×

Üniversiteli öğrenciler köy okuluna kütüphane oluşturdu

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Ağrı’nın Molla Ali köyündeki ilköğretim okuluna yüzlerce kitap ve ansiklopediden oluşan bir kütüphane kazandırdı. Öğrencilerce kurulan Okuma ve Düşünce Kulübü’nün girişimiyle oluşturulan kütüphaneye duyarlı vatandaşlar ve yayıncılar da bağışlarıyla destek oldu.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Ağrı’nın Molla Ali Köyü İlköğretim Okulu’nu kütüphaneye kavuşturdu. Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Okuma ve Düşünce Kulübü’nün çabalarıyla meydana getirilen kütüphane oluşturma çabalarına İletişim Fakültesi’ndeki akademisyenler de destek verdi. Kulüp üyesi öğrenciler Yılmaz Esenboğa, Dudu Yurt, Merve Korkmaz ve Merve Kalaycı’nın öncülüğünde gerçekleşen kampanya ile ilgili bilgi veren Kulüp Başkanı Simge Bulut, Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nin yüzden fazla kitap ve ansiklopedi ile kendilerine destek olduğunu söyledi.

Erzurum’daki Itır Kitabevi ile Ankara’daki İmge Yayınevi’nden kitap temin ettiklerini belirten Bulut, “Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mutafa Arık maddi destekte bulundu. Fakültemiz kitaplık bağışı ve imkanlarını kullandırarak bizi destekledi. Kulüp danışmanımız Arş. Gör. Fahrunnisa Bakırcı çalışmamızın her aşamasında bize yardımcı oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Erzurum’dan kiraladıkları bir araçla kütüphanenin kurulacağı Ağrı’nın Molla Ali köyüne ulaşan 10 kişilik öğrenci grubu, köyün ilköğretim okulunun tek dersliğine kitaplıkları ve kitapları bizzat yerleştirdi.

Karla kaplı yolları aşmakta oldukça zorlandıklarını söyleyen Yılmaz Esenboğa, “Tek derslikten oluşan okulda 16 öğrenci bir arada eğitim görüyor. Şartları bir hayli zor. Isınmadan ulaşıma, giyimden araç gerece kadar birçok sorunla yüz yüzeler. Çocukların ihtiyaçlarına küçük de olsa bir karşılık verebildiğimiz için çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu.

Kütüphanenin kurulmasından dolayı memnuniyetini dile getiren öğretmen Tuğba Köycü, “Öğretmenlik bir gönül işi. Buralarda öğretmenlik çok zor, ancak aynı oranda da değerli. Bu tür destekler bizi mesleğimize ve okulumuza bağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin köylerine kütüphane kurmasından dolayı memnun kaldıklarını belirten köy muhtarı Hüseyin Karhan da öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak: http://www.anadoluhaber.net/