×

Kütüphanenin kapatılmasına tepki-Bandırma

Bandırma İlçe Kaymakamlığı, ilçe halk kütüphanesinde görevli bir memuru tüketici hakem heyetine komisyonunda görevlendirildi. Bu gelişmelerden sonra personel sayısının yetersiz olduğunu gerekçe gösteren Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Pazartesi günleri kütüphanenin kapatılmasına karar verdi. Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi’nin pazartesi günleri kapatılmasına siyasi partilerin ilçe başkanlarından tepki geldi.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, kitapların okurların eline geçmesini engelleyen hiçbir neden ve bahaneyi kabul etmediklerini söyledi. Okulların açıldığı şu günlerde kütüphane ortamına ve kitaplara öğrencilerin ihtiyaçlarının olduğunun altını çizen Atakay, Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi’nin Pazartesi günleri de açık tutulması gerektiğini dile getirdi.

Atakay, “Bandırma Halk Kütüphanesinde kitap sayısındaki yetersizlik bir kenarda dururken personel yetersizliği gerekçe gösterilerek kütüphanenin pazartesi günleri kapatılması yurttaşlarımızın bilgi almasına ve kitaba vurulan prangadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçerek kütüphaneye gerekli personel atamasını yaparak kütüphanenin yeniden sürekli açık hale getirmelidir. Zincirli Kütüphane olmaz. Muasır medeniyetler seviyesine geçmeyi hedefleyen bir ülkeye kütüphanenin kapalı tutulması yakışmamaktadır ” dedi.

Kaynak:http://ilkhabergazetesi.tv

1 yorum

comments user
ktp-çi

Madem Kütüphanede Kütüphane Personeli az ilk önce kaymakamlığın yapmış olduğu görevlendirmeye karşı çık.ilçede başka adam mı yokmuş kütüphaneden alınıyor.bakanlığında suçu var tabi personeline sahib çıkmıyor.