×

BBY Yaz Semineri 2019-24-28 Haziran 2019, Ankara

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafından her yıl düzenlenen yaz seminerleri bu yıl da 24-28 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenecektir. Bu seminerin temel amacı alanımızla ilgili son gelişmeler konusunda farkındalık yaratmak ve meslektaşlarımızın mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktır.

Seminerin ilk üç günündeki etkinlikler tüm katılımcılara yönelik olarak planlanmıştır. Dördüncü gün ile birlikte katılımcılar ilgi alanlarına yönelik olarak kendilerine sunulan iki paralel eğitimden birini tercih edeceklerdir. Bu iki paralel eğitimin birincisinde “Bibliyometri ve Araştırma Değerlendirme” başlığı altında bibliyometri ve araştırma değerlendirme ile ilgili temel kavramlar, ölçevlerin dikkatli kullanımı, bibliyometrik verinin elde edilmesi, düzenlenmesi, yorumlanması, bibliyometrik verilerin görselleştirilmesi ve sosyal ağ analizi konuları yer alırken; ikincisi “Görsel Tasarım ve Değerlendirme” başlığı altında görsel tasarım ilkeleri, insan-bilgisayar etkileşimi, kullanılabilirlik ve kullanılabilirlik değerlendirme yöntemleri konularını içermektedir.

Seminere ilişkin açıklamalar ve seminer programı aşağıda yer almaktadır.

  • Seminer başvuruları elektronik olarak gerçekleştirilecektir. Elektronik başvuru ön kayıt anlamına gelmektedir. Başvuru sonrası seminer ücretinin yatırılması durumunda ön kayıt kesin kayda dönüşecektir.
  • Katılımcılardan başvuru esnasında dördüncü ve beşinci gün için iki paralel eğitimden hangisini tercih ettiklerini belirtmeleri istenmektedir.
  • Seminere katılım 40 kişi ile sınırlıdır.
  • Beş günlük seminer ücreti 400 TL’dir. Kayıt için başvuru yapıldıktan sonra seminer ücretinin 3 Haziran 2019 tarihine kadar aşağıda bilgileri bulunan hesaba yatırılması gerekmektedir.
    Alıcı Adı Soyadı: Mantis Yaz. Dan. Ltd. Şti.
    Banka: 
    İş Bankası Bilkent Şubesi
    IBAN: 
    TR32 0006 4000 0014 2760 228958
  • Kontenjan durumu kesin kayıt üzerinden takip edilecektir. Başvuru sonrası seminer ücretinin yatırılması konusunda hassasiyet gösterilmesi beklenmektedir. Kontenjanın dolması halinde başvuru yapmış ancak henüz kaydı onaylanmamış olan kişilerin başvurusu askıya alınacaktır.
  • Seminerde yer alan eğitimlerden %60’ına katılmak koşuluyla katılımcılara sertifika verilecektir.
  • Seminer Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Toplam katılımcı sayısının 40 ile sınırlandığı “Yaz Semineri” etkinliğinin kayıt süreci ve etkinlikle ile ilgili ayrıntılı bilgi etkinliğin web sayfasında yer almaktadır.
www.bby.hacettepe.edu.tr/bbyyazsemineri2019.asp

Seminerle ilgili her türlü iletişim için aşağıdaki iletişim bilgileri kullanılabilir.

Öğr. Gör.Dr.Turgay Baş
turgaybas@hacettepe.edu.tr
0312 2978200 – 125