×

Kahramanmaraş’ta Kütüphane Açılışı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cemil Meriç Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, törende yaptığı konuşmada, 30 yıl önce bir tek kütüphanenin bulunduğu Kahramanmaraş’ta bugün sadece belediyenin 6 kütüphaneyi şehre kazandırdığını ifade etti.

Kütüphanelerin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Poyraz, “En büyük düşman cehalettir. Ne kadar çok kitap okursanız bilginiz de o kadar artacaktır. İnşallah, imkanlar dahilinde belediye olarak kütüphane sayısını artırma gayreti içerisinde olacağız” dedi.Poyraz, yeni açılan kütüphanede 5 binin üzerinde kitap bulunduğunu, kütüphanelerdeki kitap sayısının da artırılmasını gerektiğine işaret etti.

Geleceğin teminatı çocuklara rahat ve huzurlu bir ortamda ders çalışmalarını sağlamak için kütüphaneler inşa ettiklerini dile getiren Poyraz, yeni açılan kütüphanede görme engelliler için özel bir imkanın bulunduğu anlattı.Poyraz, kütüphanedeki bilgisayarların görme engelliler tarafından rahatça kullanılabileceğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ise Kahramanmaraş halkının okumayı seven bir yapıya sahip olduğunu belirterek, okudukça bu devletin kalkınacağını kaydetti.Konuşmaların ardından Cemil Meriç Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları, muhtarlar, öğrenciler ve öğretmenlerler katıldı.

Kaynak:http://www.kahramanmaras.gen.tr