×

Rize Üniversitesi Kütüphanesi hızla büyüyor

20 bin 603 Basılı Kitap, 176 CD-DVD, 954 Bitirme Tezi, 98 Yüksek Lisans Tezi,  22 bin 423 E-Dergi,  53 bin 16 E-Kitap ve 81 Veri Tabanı sayısına ulaşan kütüphane, Rize Üniversitesi öğrencilerine, akademik-idari personele ve üniversite dışından gelen araştırmacılara hizmet vermeye devam ederken, kütüphane kaynaklarına kampüs dışından da erişilebiliyor.

Açık raf sistemi uygulanan  Rize Üniversitesi Merkez Kütüphanede sınıflama sistemi olarak da Amerikan Kongre Kütüphanesi (Library of Congress Classification Systems- LC) sınıflama sistemi kullanılıyor. Konu başlıkları İngilizce ve Türkçe olarak verilirken okuyucu hizmetleri ve teknik hizmetler Yordam Kütüphane Otomasyon programı üzerinden yapılıyor.

Hafta içi 08:00/20:00 ve hafta sonu 09:00/17:00 saatlerinde kesintisiz hizmet veren kütüphanede, ayrıca okuyucular kitapların bibliyografik bilgilerine http://kutuphane.rize.edu.tr/ adresinden ulaşabilme imkanına sahipler.

2011 yılı bütçesi 300 bin lira olan Rize Üniversitesi Merkez Kütüphanenin 2012 yılı bütçesinin Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın talimatı ile 500 bin liraya yükseltildiği öğrenildi.

Daire Başkanlığını Halil Velioğlu’nun yaptığı kütüphanede Şube Müdürü Orhan Tafralı, Kütüphaneci Uzm. Türkan Çankaya, Kütüphaneci Gülay Çabuk, Kütüphaneci Pınar Çağlayan ve diğer personeller Pınar Yıldız ile Bilge Fırat, Sabire Çakmakçı, Erkan Albayrak görev yapıyor.

Rize Üniversitesi Merkez Kütüphane ile ilgili tüm bilgilere ve Uzm. Türkan Çankaya tarafından hazırlanıp ilk sayısı yayımlanan Merkez Kütüphane Haber Bülteni’ne Rize Üniversitesi resmi web sitesinde http://library.rize.edu.tr/tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: http://www.53habermerkezi.net/