×

48. Kütüphane Haftası Açılış Yürüyüşü-TKD İstanbul

Bu yıl 48. sini kutlayacağımız Kütüphane Haftası’nın İstanbul etkinlikleri “ İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor” adını verdiğimiz yürüyüşle başlayacak. Bu yürüyüşle İstanbul’da sayıları 400’ü aşan kütüphane ve bilgi merkezlerini görünür kılmak, kütüphanelere ve kütüphanecilik mesleğine yönelik toplumsal farkındalığın geliştirilmesine katkıda bulunmak ve 26 Mart – 1 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphane Haftası etkinliklerine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz.

Geçen yılki coşkulu yürüyüşümüzde hep birlikte korsana hayır diyerek, “Kütüphaneleri Keşfedin, KorsanıYok Edin” demiştik. Bu yıl da; bir yandan “Kütüphaneler ‘Sizi’ Değiştirir” derken, yine korsan yayıncılığa karşı olan duyarlılığımızı haykıracağız. Kütüphanelerin ve ve kütüphanecilerin yanı sıra yayınevleri, edebiyatçılar ve yazarlarla birlikte yürüyeceğiz.


Kütüphanecilerden Korsana Hayır Yürüyüşü-TKD… bbyhaber

25 Mart 2012 Pazar günü saat 15.00’te İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Tünel Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş sırasında İstanbul’daki kütüphane isimlerinin ve çeşitli sloganların yer aldığı pankartlar taşıyacağız. Nostaljik Tramvay’da yapılan drama gösterilerinin de eşlik ettiği Şenlik Yürüyüşü Taksim Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu , “İstiklal Marşı” ve “Kütüphaneciler Marşı”nın okunmasının ardından hafta kutlamalarına ilişkin yapılan basın bildirisiyle son bulacak.

Kütüphane Haftası Şenlik Yürüyüşü’nde kütüphanenizin de temsil edilmesi için 21 Mart Çarşamba gününe kadar açılış yürüyüşü kayıt formunu doldurmanızı rica ediyoruz. Yürüyüş esnasında kütüphanenizin isminin yer aldığı pankart derneğimiz tarafından yaptırılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızı, kütüphane ve bilgi merkezlerimizi, arkadaşlarınızı, ailelerinizi, çocuklarınızı, akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi, bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.

Kütüphane Haftası ve mesleki farkındalığımızın arttırılmasına ilişkin çabamızı destekleyeceğinizi umarız.

Kaynak:

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi

Yürüyüşe katılım için TKD İstanbul Şubesi’nin 48. Kütüphane Haftası Web Sayfasını inceleyiniz.