×

2012 BBY KPSS Genel Değerlendirme Raporu

2012 KPSS puanlarının geçerliliği 04 Temmuz 2014 tarihinde açıklanan 2014-1 KPSS tercih sonuçlarının ardından bitmiştir ve bu doğrultuda 2012 KPSS’nin Bilgi ve Belge Yönetimi açısından değerlendirme sonuçlarını aşağıda bulmanız mümkündür:

2012 KPSS sınav sonucuna göre şu ana kadar yapılan dört atama olmuştur: 2012/2, 2013/1, 2013/2 ve 2014/1 atamaları. Bu dört atama sonuçlarına göre Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden toplam 307 kişi kamu kurumlarına atanmıştır. Aşağıdaki grafikte, bu atama dönemlerinde atanan kişi sayıları verilmiştir:

ve yukarıdaki dört atama sonuçlarına göre yerleşen tüm puanlar büyükten küçüğe doğru sıralandığında aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkmıştır:

  • 2012 KPSS’de Atanan En BÜYÜK Bilgi ve Belge Yönetimi Puanı-Atandığı Kurum ve Unvanı: 91,31690 – KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI (İSTANBUL) – KÜTÜPHANECİ
  • 2012 KPSS‘de Atanan En KÜÇÜK Bilgi ve Belge Yönetimi Puanı-Atandığı Kurum ve Unvanı: 64.62575 – KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ (KAHRAMANMARAŞ) – MEMUR

2012 KPSS sonucuna göre atanan tüm puanları incelemek için lütfen tıklayınız.

2014 KPSS sonuçlarına göre alım yapılacak olan atamalarda bilgi alışverişinde bulunmak için buraya tıklayınız.

794 yorum

comments user
bby090

Eeddaa duyumu nerden aldiniz. Bence cok mantikli.

comments user
11198

Edaa aldığın duyumun kaynağını belirtirsen sewiniriZ

comments user
eeddaa

Arkadaslar benim duyumuma gore alimlar 2014 itibariyle yani 2012 puanlarini kullanirken degil 2014 puanlarini kullanirken dusecekmis yani bu haziran alimlari eskisi gibi olacakmis

comments user
istanbul34

haziran alımları genelde 150 nin altına düşmedi bildiğim kadarıyla….ama 100 ve altı olursa bu bizim için çok kötü bir durum olur….burda kültür, üniversiteler ve tapu her zamanki gibi haziran alımlarındaki kadroları talep ederlerse bizim için çok iyi olur. ama beklemekten başka çare yok bekleyip görcez…bu arada puanlar kaça kadar düşer sizce……

comments user
nüans

Arkadaşlar kadro tahmini yapabilirmiyiz.Ben memurluklarla v.s. 90 kadro olur diye düşünüyorum.Sizin yorumunun nedir.

comments user
Sefa

11198 nasıl umudun yok? Sadece kütüphaneleri mi yazacaksın?

comments user
11198

Arkadaşlar bence riske atmayın sınava çalışın .. Sınaw kalkacak muhabbeti var zaten bu son şansımız olabilir.. Benim puanım 71 ama benim şahsen atamalardan umudum yok..

comments user
istanbul34

arkadaşlar puanım 66,100 şansım nedir,,,,haziranda atanırmıyım yoksa kpss ye mi hazırlanayım…

comments user
eeddaa

http://forum.memurlar.net/konu/1941039/ arkadaslar bu linkteki ilk yorumu bi okuyun isterseniz

comments user
eeddaa

Bence bu cumhurbaskanlugi secimleri kadrolari etkiler ve maliye bakaninin aciklamasi havada kalir

comments user
aziz durak

arkadaşlar nereyi tutturabilirseniz yazın yeni sınav çok çok zor öncekinden 85 alan bundan anca 75 alır…

comments user
ozzy

Her zamanki haziran alımları gibi olsaydı kesin atanırsın derdim ama alımların az olacağı söyleniyor oyüzden tam kestiremiyorum ben de. Doğu ayrımı yapmazsan enazından tapu olur sanırım. Geçen alımlarda tapu baya düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Kütüphanecilik zor gibi. Ben de 71 puanla kütüphanecilik yazacağım sadece ama şansım var mıdır orası şüpheli. Kadrolar belli olmadan kestirmek zor hepimiz için.

comments user
eeddaa

Ozzy merhaba kasim ayindaki atamalarda yorumlatinla yardimci olmustun bana sence 62.86 puan ile atanma sansim olurmu tapu yada kutuphanecilik farketmeden dogu bati farketmeden yazacagim. Yine bi yorum yaparsan cok sevinirim

comments user
sefa

istanbul ve çevre illerini yazacağım. Açılacak kadroya göre tapuyu da yazabilirim.

comments user
ozzy

Devlet Personel Başkanlığı 20 Haziranda açıklar kadroları büyük ihtimalle, sayı olarak ta hangi kadrodan(ünvandan) kaç kişi alınacağı 16 Haziranda açıklanır diye düşünüyorum. Geçen seferki atamalara bakarsak böyle olmuş enazından. Atama döneminden 1 hafta önce kadro sayıları, üç gün önce de kadrolar açıklanmış.

comments user
eeddaa

Arkadaslar kadrolar ne zaman aciklanacak bir duyumunuz var mi

comments user
esma

benm puanım da 71

comments user
eeddaa

Sefa tapu kadro acarsa yazacakmisin

comments user
sefa

benim puanım 68.3 ..

comments user
eeddaa

Adminimizin duzenledigi listeye gore son atanan puan 64.56 ydi sanirim bence yavastan puanlar yazilsin burayaki 70 ve uzeri kac kisi kaldi atama bekleyen onu tespit edebilmemiz gerek.

comments user
istanbul34

kadrolar ne zaman açıklanır sizce…. beklemek ne kadr zormuş…. puanlar kaça kadar düşecek acaba tahmini olan var mı

comments user
ist

maalesef yok şu kadroları bi açıklasalar artık iyi olacak

comments user
ali

2014/1 alımlarıyla ilgili duyumu – haberi olan var mı?

comments user
eeddaa

Arkadaslar merhaba sizce haziran atamasinda tapu kadro acar mi bi duyumunuz varmi

comments user
ozzyy

sblnt2401 cevabın ve de iyi dileklerin için teşekkür ederim. Ben de asil memurum yalnız benim kurumum genel olarak muvafakat verme konusunda sıkıntılı. Böyle bir durumda ne yaparlar onu bilemiyorum tabi. Mahkeme yolu gözükebilir yani bana. Senin mahkemeyle uğraşmak zorunda kalmamana sevindim. Gerçi atandıktan sonra öyle böyle beklenir sanırım. Umarım çok düşük bir alım olmaz ve herkesin gönlünden geçen olur.

comments user
sblnt2401

ozzyy. Yardımcı Olmaya çalışayım. Ben memur kadrosunda bir kamu kurumunda çalışırken 2012 kpss puanımı kullanarak 2013 kasım atamasında kütüphaneci kadrosuna atandım. G.i.h. sınıfından bir üst sınıf sayılan T.H.S. geçtiğim için çalıştığım kurum izin verme konusunda hiç sıkıntı yaşatmadı. Yalnız adaylığım kaldırıldıktan hemen sonra tercihte bulundum yani asil memurdum kütüphaneci olarak atandığımda. Kültür bakanlığı yeni atananlarla benim gibi nakil olanlarında atamasını biraz geç başlattı 2 ay kadar bekledikten sonra yeni kurumuma başladım. Yolluk dahil tüm özlük hakların korunuyor herhangi bir kaybın olmamakla birlikte maaşta 300 tl civarı bir artış gerçekleşti. Kesinlikle bir kaybın olmayacaktır bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. İnşallah gönlünden geçen yere atanman dileğiyle. Allah yardımcın olsun.

comments user
ozzyy

sblnt2401 merhaba, bildiğim kadarıyla sen bir üniversitede memurken kültür bakanlığına kütüphaneci olarak atanmıştın. Atandıktan sonraki süreç nasıl oldu neler yapman gerekti, yeni görevine başlaman ne kadar sürdü anlatabilir misin biraz? Ben de aynı şekilde geçiş yapmayı planlıyorum da, puanım çok iyi olmasa da haziran atamasından umutluyum yol göstermesi açısından yardımcı olabilir misin?

comments user
sblnt2401

🙂 Seviyene inmeyeceğim erdalbewar zorluyorsun ama yok inmeyeceğim.

comments user
erdalbewar

sblnt2401 kuru kalabalık yapıyorsun. “gönlümden geçen rakam”, “daha fazlası olsun isterim sizin için”, “daha fazla arkadaşımız atansın istiyorum” gibi bu kadar kişisel konuşmanın arasında rakam vermen saçma. Şahsen artık sinirimi bozuyorsun. Kadroları senin gönlünden geçen rakamlarla belirlemiyorlar. (Ayrıca ben atandım sizin için istiyorum gibisinden ‘inceltilmiş ajitasyon’una da muhtaç değiliz. En azından ben değilim.)

comments user
sblnt2401

11198 . Değerli meslektaşım 150 kadro bölümümüze kesin verildi diye bir şey yok böyle bir şeyde söylemedim. Benim şahsen sizin için gönlümden geçen rakamdı bu daha fazlası olsun isterim sizin için.
Belirtmeye çalıştığım haziran ayında 495 kadrodan 150 civarı bir kadro inşallah bölümümüze ayrılır ve daha fazla arkadaşımız atansın istiyorum. Daha az bir alım ve birçok meslektaşımın tekrar KPSS stresi yaşamasına gönlüm elvermiyor. 30- Ya da 50 civarı bir alımı düşünmek bile istemiyorum açıkçası. Haziran alımları her zaman daha yüksek rakamlarla olduğu için bu haziran alımlarında da inşallah yüksek bir alım olur.

comments user
Mehtap

Arkadaşlar 2014 yılı için ayrılan kadrolar bunlar,sadece Haziran alımı nerede yazıyor. Ben hiç göremedim. Ayrıca sadece kurumlar kpss ile de almaz.İsteyen kurum naklen de alım yapacak,diğer yıllara oranla memurluk alımı daha az olacak deniliyor.Ama bizim bölümü nasıl etkiler bunu kimse kestiremez diyorum…

comments user
11198

sblnt2401 bu açılan kadrolar hem haziran hem kasım ataması için değil mi? bu durumda nasıl 495 kadro arasında sadece haziranda 150 kadro açılır?

comments user
eeddaa3112

Arkadaslar merhaba benim puanim 62.68 tapu kadastro da olsa kutuphanecilikte olsa il ayrimi gozetmeksizin yazacagim sizce haziranda atanma sansim olurmu ne olur bi fikir verin…

comments user
sblnt2401

sertsessiz ısrarla aynı uslubu kullanıyorsun. Sevgili meslektaşım bizim hiç bir kimseyi yanıltmak, kırmak ya da üzmek gibi bir gayretimiz olamaz. Zaten acaba atanabilecekmiyim telaşı içinde de değilim. Kültür bakanlığına ayrılan kadro 160 tapuya ayrılan kadro 335 kişi bunu ben söylemiyorum devlet personel başkanlığının sitesinde yayınlandı. 495 kişi içinden 150 civarı bir atama olabilir diye düşündüğümü paylaşıyorum inşallah daha da fazla olur ama azı olmasın diyorum bu paylaştıklarıma karşı arkadaşlarda hayır bu kadar atama olamaz daha da az olacak diyor. Senin anlayacağın beyin fırtınası yaratıyoruz. Herkes birbirini belirli sınırlar içinde eleştirecek, karşı tezini savunacak, hipotezini ispat etmenin yollarını araştıracak bunlar olacak, olmalı ki bölümümüz kazançlı çıksın ve biran önce atanın istiyorum tüm kalbimle inan. Çalıştığım Kurumda tek kütüphaneci benim diğer personel sağdan soldan gelen memurlardan oluşmakta şube kütüphanelerimiz personelsizlikten kapalı durumda böyle bir ortamda inşallah çok fazla alım olurda herkes atanır diyorum atanınki hem kapalı durumda olan kütüphanelerimiz açılsın hem de kütüphanecilerin yerini yıllardır meşgul edenler artık hakkımız olan kadrolarımıza bir daha tenezzül dahi etmesin.

comments user
#sertsessiz

Benim aldığım eğitim ve terbiye gayet yerindedir. Siz ikiniz dışında buradaki herkesten özür dilerim. Size gelince herkes işiyle gücüyle ilgilensin. Madem çok düşüncelisiniz net olmayan bir konu hakkında yorumda bulunmayın. Sizin gibiler burayı kahvehane ortamına dönüştürmesin. Oldu olacak kupon falan paylaşın para yatıralım. Lütfen hepinizi ciddiyete davet ediyorum. Dezenformasyonlarınızı kendinize saklamanızı temenni ederim. Biliçli bir Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu insanın ihtimallerle işi olmaz. Her zaman doğru ve kesin bilgi peşindedir ona göre hareket eder. Yalan yanlış ifadeler onu ilgilendirmez.

Saygılarımla.

comments user
nd

sblnt2401 rumuzlu arkadaşımız ile üzerinde tartıştığımız konu öyle ya da böyle kütüphaneci adaylarının yararınadır. Bu sıkıntılı dönemde sblnt2401 rumuzlu arkadaşımız adaylara moral vermekte; bense bunun iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu bildiğimden takdir etmekle birlikte varsa 2012 KPSS puanı olduğu halde 2014 KPSS’ye hazırlanan arkadaşlarımızın yine de tedbiri elden bırakmaması gerektiğini söylemekteyim.

Hayatı boyunca aile, okul, yurt ortamı, askerlik, iş ortamı, arkadaş ortamı… gibi birçok yerde az da olsa terbiye kazanma fırsatı yakalamış herkesin bu fikir paylaşımı ile ilgili yapacağı yorumlar belirli bir sınır içerisinde kalır.

Bazı kişiler bu sınırın dışına çıkma konusunda istekli görünüyor. Kendilerine acil şifalar dilerim.

comments user
sblnt2401

sertsesiz nikli zad haddini bil terbiyeni takın ben yada bir başkası bu formda birbirini hakaret etmediği sürece düşüncelerini paylaşır. Asıl sen kimsin ki bu tavrı takınmaya hakkın var. Kırıcı olmamak kaydı ile düşüncelerini paylaş. Ben atanmış bir kütüphaneci olarak atanacak olan meslektaşlarıma inşallah çok fazla kadro gelir de atanırsın diyorum ya da bence 150 civarı bir atama olur diye düşünüyorum diyorum nd ve erdalbewar ise atanacak kişinin daha az olacağını ve yanıldığımı belirtiyorlar bende yine de kendi düşüncelerimi savunuyorum. Sana mı soracağız nasıl birbirimizle ifade paylaşacağımızı…

comments user
BBY Haber

Değerli Meslektaşım @ #sertsessiz,

Hiçkimsenin ifade özgürlüğüne yasak konulamayacağından (kişi haklarına saygı çerçevesinde) hareketle görüşlerinize onay verdim; fakat ifade özgürlüğünüz bir başka kişinin/kişilerin ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı şekilde olmamalıdır, lütfen dikkat ediniz.

comments user
#sertsessiz

Merhaba meslektaşlar arkadaşlar.
Öncelikle nd adlı kişi ya da sblnt2401 adlı kişi. Siz kimsiniz de buradaki insanların moralini bozma ya da moral verme hakkını kendinzde görüyorsunuz. Yok; “kadrolar açıklanınca burdayım.”Sen müneccimbaşı mısın? Siz kimsiniz de kesin olmayan veriler hakkında konuşuyorsunuz. Size mi sorduk.Daha Personel Daire Başkanı bile bilmezken kadroları siz mi bileceksiniz. Gidin başka yerde kendinizi avutun. Tahminlerinize ihtiyacımız yok. Kenidinize saklayın. Olumlu ya da olumsuz kimsenin umuduyla oynayamazsınız. Lütfen sessizce çekilin. Net veriler ortaya konulduğunda da isteyen istediği yorumu yapar.

comments user
Ali

Tüsak tasarisi yasalasirsa ne gibi kazanimlarimiz olabilir ayrica bu tasari yasalasirsa yok un bizlerin hakkında verdiği mütalaa ve hakem kurulunun d bendi karari geçersiz mi sayılacak konuya hakim olan arkadaşlar bilgilendirir de seviniriz.

comments user
sblnt2401

Peki arkadaşlar sizin dediğiniz olsun bölümümüzden bu sene en az alım olsun hatta kütüphaneci niye alacaklar ki zaten kurumlarda bir sürü boş bekleyen memur var onlardan nakil yapsınlar olsun bitsin. Gereksiz yere tartışmayalım ben yine de bolca kadro gelirde biran önce atanırsınız desem ve bunu paylaşsam kızmazsın değil mi.

comments user
erdalbewar

nd adlı arkadaşa katılıyorum. gerçekler ortadayken moral vermek için yalan yanlış bilgiler vermeye gerek yok. sblnt2401 adlı arkadaş başından beri pollyannacılık yapıyorsun. Azıcık mantıklı düşünsen şunu anlarsın: genel olarak memur alımlarında %50 azalma zaten var bir de bürokratik anlamda yöneticilerin atıl ve gereksiz gördüğü mesleğimiz için bu azalmaya rağmen geçen seneyle aynı alımı yapması imkansız.

comments user
sblnt2401

Nd aynen devam et :). Değerli arkadaşlar bugün aldığım bir kesin bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kültür ve turizm bakanlığına bağlı olan halk kütüphanelerinin il özel idarelere devri söz konusu idi. İl özel idarelerin kapanması ile bu tehdidi bir nebze olsun atlatmıştık. Ama maalesef bakanlık bu konuda ısrarcı bir tutum takınarak bu mevzuyu ısıtıp tekrar masaya getirme niyetinde imiş. Daha önceki yıllarda 200 civarında bir kütüphane belediyelere devredildi ve çoğu da sudan bahanelerle kapatıldı. Bu konuda duyarsız kalmayalım mesleğimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Derneğimiz ve gerekli yerlere en azında e-mail yoluyla da olsa ulaşmaya çalışalım. Duyarlı meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

comments user
nd

Forum geçmişine bakıldığında çok uzun sayılabilecek bir yazı ile bütün atanamamış arkadaşlara (nesnel verilere dayanarak ve link paylaşarak) 2014 senesinde yapılacak olan KPSS’ye hazırlanmaları önerisinde bulundum ve çizilen pembe tablonun gerçeği yansıtmadığını söyledim.

‘Sorun tespiti’ var, ‘nesnel bilgi’ var, ‘öngörü’ var, ‘ÖNERİ’ var, ‘uyarı’ var… yani iyi niyetli bir dostunuzun (gerçekten dost ise) size vermesi gereken hemen hemen her şey var. Birisi çıkıp da maddesel olarak benim yazdıklarımda bir yanlış bulup bunu dile getirirse ve kanıtlarsa ben hemen özür diler ve hatamı düzeltirim.

Şimdi aldığım cevaba gelelim. Saygı kuralları dahilinde yaptığım eleştirilere ‘senli benli’ bir üslup ile sözümona bir cevap! Öngörünün yerini de duygusal tahminler almış. Öneri YOK! Bilgi YOK!

Ne var?

Moral verelim, destek olalım… Sadece bu var.

Harikasınız. Böyle devam edin.

Tam bir ‘günümüzü Türkiye’si popülist yaklaşımı. Umarım biz eğitimli insanların arasında prim yapmıyordur. Diğer arkadaşların yorumlarını da bir öz eleştiri yapma fırsatı yaratması açısından değerli buluyor, merak ediyor ve bekliyorum.

comments user
sblnt2401

Nd ne yazdığını nede paylaştıklarını hiç bir şekilde desteklememekteyim. Ben 150 civarı bir inşallah daha da fazla olur alım olacağını düşünmekteyim. Zaten atanmış bir kütüphaneci olarak atanmayı bekleyen arkadaşlarımı da moral olarak desteklemekteyim ve devam edeceğim. Atama döneminde (nd sen hariç )herkes birbirini moral ve motivasyon yönünden de desteklemekte. Atanayım da bir daha buralara uğramam diyen gereksizler elbet tabi ki olacaktır ama ben elimden geldiğince buralardayım ve kütüphaneci olarak atanacak her meslektaşımın da desteklemekten çok memnunum.

comments user
nd

Kültür ve Turizm Bakanlığı için ayrılmış olan 160 kadronun küçük bir bölümünün Haziran atamalarında kullanılması söz konusudur. Zaten bu 160 kadronun diğer branşlarla paylaşılacağını ve küçük bir bölümünün kütüphanecilere ayrılacağını bilmek gerekir. Kural (mevzuat) olarak kurumun hiçbir kütüphaneci ataması yapMAMA durumu dahi mümkündür. Bu kadroların bir kısmını ya da tamamını Kasım atamalarına bırakması ya da önemli bir kısmını diğer kurumlardan nakil yolu ile memur alımında kullanması da yine mümkündür.

TKGM’den istifa etmiş atama bekleyen bir işsiz olarak hiç ama hiç işime gelmemesine rağmen bu gerçekleri herkesin bilmesi gerekliliğine inanıyorum. Ayrıca bölümümüz gereği doğru bilgiye ulaşmak ve bunu paylaşmak bizim sorumluluğumuzdur. İnsanlara olandan fazlasını ‘varmış gibi’ anlatmak doğru değildir.

TKGM’ye ayrılan kadroları da kendi adıma yok sayıyorum. Arşiv memuru alımı olsa dahi bunu kimseye tavsiye etmem.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, üniversiteler ve bölümümüzden alınan diğer memurluklar dahil olmak üzere Haziran atamalarında kadro sayımızın 50 civarında olması olasıdır. Bunun üzerindeki her kadro büyük bir şans olacağı gibi sayının 50’nin altında kalma olasılığı da yüksektir. TKGM kadroları ile ilgili bir bilgim ya da araştırmam yok. Yani arşiv memuru alıp almayacakları kesin olarak bilinmiyor. Alsalar da beni ilgilendirmiyor.

Verdiğim bilgiler tartışmaya açık değildir zira kesinliği şüphe götürmeyen gerçek bilgilerdir. İsteyenler http://www.memurlar.net/haber/464742/ adresinden detaylı bilgi de alabilirler.

sblnt2401 rumuzlu arkadaşımızın iyi niyetli olarak paylaştığı bilgiler maalesef gerçeği yansıtmamaktadır ve ciddi anlamda yanıltıcıdır. Böyle yanıltıcı (“Tahminen 150- ile 200 civarı bby bölümünden bir alım olacağını söyleyebilirim.” ve “Bu alımlar haziran 2014 için ayrılan kadrolar arkadaşlar konu ile ilgilenenler için memurlar nette haber mevcuttur. İlgili siteden okuyabilirsiniz.” yorumları) ve boş umut veren yazılara inanarak KPSS’ye hazırlanmayı sakın bırakmayın. Haziran alımları hepimizin istediği şekilde maalesef gerçekleşmeyecek.

Bu yazıya da cevap verilmesinin hiçbir mantığı yoktur. Verdiğim link ortada. Kadrolar açıklandığı zaman zaten kimin yanlış bilgi vermiş olduğu ortaya çıkacak. Lütfen siz de (benim yazım da dahil olmak üzere) hiçbir yazıya araştırma yapmadan inanma eğilimi göstermeyin.

Sevgiler.

comments user
bewarerdal

arkadaşlar geçen seneye göre aynı dönem neredeyse %60 oranında azalma söz konusu. lütfen bunu göz önünde bulunduralım.

comments user
sblnt2401

Bu alımlar haziran 2014 için ayrılan kadrolar arkadaşlar konu ile ilgilenenler için memurlar nette haber mevcuttur. İlgili siteden okuyabilirsiniz.

comments user
yasemin

peki bu verilen sayılar sadece haziran alımı için mi geçerli yoksa 2014 de alınacak toplam alım mı?

comments user
esma

inşallah dediğiniz gibi olur büyük bir heyecanla bekliyoruz

comments user
sblnt2401

Esma Tapu ve kültür bakanlığına verilen kadro sayısı gayet güzel ikisi toplam 500 civarı diğer memurluklar hariç tabi ki. Tahminen 150- ile 200 civarı bby bölümünden bir alım olacağını söyleyebilirim. Hele hele tapu da şiddetle personel açığı mevcut.

comments user
esma

geçen yıllarla karşılaştırıldığnda sayı nasıl ya inş güzeldir

comments user
sblnt2401

Değerli arkadaşlar günaydın. D.P.B. İlave kadroları açıkladı. Kültür bakanlığı 160 tapu 335 kişi alacak şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu arada diğer memurluklardan da baya bir alım var ama ilk etapta sizleri tapu ve kültür bakanlığı ilgilendiriyor. Aramıza yeni atanacak meslektaşlarımıza şimdiden hoş geldiniz demek istiyorum 🙂

comments user
11198

bbyhaber acaba şimdiye kadar bakanlıklara, devlet arşivlerine uzman, sözleşmeli vs. atananların sayısını ve puanını öğrenebilirmiyiz? Merkezi atama dışında atanan kaç kişi var acaba? Hiç olmazsa tahminen bir sayı çıkarabilir miyiz? Önümüzdekileri hesaplamak için..

comments user
betul

Arkadaslar merhaba benim bu atamalarla ilgili pek bilgim yok.benim 1. Dönemden tek dersim kaldı yıl sonunda tek dersınavına giricem inşallah mezun olucam tercih yapabiliyor muyum çok önemli benim için ve 69 poanla atanma şansım var mı sizce?

comments user
arsivci

Arsiv memurlarininin teknik hizmet sinifina gecme sureci ne durumda bilen var mi

comments user
11198

arkadaşım ihtiyaç olduğu zaten biliniyor ama kadro vermiyorlarmış. Bilecik, Kastamonu vs. gibi illerde kadro talebi olmasına rağmen kadro verilmemiş. Orada çalışan arkadaşlarımızdan öğrendik.

comments user
nüans

merhaba arkadaşım kim diyor nerde yazıyor tapunun kadro vermeyeceğini..Tapu tek başına öyle bi karar veremez ki..Tüm tapularda sıkıntı var..Ben ihtimal vermiyorum..Bilgisi yorumu olan var mı bu konuda arkadaşlar..

comments user
11198

arkadaşlar bilginiz var mı acaba Tapu bu alımda kadro açmayacak diyolar?

comments user
Memurlar

Tüsak Yasasının geçmesini ve “Kütüphaneci” kadrolarında çalışan tüm meslektaşlarımızın hak ettikleri Teknik Hizmetler B grubundan maaşlarımızı almamızı talep ediyoruz..

36 ncı maddesinin “Ortak Hükümler” başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11)
numaralı bendine “Kü
ltür ve Turizm Uzman Yardımcıları,” ibaresinden sonra gelmek üzere
“Sanat Kurumu Uzman Yardımcıları,” ibaresi ile “Kültür ve Turizm Uzmanlığına,”
ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzmanlığına,” ibaresi; aynı maddenin “II

Teknik Hizmetler Sınıfı
” bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze
araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog,” ibareleri,
b)
152 nci maddesinin “II

Tazminatlar” kısmının “A

Özel Hizmet Tazminatı”
bölümünün (ğ) bendin
e “Sağlık Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu
Uzmanları,” ibaresi,
c)
Eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “I

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı” bölümünün;
(d) bendine “Genel Müdürler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu
G
enel Sekreteri,” ibaresi, aynı bölümün (f) bendine “GAP İdaresi Başkan Yardımcısı,”
ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu Genel Sekreter Yardımcısı,” ibaresi
ile aynı bölümün (g) bendine “Kültür ve Turizm Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek
üzere
“Sanat Kurumu Uzmanları,” ibaresi; aynı cetvelin “II

Teknik Hizmetler Sınıfı” başlıklı
bölümünün (a) bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze
araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog
” ibareleri,
ç)
Eki (II) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin, “1. Başbakanlık ve Bakanlıklarda” başlıklı
bölümüne “Serbest Bölge Müdürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Kültür ve Turizm
Bakanlığı Grup Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Dairesi
Başkanı,
Türkiye Sanat Kurumu Grup Başkanı,” ibareleri,
d)
Eki (IV) sayılı Makam Tazminatı Cetvelinin 5 inci sırasının (c) bendinin sonuna
“Kültür ve Turizm Bakanlığı Grup Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri
Dairesi Başkanı, Türkiye Sana
t Kurumu Grup Başkanı,” ibareleri
eklenmiştir

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım herkese iyi günler. İç Anadolu bölgesinde bir ilimiz 2 adet kütüphaneci isteğinde bulunacaktır bilginize. Henüz bu istenecek kadroların kütüphanecimi yoksa bilgisayar işletmenimi olacağı netleşmediği için kurum adı veremeyeceğim öğrenir öğrenmez buradan paylaşacağım inşallah. Herkese kolay gelsin. İyi günler.

comments user
BBY Haber

Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavı Sonucu ile İlgili Duyuru (2014):

Kültür ve Turizm Bakanlığında münhal bulunan 50 Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı kadrosuna atama yapılmak üzere 10-13 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışma sınavında başarılı olanların listesi aşağıda ilan edilmiştir.

Sınav sonucu başarılı olup asil listeye giren adaylara yapılacak yazılı bildirimi müteakip, adayların 15 gün içerisinde Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığı’na aşağıda yer alan dilekçe, mal bildirimi formu ve 4 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte şahsen müracaatları gerekmektedir. Yarışma sınavında başarılı olup asil listeye giren adayların, 15 gün içerisinde istenilen belgelerle birlikte Bakanlığımıza müracaat etmemeleri halinde atamaları yapılmayacaktır. Yedek aday bulunması halinde bunların yerlerine yedek aday listesinden en yüksek puan alandan başlamak üzere atama yapılacaktır.

Bilgi ve Belge Yönetimi’nden kazanan kişiler-> GİZEM GÜLTEKİN- ÖMER KARAMAN- METEHAN SAMANCI- MEHMET MARANGOZ->Asil->BAŞARILI

Yukarıdaki 4 kişinin yerleştikleri KPSS puanları bilinmemektedir.

comments user
Kültür Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Kazananlar

Uzman Yardımcısı “GİH 9-1 3,233 tl” alıyor diyorlar. Darısı biz kütüphaneci arkadaşlara artık, TUSAK a destek…

comments user
vehbi

Sorarım o hüseyin arkadaşa kasımda neredeyse sadece ankara vardı. Neden yazmamış?

comments user
Ali

TÜRKİYE SANAT KURUMU KURULMASI İLE
BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI TASLAĞI
Bu Son Şansımız bence arkadaşlar tslağın bu şekilde çıkması için çaba sarf etmeliyiz
36 ncı maddesinin “Ortak Hükümler” başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11)
numaralı bendine “Kü
ltür ve Turizm Uzman Yardımcıları,” ibaresinden sonra gelmek üzere
“Sanat Kurumu Uzman Yardımcıları,” ibaresi ile “Kültür ve Turizm Uzmanlığına,”
ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzmanlığına,” ibaresi; aynı maddenin “II

Teknik Hizmetler Sınıfı
” bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze
araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog,” ibareleri,
b)
152 nci maddesinin “II

Tazminatlar” kısmının “A

Özel Hizmet Tazminatı”
bölümünün (ğ) bendin
e “Sağlık Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu
Uzmanları,” ibaresi,
c)
Eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “I

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı” bölümünün;
(d) bendine “Genel Müdürler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu
G
enel Sekreteri,” ibaresi, aynı bölümün (f) bendine “GAP İdaresi Başkan Yardımcısı,”
ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu Genel Sekreter Yardımcısı,” ibaresi
ile aynı bölümün (g) bendine “Kültür ve Turizm Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek
üzere
“Sanat Kurumu Uzmanları,” ibaresi; aynı cetvelin “II

Teknik Hizmetler Sınıfı” başlıklı
bölümünün (a) bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze
araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog
” ibareleri,
ç)
Eki (II) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin, “1. Başbakanlık ve Bakanlıklarda” başlıklı
bölümüne “Serbest Bölge Müdürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Kültür ve Turizm
Bakanlığı Grup Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Dairesi
Başkanı,
Türkiye Sanat Kurumu Grup Başkanı,” ibareleri,
d)
Eki (IV) sayılı Makam Tazminatı Cetvelinin 5 inci sırasının (c) bendinin sonuna
“Kültür ve Turizm Bakanlığı Grup Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri
Dairesi Başkanı, Türkiye Sana
t Kurumu Grup Başkanı,” ibareleri
eklenmiştir

comments user
hcttp

arkadaşlar puanım 69 kadro ve şehir sınırlaması yapmayı düşünmüyorum sizce atanma şansım var mı? Bi arkadaşım 71 puan almış ve puanım yansa bile gih tercih etmem dedi aranızda durumu böyle olanlar var mı?

comments user
hüseyin

Ankara veya Adana çevresi iller tercih listemde olacak…

comments user
gul

Merhaba hüseyin nereleri tecih etmeyi düşünüyorsun. ben istanbul düşünüyorum.kendi sıralamamı oluşturdum da ondan sondum önümde kaç kişi olduğunu netleştirmeye çalışıyorum. sonuçta puanımızı kullanacağımız son atama

comments user
hüseyin

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (77,78852) fazla puan alan 77 aday vardır.

tercih yapacağım bi aksilik olmazsa haziran atamasında..

comments user
ibrahim

bence açıktan alım ne kadar az olursa merkezi alım o kadar çok olur yanlışda düşünüyor olabilirim

comments user
ibrahim

2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Uyarınca Verilebilecek Açıktan Atama ve Nakil Sayılarına İlişkin yazı;

korkmayın arkadaşlar bunlar açıktan alım ve kurumlar arası geçiş kontenjanı

comments user
11198

last kadroların hepsi tam açıklanmadı umutsuzluğa kapılma..

comments user
last

Şanssızlık mı bu? Yanlış anlaşılma varsa biri açıklık getirebilir mi?
Bu sene mahvolduğumuzun resmidir.
2014 atamaları,
http://www.memurlar.net/haber/452101/

2013 yılıyla kıyaslamak gerekirse, http://www.memurlar.net/haber/374456/

comments user
ekrem

Arkadaşlar Ufuk Üniversitesi kütüphaneci arıyor. Düşünenler (312) 204 40 69’dan ulaşabilir.

comments user
nüans

Arkadaşlar başvuruyu çukurova üneversitesinemi başvurmamız gerekiyor.Başvuracak varmı acaba..Sizce sözleşmelilerin şartları hakkında bilsigi olan var mı??

comments user
nüans

Düşünüyorum ibrahim kardeş..sen düşünüyormusun.Başvuru konusunda yardımcı olurmusun

comments user
ibrahim

Çukurova üniversitesine (http://www.bbyhaber.com/bby/2014/02/07/cukurova-universitesi-sozlesmeli-buro-personeli-ilani-son-basvuru-19-02-2014/) başvuru yapmayı düşünen arkadaşlar varmı

comments user
z

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

comments user
esma

evet arkadaşlar bu açıktan atama ve nakil yoluyla atanacakların kontenjanları değil mi? merkezi değil diye anladım ben

comments user
yasemin

“KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan 69.6 fazla puan alan 352 aday vardır.
Teknik kadro hayal galiba bana gih düşünüyorum

comments user
ibrahim

bu kadrolar açıktan atama ve nakil yoluyla alınacak olanların kadro sayıları arkadaşlar

comments user
sblnt2401

Değerli arkadaşlar herkese merhaba. Kurumların kadro dağılımlarında sadece 1800 civarı kişinin dağılımı mevcuttur. Geri kalan 28 bin civarı kadro henüz dağıtılmamıştır. Gerekeli haber memurlar net sitesinde mevcuttur. İlgilenenler buradan bakabilir. Henüz kadro dağlımı tam net değil lütfen umudunuzu kırmayın. Herkese kolay gelsin iyi günler.

comments user
z

Nasıl yani üniversiteler her tür personel dahil yalnızca 5 kişi mi alabilecek? Kütüphanelere pek öncelik verildiği söylenemez. Diğer kadrolara daha çok önem veriliyor. Tapu tüm Türkiye genelinde yalnızca 15 personel mi alacak yani çok kötü. Umarım yanlış anlıyorumdur.

comments user
11198

arkadaşlar kurumların, 2014 yılının, atama kontenjanları açıklandı. kültür 30, tapu 15 alıyor. Üniversitelere de 5’er kontenjan verilmiş. Durum pek iç açıcı değil..

comments user
Mehtap

http://www.bik.gov.tr/files/elemanalimi/ilan%20metni.pdf iş ilanı…

comments user
mustang

@wise kurumuna göre değişir ama büyük ihtimal olur…

comments user
wise

keşke tablodan atananların elendiğini tam görebilsek de 73,58 le son atamada İstanbul için şansım var mı öğrenenilsem

comments user
kütüp06

kültür ve turizm bakanlığı sivrihisara atanan arkadaş bende orda çalışıyorum sana yardımcı olabilirim buraya geldiğinde. abcdefgh0606@windowslive.com bu e mail adresinden bana yazabilirsin umarım sana ulaşabilirim bir şekilde 🙂

comments user
mustang

@mehtap,
Bence gerçekte tercih kullanmayacakları da çıkardığın zaman 150 – 160 gibi bir sayı var önünde.

Siyasi ortam karmakarışık.Bütçe onaylandı ama ek bütçe başbakanın iki dudağının arasında.Kamuyu büyütmeyeceğiz veya bütçe disiplininden taviz vermeyeceğiz söylemi bence fiilen geçerli değil artık.Kurumların açıklayacağı kadrolara kilitlenmiş ve ciddi beklenti içine girmiş büyük bir kitle var sonuçta.Bu kitlenin ”oy”una ihtiyaç yok ise alımlar az olacaktır.

comments user
Mehtap

Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak: Her yıl haziranda alımlar iyi oluyor, bildiğimiz kadarıyla.Bakan Şimşek’in bütçe sebebi ile 2014’te memur alımında sınırlamaya gidileceği açıklaması var. Bizim bölüm alımları için haziranda alım önceki yıllara göre az olur mu acaba?

comments user
Mehtap

Teşekkür ederim.Benim de demek istediğim sıra 230 olduğunu tbiliyorum ama atanmayacak kişilerle kaç olacağı idi…İyi günler…

comments user
Barış

@Mehtap

3 atamada önünüzden giden toplam kişi sayısını hesaplayarak kabaca hangi sıraya gelindiği bulunabilir:
2012/2 – 46 kişi
2013/1 – 156 kişi
2013/2 – 45 kişi
toplam 247 kişi.
Paylaştığınız sıralamanıza göre 230’lu bir sıralara gelmiş olmanız lazım. Aradan 30 kişiyi de atanmış ve tercih yapmayacaklardan elesek ilk 200 içindesiniz muhtemelen.

comments user
Mehtap

Şu andaki sıralamamı nasıl öğrenebilirim acaba?

comments user
Mehtap

Puan Türü ve Lisans Programı Bazında Sıra Sorgulama

Puan Türü :
Alan/Lisans Programı :

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (67,13305) fazla puan alan 478 aday vardır.

comments user
ibrahim

Kocaeli İdare Mahkemesi tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde arşiv memur olarak görev yapan davacının, yerleşmiş olduğu Kültür Bakanlığı kütüphaneci kadrosuna geçiş için muvafakat verilmemesi yönündeki işlemi iptal etti.

http://www.memurlar.net/haber/437718/

comments user
last

Kültür Bakanlığı uzman yard. Ilanindaki P58 puanı nedir, basvururken sinava bu puani gözardı ettik demek ki. 10 bby mezunu aliyor.

comments user
firestrak

benim puanım 69,284000, sıralamam 371, muzunun ve tercih şansımı deneyeceğim

comments user
firestrak

@last benim puanım 69.284 henüz atanamadım. ne olur ne olmaz bir kez daha sınava hazırlanıyorum.

    comments user
    BBY Haber

    @ firestrak,

    Göndermiş olduğunuz bilginizi “puanım 69,284000, sıralamam 371, muzunun ve tercih şansımı deneyeceğim” lütfen, yukarıdaki talimatlar doğrultusunda tekrar gönderiniz.

comments user
last

@firestrak teşekkürler. sizin puan durumu nedir atandınız mı

comments user
firestrak

@last geçtiğimiz atama döneminde yerleşme imkanınız vardı. haziran atamalarında ne kadar az kadro açılırsa açılsın şansınızın oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum..

comments user
last

Şans var mı bilmiyorum ama son atamada yazacağım,
KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (73,58381) fazla puan alan 186 aday vardır.

comments user
Kollwits

Arkadaşlar şuanda benim önümde hazırlanan listelere göre 70 kişi kalmıştır. Ben 71. kişiyim en kötü ihtimalle. Bu daha da düşük olabilir belki memurlukları bilmediğimiz için ama durum şimdilik böyle.

comments user
Kollwits

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (70,83037) fazla puan alan 295 aday vardır.

comments user
zeynep

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (69,56947) fazla puan alan 357 aday vardır.
haziran da tercih verecem

comments user
BBY Haber

Değerli Arkadaşlar,

Öncelikle atanan tüm meslektaşlarımı tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dilerim.

2013-2 KPSS atamasında bölümümüzden toplam 45 kişi yerleşmiştir (Lütfen Dikkat: Nitelik kodunda 16 kadro daha vardı; fakat bunları 4099 kodu haricinde farklı bölüm kodları da tercih edebiliyordu ve bu yüzden o kadrolara atananların puanları yukarıda indirdiğiniz listeye eklenmemiştir; çünkü bby’den atanıp atanmadıkları bilinmemektedir).

Puan ve sıralama listesinin alt bölümlerine 2013-2′de atanan 42 kişinin puanı da eklenmiştir, fakat diğer 3 kişinin puanları atanmış oldukları puan aralığında kaldığından dolayı listede bulunmamaktadır. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI’na atanan 1 kişinin ve GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’na atanan 2 kişi olmak üzere toplam 3 kişinin puanı bilinmemektedir; bu arkadaşlara ulaşan olursa lütfen buradan haberdar ediniz.

Durumu özetlemek gerekirse; 2012 KPSS sınav sonucuna göre şu ana kadar yapılan üç atama olmuştur: 2012/2, 2013/1 ve 2013/2 atamaları. Bu üç atama sonucunda da toplam 247 kişi atanmıştır.

Önümüzdeki atama döneminde ve her daim bbyhaber’i takip etmeniz dileği ile..

comments user
dilek

arkadaşlar haziranda alım olmayabilir mi ya bişey yazın lütfen?

comments user
htc&

“KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (69.35552)
fazla puan alan 369 aday vardır.”

comments user
BBY Haber

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı-Son Başvuru Tarihi:17.12.2013 –>

http://www.bbyhaber.com/bby/2013/11/27/savunma-sanayii-mustesarligi-sozlesmeli-personel-alim-ilani-son-basvuru-tarihi17-12-2013/

comments user
BBY Haber

Sağlık Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Duyurusu-Son Başvuru Tarihi:24.12.2013–>

http://www.bbyhaber.com/bby/2013/11/25/saglik-uzman-yardimciligi-yarisma-sinavi-duyurusu-son-basvuru-tarihi24-12-2013/

comments user
S.P

@mustang teşekkür ederim.

comments user
mustang

@S.P kadro iptal ihdası sonucunda görevde yükselme sınavı açar kurum.Sonra th’sin.Bu kadar basit…

comments user
hasan

yok mu hıç tercihlerini bitiren:)

comments user
mustafa

Puanım 67.4 sıralamam 466 tercih yapacağım

comments user
bby090

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (64,21681) fazla puan alan 658 aday vardır. bende her yeri vereceğim. umudum yok ama inşallah gelir.

comments user
S.P

arkadaşlar gih den th ye geçiş nasıl oluyor????

comments user
hübby

@bbyhaber ben listede kırmızıyla çizik durumdayım ama benimki gerçek bilgi, bir hata olamaz ösymden aynen kopyaladım. söyleme gereği hissettim kırmızı görünce.

comments user
ela

71.5 ve 73 arasındaki arkadaşlar,
nereleri yazacak ya da yazmayacaksınız acaba?
ona göre durumumuzu netleştirebilsek …………

comments user
İSTANBUL34

arkadaşlar haziranda puanlar kaça kadar düşer……..

comments user
firestrak

bu atamalarda puanlara 69 civarında seyreder diye düşünüyorum. acaba yanlış mı düşünüyorum?

comments user
İSTANBUL34

haziranda her yıl olduğu gibi 120 ve üstü alım olursa büyük bir ihtimalle puanlar 63 lere kadar düşer… bence fazla panik yapmadan sakince düşünmekte fayda var…

comments user
DTCF

@anka benim puanım 75.02 GİH yazmayı düşünmüyorum şurda 6-7 ay sonra diğer atamalar var sabredip daha fazla maaş almak varken acele etmeyeceğim. ankara istiyorum. daha sonra teknik hizmetlere geçmek için çabalamak istemiyorum biraz daha sabretmeyi düşünüyorum doğru mu yaparım onu da bilmiyorum 🙂

comments user
anka

arkadaşlar 72.3 puan üstü olup THS yazacağını belirten fakat Ankara için GHS yazabilecek olan var mı? örn ths de yazıcam ama ankara olması için ghsleri öncelikli tercih ederim diyen varmı mesela ben karar veremedim hanigisini öncelikli tercih etsem iyi olur şehir değiştirme fikride zor geliyor zaman var düşünelim bakalım.. fikir paylaşmakta iyi olur…

@alp öncelikle önceki cevaplarınız için sağolun hala öncelikli ths mi yazacaksınız
@ckr @zengarden @kemal @fırat @eko @peace87 @burak @okan …

arkadaşlar puanlarımızı aylar öncesinden paylaşmısız fakat şimdide tercih edeceğiniz kadro şehir hakkında da bilgi verelim ya da yapmayacak mıyız bilgi verelim ben 20 25 tercih yapabilirim ghs de ankara yazcam şimdilik böyle düşünüyorum…

@wan ben 72.3 puan 245 sıra batman ve ş.urfa düşünmüyorum..

comments user
wan

arkadaşlar batman ya da urfa düşünen var mı benım puan 69 oraları tercıh edecegğim ona göre tercıh edecek arkadaşlarda puanlarını yazarsa sevınırım çünkü ona göre sıralama oluşturmak lazım

comments user
İSTANBUL34

arkadaşlar puanım 66100 ankarayı gh yi yazsam gelir mi

comments user
şirin

@bir artı bir haklısın evliyim Ankara’da yaşıyorum memur olmaya değer diye düşünüyorum bende 🙂

comments user
bir artı bir

kadrolar ve şehirler belli olduğuna göre arkadaşlar ben ve arkadaşım belirttiğimiz iki puanla bu atamada Ankara yazıcaz sadece ve sonuç belli 🙁 🙁 o yüzden katılmıyor sayabilirsiniz bu puanları ;

71,972 puan 257 sıra
70,256 puan 324 sıra

iki kişide memur kadrosunda çalışmaktadır. sonuç olarak ankara gh seçememektedir…

ankara gh seçecekler de sıralamadan çıkartabilir bu puanları..

her şey gönlümüzce olsun hayırlı ve hayırlısı olsun diyorum

haziran içinde bir şey diyemiyorum şuan kadrolar açıklandığında

belki th farklı şehirler bile düşünebilirim şuan yapmıyorum…

comments user
esma

istanbula sadece 4 kadro mu ya bi de bi tanesi memurluk belediye felan da göremedm hiç 🙁

comments user
bir artı bir

yaşadığın ve kalmak istediğin şehirde kalacaksan memur olmaya değer…

comments user
bir artı bir

hayırlısı ama 30 th den sonra ankarada bu kadar memurluk beklemiyordum bekleyenler için çok iyi oldu :))))

comments user
şirin

Ankara’da memurluk yolu göründü bize desene:) TH kadrosunda atanmayı çok isterdim kütüphaneci olarak ama nasip diyelim

comments user
ibrahim

türkiye.gov.tr den bakın arkadaşlar orası rahat açılıyor adana/Ceyhan düşünen varmı arkadaşlar

comments user
bir artı bir

yanlış hatırlamıyorumdur inşallah en az 15 memurluğumuz var herhalde ankarada kitlendi site resmen..

comments user
bir artı bir

ankarada 17 memurluk sadece bize verilmiş +9 vhki belli değil +3 sekreterlik başka bölümlerle beraber hatırlayamadığım 3 5 kadro daha var..

comments user
İSTANBUL34

ben baktım 4099 45 kadro var diğer kadrolara başka bölümlerdende tercih şansı vermiler… sadece bizim bölüm 45 kişi hepsi bu….

comments user
bir artı bir

evet ya açılmıyor artık çok yığıldık galiba…

comments user
bir artı bir

bende canlı yayın yapıyorum siz istanbul istiyordunuz istanbulda 3 kütüphaneci 1 memur kadrosu var

comments user
S.P

@bir artı açılsa site okucaz ama malesef açılmıyorrr:(

comments user
bir artı bir

arastırdım arkadaşlar eğer sertifikanız yoksa enformetri bilgisayar 1 bilgisyar bilgisayara giriş gibi dersler yeterli oluyor en az 1 dönem ve 2 kredi almalısınız dd ile ya da aa gile geçmenin bir önemi yok almış olmanız ve en az dd ile geçmeniz yeterli ankara bekleyenler çok fazla inşallah beklentileri karşılar diyorum ben memur olduğum için memurluğa geçme şansım yok malesef 61 kadroda gayet iyi fakat 12 kadro için nitelik alanları boş bunlar 4001 olabilir klavuz yayınlanınca anlaşılır…

comments user
bir artı bir

ankarada memur işletmen vhki 10-18 tane var bazılarının nitelik kodu ortak ama ank için bol memur alımı var arkadaşlar..

comments user
bir artı bir

kültü 2 gazi 1 3 kadro

comments user
Can

Ankara’da iki kadro var açılmış TH… Kültür bakanlığı ve Gazi Üni küt…

comments user
bir artı bir

ankara için çok memur kadrosu varr sertifika istiyorlar ama bildiğim kadarıyla alınan bilgisayar dersi yeterli oluyor…

comments user
bir artı bir

OKUYUNNN!!!!!! arkadaşlar mustangın verdiği linkten tercih robotunu tıklayın ve bize 61 kadro verilmiş görebilirsiniz 4099 nitelik kodunu sorgularun :))) memurlarda dahill bakanlığın vs istenilen şehir üniv her şey çıkıyor…

comments user
mustang

@İstanbul 34 ve @edaaa memuriyet önemli ama bilenler bilir
neresi olursa olsun giderim veya biran önce memur olayım da hangi kurum ve neresi olursa olsun tarzı yaklaşımlar çoğu zaman tam bir hüsranla sonuçlanıyor.Zaten BBY mezunusunuz ve çoğunluğun bir adım önündesiniz.Bu yüzden panik psikolojisi ile hareket etmeyip yaşayabileceğiniz,çalışabileceğiniz urumları seçin.Bilhassa nakil ve tayin avantajı olan kurumları.İl afet,üniv kütüphanaleri,il özel idaresi v.b kurumlar bu anlamda dezavantajlıdır.Panik olmadan tercihlerinizi yapın.Bu işin bir de haziranı var…

comments user
mustang

Arkadaşlar gelen yorumlara bakılınca bazı meslekdaşlarımızın ilk defa tercih yapacağı görülüyor.Devlet Personel Başkanlığının KPSS tercihleri ile ilgili bilgilendirme sayfasının linkidir ve yeni açılmıştır.
Faydalı olması temennisiyle

http://www.dpb.gov.tr/dpb_duyuru_20131114.html

comments user
ozzyy

yanlış saymadıysam 60 kadar kadro görünüyor bölümümüze

comments user
İSTANBUL34

ARKADAŞLAR PUANIM 66.100 kütüphaneciliği yazcam şansım var mı??

comments user
eeddaa3112

@bbyhaber p3 62,86797 fazla puan alan 729 aday vardir diyor. Umut varmi sizce her yeri yazacagim

comments user
ibrahim

evliysen biraz sıkıntı olabilir hele de küçük bir ile atanırsan evi taşıma bir dert yerleştirme bir dert düzgün ev bulma bir dert bekarsan özel yurtlarda apartlarda misafirhanelerde bir şekilde kalabilirsin şehir değiştirmenin sıkıntısı var yani. istanbuldan memlekete ordan çalıştığım ile taşındım baya bir sıkıntı oldu yani

comments user
anka

önceden atanan arkadaşlar henüz erken ama atanırsam inşallah farklı bir şehir olacak ve barınma konusunda ne yapacağımı bilmiyorum ev tutmak çok zor olur diye düşünüyorum özel yurtlarda kalabiliyor muyuz bilginiz var mı?

comments user
BBY Haber

@ Librarian,

Siz daha önce bilgilerinizi göndermiştiniz, lütfen göndermeden önce tabloyu kontrol ediniz ya da aşağıdaki bağlantıda yer alan bilgi size ait değilse aynı puanı almış olabilirsiniz? Aşağıdaki isimle göndermiş olduğunuz bilgi de size mi ait?

dderya demişki 27 Mayıs 13 17:05
http://www.bbyhaber.com/bby/2012/08/14/2012-kpss-bby-puan-siralamasi/#comment-2975

comments user
Librarian

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (69,64562) fazla puan alan 353 aday vardır.

Mezun, tercih yapacak (sadece İstanbul)

comments user
bir arti bir

Ben gecen atamada nasil oldugunu bilmiyorum dogrudur en kisa zamanda ogrenmek en iyisi tesekkurler @can

comments user
can

Hatta öğleden önce bile açıklanacağını düşünüyorum

comments user
can

@bir artı
ÖSYM daha önceki atama için de 24 haziran’da klavuz açıklanacak şeklinde duyuru yaptı
(bknz: http://www.memurlar.net/haber/383270/) ancak klavuz 21 haziran’da açıklandı. 24 Haziran pazartesi günü idi, 18 Kasım da pazartesi günü. Bence yarın yani cuma günü klavuzu görürüz arkadaşlar.

comments user
bir artı bir

cevabınız için teşekkürler @mustang

ÖSYM duyuru yapmış arkadaşlar:

Kılavuz 18 Kasım 2013 tarihinden itibaren ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

comments user
isim yok

arkadaşlar ne taban puan, ne tavan puan
önemli olan sıralamada kaçıncı olduğunuz
0,10 puan aralığında bile 3 kişi olabiliyor
stratejinizi puana göre değil sıralamaya göre belirlemenizi tavsiye ederim

comments user
mustang

@bir arti bir 67 küsur zaten memurum tercih kullanmayacağım bu yerleştirmede haziranda belki

comments user
bir arti bir

@mustang sizin puaniniz kaç sizde mi ankara bekliyorsunuz?

comments user
mustang

@eeddaa3112 genel hatlarıyla bir anlamı olabilir sadece.Puanları etkileyen bir çok bileşen var.Genel Tabloyu göz önünde tutman gerekecektir tercih yaparken.Bir önceki atamayı birebir aynen baz almak yanıltıcı olacaktır.

comments user
dewey

“KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (65,10748) fazla puan alan 601 aday vardır.”

Mezunum, özelde çalışıyorum, tercih yapacağım.

comments user
BBY Haber

@ eeddaa3112,

Puan ve sıralama bilgilerinizi yukarıdaki talimatlara göre lütfen gönderiniz.

comments user
eeddaa3112

Arkadaşlar hayirli sabahlar tercih yaparken kadro açan yerlerin geçen atamada aldığı taban puan dikkate alinmali mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim

comments user
istanbul34

KPSSP3 puan türünde ve DOKÜMANTASYON VE ENFORMASYON lisans programında puanınızdan (66,11047) fazla puan alan 13 aday vardır.
66.100 puanla kasımdaki şansım nedir.. şu anda özelde çalışmaktayım ve 2000 maaş alıyorum…bu atamada kütüphanecilik gelirmi yada gıh yazsam kasımda gelirmi… yada haziranı bekleyip kütüphaneciliğimi tecih edeyim… haziranda ktp gelirmi…

comments user
BBY Haber

Değerli Arkadaşlar,

Tabloya Dair Bilgi Notu:

Tabloda, “tablo güncelleme” yazan kısmın hemen üst bölümüne yeni bir alan açılmıştır, tüm ilgililerin dikkatine sunulur!

comments user
Can

Alp sen deyince ben de paylaşmak istedim.. İzmir dokuz eylül’ü 0,03 puanla kaçırdım 🙂

comments user
Alp

Ben de bir kaç il hariç her yeri yazmayı düşünüyorum. Haziran atamasında En son Erzurum’u yazdım ve 0,2 puanla kaçırdım. Klavuz yayınlanınca daha detaylı bilgi verebilirim.

comments user
anka

@alp @kemal @peace87 @okan @zengarden @eko @firat @burak arkadaslar sizler nereleri yazmayi planliyorsunuz klavuz yayinlaninca paylasalim listeden inceledigim kadariyla sizler benden yuksek ve tercih icin yer belirtmemis puanlarsiniz icinizde ankara veya istanbul bekleyenler var mi ve klavuz yayinlandiginda nereleri nasil bir siralamayla yazacaginizi paylasabilir misiniz?bende paylasmayi dusunuyorum faydali olabilir

comments user
Alp

Benim de puanım 72,6 sıralamam 231. Kasım atamasından çok umutluydum ama 30 kütüphaneci alınacak ve yaptığım hesaplamalara göre önümde şuan 70-75 kişi var. Ankara ve İstanbul bekleyen bir çok kişi var. Ve bu sayede önümüz açılır diye ümit ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

comments user
anka

Cok tesekkur ederim mustang ve hubby insallah Hepimizin gonlune gore ve hayirlisi olur.

comments user
hübby

@anka bence de bu atamada olur, hiç endişelenmee

comments user
mustang

@anka Her yeri yazabiliyorsan büyük ihtimalle gelecektir.Orta,Doğu Anadolu veya Karadeniz olabilir

comments user
anka

@sirin ayni universite mi bilmiyorum ama neyse bende universite ismi vermeyim ama ankara degil ic anadolu da bir universite biliyorum isletmen alacak

comments user
anka

Arkadaslar bana kimse cevap vermiyecek mi? 72,389 puan 245 sira kutuphanecilik sansim ne kadar her yeri yazabilirim guney dogu ve bazi sehirler haric

comments user
şirin

ankarada bir üniversite mi on söyle bari ankara bekleyen çok biliyorsun 🙂

comments user
sblnt2401

Değerli arkadaşlar burada çalıştığımı kurumu paylaşmam doğru olmaz sizde inşallah atandığınızda memur olmanın gereklerini bileceksiniz. Dediğim gibi 1 adet daha bölüm mezunu bilgisayar işletmeni kadrosunda olacak arkadaşımız aramıza katılacak.

comments user
esma

sblnt2401 hangi üniversitede çalışyorsunuz?

comments user
ibrahim

hangi üniversiteymiş o 🙂

comments user
sblnt2401

Bby memur isen 1800 civarı benim gibi bilgisayar işletmeni isen 1850 civarı. Arkadaşlar bu arada çalıştığım üniversiteye daire başkanımızın verdiği bilgiye göre aranızdan bir meslektaşımız daha gelecek belki de birlikte çalışacağız 🙂 ama kütüphaneci olarak değil bilgisayar işletmeni olacağı söylendi şimdiden hayırlısı olsun diyelim.

comments user
bby

@sblnt gh hizmet kütüphane memurunun maaşı ne kadar acaba

comments user
mustang

Meb 2014’te 127 bin öğretmen ataması için başbakan ve maliye bakanı ile görüşecekmiş.Demek ki şimdiden 2014 te memur alımının az olacağı açıklamaları havada kalmaya başladı bile.Yerleştirmelerin hemen ertesinde Cumhurbaşkanlığı seçimi var tapuda alım yaparsa gene geçen sene haziran kadrosu gibi bir sayı gelebilir bölümümüze

comments user
isim yok

@sblnt kesinlikle katılıyorum, her şey ortama bağlı. iyi insanlara denk gelirseniz rahat edebilirsiniz. ama denk gelmez ve gih olursanız yemekhanede fiş bile kesmeye maruz kalabilirsiniz. çünkü kamuda sen düz memursun, sen thsin ayrımı çok var.

comments user
sblnt2401

Değerli arkadaşlar tekrar merhaba. Bu alımlarda memurluk kadrolarını da size uygun olanları değerlendirin daha sonra benim gibi kpps çalışıp kütüphaneci olabilmek için atanma dönemlerini rahatlıkla bekleyebilirsiniz. Bazen çok güzel kurumlarda iyi memur kadroları da açılmakta. Sadece kütüphaneci olacağım diye bekleyip daha sonra hayal kırıklığına uğramanızı istemem.

Bu arada tapu hazirana da mutlaka alım yapacaktır kesinlikle alım olmayacak diye bir durum söz konusu olamaz. Ama tapuların malum iş yükü fazla olabilmekte tabi ki bu da atandığınız yere ve atandığınız daireye bağlı olarak değişmekte bazı tapu daireleri eziyetli bir çalışma ile işi götürmeye çalışmakta iken bazıları da rahat olabilmekte. Aslında tamamen çalıştığınız kurumun yöneticisine ve mesai arkadaşlarınıza bağlı.

Ben 1.5 yıldır memur olarak üniversitede çalışmaktayım ve son derece rahatım işim olan kütüphaneciliği yapmaktayım. Ama ailevi nedenlerden dolayı kütüphaneci kadrosuna geçip bulunduğum yerden ayrılmak zorundayım. Dediğim gibi çalışma ortamınıza bağlı aslında her şey. Her şeyin gönlümüzce olması dileğiyle…

comments user
mustang

Kadroları incelediğim kadarıyla tapuda arşiv memuru göremedim zaten alım yok yani.Tapuda TH çalışması yürütülüyor diye biliyorum.Çalışan arkadaşlardan edindiğimiz bilgi BBY mezunları ile tapu arşivlerine çeki düzen gelmeye başladığı yönünde.BBY mezunu arşivciye en acil ihtiyacı olan kurumların belkide en başında tapu geliyor aslında.Alım yapılmaması ilginç hakikaten.

comments user
isim yok

arkadaşlar günaydın herkese
kesinlikle gih yazmayın. bence gidebileceğiniz illerin thlerini yazın. asalet aldıktan sonra istenen ile geçmek daha kolay. illa sabretmek gerekiyorsa başka ilde th olarak sabredin, gih atanıp th olmayı beklemeyin

comments user
abc

Size sunu soyluyorum kesinlikle tapu arsivi yazmayin ben suan arsivdeyim ve coook pismanim. Her gun nefret ederek geliyorum işe. Simdiden 2014 kpss ye calismaya basladim. Hem maas az hem cok yorucu. Tecrubeyle konusuyorum sakin yazmayin,,,

comments user
anka

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (72,38974) fazla puan alan 244 aday vardır.

kütüphanecilik her yeri tercih etmeyi düşünüyorum arkadaşlar sizce şansım nedir?
73-74 üstü puan alan kişilerin ankara ya da istanbul beklediğini düşünüyorum bu şekilde puan alıp hala her yeri yazmayı düşünen var mı?

comments user
BBY Haber

@ist_anbul,

“ist_anbul” ve “ist_anbul58”–> gerekli bilgileri yukarıdaki talimatlara göre göndermediğinizden dolayı tüm yorumlarınız onaylanmamaktadır; lütfen gereğini yapınız.

comments user
sblnt2401

Değerli arkadaşlar merhaba. Şimdilik kütüphaneci olarak alınacak kişi sayısı belli olduğuna göre bende ege ve Marmara bölgesinden kütüphaneci kadrosu açılırsa bu bölgeleri seçeceğim. Bunun dışında herhangi bir bölge seçmeyi düşünmüyorum şimdilik. Memurluk kadrolarını seçmeyeceğim kendim zaten memurum. Başka ege- Marmara bölgesinden kütüphanecilik kadrosundan tercih yapacak var ise paylaşırsa sevinirim arkadaşlar. İstanbul hariç bu arada tercihte bulunmayacağım buradan da.

comments user
mustang

@eddaa3112 hazirandaki kadro sayısına bağlı burada da en belirleyici kurumlar tapu,kültür ve üniversiteler. İl afet de en düşük kapatan kurumlardan.Tapu alımları azalttı.Eğer haziranda 50 ve üstü tapu alımı olursa rahat gidersin.Diğer dönemlerde haziranda 40 – 50 bantı görüldü.Ama dediğim gibi tapu iyi alım yapıyordu o dönemler

comments user
ibrahim

arkadaşlar kültür ve turizm bakanlığının bir kadrosu karaman olabilir karaman il kültür turizm müdürüyle görüşmemde talepte bulunduklarını söylemişlerdi karamanı düşünen varmı acaba

comments user
eddaa3112

şirin ve dtcf yardımlarınız için çok teşekkür ederim. inşallah bu atamada olur çünkü rtık özel sektörden bıktım

comments user
can

Bu cuma tercih klavuzu yayınlanır…

comments user
şirin

mobbing iş yerlerinde -genellikle patronlar- çalışanlar üzerinde uygulanan baskı

comments user
dtcf

Mobbing devlet memurlarının belki araliklarla yer degistirmesi olayi genel hizmetlere bagli olanlar periyodik olarak sehir degistirebilir. Yine de arastirmak gerek

comments user
şirin

@eddaa3112 atanan atanmayan herkesi kapsayan bir sıralama bu, atanma şansın biraz düşük ama hangi şehir olsa giderim GIH kadrosunda diyorsan haziranda atanırsın bu atamada biraz zor görünüyor çünkü tapu personel almıyor kütüphaneci alımı da biraz düşük … sen tercihini yap olursa olur yine de fazla ümitlenme haziranda gıh kadrosunda atanabilirsin tabi yine alımlara bağlı

comments user
eddaa3112

bu 729 kişi atanmayan mı yoksa 2012 yılındaki atanan atanmayan kişilerin toplam sayısı mı??

comments user
eddaa3112

Arkadaşlar merhaba… benim puanım 62.86797 ve hesaplama yaptığımda 729 kişi var diyor. ben bu puanı 2012 kpss den aldım. bby mezunuyum. her yer olabilir diye istiyorum sizce atanma şansım nedir? evliyim ve hyatımı kurtuluşu olacak… sizce atanırmıyım?

comments user
eddaa3112

mobbing derken??

comments user
DTCF

tercih yapacak arkadaşlara bi tavsiyem var bir an önce atanmak için GİH tercih yapmayın az maaş almanın ötesinde mobbing uygulamasına maruz kalınabilir

comments user
şirin

ben Ankara dışı tercih yapmayı düşünmüyorum %90 yapmam

comments user
hübby

Ben Ankara dışında yazmıcam @Alp, zaten çalışıyorum Ankara’da kütüphane ama devlet değil.
@Bir artı bir, umutsuz konuşanları boşverelim bencede, belki şimdi Ankara çok alcak hepimizin istediği olcak, belki hiç almıcak hiçbirimizin olmıcak. Hakkımızda hayırlısı.

comments user
bir artı bir

ben ankara beklemeye devam ediyorum haziranda 15-20 kişilik alım olur illaki ankara için…

comments user
bir artı bir

sanırım bu 17 kişinin içinde yazma eserler yoktur geçen alımda ayrıca verilmişti 5 6 kişilik bir alımda yazma eserlerden olursa bakanlık 20-25 kişi olabilir üniversiteler zaten az alım yapıyor kasımda maalesef…

arkadaşlar umutsuzluğa kapılmayalım şunu belirtmek isterim ki bu kasımda 50 60 kadro alsaydık ki bu seçimden dolayı olacaktı ve doğal olarak bu fazlalık haziran alımlarından alınacaktı şuan rutin bir kasım ataması yaşıyorsak rutin bir haziran ataması da bizleri bekliyor demektir bu önceki dönemlerde farklı bölümlerde seçim öncesi alımlarda yaşanan fazla alımlar seçim sonrasındaki alım azaltılarak dengelenmiştir. kültür ve turizm bakanlığı +50 kişilik boş kadroyu hazirana da yaymaya karar vermiş gözüküyor maalesef.

comments user
Alp

Ankara ve İstanbul bekleyen arkadaşlar başka tercihlerde de bulunacaklar mı acaba? Bunu da belirtirseniz kendi adıma memnun olurum. Teşekkürler.

comments user
hübby

KPSSP3 puan türünde ve BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ lisans programında puanınızdan (75,19455) fazla puan alan 135 aday vardır.
Bende Ankara bekliyorum. Biraz önce BİMERden gelen cevabı gönderdim. toplam rakamı zaten biliyorduk, 17 si Kültür ve Turizm Bakanlığıymış. Hepimiz için hayırlısı olsun. Kısmett.

comments user
hübby

İlgi:30/10/2013 tarihli ve 891676 sayılı BİMER başvurunuz

İlgili BİMER başvurunuz incelenmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığına 2013/2 Kasım ayında KPSS ile Kütüphaneci kadrosuna 17 adet personel alımı yapılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim

comments user
şirin

sanırım bende ankara için haziranı beklemek zorunda kalıcam puanım 75.96

comments user
bir artı bir

teşekkürler S.P
ankara bekleyen biri olarak haziranda 71 puanla kendime bile şans veriyorum hele ki 74 75 üstü puanlar bence hiç dert etmesin ankara ve istanbul için @S.P haziranda istanbul 75.8 le kapatmış bence umutsuzluğa kapılmana hiç gerek yok heleki 2014 kpss yi düşünme bu alımları bilemem ama hazirana kesin gözüyle bakabilirsin istanbul için..

comments user
S.P

Arkadaşlar merhaba, puanım listede de yer aldığı gibi 75.41837 dir. İstanbul yazmayı düşünüyorum fakat aslında hiç bir umudum yok..

Sınava tekrar hazırlanmak ise bir çile.. 80 ve üstü almadıktan sonra böyle umud bile kalmıyor bazen malesef.. Hepimizin şansı bol olsun..

comments user
bir artı bir

geçen atamada boş kalan istanbul üniversitesi ve namık kemal üniversiyesi malesef alım yapmıyor arkadaşlar gitti güzelim 8 kadro :(((

comments user
bir artı bir

haziran 2013 de 30 arşiv memuru alımı yaptı tapu kasım atamalarında genelde alım yapmayan yerlerden sizin puanınız kaç ve nereleri tercih etmeyi düşünüyorsunuz acaba listede adınızı ve sıralamanızı göremedim de tercih yapacaksanız paylaşmanız hepimiz için daha iyi olacaktır teşekkürler @sipahi

comments user
sipahi

@bir artı bir kısmen haklısın genellemende ama tapuyu gözden kaçırmamak gerekir.Tapu son iki alımda bby den arşiv memuru alımı yapmıyor.Arşiv memurları başka kurumlara geçiyorlar tapudan.THS konusu da problemli tapuda.Bu yüzden tapu bby den alımı bitirecek diye konuşuluyordu.Son iki yerleştirmede tapunun bölümden hiç alım yapmaması hayra alamet değil.Bu yüzden haziranda da tapu alım yapmazsa yazdığın sayıların yarısı gibi düşünmek lazım.

comments user
bir arti bir

Bu alim coktu bizi etkilemedi az alimlarinda etkileyecegini sanmiyorum bunlar binlerce kisinin alindigi kadrolarda etkili olur yani bizim haziran atamasi yine 100 uzeri th olur gh ilede 150 ustu olur sonucta kucuk bir cogunluguz anlasilan buyuk dalgalar bizi etkilemiyor… kasimda dezavantaj olarak yasiyoruz bu durumu haziranda avantajli olmak umuduyla…

comments user
sipahi

bby hctp kesin değil ama büyük olasılık bu güne kadar ki trend bu yönde
sblnt 2401 haziran için de gerçekçi olmak lazım maliye bakanının açıklamaları ortada bütçe kalemlerine girdi rakamlar ve buna göre memurlar .net son on yılın en az memur alımı 2014 te olacak tespitiyle bir dosya yayınladı.

comments user
bbyhctp

haziran atamaları kesin oluyor diye bir durum var mı merak ediyorum..çünkü bunlar her yıl tekrar görüşülüp ona göre bir takvim hazırlanıyor diye biliyorum..olmama gibi bir durum azda olsa olasılık dahilinde mi acaba @bbyhaber bu konuda kesin bir bilgi varmı merak ettim sadece..

    comments user
    BBY Haber

    @bbyhctp,

    2012 KPSS Lisans sınav sonucu bir sonraki sınavın yapılacağı güne kadar olan tüm alımlarda geçerlidir ve önümüzdeki KPSS sınavı da 05.07.2014-06.07.2014 tarihlerinde yapılacağı için, 2014 Haziran alımlarında kullanılacak puan 2012 KPSS Lisans sınav sonucu olacaktır.

comments user
sblnt2401

Değerli Meslektaşlarım 2014 Haziran alımlarına kadar beklemek zor olacak ama yapacak bir şey yok şuan. Ben 2014 Haziran son alımları için bölümümüz açısından yine ciddi bir alım bekliyorum. Bunu dememin sebebi istatistiklere baktığımızda her zaman haziranda son alımlarda bölümümüz ciddi biçimde alımlar yapmış ve boşta da Kalan kadrolar olmuştur. Bu durumda sadece biraz daha bekleyeceğiz durum bu. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin arkadaşlar.

comments user
BBY Haber

2013-2 KPSS unvanlara göre kadro dağılımları:
http://www.bbyhaber.com/bby/2013/11/11/2013-2-kpss-unvanlara-gore-kadrolar-aciklandi/

comments user
şirin

ewet ayrı değil toplam rakam bu TH sınıfında 30 kütüphaneci alınacak belki 20 tanesi kültür bakanlığınındır 10 tanesi üniversitelerin bilemeyiz haftaya belli olur.

comments user
Barış

Doğru strateji çizmeniz açısından şu değerlendirmeyi yapabiliriz:

Kütüphaneci 30 adet (Buna hem bakanlık hem üniversite ve kurumlar da dahil)
Tapu arşiv memuru alımı yok.
Geriye kalan Bilgisayar işletmeni 192 + 3(KİT), Enformasyon Memuru 21 adet, VHKİ 767 + 4(KİT) adet kadro arasından bölümümüze ait kadroları beklemek durumundayız. Bir de normal Memur 563 + 74(KİT) arasından çıkabilir.

comments user
bir arti bir

Gercekten saka gibi 🙁 bu bollukta daha az kadro almamiz belkide cok sessiz kalmamizdir diyorum yakinda tamamen unutulmazsak iyidir…. bizimde bakanimiz ve bakanligimiz var ama irtibat sifir…. bos kadrolara ragmen boyle bir sayi gercekten cok uzucu yinede hepimize hayirli olsun hayirlisi olsun

S0N “7” GUN pek esprisi kalmadi ama…

Bu arada listede ismi bulunan arkadaslar ozellikle 71 puan ve ustu kisiler bu atama icinde tekrar paylasim yapabilirler mi hani arada kalan puanlar varmi bakalim ayrica temmuzdan once paylasim yapilmis sonra sessislik acaba hala ne kadari aktif bu puanlar fikir sahibi olalim… ayni zamanda kimler nereler istiyor or:ankara mi istanbul mu her yeri yazabilir mi tekrar belirtelim cok yardimi olacaktir tercih doneminde diye dusunuyorum….

comments user
ibrahim

bu 30 kütüphaneci toplamdır bence üniversitelerin kütüphaneci kadrosu ayrı değildir diye düşünüyorum

comments user
bby

üniversiteler , arşivler var daha çok iç karartmayın =)kültür bakanlığı için yüksek bi rakam 30 ktphaneci

comments user
gul

şaka gibi ya 🙁

comments user
sipahi

Tapu ve kadastro bu dönemde arşiv memuru alımı yapmadı.
Tapunun BBY mezunu arşiv memuru alımlarından vazgeçtiği gibi bir söylenti dolaşıyordu son iki dönem alım olmayışı bu ihtimali kuvvetlendiriyor gibi.

comments user
sipahi

klasik kasım alımı

comments user
şirin

niye bu kadar az ya 🙁

comments user
Mustafa Çoban

umutlar başka bahara…

comments user
ibrahim

başka bahara kaldı umutlar

comments user
sblnt2401

Evet arkadaşlar maalesef dile getirdiğimiz gibi 30 kütüphaneci alımı olacak 10-15 civarı da memur kadrosundan gelse 50 bile olmayacak galiba bize ayrılan kadro sayısı.
Erdal umut tacirliği yapmıyoruz ama ortada bir gerçek var sende daha dikkatli takip et gündemi az çok ne demek istediğimizi anlarsın.

comments user
Barış

Kadro adetleri sınıf ve kurum bazında açıklanmıştır:
http://www.dpb.gov.tr/dpb_duyuru_20131111.html

30 adet kütüphaneci kadrosu verilmiştir.

comments user
zeynep

puan:69,56947
herkese kolay gelsin.umarım atanırız 🙂

comments user
11198

erdal 1235 lisans th den alınacak. 7360 da sağlıkçı alınacak ben haberlerde dinledim doğru bir bilgi ama memurlarda da yazıyodur muhtemelen..

comments user
erdal

sblnt2401 arkadaşım hiçbir yerde bu alımlarda 7300 civarı sağlıkçı alımı olacak diye bir ayrıntı yok. bakanın twitter hesabında da böyle bir şey yok. ki bakanın hesabının dışında hiçbir yerde açıklama yapılmış değil. lütfen bilgi verirken daha ayrıntılı araştıralım insanların hevesini kursağında bırakmayalım.

comments user
11198

sblnt2401 açıkçası 2014 hazirandan da çok beklentim yok çünkü az memur alımı olacağı söyleniyor. Artık eskisi gibi 4. atamada çok kadro açılmayacak bence yani 2012/1 kadrosu gibi olmaz.. Genede umarım hayırlısı olur..

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım merhaba. Umarım bir atama döneminde daha her şey gönlümüzce olur. Arkadaşlar 11.000 küsur memur alımının maalesef 7300 civarı hemşire ve diğer sağlık personeli bunların içinden 5000 civarı bir sağlıkçı lisans mezunu olarak alınacak. Kadro dağılımına baktığımızda lisans ön lisans ve lise mezunlarını da buna göre düşünecek olursak bu alımlarda bize 30-50 civarı bir kadro ayrılacağını düşünüyorum inşallah yanılırımda daha fazla olur. Şu değişmez bir gerçek ki her zaman en fazla alım yaz dönemlerinde olur yani bizden yine en fazla alımın olacağı dönem 2014 haziran olacak.

comments user
wan

Arkadadaslar eger 60 veya 70 civari. Olurda puanlar 67 ye kadar gerileyebilir hepimiz icin hayirlisi

comments user
şirin

@bir artı bir teşekkürler sevindim bu habere bekle beni Ankara geliyorum :):)

comments user
nüans

Talep edilen toplam kadroların hizmet sınıflarına göre dağılımı da şöyle: “Sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı 7 bin 360, genel idare hizmetleri sınıfı 2 bin 112, teknik hizmetler sınıfı 1235, avukatlık hizmetleri sınıfı 99, yardımcı hizmetler sınıfı 113 ve eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı 1 adet.”

Teknik hizmetler:1235 kütüphaneciler
Genel idari hizmetler:2112 arşiv memurları ve memurlar

toplam: 3347

comments user
Barış

Toplam teknik hizmetler sınıfı 1235 kişi (ortaöğretim+önlisans+lisans). Yani bu sayı içinden kütüphaneci kadrolarını bekleyeceğiz.

comments user
bir artı bir

seçim öncesi olmasından dolayı diğer kasımlara nazaran çok fazla bir alım olacağı hep söyleniyordu inşallah kütüphaneci alımı da şöyle güzel bir sayı olur 7600 lük alımda 39 kütüphaneci alındı memurlarla 50 falan olmuştu sanırım 11.415 te 60 civarı kütüphaneci olabilir inşallah bu genel artış bizim kadrolarımıza çokça yansır…

comments user
Barış

memurlar.net’in haberidir, Faruk Çelik’in twitter hesabından alıntı olarak;
“KPSS 2013/2 Yerleştirmelerinde, 182 kamu kurum ve kuruluşunun toplam 11.415 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebini ÖSYM’ye ilettik…
Talep edilen toplam kadro ve pozisyonların yaklaşık % 21’i ortaöğretim, % 21’i önlisans, % 58’i lisans düzeyindedir… “

comments user
bir artı bir

yok canım ths de olsaydin istifa etmen gerekirdi ama gh den th ye geçmek üst kademeye geçmek olduğu için gerekmez bu senin hakkındır… kurum izin vermek zorundadır önceden bildirirsen de daha iyi olur onay almış olursun hatta oldu izin vermediler zor bir ihtimal ama mahkemeye verirsin çok emsali var kazanırsın 🙂

comments user
şirin

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için kafama takılan bir nokta daha var memur olarak çalışırken 2016 haziran atamalarında tekrar tercih yapmam için istifa edip 6 ay beklemem gerekiyor değil mi? 2015 kasım atamasında istifa edip 2016 haziran atamasında TH olarak tercih yapabilirim.

comments user
bir artı bir

@şirin gih ten atanıp tekrar kpss ye girip son atamaya kadar beklersen thden ankaraya atanabilir ve geçiş yapabilirsin tabi 2014 kpssde 70 üstü hatta 75 üstü alacaksın tekrar ankara son atamalarda 70 71 i görüyor memur olarak çalışırken beklemek zor gelmezse böyle yapabilirsin yada yükselme sınavlarına girerekte yükselmek mümkün… yükselme sınavıyla ne zaman yükselirsin bilemem ama 2016 ya kadar memurluk yapıp en geç 2016da kütüphaneci olabilirsin…

comments user
ibrahim

öyle bir imkan var ama çok zor bekleyeceksinki kurumun unvan değişikliği sınavı açsın o sınava girecen kazanacan falan filan bu süreçte uzun yıllarda sürebilir zaten asaletini alman en az 1 yıl en fazla iki yıl. yada kurumlar arası geçiş yapıp normal kadronun bir üst derecesine geçiy yapabiliyorsun ankarada dayın yoksa oda zor zor oğlu zor yani ths ile gih arasında da 250-300 milyon maaş farkı var şuan evli bir çocuklu kütüphaneci 2370 alıyor diye biliyorum aynı şartlarda gih de 2100 anca alıyordur

comments user
şirin

merhabalar bende bir şey sormak istiyorum eğer bu atamada TH sınıfında atanamazsam Ankara olsun diye memurlukta tercih edicem istemeye istemeye… memurluğa atandıktan sonra kadro değiştirmek mümkün mü? Mümkünse süreç nasıl işliyor bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

comments user
erdal

Arkadaşlar atandıktan sonra kütüphanecilik ve arşivcilikte eğitim durumundan dolayı tayin durumu nasıl acaba? Bunun örneğini bilen var mı? Ya da böyle bir durumda en esnek davranan hangi kurum/lar? Teşekkürler.

comments user
ibrahim

inşallah