×

48. Kütüphane Haftası’nı​n ilk gününde tüm il meydanlarında kitap okuma etkinliği yapılacak

“Okuma Etkinliği” çalışması TKD Gençlik Çalışma Gurubu olan TKD Kampüs‘un bir projesidir. (48. Kütüphane Haftasının ilk gününde -26 Mart 2012- 81 il merkezlerinde ve illere bağlı ilçelerde 12.30-13.00 saat aralığında gerçekleşmesi planlanan etkinlik; toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan toplu kitap okuma faaliyetidir.)  Bu projede genç kütüphaneci adaylarına TKD Genel Merkezi ve  Prof. Dr. Bülent Yılmaz  destek oluyor.

Bürokratik süreçlerde ve işin organizasyonunda genç arkadaşlarımız sorun yaşamasınlar diye bizlerde sorumluluk alarak çalışmaya destek olduk.Valiliklerin bürokratik süreçlerini önceden aşmak için, Genel Başkan imzası tüm valiliklere ile  faks çekildi. valilikler tarafından çalışmamız çok olumlu karşılandı.Hemen hemen tüm valilikler kanalıyla il ve ilçe halk kütüphanelerine ve ilgili eğitim ve kültür kurumlarına okuma etkinliğinin yapılması yönünde olumlu yazılar gönderdi.İl ve ilçe halk kütüphane yöneticilerinin etkinlik konusunda bizlere geri dönüşler başladı. Çalışmaya Toplum Gönüllüsü Gençler örgütlü oldukları illerde destek sunacak. (Önceki yıllarda “Kitap Okuyoruz” temasıyla bir çok ilde aynı anda kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirmiş, bu çalışmaları birlikte gerçekleştiren il halk kütüphaneleri olmuştu. Örneğin: İzmir, Eskişehir vd.)

Sizlerden ricamız, tüm meslektaşlarımızın kendi yerellerinde, Üniversite Kütüphanesi, İl ve İlçe Halk Kütüphaneleri-eğitim ve kültür kurumları ile ilişkilenerek kendi il ve ilçe etkinlik programlarınıza dahil etmeniz, aynı günde, aynı saatte, 81 ilde gerçekleştireceğimiz çalışmamıza güç katmanız.Etkinliğin başarılı geçmesi için işbirliği ve desteğiniz çok önemli.Konu hakkında gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.Konu hakkındaki soru, öneri ve diğer paylaşımlarınızı genç meslektaşlarımıza ve  bana iletebilirsiniz.Meslek grubumuzun olumsuzluklarla karşılaştığı bugünlerde 48. Kütüphane Haftasını her yerde, her alanda sesimizi yükselteceğimiz bir platforma çevirmek bizim elimizde.

48. Kütüphane Haftasında yerel ve ulusal çalışmalarda mesleğimizin gücünü daha fazla halkla ilişkiler çalışmasını hayata geçirerek duyurabiliriz. Sizleri 48. Kütüphane Haftasının açılış günü olan 26 Mart 2012 tarihinde saat 12.30-13.00 arasında gerçekleşecek olan eş zamanlı kitap okuma etkinliğimize hep birlikte organize etmeye çağırıyoruz. Kütüphane haftası çalışmalarında tüm meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.

Kaynak:
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi Adına
Şubelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Aydın İleri
http://twitter.com/aydinileri