×

Ege’de kütüphane isyanı

Ege Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, üniversitenin merkez kütüphanesindeki fiziki koşullar ve hizmet anlayışından rahatsız olduklarını belirterek, koşulların düzeltilmesini istedi. Merkez kütüphane önünde bir araya gelen, öğrenciler ve akademisyenler adına ortak açıklamayı okuyan Felsefe Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Uğur Gülakan, kütüphanedeki mevcut kitap ve benzeri materyallerin yetersiz olduğunu, olanlardan ise yararlanmanın çeşitli gerekçelerle zorlaştırıldığını belirtti. Kütüphaneye gittiklerinde sık sık, “Görevli tatilde araştırma yapamazsın”, “Artık kapanıyoruz, kitap almak, araştırma yapmak ve çalışmak yasak” sözleriyle karşılaştıklarını belirten Gülakan, en başta kütüphane görevlilerinin davranışlarından rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Üniversite yönetiminin, sorunlar iletildiği halde duyarsız kaldığını belirten Gülakan, okuma salonlarının yılın her günü açık olmasını istedi.

Kış ortasında ısıtma sistemini bakıma alma gibi plansızlıkların da yaşandığını dile getiren Gülakan, kütüphanenin televizyonlarla donatılması yerine, sorunsuz bir İnternet erişimi istediklerini ifade etti. Tuvaletlerin de yıllardır akıttığını, kitapların üzerine yağmur sularının damladığını belirten Gülakan, “Son derece yetersiz ve geride kalan, kitap, dergi, veri tabanı ve benzeri araştırma materyali eksikliklerinin acilen giderilmesini, okuyuculara daha etkin bir ödünç verme sisteminin oturtulmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: http://evrensel.net/