×

Kütüphanede Kamp: Akıllı Telefon Olmadan Kütüphanede Ders Çalıştılar

Çankaya Üniversitesi Kütüphane Müdürlüğü, 55. Kütüphane Haftası kapsamında “Kütüphanede Kamp” düzenledi. Kampa katılan öğrenciler, akıllı telefonları olmadan gün boyu verimli bir şekilde Sınavlarına hazırlandı.

Üniversitemiz öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kütüphaneye ilgilerini artırmak, kütüphane, kampüs ve öğrenci kavramlarını bütünleştirmek akıllı telefon olmadan verimli bir şekilde ders ve çalışmayı deneyimlemeleri’ ni sağlamak amacıyla “kamp” gerçekleştirildi. Çankaya Üniversitesi Kütüphane Müdürlüğü, 55. Kütüphane Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı.

ULAŞIM, YİYECEK-İÇECEK İKRAMI SUNULDU

Merkez Kampüs’te 30 Mart 2019 Cumartesi günü düzenlenen “Kütüphanede Kamp” etkinliğine 20 öğrenci katıldı. Merkezi bir noktadan servis ile alınan öğrenciler, büyük bir heyecanla kampüse geldiler. Kütüphane personeline, telefonlarını teslim ederek (tüm gün) kütüphaneden faydalanan öğrencilere, Üniversite tarafından sabah, öğlen ve ikindide yiyecek-içecek ikramı sunuldu. Etkinlik, kahve çekilişi ile eğlenceli hale getirildi.

“VERİMLİ DERS ÇALIŞABİLDİKLERİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK”

Kütüphane Müdürü Ayşen Küyük, yurt dışındaki kütüphanelerde “Kütüphanede Kamp” gibi etkinliklerin sıklıkla yapıldığına dikkat çekerek, “Öğrencilerimize Merkez Kampüs Kütüphanesi’nin cumartesi günleri açık olduğunu göstermek istedik. Aynı zamanda akıllı telefonları olmadan verimli ders çalışabileceklerini göstermeyi amaçladık. Kampın sonunda öğrencilere yönelik anket yaptık. Öğrenciler; iyi bir deneyim olduğunu telefonları olmadan daha verimli çalıştıklarını belirtti. Kütüphanemizin Cumartesi günü hizmete açık olduğunu bilmediklerini ve kütüphanede bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını istediler. Etkinlik ile amacımıza ulaşmış olduk” dedi.

“TELEFONSUZLUK ZORDU AMA VERİMLİ ÇALIŞTIK”

Kütüphanede Kamp etkinliğine katılan öğrencilere yapılan ankette ilginç sonuçlar çıktı. Öğrencilerin büyük bir kısmı “Kesinlikle olumlu etkisi oldu. Dikkatimi dağıtan faktörler ortadan kalktı”, “Telefonsuzluk zordu ama telefon yokken daha verimli çalıştığımı hissettim”, “Vize ve final döneminde etkinliğin birkaç gün tekrarlanmasını istiyorum”, “Sosyal, psikolojik gelişim açısından bu uygulama çok iyi oldu”  gibi görüşlerini belirttiler.