×

Forum: Türk Kütüphaneciliğinde Yeni Bir Dönemeç-15 Nisan 2016,Ankara

Türk kütüphanecilik ve bilgibilim literatürünün gelişmesinde 1952 yılından beri aktif rol oynayan dergimiz Türk Kütüphaneciliği’nde yayıncılığın kalitesini artırmak, sizleri güncel gelişmelerden haberdar etmek, belirli konularda fikir alışverişi yaparak bilimsel iletişim kanallarını güçlendirmek amacı ile 15 Nisan 2016 Cuma günü “Türk Kütüphaneciliğinde Yeni Bir Dönemeç” başlıklı bir forum düzenleyeceğiz. Forum kapsamında bilimsel bölümlerin gereklilikleri, kaynak gösterme, atıf dizinleri gibi pek çok konuda bilgi verilecektir. Siz değerli katılımcıların katkıları ile Türk Kütüphaneciliği’nin içinde bulunduğu bu yeni dönemeçten daha da güçlenerek çıkacağına inanıyoruz.

Forum programı aşağıdaki gibidir: 
13.30-14.00: Türk Kütüphaneciliği’nde bilimsel bölümlendirme ve her bir bölümün gereklilikleri (Konuşmacı: Müge Akbulut, Editör)
14.00-14.30: Türk Kütüphaneciliği’nde editoryal süreç: Yazar ve hakem sorumlulukları (Konuşmacı: Güleda Doğan, Editör)

14.30-15.00: Çay / Kahve Arası
15.00-15.30: Bilimsel yayınlarda kaynak gösterme, tablo ve şekil oluşturma kuralları (Konuşmacı: İpek Şencan, Editör)
15.30-16.00: Türk Kütüphaneciliği’nin atıf dizinleri macerası: Beklentiler ve gereklilikler (Konuşmacı: Zehra Taşkın, Editör)
16.00-17.00: Tartışma

Foruma kayıt olmak için lütfen katılım formunu doldurunuz.

Forum afişine buradan erişebilirsiniz.

Forum süresince canlı yayın yapılacak ve katılım sağlayamayan okurlarımızın hem konuşmaları dinlemeleri hem de sorularını ekibimize sorabilmeleri sağlanacaktır.

Katılımızını bekler, saygılarımızı sunarız.

TK Editörler Kurulu