×

Kütüphanede yeni dönem

Binlerce öğrenciye ve halkımıza hizmet veren Vakfıkebir Halk Kütüphanesi memurluğu görevine atanarak görevine başlayan Levent Baş Kütüphaneler ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“KÜTÜPHANELERİN ÖNEMİ”

Levent Baş; “İnsanların hayatında olduğu gibi toplumların yaşamında da önemli olaylar, keskin dönemeçler vardır. Bunlar insan kitlelerini derinden sarsarlar ve büyük toplumsal değişmelere neden olurlar. 15. yüzyılın ikinci yarısında matbaanın icadı ile uygarlık ve kültür tarihi başlamış, bilgi ve düşünceler yeryüzüne hızla yayılmış, kitap yaratılmıştır. Matbaa olmasaydı kitap da olmazdı. Dolayısıyla matbaa olmasaydı kütüphaneler de olmazdı. Okumak insanlar için en yararlı en zevkli ve yetiştirici bir alışkanlıktır. Aydın olmanın gereğidir bu. Güneş dünyayı, kitap insanları aydınlatır. Bir ulusun düşünsel kalkınmasında kütüphanelerin oynayacağı roller, okulların görevleri kadar önemlidir. Bu nedenle kütüphanelerimizin çok olması ve kütüphanecilerimizin çok iyi yetiştirilmesi gerekir. Çocuklara okuma zevki verebilmede, gençlerin yetişmesinde ve bir ülkenin kalkınmasında kitapların ve kütüphanenin ne kadar önemli olduğu herkesçe bilinmektedir. Halk kütüphaneleri ise yalnızca öğrencilere değil, okul dışında olanlara, okulla ilgileri kesilenlere kısaca herkese her türlü bilgiyi verebilecek kuruluşlardır. Son yıllardaki teknolojik gelişmeler de toplumu etkilemiş, bilgi ön plana çıkmış ve bilgiyi elinde tutan toplum gücü yakalamıştır. Bilgi toplumunun içine dahil olabilen ülkeler, kütüphanelerin özellikle de halk kütüphanelerinin öneminin farkına vararak bu kütüphanelerin günümüzdeki yenilikleri yakalayabilmesi adına birçok projeler geliştirmişlerdir. Bu projeler, kütüphanelerin bilgi toplumundaki öneminin göstergesidir. Bizler de bir ulusun bilim, sanat ve edebiyat alanında, teknik konularda oluşturduğu her çeşit bilgi kaynağını toplayarak kuşaktan kuşağa hizmet sunan bu ulusal hazinelerin değerini bilmeli ve bu hazinelerden yararlanmalıyız.” dedi.

“LEVENT BAŞ KİMDİR?”

Levent Baş; “04.10.1988 yılında Vakfıkebir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini 1994-2002 yılları arasında Yalıköy ilköğretim okulunda yaptı. Liseyi ise 2002-2006 yılları arasında Vakfıkebir Lisesinde tamamladı. Daha sonra 2008-2012 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünü (Kütüphanecilik-Arşivcilik) dereceyle bitirdi. Mezun olduktan sonra Giresun İl Halk Kütüphanesine Kütüphaneci olarak atandı. Giresun İl Halk Kütüphanesinde 3 yıl kütüphanecilik ve 1 yıl müdür yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra naklen tayin ile Beşikdüzü ilçesi Halk Kütüphanesine geçiş yaptı. Beşikdüzü ilçe Halk Kütüphanesinde 6 ay görev yaptıktan sonra naklen tayinle birlikte Vakfıkebir ilçesi Halk Kütüphanesindeki görevine atanarak görevine başladı”

Kaynak