×

2012 BBY KPSS Genel Değerlendirme Raporu

2012 KPSS puanlarının geçerliliği 04 Temmuz 2014 tarihinde açıklanan 2014-1 KPSS tercih sonuçlarının ardından bitmiştir ve bu doğrultuda 2012 KPSS’nin Bilgi ve Belge Yönetimi açısından değerlendirme sonuçlarını aşağıda bulmanız mümkündür:

2012 KPSS sınav sonucuna göre şu ana kadar yapılan dört atama olmuştur: 2012/2, 2013/1, 2013/2 ve 2014/1 atamaları. Bu dört atama sonuçlarına göre Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden toplam 307 kişi kamu kurumlarına atanmıştır. Aşağıdaki grafikte, bu atama dönemlerinde atanan kişi sayıları verilmiştir:

ve yukarıdaki dört atama sonuçlarına göre yerleşen tüm puanlar büyükten küçüğe doğru sıralandığında aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkmıştır:

  • 2012 KPSS’de Atanan En BÜYÜK Bilgi ve Belge Yönetimi Puanı-Atandığı Kurum ve Unvanı: 91,31690 – KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI (İSTANBUL) – KÜTÜPHANECİ
  • 2012 KPSS‘de Atanan En KÜÇÜK Bilgi ve Belge Yönetimi Puanı-Atandığı Kurum ve Unvanı: 64.62575 – KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ (KAHRAMANMARAŞ) – MEMUR

2012 KPSS sonucuna göre atanan tüm puanları incelemek için lütfen tıklayınız.

2014 KPSS sonuçlarına göre alım yapılacak olan atamalarda bilgi alışverişinde bulunmak için buraya tıklayınız.

794 yorum

comments user
eg

merhaba arkadaşlar kütüphane atamalarında kpss hangi puan türünde? ve iktisat işletme gibi bölümlere atama veriyorlar mı? 64 lere kadar düşmüş 2013de bu yılki atamalardada öyle olur umarım…

comments user
Ali

KPSSP3 78,53857 , 88850 sırasındayız; Kütüphaneciyim içiniz rahat ediniz..

comments user
BBY Haber

Değerli Arkadaşlar,

2014 KPSS ile ilgili bilgi alışverişinizi lütfen aşağıdaki başlıkta paylaşınız:

http://www.bbyhaber.com/bby/2014/07/05/2014-kpssde-tum-bby-burada-bulusuyor/

comments user
Nehir

Arkadaşlar KPSS sonuçları açıklandı !!

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım günaydın. Atanıp aramıza katılan arkadaşları tekrar tebrik ederim. Arkadaşlar Kültür Bakanlığına atanan arkadaşlar eylül ayı gibi başlarsınız biraz uzun sürer bizim bakanlıkta işler. Üniversitelere atanan arkadaşlar bu ayın sonu ya da önümüzdeki ayın ilk haftası başlarsınız memuriyet hayatınıza. Diğer kurumlarda ise durum tam olarak ne olur bilemiyorum. Zor bir sınavdan çıktınız maalesef. Ama unutmayın ki sınav herkes için zordu onun için standart sapma yüksek olur 70 nete yakın yapan arkadaşlar iyi bir puan alır diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun iyi günler.

comments user
milazım

ben yenı bu bolumle tanıstım normalde kaç puan isyıor

comments user
Ali

TÜSAK YASA TASARISI ve EK gösterge konusuna ilgiyle yaklaşan ve samimi gayret içerisinde
olan,olamasa da
gönülden destekleyen herkese teşekkürler …
arkadaşlar sevgili ve kıymetli meslektaşlarımız…
biz kütüphaneciler olarak yakın zamana kadar çok düşük maaşta çalışmadık mı..
daha 2009 da 1.000-1.300 maaş almıyor muyduk..
bu küçüçük maaşla yıllarca çalışmadık mı..
şimdi ise nereden nereye geldik. o gün destek vermeyenler bırak ya bu da olmaz diyen iyi niyetli
ama gayret
etmekte üşengeç meslektalarımız bügünkü mmaşlarını alırken rahatsızlık mı duyuyorlar. teknik
kadroya niye geçtik
ki eski haldeki maaşım daha iyiydi mi diyorlar.
teknik kadroya geçtikten sonraki yükselen maaşımızı ilk aldığımız ay hepimizin yüzü gülkmedi mi.
onure olmadık mı. bu konuda gayret etmediksek bir mail dahi atarak destek olmadıksak da bunu için
çaba
gösterenlere helal olsun arkadaşlarımıza demedik mi. bugün dah bundan dolayı yüzümüz gülmüyor mu.
1.850-1.950
almak varken yeni başlayan bir meslekdaşımızın 2.200 alması iyi değil mi..mesleğimizin
itîbarı,prestiji
yönünden,daha iyi değil mi.
Kıymetli kadim meslektaşlarım, yeni başlayan arkadaşlarım , mesleğimiz, sektörümüz içindeki bütün
arkadaşlarım.
Beyler, Hanımefendiler…
lütfen tüsak tasa tasarısındaki haklarımız konusunda daha duyarlı olalım. bulunduğumuz yerde
maillerle bu konuda
dstek olabiliriz. bakanlık, sayfasına yasa tasarısını koymuş bizlerden yorum bekliyor. lütfen
biraz daha duyarlı
olalım. şimdiye göre 400 tl daha fazla alabilecek bir imkan bize doğmuş ki (malumunuz kanuni
hakkımızdır ancak
önceki dönemde yasal düzenleme eksik kalmıştı. şimdi ise tekrar önümüzde geldi. bu bizim için bir
imkandır,
fırsattır.) bu konuda gayretli olmaya duyarlı olmaya çaba sarf eden arkadaşlarımıza destek olmaya tüm
meslekdaşlarımızı davet ediyorum.

Destekleriniz için teşekkürler..

comments user
berry

68 puanın son atamada atanma olasılığı nedir? teşekkür ederim.

comments user
istanbul34

hayırlısı ile bizde bi memur olalım….. bu arada haziran alımları ile ilgili bir gelişme var mı… alım ne kadar olcak….

comments user
sblnt2401

Programcı ve çözümleyici arkadaşları yılmadan ve ciddiyetle mesleklerini daha ileriye taşıma gayretlerinden dolayı kutluyorum. Buradan da biz kütüphanecilere mesleğimize sahip çıkmadığımız ve birlik olmadığımız için seslenmek istiyorum: Hep başkalarının gayretleri ile bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. T.H.S. Sınıfına geçmemizde sosyologlar, arkeologlar vs. ve eski bakan Ertuğrul Günay’ın inisiyatifi ile şimdi TÜSAK Tasarısı ile bazı kazanımlar elde edeceğiz belki de en azından buna sahip çıkalım ve tasarıya biz de destek olalım yoksa bir gün gelecek bizim için kimse bir şeyler yapmayacak…

comments user
fuat

Değerli meslektaşlarım merhaba. T.H.S. Geçen programcı ve Çözümleyiciler 3600 ek gösterge ve özel hizmet tazminatlarının artırılması konusunda var güçleri ile çalışmaktadırlar ve sonucu da her an bu ay içinde alabileceklerini paylaşımlarında bildirmektedirler. Mecliste Yoğun Kulis faaliyetleri sonucunda bizi de ilgilendiren bir paylaşımda bulunmuşlar yorumsuz olarak bu yazıyı sizlerle paylaşıyorum:
Değerli arkadaşlarım;
03/06/2014 Saat 14:30 da Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Sayın Prof.Dr.Turan MENTEŞ Üyelerden Başbakanlıkdan Zafer VERGİLİ ile Türk BÜRO-MEMURSEN den Kadir ÇİÇEK ile ben deniz Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai BERBER ziyaret etmiş bulunuyoruz.Ek gsterge ile alakalı kanun teklifimizi TORBA KANUNa eklemek üzere kendisine takdim ettik.Olumlu bir görüşme yapmış bulunmaktayız.Ayrıca Plan Bütçe Komisyonu Başkan vekili ısparta milletvekili sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ beyi konu ile alakalı görüşerek aynı metni kendisine takdim ettik.Üzerine vurguluyarak destek sözü verdi.Ayrıca Gurup başkan vekili sayın Hüseyin TANRIVERDİ beyi ziyaret ederek teklifimizi Danışmanı olan ismail beye takdim ederek destek sözü almış olduk.Ayrıca Şanlı Urfa Milletvekilimiz Sayın Mahmut KAÇAR beyi ziyaret ederek uzun bir görüşme netecesinde bugün itibariyle mahmut bey Grup başkan vekili Sayın Nurettin CANİKLİ beyle teklifimizle alakalı bir görüşme yapacaklarını ve TORBA KANUN a eklenmesi hussunda bütün imkanlarını kullanacakların söylemiş bulunmaktadarlar.Gelecek olan teklifde alt komisyona açma imkanı olursa Plan Bütçe Komisyonu muhalefet milletvekileri ile de görüşebileceğimizi tahmin ediyorum.Yoğun bir çalışma temposu ile çalışmalarımıza devam etemkteyiz.İkinci ihtimal olarak şayet torbaya eklenmezsek TUSAK yasa tasarısı haziran ayı içerisinde çıkarılacak burada öğretmenler sosyolog ve kütüphaneciler var oraya ekleyebileceklerini söylediler.Bilgilerinize

comments user
11198

Biz sorduk ÖSYM açıklama takvimini takip ediniz diye cewap geldi 🙂 saolsunlar:))

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım günaydın. Daha önceki atama dönemlerinde bazı meslektaşlarımız Bimer marifeti ile bakanlıklardan atama sayılarını alıp burada paylaşımda bulunmuşlardı. Bunu gerçekleştiren arkadaşlarımız var ise atanmayı bekleyen meslektaşlarımız adına bir katkıda bulunup burada paylaşırlarsa memnun kalacağız.

comments user
11198

doğuda da 1 üniversite kütüphaneci isteğinde bulunmuş arkadaşlar ama kadro verildi mi bi bilgim yok..

comments user
sblnt2401

Değerli Meslektaşlarım tekrar merhaba. Hak edenlerin biran önce atanıp çalışmaya başlaması dileğiyle. Dün paylaştığım 1 adet kütüphaneci alacak olan kurumun bilgilerine ilaveten şunu da ilave etmek isterim atanacak olan arkadaşla beraber 2 adet kütüphaneci çalışacak bu üniversite kütüphanesinde ayrıca bu kütüphanede şube müdürleri ve daire başkanı kütüphaneci kökenli değil dolayısı ile kariyer imkanı kütüphaneci arkadaşlar için yüksek olan bir yer burası. Belkide aramızdan şube müdürleri ve daire başkanları çıkacak 🙂

comments user
eeddaa

29 mayis 11.02 saatinde yazilan yorum bana ait degildir arkadaslar biri benim adimi kullanarak yorum yapmis sukurki kendime inancim tamdir. Insanlik hali bi kelime yanlis yazildi diye bu jadarda ugrasilmaz milletin aciklarini arayan bu kisiler acilacak kadrolarin duyumlariyla ilgilensinde insan gibi yorumlar gorelim.

comments user
ozzy

Kurumlara ayrılan kadro sayıları birkaç ay önce açıklandı zaten. Kadrolara baktığımızda geçen yıla göre hemen hemen %50 azalma olduğu ortada. Yani bu atama dönemi normal haziran atamalarından oldukça düşük olacak, bu kesin. Bunun bizi ne kadar etkileyeceğini bilemeyiz tabi. 4001 alımları, diğer memur alımları düşerken bizi çok ta etkileyemeyebilir. Kurumda 20 memur 1 kütüphaneci(yada BBY mezunu)açığı varken yarısından vazgeçmesi istense memur sayısını düşürüp kütüphaneci sayısını sabit tutabilir diye düşünüyorum ben. Özellikle üniversiteler için kıymetli personelleriz oyüzden çoğu üniversite bizden vazgeçmeyebilir. Umarım öyle de olur.

comments user
#sertsessiz

Sevgili meslektaşlarım değerli basın mensupları ve diğer saz ekibi
Öncelikle bu platformda defalarca uyarılmasına rağmen manipülasyonkolik arkadaşlar mevcut. Onlara iki önerim var:
1- http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25219646.asp
Bu linkteki haberi iyi okuyup zihinlerinin elverdiği ölçüde yorumlasınlar.
2- Bu metni okuyup iyice anladıktan sonra vicdanlarına seslensinler. Çünkü kimse kimseye inanmak zorunda olmadığı gibi kimsenin net olmayan bir veri hakkında yorum yapması, insanları yönlendirmesi doğru değildir.
Linkteki blog yazısı bu konuya son noktayı koymaktadır.
http://elvangoknelkaracay.blogcu.com/olmaz-olmaz-kimselere-bos-yere-umit-vermek/13039235

comments user
11198

arkadaşlar bakanın açıklamasına göre 2014 sınavından alacağımız puanla yapılacak atamalar değil, 2014 senesinde açılacak kadro azlığından bahsedilmiştir. bu da demek oluyor ki, önümüzdeki haziran ve kasım atamaları az olacaktır. gayet açıktır. kimse element uydurmasın lütfen..

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım merhaba. Atama döneminde hak edenlerin şansının bol olması dileğiyle. Biraz önce öğrenmiş olduğum net bir bilgiyi paylaşacağım İç Anadolu bölgesinde bir üniversite 1 adet Kütüphaneci kadro talebinde bulunmuş. Atanacak arkadaşa şimdiden hayırlı olsun diyorum. Atamanın yapılacağı üniversite kütüphanesi ferah ve güzel bir kurumdur 1 adet kütüphaneci kadrosunda çalışan var atanacak kişi 2 kütüphaneci olacak.

comments user
eeddaa

“İsmini veremeyeceğim bir büyüğüm” derken “ismini bilmediğim” demek istemiştim. Çok garip değil mi? Kendim söyledim ama bence de garip. Bazen ben bile kendimi anlayamıyorum.

comments user
eeddaa

Ben konusulan ortamdaki sahsin sadece burokrat biri oldugunu biliyorum ismen tanimadigim icin isim veremem dedim arkadaslar yanlis anlasilmasin gizem tablisu yaratilacak yer degil burasi.

comments user
eeddaa

Kinse kimseye inanmak zorunda degil fikirleriyle alakali yorum yapma gereksinimi duyan yorumunu yaoar ve susar. Biz bildiklerimiz insanca burada paylasuyoruz he cekilmesi icin degil. Bilmem anlamasi gereken anladimi

comments user
erdalbewar

yav he he.

comments user
eeddaa

Cumhurbaskanligi secimleri yerel secimler vs.konusu konusulurken ismini veremeyecegim bir buyygum tarafimdan aldim bu duyumu arkadaslar. Soyle ki cok ses getiren bir degil iki secim soz konusu. Bu yuzden bence haziran alimlari beklenenden cok daha yuksek olacaktir