×

TKD İstanbul Şubesi Yayınlarından Bir Kitap-Süreli Yayınların Yönetimi

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Dilek Kayaoğlu tarafından hazırlanarak 2008 yılında ilk basımı yayınlanan “Süreli Yayınların Yönetimi” adlı kitabın, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş ikinci basımı Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından yayınlandı.

Kütüphane ve bilgi merkezlerinde süreli yayın yönetimine ilişkin temel ilkeleri, kavramları ve süreçleri inceleyen bu çalışmada; kütüphane bütçelerinin büyük bir bölümünün ayrıldığı ve güncel bilginin kaynağı olan süreli yayınlara ilişkin geniş bir perspektif sunulmaktadır.

“Kitabın içeriğini, süreli yayın terminolojisi, türleri, dünya ve Türkiye başlıkları altında tarihçesi ve seçiminden yararlandırmaya kadar tüm süreli yayın iş akışı oluşturmaktadır. Ağlar üzerinden erişilen ve yapılan lisans sözleşmeleriyle belirli bir süre ve koşullar altında “kullanım hakkı” satın alınan elektronik süreli yayınlara yönelik temel iş ve işlemler de her bölümde ayrıca irdelenmektedir.” (Arka kapaktan) Mesleğimiz adına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız “Süreli Yayınların Yönetimi” kitabını şubemizden temin edebilirsiniz.

Bibliyografik Kayıt:
Kayaoğlu, Hülya Dilek
Süreli Yayınların Yönetimi/Hülya Dilek Kayaoğlu
-göz. geç. ve gen. 2. bs.
İstanbul: Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi, 2011
xvii, 252 s. ; 21 cm.
ISBN: 978-975-6351-34-5

Kaynak: http://www.istanbulkutuphaneci.org/