferahlattın teşekkürler cuma açıklama olacak duyumu var sizce doğru mu ?

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarim merhaba. Formumuza bakıyorum da atanma telaşı yine germeye başladı buraları. Rahat olun 2014 puaninina göre yapilacak atamalar bakanımızın bu yönde talimatı var. Ayrıca belirlenen kontenjan içinde olan arkadaşlarım hazırlıklarınızi yavaş yavaş tamamlayın kısa bir zamana kadar açıklama yapılır gündemi takip edin. Saygı ve sevgi ile kalın.

comments user
emir

Aynen öyle hem atama çok az hemde bölümün sayısını artırıyorlar

comments user
metehan

Emir anlatamıyoruz ki bilip bilmeden yorum yapmak ne güzel sınava giren 2000 kişi var git istediğin yerde araştır Bby’ci , bir insan sınava giriyorsa atanmak istediği için sınava giriyor başka neden girsin . Dİyorsun ki senede 300 mezun veriyor bu 300 mezun hemen atanıyor mu doktor mu bunlar hemen atansın atanamadıkça sayı yığılmaya başlıyor açıkta 2000 kişi var .

comments user
arşivcilik

bu kampanyayı lınkedınde de paylaşın arkadaşlar.
kamupersoneli.netin haberinin linkinide sosyal medyada paylaşın o haberde talep ettiğimiz her şey var.

http://www.bbyhaber.com/bby/2016/04/25/kultur-bakanligi-600-kadroya-atama-planlamasini-aciklayacak-mi/

comments user
emir

Bby ci metehan doğru, bir arkadaşım var 58 puanla 1846.ci sirada birazda altında olsa aşağı yukarı 2000 kişiye tekabül eder. Siteye gelince kim bilir kaçının haberi var burdan..

comments user
arşivcilik

yani merkezi yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra bile kpss 2014 geçerli olmaya devam edecek.

comments user
arşivcilik

kpss 2014 puanının geçerliliğinin sona ermesine 76 gün var.

comments user
BBYci

Metehan arkadaşım bak şimdi 2010 alımında 312 kişiyi tek seferde aldılar ve 248 kişi atandı o zaman bby ci bulamıyorlardı bizim bölümümüz senede 250-300 arası mezun veriyor 5 sene içerisinde mezun olanlarla alımlara baktığın zaman 500 kişi açıkta görünüyor siz hala diyorsunuz ki 2000 kişilik açık var 2000 kişilik açık olsa bu sitede 3-5 kişi yorum yapmaz biraz bunun bilincine de varın

comments user
Mustafa

Hepimiz için hayırlısı arkadaşlar
2014 le olması temennimiz

comments user
elaa

inşallah Metehan 2014 le olur.Hepimiz için hayırlısı olsun…

comments user
metehan

elaa sözleşmeli olarak 30 kişi atandı onlar bu alıma tercih yapamayacak yani 200 kütüphaneci 2014 puanı ile alınırsa direk içeridesin .

comments user
metehan

Ya arkadaşım atandınız da sözleşmeliyi beğenmiyorsunuz siz önce bir kendinizi bir yere atmaya bakın sonra kadroya da geçersiniz sözleşmeli ile kadrolu arasında nakil yasağı dışında özlük hakları bakımından fark yok . Suç işlemediğiniz sürece sözleşmeniz otomatik uzar .

comments user
emir

Sözleşmeli olarak devlete girenler kadroya geçer ileride bir şekilde o kadar sıkıntı değil sanırım sadece yer değişikligi yok gibi bir şey

comments user
kutuphaneci

o zaman bu sevindirici guzel bii haber degil mi arkadaslar 🙂

comments user
elaa

Metehan arkadaşımın sıralaması doğrudur,benim puanım 72,435 sıralamam diğer bıranşları seçtiğimde 232. 30 kişi sizce daha önceki alımlarda yerleşmiş midir?

comments user
elaa

Çok saçma kadroya geçilse dahi başka kuruma atanılmayacak demekki. Kadrolu çalışan bi arkadaşım kültüre geçti mahkemeyle benim. Sözleşmeli girip kadro alsaydı geçemeyecekti yani.

comments user
emir

Kütüphaneci kardeşim eğer bir kişi sözleşmeli personel olarak alınıp bundan sonra kpss ile tercih yapıp başka bir yere yerleşirse yeni geçtigi yerde işe başlayabilmesi için sözleşmeli olarak girdiği yerin izni onayı gerekli.

comments user
kutuphaneci

http://www.memurlar.net/haber/578165/ bu habere bi bakın arkadaşlar ne demek istiyor ben pek anlamadım

comments user
metehan

Bby’ci sınava giren 2000 kişi alınan en fazla 150 kişi nasıl açıkta 500 kişi oluyor 2000 kişiye tek tek mi sordun ? Yığılma olmadığından kasımda hiç puanlar düşmedi bırak 1 puanda 1 virgülde 15-20 kişi var araştırdıysan onu da bilirsin ..

comments user
Mustafa

Tapu da alım yaparsa arşiv ci
Bölüm Mezunlarımızın önü biraz daha açılır

comments user
BBYci

rica ederim ne demek hepımızın hedefi aynı yardımcı olmamız lazım birbirmize

comments user
şakir

@BBY ci tamamdır teşekkürler bilgiyi bizlerle de paylaştığınız için…

comments user
BBYci

Hocam görüşen arkadaşı tam olarak tanımıyorum ama oda sizin gibi gayret gösteren birisi onu biliyorum

comments user
emir

Arkadaşlar bu sözleşmeli personel ile kadrolu personel arasında ki fark nedir, maaş nasıl oluyor ve sözleşmeli de teknik kadrolu olarak mi sınıflandiriliyor