×

İkinci ‘Oyuncak Kütüphanesi’ açıldı

Oyuncak Kütüphanesi’nin, ikinci şubesi Küçükçekmece Yaşam Sevinci Merkezi’nde açıldı. Küçükçekmece Belediyesi Aile Danışma Merkezi’ nin uzman psikologları gözetiminde 3-6 yaş çocukları ağırlayan Oyuncak Kütüphanesi, hafta içi her gün mesai saatleri ( 08.30- 17. 00 ) içerisinde hizmet veriyor. Burası özellikle, oyuncak alma imkanı olmayan çocuklar için büyük bir önem taşıyor. Oyuncak Kütüphanesi, çocuklara seçtikleri oyuncağı 1 hafta süreyle eve götürme şansı da verirken, aynı zamanda onlara sorumluluk duygusu kazandırıyor.

OYUNCAKLAR ;  ÇOCUK GELİŞİMİNİN BİR PARÇASI

Aile Danışma Merkezi Uzman Klinik Psikoloğu Birgül Emiroğlu, oyuncak kütüphaneleri ile amaçlarının;  çocukların duygusal gelişimlerini desteklerken, sorumluluk duygusu gelişmiş, yaratıcı, paylaşmayı bilen, yardımsever, sağlıklı bireylerin yetişmesine de katkı sağlamak olduğunun altını çizdi. Oyunu; çocukların öğrenme laboratuarı olarak tanımlayan Emiroğlu;  zeka, kişilik, beden gelişiminde oyun faktörünün önemli olduğunu dile getirdi.

Birgül Emiroğlu,  okul öncesi eğitimi desteklemek amacıyla oluşturulan, ‘Oyuncak Kütüphanesi’nin çocuğun hayatındaki yerine dikkat çekerek, “Maddi güçlük yaşayan ve çocuğuna istediği oyuncağı alamayan ailelerin çocukları için Oyuncak Kütüphanesi  önemli bir fırsat.   Bu projenin çocuğun ruhsal ve fiziksel gelişimine büyük katkı sağladığını da göz ardı edemeyiz.” diye konuştu.

HAYAL DÜNYALARINA KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

Çocukları her çeşit oyuncakla tanıştırmaya amaçlayan ve ilçede sayılarının arttırılması planlanan Oyuncak Kütüphanesi, hayırseverlerden gelebilecek oyuncak bağışlarını da kabul ediyor. Oyuncak Kütüphanesi’nin önemli bir ayağı olan oyuncak bağışı sizi çocukların dünyasına ulaştıracak.  Miniklerin oyuncaklarla zenginleştirdikleri hayal dünyalarına bir oyuncakla siz de katkı sağlayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.gazetekucukcekmece.com