×

TKD 2013 Yılı Faaliyet Raporu

Türk Kütüphaenciler Derneği (TKD) Ekim 2012-Aralık 2013 Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Rapora göre; TKD’nin ülke genelinde il ve ilçelerde 20 Şubesi bulunmakta olup, bu raporlama döneminde üç Şube (Çankırı, Sakarya ve Isparta) kapanmıştır. TKD Şubelerine kayıtlı toplam üye sayısı 1.786’dır.

 Şubeler ve Başkanları şunlardır:
1. Amasya Gümüşhacıköy / Ali Adnan MUSLU
2. Ankara / Dide KARAŞAHİN
3. Antalya / Hakan ŞİMŞEK
4. Aydın / Ahmet KAYA
5. Bafra / Orhan VERAL
6. Bursa / Barış AKTÜRK
7. Denizli Honaz / Feyzi ALTINALAN
8. Denizli / Veli CANER
9. Diyarbakır / Metin AKSOY
10. Edirne / Salih DÖNMEZ
11. Gaziantep / Yüksel POLAT
12. İstanbul / Mehmet MANYAS
13. İzmir / A. Murat METE
14. Kırklareli / S.Hilal SICAK
15. Konya / Buluthan ÇETİNTAŞ
16. Kütahya / Mevlüt ÇETİN
17. Kütahya Tavşanlı / Ahmet SOLMAZ
18. Rize / Ali Rıza KÖROĞLU
19. Uşak / Cahit ÖZPINAR
20. Yozgat / Nuh Mehmet TOPKARAOĞLU

TKD Şubelerinin bölgesel dağılımı

2014 yılında gerçekleştirilecek çalışmalar

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi olarak, 2014 yılında da faaliyetlere Stratejik Plan çerçevesinde devam edilecektir. TKD Şubelerinin yeniden yapılandırılması; 50. Kütüphane Haftası’nın organizasyonu ve kutlanması; Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi ile Harcama Yönetim Sistemi’nde yaşanan sıkıntıların giderilmesi; Türkiye Kütüphaneler Envanteri ile TKD İhtisas Kütüphanesi oluşturulması; ülke çapında öğrencilerin ders çalışma salonu ihtiyaçlarının karşılanması için alınması gereken tedbirler ve yeni web sayfası gibi konular 2014 yılında Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi’nin başlıca gündemini oluşturmaktadır.

Bilgi Toplumu’nun eşiğindeki ülkemizde, kalkınma hamlelerini destekleyecek bilgi politikalarının oluşturulabilmesi ve uygulanabilmesi aşamasında  kütüphaneler, dolayısıyla mesleki algının somutlaşmış hali olan Türk Kütüphaneciler Derneği hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönemde de, tüm üyelerimizin, meslektaşlarımızın ve paydaşlarımızın çalışmalarımıza sundukları katkının devamını diliyorum.

Ali Fuat KARTAL
Genel Başkan

Faaliyet Raporu için tıklayınız