×

Kütüphane ve Spor Kompleksi arasında işbirliği yapıldı

Üsküdar Şemsi Paşa İlçe Halk Kütüphanesi ve Üsküdar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü (Burhan Felek Spor Kompleksi) arasında iş birliği protokolünün imzalandığı açıklandı. Şu açıklamalarda bulunuldu: “Kütüphanemiz ile İstanbul Üsküdar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü (Burhan Felek Spor Kompleksi) arasında kütüphane kullanımının özendirilmesi, halkımıza okuma alışkanlığının kazandırılması ve devamının sağlanması, bununla beraber halkımızın beden ve ruh sağlığının korunması, boş zamanlarının verimli olarak geçirilmesi, zararlı alışkanlıklardan kurtarılması ve spora teşvik edilmesi amacıyla sosyal ve spor alanında işbirliğini içeren protokol imzalandı.

Protokol kapsamında okuyucularımızın ihtiyaç duyabileceği yüzme, atletizm, eskrim, karate, kick boks, aikido, taekwondo, cimnastik ve judo branşlarında GSİM tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanacaktır. Kütüphane okuyucularına yüzme branşı için aylık 12 (on iki), diğer spor branşları için sınırsız sayıda kontenjan verilerek GSİM birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan alanlarının kullanılmasına GSİM tarafından uygun görülen şartlarda imkân tanınacaktır ayrıca GSİM eğitmenleri tarafından kütüphane okuyucularına konferans, seminer v.b verilecektir.

Yüzme branşından yararlanmak için Kütüphanemiz ve Bağlı Kütüphanelerimizde (Çinili, Mihrimah ve Selimiye Çocuk Kütüphaneleri) içinde bulunulan ayda yeni üye olma veya en çok kitap okuma şartı vardır. Diğer branşlardan yararlanmak için herhangi bir şart aranmamaktadır, kütüphane üyeliği yeterlidir.

Ayrıntılı bilgi için (0216)5531119 nolu numarayı arayabilirsiniz.

Kaynak