×

Üçler İlkokulunda Z-Kütüphane Açıldı-Denizli

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyalin bulunduğu Z-kütüphane açılışı Üçler İlkokulunda yapıldı. Z-Kütüphanesinin açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende Z-Kütüphaneleri tanıtan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül; ” Üçlerde ilkokul ve ortaokul olarak faaliyet gösteren okulumuzda meter platformu tarafından tasarlanan formla kütüphanemiz zengin kütüphane olarak yeniden tasarlandı. Zenginleştirilmiş kütüphane, internet bağlantısı olmasıyla internet okur-yazarlığının olduğu ve bilgiye ulaşmanın rahat olduğu mekanlardır. İlkokul ve ortaöğretim öğrencileri için tasarlanmış olan bu mekanlarımızda küçük çocuklara yönelik oturma grupları, yetişkin insanlar için dinlenme oturma grupları ile kitap okuma bölümleri, masaları ile internet kullanma bölümlerinden oluşmaktadır. Z kütüphanelerin bir diğer özelliği de tasarımları ile kütüphaneye gelenleri ferah ortamları ile kendine çekmesi ve cezbetmesidir. Bu güzel ortamlarda tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ise konuşmasında; “ Bölge İstişare toplantısı münasebetiyle Denizli ilinde bulunmaktayız. Bugün  ilimizdeki bir çok güzel okulu görme şansını bulduk. Üçlerde bulunan bu okulumuzda düzen tertibat açısından çok iyi durumda ve öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizi çok şanslı buluyorum. Kütüphanenin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan konuşmasında; “ kütüphanelerimizden herkes istifade etmelidir. Herkes okumalı ve birbirlerine okumayı tavsiye etmeleri suretiyle ülkemizin okuma oranını imrendiğimiz ülkeler seviyesinin üzerine çıkarma gayreti göstermelidir. Herkese hayırlı olmasını diler, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, açılışa katılanlarla birlikte Z-Kütüphaneyi gezerek incelediler. İlimizde Üçler İlkokulu ile birlikte ilk aşamada Saadet Erikoğlu İlkokulu, Kömürcüoğlu İlkokulu, Katip Çelebi İlkokulu ve Hacı Ahmet Paralı İlkokullarında Z-Kütüphaneler oluşturdu.

Kaynak: http://denizlimeydan.com