×

Kazada kaybettikleri kızları adına kütüphane yaptırdılar

Hatay’ın Erzin ilçesinde hayırsever bir aile, kazada kaybettikleri üniversite öğrencisi kızları adına kütüphane yaptırdı. Bahriçelen Anadolu Lisesi’nin bir odasını baştan aşağı yenileyerek tüm masrafları karşılayan hayırsever Vural ailesi, kızlarının adını mezun olduğu okulda yaşatmanın mutluluğunu yaşadı. Kuzey Kıbrıs Lefkoşa’da 2007 yılında bir kaza sonucu hayatını kaybeden Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) iç mimarlık eğitimi öğrencisi 22 yaşındaki Yasemen Vural’ın adı, mezun olduğu Bahriçelen Anadolu Lisesi’nin kütüphanesinde yaşatılacak. Kaymakam İskender Yönden, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oruz, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, okul idarecileri, hayırsever anne Fatma Vural ile baba Tamer Vural ile öğrencilerin katıldığı açılış töreninde duygulu anlar yaşandı. 5 yıl önce kaybettikleri kızları Yasemen Vural’ın anısını yaşatmak için okula kütüphaneyi kazandıran anna Fatma Vural, tören sırasında gözyaşlarının tutamadı.

Kızları Yasemen’in Bahriçelen Anadolu Lisesinden mezun olduğunu hatırlatan hayırsever baba Tamer Vural, ”Üniversite için gittiği Kıbrıs’ta canımız olan kızımızı kaybettik. Kızım okumayı çok seviyordu. Onun bu okuma sevgisinden yola çıkarak bizde mezun olduğu okula bir kütüphane kazandırmayı istedik. Okulda boş bir odayı baştan aşağı yenileyerek kızımızın anısına yeni kitaplarla donattık. Biz eğitimi seviyoruz. Çocukların okumalarını, ileride iyi yerlere gelmelerini istiyoruz. Bunun yolu da tabii ki okumaktan geçiyor. Kütüphane okulumuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Eğitimin ve okumanın önemine dikkat çeken Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ”Kızımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Ailemizi de bu duyarlı davranışlarından ötürü alkışlamak lazım. Siz, çocukların, gelecek nesillerin yüksek mevkilere gelmesini istiyorsanız tabii ki eğitime önem vermelisiniz. Bunu tüm iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Hayrın yolu sadece hastane, okul yaptırmaktan ibaret olmamalı. Kütüphane yaptırarak bile örnek bir davranışa imza atmış olursunuz. Vural ailesi bunun için çok önemli bir görevi üstlendi ve fevkaladenin fevkinde bir gayretle okulumuza kütüphaneyi kazandırdı. Allah onlardan da razı olsun” şeklinde konuştu.

Okulun yeni bir kütüphaneye kavuştuğuna değinen Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Özgür de, ”Ailemize şükranlarımızı iletiyoruz. Kızımız Yasemen’in mekanı cennet olsun. Onun adına bu kütüphane tamamlandı, donatıldı. İnşallah öğrencilerimiz bu kütüphaneden fazlasıyla faydalanacaklar ve yeni bilgileri buradan öğrenebilecekler.” dedi.

Kaynak: http://www.avukatgazetesi.com/