×

Bu Kütüphane 24 Saat Hizmet Verecek-Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine, OMÜ Merkez Kütüphanesi’nde özel bir birim 24 saat boyunca hizmet verecek. Özellikle sınav haftalarında rahat ve sessiz bir ortamda ders çalışmak ve araştırma yapmak isteyen öğrenciler ve araştırmacılar bu uygulamayla “kütüphane kapanacak” telaşı yaşamadan, sessiz ve huzurlu bir ortamda çalışabilecekler. Kullanıcılar ergonomik şartlarda zaman sınırlaması olmadan çalışacaklar.

Türkiye’deki birçok üniversitenin kütüphanesinde gerçekleştirilen bu uygulama, OMÜ Merkez Kütüphanesi’nde de hayata geçti. Merkez Kütüphane bünyesindeki Multimedia Birimi’nin tadilat görerek genişletilmesiyle kullanıcılar hafta içi bu birimde yazıcıdan çıktı alabilecek, internet bağlantılı bilgisayarlardan ve kablosuz internet ağından yararlanabilecekler.

Serbest çalışma mekanlarında ya da oturma gruplarında zaman geçirebilecek olan kullanıcılar, yiyecek içecek otomatı da bulunan ergonomik şartlardaki sıcak bir kütüphanede zaman sınırlaması olmaksızın çalışacaklar.

Kaynak: http://www.haberexen.com

1 yorum

comments user
ali

Ankarada üniversite kütüphanecisi olarak desteklediğim ama uygulamalarda aksaklıklar olduğunu bizzat yaşayarak görerek söyleyebilirim ki, kütüphanede kütüphanecilerin 24 saat çalışması saçmalıktan başka birşey değildir. Çünkü 2-3 tane olan kütüphaneci zaten 24 saatlik çalışma düzeninde hiçbir iş yapamazlar. Teknik hizmetler, kütüphanenin diğer işleri v.s. aksayacaktır. Kütüphaneye uyumaya gelenlere de hizmet verilecektir. Kütüphanecinin kurslara gitmesi, kendini geliştirmesi de mümkün değildir bu şekilde. Kütüphaneciyi gece bekçisi yapmaktır sadece..