×

Sivaslı üniversite öğrencisi, Yozgat’ın Karahacılı köyüne kütüphane kuruyor

Geçen yıl bağış yoluyla topladıkları 3 bin kitapla Sivas’ın Başyayla köyüne kütüphane kuran ve köye bir de festival kazandıran Ankara Üniversitesi öğrencisi 6 genç, bu yıl da Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Karahacılar köyüne 5 bin kitaplık kütüphane kurmaya hazırlanıyorlar.Kütüphanenin 22 Nisan’da açılması planlanıyor. Kendisi Sivaslı olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mücahit Gündoğdu, girişimleri hakkında şu bilgileri veriyor:

“İlk kütüphânemizi bundan bir yıl önce Sivas’ın Altınyayla İlçesinin Başyayla Köyü’ne kurduk. Üç bin kitap mevcuduyla açılışını yaptığımız kütüphâne ile biz üniversite öğrencilerinin ülke aydınlanması açısından ne kadar büyük işler yapabileceğini gösterdik. Bu kütüphânenin açılışı için çalışma yaparken birçok akranımız, birçok büyüğümüz ‘köyde kim okur kitabı’ diyerek köylere ne kadar yabancı olduklarını ortaya koyuyorlardı… Kurduğumuz kütüphâne, köyde bulunan okula ait değildi, köyün bütününe hitap ediyordu… Kütüphâneye gelenlere çay ikramı yapılıyordu; bu sayede her yaştan insan kütüphânenin yolunu aşındırıyordu. Geçmişte birçok insanın hayal ettiği ‘köy kütüphânesi’ fikrini hayata geçirmek bizim açımızdan büyük bir başarıydı.

Bu sene ‘köy kütüphânesi’ kurma projemizi daha da genişleterek uzun vadeli olarak ‘Her Köye Kütüphane’ projesine dönüştürdük. Bu sene ikincisini kuracağımız köy kütüphânesi için hedefimiz Yozgat’ın Çekerek İlçesine bağlı Karahacılı Köyü. Çalışmalarımıza bu senenin başından itibaren devam ediyoruz. İlk köy kütüphânemizde ulaştığımız üç bin kitap hedefimizi bu sene beş bin kitap hedefine çıkardık… 22 Nisan 2012 tarihinde açılışını yapmayı düşündüğümüz ‘Karahacılı Köyü Kütüphânesi’ için şimdiden bin civarında kitap toplamış bulunuyoruz… Karahacılı Köyü Kütüphânesi’nin hemen ardından Muş’un Bulanık İlçesi’nin bir köyüne yeni bir köy kütüphânesi kurmak için çalışmalarımıza başlayacağız.

Ülkemizin her bir köşesine kuracağımız kütüphânelerle ‘Her Köye Kütüphane’ projemize biraz daha yaklaşmış olacağız. Bu sayede gereksiz kavgalar ve kısır tartışmaların içinde boğulan siyasetçilerimize belki sesimizi duyurabiliriz…”

Kaynak: http://yozgatmuhabir.blogspot.com