×

Hasan Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Açıldı-Çorum

Çorum Hasan Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi ve Müzesi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hizmete açıldı. İstiklal İlköğretim Okulu hizmet binası, Yazma Eserler Kütüphanesi’ne çevrildi. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çorum Valisi Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Doç Dr. Muhittin Macit bir konuşma yaptı.

Doç. Dr. Macit, kütüphanenin geçmişin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rolü olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.Daha sonra konuşan Vali Nurullah Çakır ise bir zamanlar okul olarak kullanılan binanın aslında kütüphane olarak yapıldığını ve şimdi de eski haline yeniden döndüğünü söyledi.

Çakır, kütüphanenin zemin katının bölgeye hitap edecek bir restorasyon merkezi olacağını açıkladı. Kütüphanede yer eserlerin çoğunun Hasan Paşa’nın koleksiyonunda yer aldığını dile getiren Vali Çakır, kültür camiasına böyle bir eser kazandırılmasından dolayı teşekkür etti.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vakıf eserleri açısından zengin bir ülke olduğunu dile getirerek, iktidara geldikten sonra çok sayıda tarihi eseri restore ettiklerini belirtti. Arınç, “Ecdadımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Bu yerlerden en üst düzeyde faydalanalım.” dedi.Konuşmaların ardından Hasan Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi ve Müzesi’nin kurdelesi kesildi.

Kaynak: http://www.corumhakimiyet.net/