×

İlköğretim Okulunda Kütüphane Açıldı-Zonguldak

Kütüphane Haftası nedeniyle, Gökçebey Hacımusa Herkime Rıfat Hayri Sin İlköğretim Okulu’nda okul kütüphanesi oluşturuldu. Okul idarecileri ile Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan bir grup öğrencinin katkı ve girişimleriyle oluşturulan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

Törene, Gökçebey Kaymakamı Bülent Hatimoğlu, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Hacımusa Belediye Başkanı Veysel Özsaraç, Gökçebey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, üniversite öğrencileri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Servet Büyükkol, okumanın önemine vurgu yaptı. Büyükkol şöyle konuştu: “Çocuklarımıza okuma alışkanlığının kazandırılması için anne-babalara önemli görevler düşmektedir.Bu alışkanlığı kazandırmak için : Küçük yaşlarda, çocuğa özel zaman ayırarak, onun ilgi düzeyi ve yaşına uygun öykü, masal kitaplarını okuyarak temeller atılabilir.

Evde hem aile fertlerinin hemde çocukların ulaşabileceği bir yere farklı türde kitapları içeren bir kitap köşesi oluşturulabilir. Eğer evde sürekli televizyon seyredilip hiç kitap okunmuyorsa çocuklarında kitap okumasını beklemek gerçekçi olmaz. Kitaplar çocukların ilgi alanlarına göre ve çocukla birlikte seçilmelidir. Anne babalar, çocukla birlikte alışverişe veya gezmeye gittiklerinde, bir kitapçıya ya da kitap-dergi reyonuna uğramayı ihmal etmemelidirler. Kitap okuma alışkanlığının kazanılmasında kütüphane kullanımının etkisi büyüktür. Bu nedenle çocuklar için çevre kütüphanelerin tanıtılmasına yönelik gezilerin yanında okul kütüphanesinin aktif kullanımı için yönlendirilmeleri gerekir. Anne babaların ödül listesinde mutlaka kitap olmalıdır. Çocuğu sürekli okuması yönünde uyarmak yerine, kitap okuduğunda onu destekleyerek motive etmek daha doğru olur.”

Büyükkol, yeni oluşturulan kütüphane içinde, “Eğitimin, bilimin, sanatın temelinin kitap olduğu bilinci içinde yapılan bu çalışma ile kütüphanemizi öğrencilerimizin bilgiye hızlı ulaşabilecekleri şekilde donattık. Kitap bakımından zenginleştirdik. İnternet erişimli bilgisayar, öğrencilerimizin rahatça çalışacağı yeni masa ve sandalyeler yerleştirdik. Bunu yaparken başta Gökçebey Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye sözlerini tamamladı.Gökçebey Meslek Yüksek Okulu öğrencileri oluşturulan kütüphaneyi, bilgisayar, bilimsel yayın, hikaye, roman ve dünya klasiklerinden oluşan birçok kitapla zenginleştirildi.Kütüphaneyi gezen Gökçebey Kaymakamı Bülent Hatimoğlu’da, kütüphaneye emeği geçen Okul idarecileri ile Gökçebey Meslek yüksek Okulu öğrencilerini kutlayarak, kütüphaneye bir adet kitap seti hediye etti.

Kaynak: http://www.bolgehaber67.net