×

Çiftçi İçin Köye Tarım Kütüphanesi Kuruldu-Antalya

Antalya’nın Alanya İlçesi’ne bağlı Toslak Köyü’nde, ‘Tarım Bilgi Bankası Kütüphanesi’ açıldı. Sebze üretiminin yoğun olduğu köyde kurulan kütüphanede tarım kitapları, bilgisayar ve toplantı salonu bulunuyor. Kütüphanede çiftçilere danışmanlık hizmeti de veriliyor. Toslak- Yeniköy- Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün desteği ile kurduğu Tarım Bilgi Bankası Kütüphanesi’nde internet bağlantılı 2 bilgisayar, seracılık, ilaçlama, gübreleme ve sulama konularını içeren kitaplar bulunuyor. Kütüphanede, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve bazı uzmanların yayımladığı kitapların yanında okul ve ticaret konulu kitaplar da yer alıyor.

OKUYARAK ÖĞRENECEKLER

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Umut Olgun, kütüphanenin, tarımsal potansiyeli Alanya’nın en fazla köylerinden olan Toslak’taki çiftçilere büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Bölgede en fazla örtü altı üretimin ve çiftçiliğin yoğun olarak yapıldığı bölgenin Toslak Köyü olduğunu belirten Olgun, “Temel amacımız, bu köyde ve civar köylerde çiftçilerin ihtiyacı olan bilgileri tarım danışmanımızdan edinmesidir. Danışmanımızın yeterli olmadığı durumlarda ise çiftçilerimizin bu kütüphanedeki kitapları ve bilgisayarları kullanarak bilgiye ulaşmaları sağlandı. Bu kütüphane, bölgemizde buna benzer kütüphanelerin de kurulmasında ilk adım oldu” dedi.

BİLGİ BANKASI

Toslak- Yeniköy- Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen ise üreticilerin bilgi ve iletişim merkezi haline gelen tarım kütüphanesinden istedikleri kitapları alarak okuma imkanına sahip olduklarını kaydetti. Tarım kütüphanesini, üreticilerin kaliteli bilgiye ulaşmasını sağlamak amacıyla açtıklarını değinen Başkan Özen, “İsteyen üreticiler bilgisayarlar ile istedikleri veriye internet yoluyla da ulaşabiliyor. Bölgemizdeki çiftçilerin bilgi edinmek için artık Antalya ve Alanya’ya gitmesine gerek yok. Bilgiyi köylünün ayağına taşıdık” diye konuştu.

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Tarım Danışmanı Murat Türeli de bölgede sebze yetiştiriciliği ön planda olduğundan kitapların resimli ve bilgi yüklü olmasına özen gösterdiklerini dile getirdi

Kaynak: http://www.avrupa-postasi.com/