×

Ödemiş Cezaevi’nde Her Koğuşa Kütüphane Kurulacak-İzmir

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, “Amacımız, ulaşılabilir mesafede, her koğuşta zengin içerikli, sosyal ve manevi motivasyonu artırıcı kitaplarla donatılmış kütüphaneler oluşturmak” dedi.

Yurdagül, düzenlediği basın toplantısında, Ödemiş Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 37 koğuşa kütüphane kurduklarını ve bu kütüphanelere kitap yardımı beklediklerini, ortalama 2 bin civarında kitaba ihtiyaçlarını olduklarını söyledi.

Şimdiye kadar Sosyal Aktivite Eğitim Bilim Kültür Derneği (SABER) Başkanı Ramazan Göçen’in de katkılarıyla yaklaşık bin 200 kitabın toplandığını ifade eden Yurdagül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kampanyayı çok önemsiyorum, herkesten destek bekliyoruz. Çağdaş ceza infaz sisteminde hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması çalışmalarında pek çok araçtan faydalanmak bir zaruret olarak ortaya çıkmaktadır. Hükümlü ve tutukluların varsa eğitim açısından eksikliklerinin giderilmesi, sosyal sorumluluk bilinçlerinin artırılması, toplumun hala değerli birer ferdi olduklarının hissettirilmesi, infaz sonrasında yeniden ceza infaz kurumuna dönmelerini engelleyecek bireysel gelişimin ve dönüşümün sağlanabilmesi, o hükümlü için olduğu kadar ailesi ve tüm toplum için de hayati bir öneme sahiptir.”

Yurdagül, bilinçli olarak veya istemeden toplumsal düzeni suç işlemek suretiyle bozmuş bir ferdin, yeniden topluma değerli bir birey olarak dönmesi, topluma kazandırılması maksadıyla meslek edindirme kursları, eğitim ve kültür faaliyetleri imkanlar ölçüsünde sportif ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ödemiş Ceza İnfaz Kurumu’nun bu faaliyetlerin sayısı ve içeriklerinin fonksiyonelliği açısından örnek bir seviyede olduğunu kaydeden Yurdagül, “Şimdiki amacımız, ulaşılabilir mesafede, her koğuşta zengin içerikli, sosyal ve manevi motivasyonu artırıcı kitaplarla donatılmış kütüphaneler oluşturmak. Bunu yaparken, tüm sivil toplum örgütlerinden ve Ödemiş halkından destek bekliyoruz. Hükümlü ve tutukluların kullanımına elverişli, onların ruh dünyalarını ve zihinlerini adeta cilalayacak tarzda güzel eserler ile kütüphanelerimizi donatmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: http://www.haberciniz.biz/