×

TKD İstanbul Şubesi Kütüphane Haftası Etkinlik Program ve Afişleri

Bu yıl 48. si kutlanacak olan Kütüphane Haftası etkinlikleri 26  Mart – 1 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hafta boyunca tüm İstanbul’a yayılan etkinlik ve aktiviteler İstanbul halkını bekliyor.

Programda yer alan ekinliklerin merkezinde geçen yıl olduğı gibi doğrudan İstanbul halkı yer alıyor. Hafta’nın sloganı ise bu yönelişi ifade ediyor : “Kütüphaneler ‘Sizi’ Değiştirir”. Kütüphanelerin sahip olduğu kaynaklar ve sunduğu hizmetler aracılığı ile  bireysel ve toplumsal değişimlere kaynaklık etme rolünden hareketle,  İstanbul’da yaşayan insanların, kentin bilgiye erişim köprüleri olan kütüphane ve bilgi merkezlerini keşfetmeleri için bir çağrı niteliği taşıyan kutlama etkinliklerinde, İstanbul’un pek çok yerinde  yetişkinlerden çocuklara kadar yayılan çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek.

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi’nin 50. Kuruluş yılı kutlamalarını da içine alacak biçimde tasarlanan Kütüphane Haftası Kutlama Programı ile;   kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi, kütüphane ve bilgi kurumlarının keşfedilmesinin sağlanması ve İstanbul’un yaşayan kütüphanelerine toplumun merak ve ilgisini uyandırmak ve kütüphanenin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

25 Mart 2012 pazar günü, Belediye bandosu eşliğinde Tünel Meydanın’ndan saat 15.00’te başlayacak geleneksel İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor etkinliği ile başlayacak hafta boyunca İstanbul’ daki kütüpheneler elliden fazla etkinliğe evsahipliği yapacak. Haftanın dikkat çeken önemli bir etkinliği de Geceleyin Kütüphane . Etkinlikte İstanbul’un çeşitli ilçelerindeki elli yedi kütüphane saat 22.00’ye kadar kullanıma açık olacak.

Hafta programındaki etkinliklerle ilgili bilgilere şu adresten erişebilirsiniz.

Kaynak: http://kutuphanehaftasi.istanbulkutuphaneci.org/

Hafta Afişleri