×

Maltepeliler Yıllardır Beklediği İlçe Halk Kütüphanesine Kavuştu

17 yıldır beklenen Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi 2010 yılı ortalarında İnşaatı tamamlanarak T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi. Beklenen an gelmişti, Maltepelilerin kütüphane özlemini giderilecek, Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi ve Kültür Kompleksine kavuşacaktı. Maltepelilerin, modern kütüphane yapısı, ferah mekanlar, atölye salonları, söyleşi salonu vb. işlevleri giderecek mekanları olacak bir merkezi vardı. Maltepeliler, heyecanla, merakla kütüphane donanımlarını kurulacağını, kitapların raflara dizileceğini bekliyordu. Günlerden bir gün, kocaman altın yaldızlı harflerle kütüphane binamıza “MALTEPE KAYMAKAMLIĞI” yazıları asılmıştı.

Sorup soruşturup öğrenildi ki İlçe Kaymakamlık binası depreme dayanıksız olduğu için kütüphane binasının önemli bir kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kaymakamlık makamına tahsis edilmişti. Maltepe Kaymakamlığı ve Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi yaz aylarında yapılan teknik hazırlıklardan sonra 5 katlı yapının 1,5 katında sessiz sedasız hizmet vermeye başladı. Modern kütüphane, modern mobilyalarla dizayn edildi, 60 bin TL’lik yeni, her yaşa uygun kitaplarla ve süreli yayınlarla donatıldı. Maltepe Halkının kullanımına açık ücretsiz internet erişim merkezi kuruldu.

11 Şubat 2011 günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, İstanbul’un içlerinden gelen kütüphane müdürleri, kütüphanecileri, yerel basın, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, Türk Kütüphaneciler Derneği Yöneticileri, Okul Kütüphanecileri Derneği yöneticileri, yayınevi temsilcilerinin hazır bulunduğu bir törende kütüphanenin resmi açılışı gerçekleştirildi.

 Açılış töreni öncesi Kaymakamlık makam odasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur’a kendi yerinize ne zaman geçeceksiniz sorusunu yöneltti. Kaymakam Bey, 2 yıl içerisinde Maltepe Hükümet Konağı Projesinin biteceğini ve kütüphane binasının kütüphane hizmetleri için kullanılacağını Bakan Bey’e ve basına ve kamuoyuna iletti. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay açılış konuşmasında 2 yıl sonra Maltepe Hükümet Konağı Projesi bittiğinde, kaymakamlık kütüphane binasından taşındığında Maltepe İlçe Halk Kütüphanesinde Turizm Konulu İhtisas Kütüphanesi’nin hizmete gireceğini Kütüphanelere Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün bu konuda hazırlıkları olduğunu dile getirdi. Dileriz 2 yıl içerisinde Maltepe Hükümet Konağı Projesi hayata geçer, Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi tam kapasite ile Maltepelilere bir an önce hizmet vermeye başlar. 

Kaynak:
Aydın İleri
TKD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi
(Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlu Yk Üyesi)
Okul Kütüphanecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
(Örgütlenmeden Sorum Tk Üyesi)