×

2016 KPSS-Lisans-Branş Bazında Sıralamalar açıklandı

2016 Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS-Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

43 yorum

comments user
fılankes

bahtsız kardeş bu konularda bilgilisin galiba bi kaç sorum olacak sana nasıl ılaşabiliriz

comments user
bby2011

Arkadaşlar benim sıralamam 1093 kaç kişi girdi diye düşünen arkadaşlara sesleniyorum en az 1093 kişi 🙂

    comments user
    5mr5

    Kaç puan aldın peki bby2011 ?

comments user
Canan

Cok sacma tercih olmadan nasil yapabilecekler ki sozlesmeli bir de es durumu olayida olmucak. 6 yildir atanmayi bekliyorum gerekirse yine beklerim sozlesmelide yasadigim yer disinda bi yere gitmek istemiyorum. Umarim netlesir durum bizde ona gore hareket ederiz.

comments user
bahtsız

Ben bu yer olayini sormuştum ordaki memura belli olmadığını soylemisti ama mulakat sirasinda sorarlar belki demisti.. acikcasi bu bana sacma geliyor. Adam gibi bi tercih hakki vermeliler. Tabi su da var. Mulakatta 1. Olmak ile 600. Olmak farketmeyecek torpillilerden firsat bulup atandik da sehir seçmesi kaldi diye de dusunmuyor degilim

comments user
sibel

Bahtsız’ın yazdıklarını herkes okumalı özellikle facebook gruplarında bu şekilde yazılar yazalım ki insanlar bilinçlensin ayrıca şu da var kültür bakanlığı halk kütüphanelerine atamaya yapıyor ve bu kütüphanelerin bir çoğu taşra bölgesi eğer büyükşehirlerin dışındaki illere atama istiyorsanız gideceğiniz yer küçük bir belde bile olabilir bunları bilin

comments user
deniz

Arkadaslar ben sözleşmeliye basvurdum. Olacagına pek ihtimal vermiyorum. ancak oldugu taktırde kendime söz verdim. asla merkezide tercih yapmayacagım. 3 yıldır bekliyorum.nasıl sıkıntılı bır surec oldugunu ılıklerıme kadar hıssettım-hıssetmeeye devam edıyorum.Hiç kimsenin bunun yasamasını ıstemıyorum.

comments user
Canan

Merhaba bu sozlesmeli atamada yer secme durumu nasil olacak fikri olan var mi ben ona gore sozlesmeli mulakatina gidicem. Yasadigim sehirden baska bi yere atanmak istemiyorum ilk 20ye girdim şükür. Yasadigim yer olduktan sonra sozlesmeli merkezi fark etmiyor bana bu olursa kasim atamasi yapmicam ama bu sozlesmelinin de yer secme durumu nasil olacak onu ogrenemiyorum malesef. Kimsenin hakkini yemekte istemiyorum bu konuda bilgisi olan varsa ve aciklarsa cok memnun olurum

comments user
mehmet

bahtsız kardeş çok doğru tespit sözleşmelilerin atandıktan sonra merkezi kadroyu düşünenler az olacak çünkü iki ay içinde düzenlerini bozacaklarını sanmıyorum.

comments user
bahtsız

Arkadaslar sakin olun. Saniyorum ki zaten puani 80 uzerinde olan yani ilk 50 de falan olanlar basvuru pek yapmadi sordugum kadariyla yaptilarsa bile bu insanlar mulakati gecip atanirsa 81 farkli il var gidecek VE SOZLESMELI ATANANLARIN PEK KADROLUDAN FARKI YOK SENELIK IZIN VE NAKIL DISINDA.. YINE YUZ KIZARTICI BIR SUC OLMADIGI SURECE IS GARANTISI VAR .. sozlesmeli bir yere atanacak insan oradan ev tutacak duzen kuracak.. yani kolay degil iki ay sonra tum duzeni bozup yeniden kurmak.. sehrinden de memnun olanlarin cogu tercih yapmaz saniyorum.. ve herkesin bilmesi gereken iki durum var :
1)zaten bu sozlesmeliler tercihe kalmadan bir kac ay sonra ya da belki bir sene sonra sozlesmeliden kadroluya gecirilebiliyor.. bir cok kurumda boyle oluyor.
2)memurluk kanunun yni 657 nin degismesi soz konusu ki ben bu ohal durumunda cok da gecikecegini dusunmuyorum.. bu durumda yani kanun degisirse sozlesmeli 4b 4c ya da kadrolu falan gibi bir ayrim kalmayacak..
uzun oldu ama dilim dondugunce bildigimi aktarmaya calistim.. kisacasi sakin olalim mulakata calisalim

comments user
S.Youra

Sözleşmeliye alınıp ve görev yerlerinden memnun kaldığı için arkadaşların atama zamanı başka kurumları tercih etmeyip, tercih yapmayıp önümüzü açabileceğini umuyorum.

comments user
İsmail Karaca

Merhaba arkadaşlar, kimin hangi puan veya sıralama ile atanacağını şu an kimsenin bilme ihtimali maalesef yok. Ancak sitemizde bulunan BBY-KPSS bağlantısını inceleyerek geçmiş senelerde gerçekleşmiş alımlara göre kendi sıralamanız ve puanınız hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Analiz ve değerlendirmemize ise bağlantıdaki yazıdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarda @Gökhan arkadaşımız 2014 KPSS’de 153. sıralama ile son atamada atandığını ifade ediyor. Buradan yola çıkarak son atananlara dair paylaştığımız yazımızı kontrol ettiğimizde alımların 166. sıralamaya kadar düştüğünü görüyoruz. 132 kişi kadrolu alındı ancak en düşük sıralamanın (en kötü ihtimalle) 166 olduğu da ortada. Bu aralıklardaki kişilerin puanlarını nasıl değerlendirdiğine dair bir veri elimizde yok maalesef ancak adayların sadece merkezi alım değil sözleşmeli memur, uzman, öğretim görevlisi gibi açıktan alımlarla da istihdam edildiği düşünüldüğünde sıralamalarda 20-30 kişilik bir kayma olabileceği ortadadır.

Böylelikle 2014 puanı ile 132 kişinin merkezi alımlarda atandığı ancak en düşük atanan sıranın (en kötü ihtimalle) 166 olduğunu tespit ettik. Bu bilgiler ışığında kendi sıralamanız hakkında bir fikir edinebilmenize yardımcı olmak isteriz.

Sitemizdeki açıktan alım ilanlarını inceleyerek konuyu kendiniz de irdeleyebilirsiniz.

Ayrıca bu sene alınacak 200 sözleşmeli kadrosu da baz alındığında merkezi alımlarda sıralama ve puan konusunda sürprizlerle karşılaşılacağı aşikardır.

comments user
dewey

@atama alımlara bağlı ama olursa 3.veya 4. atamada atanirsin

comments user
Atamaaa

Arkadaşlar lütfen bi yorum yazın 164 siralamam yeni 4. Sınıfa geçtim mezun olana kadar atama sırası gelir mi ümit var mi puan 78.50.

comments user
S.Youra

Sibel hanım nereden öğrendiniz Tapuya da alınacağını ? Umarım doğru bilgidir.

comments user
sibel

bende tapunun alım yapacağını duydum,tapu diyince akla arşiv gelir umarım bize hakkımız olan kadroları verirler orada çalışacak arşiv personelini bizden almaları gerekir inşallah bu konuda gerekli temas sağlanır,100-200 kişi de alsalar 70 üstü alan herkes atanır

comments user
erkal

Sıralamam 64 yerleşirim inş.

comments user
ela

Bu sene kaç kişi girdi sınava acaba. 2014te 72 ile 330sıradaydım. şimdi 77.200le 242. sıram. Bölüm puanı gittikçe yükseliyor ama alımlar iki yıldır çok kötüydü. Umarım önümüzdeki süreçte alımlar iyileşir.

comments user
dewey

anladım tabiki de bu şekilde düşünüyorsan çok haklisin mehmet . yani gerçekten böyle biseyin olması hiç iyi olmaz kadrolar boşa gider. ama sen kasımda atanirsin son atamayi hiç düşünme bile şimdiden hayırlı olsun 🙂

comments user
mehmet

dewey benim sözleşmelide umudum yok hani 130 kişi alıncak iki sene de hiç sözleşmeliyede başvurmam kimsenin hakkını yememek için sözleşmeli gelse bana zaten ben kadroluya vermem bir daha başkasının günahını almam yazıktır bunu herkes düşünerek yapmalı

comments user
sibel

bby haber portalı facebook grubunda millet şimdiden sözleşmeli atanıp kadrolu alım olunca istifa edip geçebilir miyiz diye soruyor,yazık günah kadroları yakmaktan başka ne işe yarayacak bu eylem

comments user
dewey

200 sözleşmeli alımdan haberin yok sanırım mehmet. 113.sıralama ile halâ tereddüt etmen ilginç

comments user
atama

3. sınıf öğrencisiyim sıralamam 164 puan 78.50 mezun olduğumda aanma sansım nedir?

comments user
S.Youra

Mehmet 113.olmuşsun atanırsın diye düşünüyorum.Ben de 200lerdeyim. Sözleşmeli kabul edilir miyim acaba? Yoksa orada da çok fazla torpil mi dönecek? ..

comments user
Leyla

Puanım 76,960 ile 265. Sıradayım 75.10 civarında olan kişiler 450. Sıralarda yani puanlar 74 ile 78 arasında yığılmış büyük ihtimalle. 265. Sıralama ile inşallah mülakata çağrılırım çünkü 200 sözleşmeli alındıktan sonra bakanlığın merkezi atamada 15-20 kişiden fazla olacağını sanmıyorum ne de olsa 200 kişi aldık diyecekler..

comments user
mehmet

sıralmam 113. atanma şansım ne kadar acaba son atamalarda sıra gelir mi bana ?

comments user
bahtsız

Ilk atamada atanamicak olanlari anlarim evet 3. 4. Atamaya kadar issiz dur sozlesmeliye basvurma demek de biraz bencillik olur ama Kasim atamasinda kadrolu yerlesme ihtimali yuzde yuz olanlar evet sozlesmeliye basvurmamali

    comments user
    Emre

    Benim puan 87.316 ve 4.siradayim sozlesmeliye basvurmadim.

comments user
Sezen

85 puanla 13. Sıradayım ve arkadasım da 87 puanla 4. Sırada

comments user
sibel

Evet şule o kadrolar yanıyor ve bun yapacak onlarca insan olacak yine tamam bu zamanda iş bulmak zor ama ilk 50 de olup bunu yapmak da vicdansızlıktır,keşke buna çözüm bulunabilse kurumlar izin vermese

    comments user
    Sule

    Bu duruma bakanlik bi çözüm bulmali bence.. Onlarca insan atanmayi bekliyor ve biraz da bakanligin hatasi olacak ki bu kadrolar da kolay kolay acilmiyo bostan yere gitmemeli…

comments user
Sule

Arkadaslar bir sey soracagim. Kultur ve turizm bakanligina 200 sozlesmeli alindiginda o sozlesmelilerden normal atamadan kadroluya gecenler olacak muhtemelen. Peki bos kalan sozlesmelilerin yerine baskalari alinacak mi yoksa yanmis mi olacak?

comments user
sibel

73,7 puanla 540 sıralamadayım
neden böyle oldu anlamadım bu sene çok mu giren oldu sınava,bizim bölümden bu kadar çok yığılma oluyor muydu,200 kültür alsa merkezi alımlarda da 100-150 kişi max çıksa yine bize sıra gelmiyor.Bir de kültürün sözleşmelisine girip daha sonra merkezi alımlarda kadroya geçecekleri de düşünürsek ilk 300 dışına sıra gelmez,2018’e kaldık

comments user
Tgb

Bizim bölümden sınava kaç kişi girdi acaba ??

comments user
mrv

80.281 puanla 90.sıradayım

comments user
melo

Puanım 80,7 sıralamam 79

comments user
Gökhan

Arkadaşlar hayırlı olsun.

ben 2014 kpps sınavında 75.953 almıştım. Branş bazında sıralamam 153’tü. (son atamada Kütüphaneci olarak atandım) Puan ve sıralamadan anlaşılıyor ki herkes çok iyi ders çalışmış ve yüksek puanlar almış. puanların yükselmesiyle bölüme olan talep azalacaktır.diye düşünüyorum.

    comments user
    Bby91

    Sıralamam 67 kasımda atanma şansım nedir sizce arkadaşlar?

comments user
Bbyom

75.9 la 341 inciyim 2014 de 75 le atananların sıralamaları kaçtı? Çok sıkıntılı cidden atanma çok zora girdi

comments user
Oguz

Siralama kötü basari yükselmiş. 77 kusurle 200. Yum.

comments user
selin

Merhaba arkadaşlar sıralamalarınız nasıl? Ben 75,15113 puanla 400.sıradayım. Neden bu kadar puanla çok ilerideyim ? :(((

    comments user
    sule

    247.sıradayım maalesef cok yığılma var belliki ..

comments user
BilgiBelge

Sıralamanız nedir arkadaşlar?