×

Denizli’de Bu Kütüphane Çok Konuşulur

Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesi 24 saat boyunca öğrencilere hizmet vermeye başladı. Ayrıca yeni yapılan ek alanla toplam bin 929 metrekare kullanım alanına sahip olan kütüphanede akşamları ücretsiz çorba servisi hizmeti devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin kütüphane ile ilgili sabırsızlıkla beklediği gelişmeler hayata geçirildi. Kütüphanenin hemen yanında yapımı tamamlanan ek alanla birlikte toplam kullanım alanı bin 929 metrekareye yükseldi. Vize ve final haftalarında 24 saat hizmet veren kütüphane, Şubat ayının ilk haftasından itibaren sürekli olarak 24 saat açık kalacak. Öğrencilere daha iyi hizmet vermek için kadro sayısı da artırılıyor. Bunların yanında bir süredir devam eden ücretsiz çorba servisi de devam ediyor. Öğrenciler Saat 20.00 ile 21.00 arasında bu hizmetten yararlanabiliyor.

EĞİTİM YILI OLACAK
Kütüphane hizmetlerini kaliteli ve uluslararası standartlarda gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi, uluslararası alanda hizmet veren Worldcat veri tabanı aboneliğini devam ettirerek kullanıcıların daha hızlı ve kaliteli kaynak bulmalarına yardımcı olmaktadır. Bu durum yerel kataloğun kalitesini artırmakta, yerel ve uluslararası kaynak paylaşım işbirliğine uyum sağlamaktadır. 79 bin 522 kitap, 818 dergi, 2 bin 828 basılı tez, 37 bin 950 e-kitap, 101 bin 802 e-dergi ile kullanıcılarına hizmet veren Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesi, 2017 yılında bu hizmetlerin kullanımı ile ilgili eğitim seferberliği başlatacak. Konferans, çalıştay ya da birimlere giderek karşılıklı olarak verilecek bilgilendirme toplantıları ile kullanıcıların bilgiye daha kolay ulaşımı sağlanacak.

DAHA ETKİN VE VERİMLİ KULLANILACAK
Ayrıca, Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesinin daha etkin ve verimli kullanılması, kütüphane hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla kütüphane resmi web sayfasında “Formlar” sekmesi oluşturuldu. Kampüs Dışı Erişim Formu, ILL (Kütüphaneler Arası Kaynak Talep) Formu, Yayın İstek Formu, Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu, Veritabanı Talep Formu, Kullanıcı Eğitim Talep Formu kullanıcıların çeşitli istek ve gereksinimlerini karşılayacak. Bu hizmetlerin kalitesini değerlendirmek amacıyla “memnuniyet anketi” formu oluşturuldu.

Kaynak