×

#‎kütüphaneciler 19 Şubat Saat 15:00’da Twitter’da buluşuyor

10 Şubat 2016 tarihinde Tarih Vakfı Kütüphane Salonu’nda TKD Özlük Hakları Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Teknik hizmetler sınıfındaki gelişmelere dair toplantı tutanağı yayınlandı.

TKD ÖZLÜK HAKLARI ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTI RAPORU
TARİH : 10.02.2016
YER : Tarih Vakfı Kütüphane Salonu, Eminönü
GÜNDEM : Kütüphanecilerin “Teknik Bilimler Lisansiyeri” sayılması ve Teknik Hizmetler Sınıfı (II) Sayılı Özel Hizmet Tazminatı cetvelinin E Teknik Hizmetler bölümünün 1. Sırasının “C” bendinde yer alması.

• Özellikle “Kurum İdari Kurul” görüşmeleri sürecinde yoğun olmak üzere, kütüphanecilerin özlük haklarına dair taleplerinin, öğrencilerin de desteğini alarak sosyal medya yoluyla gündemde tutulması önerisi uygun görüldü. Bu maksatla, belirlenecek hastag ile Twitter üzerinden, periyodik olarak ve aynı saatlerde ileti paylaşılması kararlaştırıldı. İlki 19 Şubat saat 15:00’de yapılacaktır. Daha sonrakiler ise, mesai günleri ve saatleri gözetilmek şartıyla, iki hafta arayla yapılacaktır. Tweet atarken #‎kütüphaneciler‬ hastag’i altında atılacaktır.

• Yaklaşan kütüphane haftası programında yer alan Kütüphaneciler Arası Futbol Turnuvası’nın teması “Kütüphanecilerin Özlük Hakları” olarak belirlenmiştir. Bu etlinlikte çeşitli pankartlar ve afişler ile konuya dikkat çekilmeye çalışılacaktır. Ayrıca yine hafta programında yer alan Kütüphaneciler Yürüyor etkinliğinde de çeşitli dövizler ile konuya dikkat çekilmesi amaçlanacaktır.

• Daha önceki toplantıda da gündeme gelen ve kabul edilen, bireysel davaların açılması ve dava masraflarının TKD Genel Merkezi tarafından karşılanması önerisi askıya alınmıştır. Bunun yerine halihazırda süren davalar takip edilerek gelinen nokta tespit edilecek ve o davalara müdahil olunmaya çalışılacaktır.

• Yine daha önceki toplantıda alınan karar gereği, iki ayrı iş kolu için hazırlanan ve imzaya sunulan dilekçeler KİK görüşmelerinde yetkili sendikanın (EĞİTİM-BİR-SEN) toplantısına gidecek meslektaşlarımız tarafından elden verilmesi, ayrıca TKD Genel Merkezi aracılığıyla da ilgili sendika başkanlarına sunulması kararlaştırıldı.

• Öğrencilerinde sürece katılabilmesi ve özlük hakları ile ilgili bilgilendirilebilmesi maksadıyla, önümüzdeki süreçte BBY öğrencileri ile okullarda anfi buluşmalarının gerçekleştirilmesinin uygun ve gerekli olduğu belirtildi.

• Toplantıda gündeme gelen en önemli konulardan biri ise, meslektaşlarımızı son derece ilgilendiren özlük hakları meselesinde, konunun önemine ters orantılı bir şekilde katılımın çok düşük kalmasının, konu ile ilgili çaba harcayan meslektaşlar üzerinde olumsuz bir etki yaratmasıdır. Mesleğimizin saygınlığı anlamında da oldukça önemli bir noktada duran söz konusu mesele hakkında, meslektaşlarımızın daha duyarlı olmasının gerekliliği özellikle vurgulanmıştır.

5 yorum

comments user
Kolis

Arkadaslar kutuphaneci sinifindaki birisi herhangi bir muhendislik bitirdiginde diplomayi kuruma verdiginde ozel hizmet tazminatinda yukselme olurmu

comments user
Kütüphaneci

Arkadaşlar durumla ilgili hiç gelişme yok mu?

comments user
Akın

Eğitim birsenli olarak elden götürmek için can atıyoruz 🙂

comments user
Akın

Daha önceden dernek konusunda olan eleştirilerimi geri alıyorum ve Tkd derneğini destekliyorum. İnşallah Tüsak konusunda olduğu gibi bu konudada hüsrana uğramayız ve hakkımızı alırız..
Saygılarımla..

comments user
Akın

Eğitim birsen aracılığıyla gitmek çok güzel bir seçim. Tkd yi bu konuda kutluyorum.

Toplantıda gündeme gelen en önemli konulardan biri ise, meslektaşlarımızı son derece ilgilendiren özlük hakları meselesinde, konunun önemine ters orantılı bir şekilde katılımın çok düşük kalmasının, konu ile ilgili çaba harcayan meslektaşlar üzerinde olumsuz bir etki yaratmasıdır. Mesleğimizin saygınlığı anlamında da oldukça önemli bir noktada duran söz konusu mesele hakkında, meslektaşlarımızın daha duyarlı olmasının gerekliliği özellikle vurgulanmıştır.

Bu konuda gerçekten çok önemli..