×

2013 Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Kütüphaneciler Ne İstiyor

Tüm meslektaşlarımızın Sendika isimlerini en başa yazarak aşağıdaki dilekçe metnini sendikalarına göndermeleri rica olunur:

2014-2015 toplu sözleşme görüşmelerinde aşağıdaki taleplerimizin görüşülmesini talep ediyorum.

Ad Soyad
Ünvan

1- Yan Ödeme Kararnamesinin (Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tanzimatlara İlişkin Kararname) eki I.sayılı cetvelin B-Teknik Hizmetler Bölümünün 3.sırasında yer alan unvanlar arasına sırasıyla Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog ifadelerinin yer alması.

2- I.sayılı cetvelde H-Kurumsal bölüm başlıklı metinlerin tümünü kapsayacak şekilde: Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog çalıştıran tüm kurumlarda ödemek üzere 775 puan güçlük zammı.

3- II.sayılı cetvelin E-Teknik Hizmetler Bölümünün 1.maddesinin C bendine sırasıylaKütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog unvanlarının yazılması (Özel Hizmet Tazminatlarının tıpkı Arkeologlar gibi %122 olarak düzenlenmesi).

4- II.sayılı cetvelin E-Teknik Hizmetler Bölümünün 6.maddesinde yer alan “yol gibi açık çalışma mahallerinde” ifadesinden sonra gelecek şekilde araştırma ve inceleme “Gezici Kütüphane Hizmetleri” ifadesinin yerleştirilmesi.

5- Kütüphaneci, Folklor Araştırmacısı, Arşivci, Kitap Pataloğu, sosyolog ünvanlarına 1 derece verilir.

6- Kütüphanelerde üzerinde zimmet olan (basma ve 14 yazma eserler ile görsel işitsel materyaller) kütüphaneci ve diğer personele 400 puan mali sorumluluk zammı ödenir.

7- GİH Sınıfında bulunan Kütüphanecilik, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarının özel hizmet tazminat oranları eğitim durumlarına göre düzenlenir.

8-Kamuda çalışan kütüphanecilerin özlük hakları konusundaki temel sorunu, görevde yükselme sınavında önceliklerinin olmaması, kütüphane yöneticilerinin diğer bölüm mezunlarından olması, 657 ve 2547′ de görevde yükselme yönetmeliklerinde kütüphane için yapılacak terfilere ” tercihen Kütüphanecilik eğitimi almış olan,yada öncelikle kütüphanecilik eğitimi almış olan” ibareleri eklenirse sorun bir nebzede olsa çözülür. Bu sorun Kültür ve Turizm Bakanlığında yönetmenlikle çözüldü Üniversite kütüphanelerinde de çözülmesini talep ediyorum.

EK: Yan Ödeme Kararnamesi İNDİR

Şu adrese girip yukarıdaki toplu sözleşme taleplerini Kültür Sanat-SEN’e ulaştırabilirsiniz.

 

3 yorum

comments user
yuram

Teşekkür ederim. Hayırlısı olsun.

comments user
BBY Haber

Sayın @yuram;

Yukarıdaki maddeler ilgili sendikaya (eğitim-sen) ilgili kişiler tarafından gönderilmiştir. Bilginize.

comments user
yuram

Arkadaşlar, ben bu yazıyı ilgili sendikalara vermenizi tavsiye ederim. Toplu görüşmeler başlamadan harekete geçip, bu isteklerimizi bildirelim. D’ yi nasıl aldıysak, inşallah C bendini de alırız.