×

Bilimsel Bilgiye Ulaşmanın Hızlı Çözümü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim toplantısıyla AKÜ öğretim elemanlarına akademik veri tabanları tanıtıldı. Araştırmacılara ve AKÜ akademik personeline yönelik düzenlenen eğitim toplantısı, ANS Kampusü 3. Eğitim binasında bulunan Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda veritabanlarını Elsevier firmasının Kurumsal Geliştirme Müdürü Gamze Keskin anlattı. Keskin, dokümantasyon sisteminde kullanılan ‘Scopus ve ScienceDirect Veritabanları’nı ayrıntılı bir şekilde anlattıktan sonra örnek taramalar yaptı.

Gamze Keskin konuşmasında Scopus veritabanının, bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan, hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özü ve atıf veri tabanı olduğunu kaydetti. Keskin, ScienceDirect veritabanının ise bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 15 binden fazla elektronik kitap ve 3 bin 500’den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier’in hakemli ve tam metinli veri tabanı olduğunu belirtti. Eğitim toplantısı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Öte yandan, toplantıda veritabanlarının, hakemli makalelere ve kaliteli bilimsel bilgiye, hızlı ve etkin şekilde ulaşma konusunda önem taşıdığı aktarıldı.

Kaynak: http://www.haberyurdum.com/