×

Köy Çocuklarına Mini Kütüphane Yaptırıldı-İzmir-Torbalı

İzmir’in Torbalı ilçesinde yayın yapan yerel bir gazetede muhabirin başlattığı “Köy Çocuklarına Mini Kütüphane Kampanyası” kapsamında Dağkızılca köyüne kurulan Şehit Gazeteciler Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz Kütüphanesi, görkemli bir açılışla hizmete sunuldu. Açılışa Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz, Müftü Mehmet Akpınar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ergün, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Recep Toprak ve Kadın Kolları teşkilatı, MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Zülküf Doğan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun, Hemşehri Dernekleri Komitesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, şairler, yazarlar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Dağkızılca köyünün Torbalı’ya 18 kilometre uzakta olmasına rağmen, açılışa ilgi oldukça yoğun oldu. İlçenin yanı sıra İzmir ve diğer bölgelerde de birçok kitapsever açılışa katılarak kütüphaneye destek kitap hediye etti.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Kütüphanenin açılış konuşmasını yapan kampanyanın koordinatörü ve kütüphanenin kurucusu Vedat Gökçay, köy çocuklarının birçoğunun kerpiç evlerde büyüdüğünü, kendisinin de köy çocuğu olduğunu belirterek, “Ben köyde yaşamın ne olduğunu çok iyi bilen biriyim. Köylerde yaşayan evlatlarımıza ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri bir ortam oluşturmak için bu yola çıktım. Çünkü köylerde evlerin birçoğu kerpiç, ders çalışırken yağmur damlalarının kitaplara nasıl damladığını çok iyi biliyorum. Her şey geleceğimiz olan evlatlarımız içindi. Başardık ve açtık, açılışta yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.” dedi.

“KÜTÜPHANE İNSANLAR İÇİN ÖNEMLİDİR”

Kütüphanelerin insanlar için önemli olduğunu dile getiren Kaymakam Aydın Memük ise şunları söyledi: “Değerli gazeteci arkadaşımız Vedat Gökçay, ‘Ben kütüphane kurmak istiyorum. Desteğinize ihtiyacım var’ diye bana geldiğinde çok gururlandım ve kendisini kutladım. Biz de imkanlar dahilinde elimizden geleni yaptık. Özellikle internetin insanların hayatını esir aldığı böylesi bir dönemde bu güzel projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederim. Kendisini emeklerinden dolayı kutluyorum ve kampanyanın devamını getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Kaynak: http://www.vanhabertv.com