×

Ankara Kütüphanec​ileri Simit Günü

 Genel Merkezimiz ve Şubemiz, Genel Merkezimizde çeşitli etkinlikleri planlarken ve geniş katılımlı organizasyonlara dönük toplantılar gerçekleştirirken yiyecek ikramında  50 yılı aşkın süredir aynı geleneği sürdürmektedir.

Genel Merkezimiz ve Şubemizin kurucusu hocalarından, önceki dönemlerin yönetim kurullarından toplantılarımızın değişmez yiyeceği olarak miras aldığımız Simit, Ankara’nın yiyecek sembollerinden biri olduğu gibi Derneğimiz ve Şubemiz için de vazgeçilmez bir semboldür.

TKD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu olarak, 50. yılı geride bırakmak üzereyken böyle bir sembolün bizim için özel bir güne ve buluşmaya dönüşmesi fikrini gündeme getirdik. Tıpkı gelenekselleşen pilav ya da kuru fasulye günleri gibi Ankara’daki üyelerimiz başta olmak üzere kitabı, kütüphaneyi, okumayı seven bütün dostlarımızı, Ankaralıları simitle sohbetlerin bütünleştiği bir günle bir araya getirmek istiyoruz. Böylece bu özel günün her yıl düzenli olarak yapılmasını ve gelenekselleşmesine yönelik ilk adımı atmayı planlamaktayız.

Bu düşüncelerden yola çıkarak yılın ilk organizasyonunda 6 Ocak 2012 Cuma günü Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde “Simit Sarayı”nın sponsorluğunda gerçekleştirmeyi planladığımız “Ankara Kütüphanecileri Simit Günü”nde; kütüphanelerde görev yapan bütün meslektaşlarımız ve değerli kütüphane emektarı dostlarımızı, kitap ve kütüphaneseverleri, Ankara Kütüphanelerinin kullanıcılarını geleneksel olmasını istediğimiz bu özel günde aramızda görmek istiyoruz. Bu nedenle hepinizin desteğiyle bu etkinliğe çok yoğun bir katılım olacağına gönülden inanıyoruz.

Destekleri için “Simit Sarayı” ve Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ne candan teşekkürlerimizi sunarız.

Sevgi ve saygılarımızla

TKD

Ankara Şubesi Yönetim Kurulu

Program

“Ankara Kütüphanecileri Simit Günü”

Tarih: 6 Ocak 2011 Cuma

Saat: 16:00

Yer: Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi
Kumrular Caddesi No:3, Kızılay / Ankara

Konuşmacılar:

Haluk OKUTUR – Aykut OKUTUR
Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanları

Artun ÜNSAL –  Yazar

Susamlı Halkanın Tılsımı

Belgesel Film Gösterimi: Saçıl Susam Saçıl”

(Asude ŞENGÜL – Galatasaray Yüksek Lisans Bitirme Tezi)