×

Özel Başak Koleji “Dijital Kütüphane” Uygulamasını Başlattı-Aydın

Başak Koleji İngilizce Bölümü, bu yıl yine bir ilke imza atarak, öğrencilere yabancı dilde de kitap okumayı alışkanlık haline getirmek için en büyük ve en kapsamlı kişiselleştirilmiş dijital kütüphane uygulamasını başlattı.Bilgisine başvurduğumuz İngilizce Bölüm Başkanı Aysel Arslan: “Başak Kolejinde İlkokul 4. sınıftan Ortaokul 7. sınıfa kadar tüm öğrenciler, dijital kütüphane uygulaması ile okuldan, evden, cep telefonlarından, tabletlerinden istedikleri zaman diledikleri kadar kitap okuma şansı elde ediyor.

Digital kütüphane, 3500’e yakın içerdiği online kitap ile öğrencilerin okuma deneyimlerini arttırarak, ilgi alanlarında ve kendi düzeylerinde olan kitapları seçmelerine olanak tanıyor. Öğrenciler çevrimiçi sisteme bağlı bulunan dijital kütüphanede; internet ortamında hem İngilizce okuma-anlama becerilerini geliştirip hem de kelime dağarcıklarını zenginleştiriyor. Dijital ortamda öğrencilerin okuduğu kitap sayısı, kayıt altına alınıyor ve öğretmenleri tarafından gelişimleri izleniyor.”

Aysel  Arslan ayrıca; “İngilizce dersi, öğrencinin ilgi alanlarıyla bütünleşen, öğrenmeyi içselleştiren ve okumayı daha keyifli hale getiren “Dijital Kütüphane” öğrencilerin İngilizce deneyimlerine doğrudan katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz kendi ilgi alanlarına ait kitapları okurken İngilizce kelime bilgilerini, okuma becerilerini, dilbilgisi yapılarını, anlama kabiliyetlerini, genel kültürlerini ve konuşma becerilerini de geliştirmektedirler. 2. ve 3. Sınıflarda da akıllı kartla kullanılan interaktif bir sistem uygulanmaktadır. Akıllı kartlarda bulunan çipler  öğrencilerin ilerlemelerini ve puanlarını kaydediyor. Öğretmenler de bu kartlar vasıtasıyla öğrencilerin durumlarını takip edebiliyorlar. “ dedi.

Kaynak:www.mucadele.com.tr