×

İstanbul Havalimanı Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakanı’nın katılımıyla açıldı

İstanbul Havalimanı Kütüphanesi’nin yakın zamanda açılacağını duyurmuştuk. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İGA iş birliğiyle, Nobel ödüllü yazarların kitaplarının da aralarında bulunduğu 2 bini aşkın esere ev sahipliği yapacak olan İstanbul Havalimanı Kütüphanesi hizmete açıldı.

İstanbul Havalimanı İç Hatlar Gidiş katındaki Arındırılmış Salon’da kurulan kütüphanede, bin 350’si edebiyat, 500’ü çocuk, 150’si İngilizce, 500’ü Nobel ödüllü yazarların kitapları ve 50’si dergi olmak üzere 2 bin 550 eser bulunuyor. Yolcuların vakit geçirebilecekleri kültürel bir dinlenme noktası olması tasarlanan alanı Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İstanbul Havaalanı Mülki İdare Amiri Ahmet Önal ve İstanbul Havaalanı işletmecisi İGA CEO’su Kadri Samsunlu birlikte kestiler.

Bakan Ersoy da kütüphaneye 5 adet kitap hediye etti.

“Kitabı yanınızda götürüp herhangi bir kütüphaneye teslim edebiliyorsunuz”

Açılışın ardından konuşan Bakan Ersoy şu sözlere yer verdi:

“Öncelikli hedefimiz İstanbul’a kadar gelip, İstanbul’a girmeden dünyanın başka bir şehrine devam eden yolculara Türkiye’yi tanıtmaktı. Bu bağlamda havalimanı ilk açıldığı günden itibaren özellikle arındırılmış bölgede Türkiye’nin doğal ve kültürel zenginliklerini, denizi, kumu, güneşi ile ilgili çok yoğun bir tanıtıma başladık. Bunu iç hatta okumayı seven, havalimanındaki vaktini okuyarak değerlendirmek isteyen yolcularımıza bir değer katmak için dünyada ilk kez uygulanan kütüphane konsepti ile devam ediyoruz. Yolcular kitaplarını burada okuyup bırakabiliyor ya da buradan aldığınız kitabı yanınızda götürüp Türkiye’de uçtuğunuz şehirdeki herhangi bir kütüphaneye teslim edebiliyorsunuz. Uçakta da sıkılmadan kitabınızı sonuna kadar okuma fırsatı vermiş oluyoruz.”

Üyelik sistemiyle çalışan kütüphane

Okurlar, ilk etapta İstanbul Havaalanı Gelen Yolcu Bölümü çıkışına konacak ‘Kitap İade Kutusu’na kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları bırakabilecekleri gibi Türkiye’deki herhangi bir halk kütüphanesine de kitapları teslim etme imkânına sahip olacaklar. Üyelik sistemiyle işleyen ve İGA tarafından yer tahsisi ile altyapının sağlandığı kütüphane, 06.30 ile 23.30 saatleri arasında hizmet sunacak. 6 Bakanlık personeli de burada görev alacak.

Kaynak