×

Kitap kurtları fuarı bekliyor-7.Ankara Kitap Fuarı

Atatürk Kültür Merkezi, bugün açılacak 7. Ankara Kitap Fuarı’nda kitap kurtlarını ağırlayacak. 49. Kütüphane Haftası kapsamında 31 Mart’a kadar açık kalacak fuar, onlarca yayınevi ve yazarla okuyucuyu buluşturacak. İmza günü, söyleşi ve sergilerin düzenleneceği fuarda, edebiyat, tarih, kültür, siyaset, çocuk ve gençlik kitaplarıyla dini yayınlar gibi her türden kitap, stantları süsleyecek. Eylül Fuarcılık’ın düzenlediği fuar, geçen yıl yüz bin civarında okuyucu tarafından ziyaret edilmişti.Yayınevlerinin, okuyucuyla doğrudan iletişime geçerek kendilerini tanıtmak, yayınlarını okuyucuya doğrudan ulaştırmak amacıyla fuara katıldığını belirten Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, bu yıl fuarda 150 yayınevinin bulunacağını söyledi. Fuarın her kesime hitap etmesi için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çayır, imza günleri ve söyleşilerin de gerçekleştirileceğini vurguladı. Çayır, fuara girişlerin bu yıl da ücretsiz olacağını anlattı.

Alan beklentisi
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da en büyük beklentinin Ankara’nın en kısa zamanda yeni ve modern bir fuar alanına kavuşması olduğunu dile getiren Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal,”Kitap fuarı şehre renk katıyor. Ünlü yazarlar geliyor, pek çok etkinlik düzenleniyor ama fuar alanının uygun olmaması nedeniyle ilgi düşük oluyor. Yurt dışındaki fuarları gezdiğimizde hayran kalıyoruz. Ankara’nın da bir an önce modern bir alana kavuşması gerekiyor” dedi.

Neler var?
Fuarda Hulki Cevizoğlu, Banu Avar, İhsan Eliaçık, Hakkı Öznur, Cezmi Ersöz, Sinan Yağmur gibi yazarların yanı sıra Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği de (İLESAM) yer alacak. İLESAM standında imza günleri ve kitap satışı haricinde şiir dinletisi gibi farklı organizasyonlar da düzenlenecek.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/