×

Kütüphane Emekçileri Sahaya İniyor-20 Mart 2016

Her kütüphane türünde hizmet veriyoruz, insanların bilgi ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bazı araştırmacılar için zor zaman dostuyuz. “Ben bu kitabı nerde bulacağım?” diye hayıflananların yanıbaşındayız. Etkinlikler, atölyeler, sempozyumlar, imza günleri yapmak için koşuşturup duruyoruz. Küçücük imkanlarla büyük işler yapmaya kalkışacak kadar çılgınlaşıyoruz. Kütüphaneleri ayakta tutmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Çoğu zaman dinlenmiyoruz, küçümseniyoruz. Hayatında hiç kütüphaneye gitmemiş, halk kütüphanesinden bir tane bile ödünç kitap almamış insanların “İnternet kütüphaneyi bitirdi” yaygarasıyla karşılaşınca gülümsüyoruz.

Çoğu kez sürgün yeridir, bodrumdur, bütçede yeri en son sıradadır kütüphanenin. Kütüphaneci ise tozlu raflar arasında ömür tüketen kitap bekçisi algısını aşamamış cefakardır. Ne yazık ki madalyonun bir yüzü böyle. Olumsuzluklar diz boyu. Pes edecek değiliz. Çünkü kütüphaneciyiz biz. Herkesin hayranlıkla andığı İskenderiye Kütüphanesinin evlatlarıyız. Yüzbinlerce kütüphane, bilgi merkezinini kurup insanlara yardımcı olmaktayız. Bir tür insanlığın belleğini var etme mücadelesini sürdürüyoruz. Tablo pek parlak olmasa da kütüphaneciler olarak yılmayacağız. Sesimizi duyurmak için her zeminde yer alacağız.

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi olarak bu yıl 2. futbol turnuvamızı düzenliyoruz. Kadın erkek sahada birlikte top koşturacağız. Meslektaşlarımız ve dostlarımızla yeşil sahalarda bir araya geleceğiz. Turnuvamızın temasını kütüphaneler kapanmasın, daha iyi hizmet versin diye çırpınan kütüphane emekçilerinin özlük hakları oluşturacak. 

Her alanda üretilmiş bilgiyi ihtiyacı olanlara ulaştıran kütüphaneciler olarak kadro istiyor, eşit işe eşit ücret istiyor, taşeronsuz, güvenceli bir çalışma yaşamı, hayal ediyoruz. Kütüphane yasamız olsun istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz? Futbol turnuvası ile bir yandan bir araya gelip birlikte spor yapmak, oyun oynamak bir yandan da sorunlarımızı görünür kılmak, toplumsal farkındalık yatartmak, toplumun diğer kesimi tarafından algılanmak, işleri birlikte sürdürmek istiyoruz. Çünkü kütüphaneler halkın kolektif yerleridir.

Verdiğimiz her pas, attığımız her gol daha Nitelikli Kütüphaneler olsun diyedir. Turnuvamız rekabeti, hırsı, şiddeti değil, dostluğu, kardeşliği, dayanışma ve yardımlaşmayı ön planda tutacak. Futbol turnuvasının nihayetinde bir oyun olduğunu, güzel vakit geçirmenin, sesimizi, mesleğimizi duyurmanın parçası olduğununun farkındayız. Bu anlayış ve koşulları paylaşan tüm meslektaşlarımız ve dostlarımızı, kitap, kütüphane severleri turnuvamızda görmekten mutluluk duyacağız.

Turnuva Bilgileri
Turnuvamız 20 Mart 2016 Pazar günü Kadıköy’de Kalamış Gençlik Merkezinde 14.30 – 19.30 saatleri yapılacaktır. Turnuvada hakem olmayacaktır. Tartışmalı haller o an sahada olan oyuncuların aralarında anlaşarak vereceği kararla giderilecektir.

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi