×

Yükseköğretim Öğrenci Kontenjanları Kitabı yayınlandı

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kitabın ön sözünde görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, kitapta 2015 yılına ait yükseköğretim programları kontenjanları ile bu programlara yerleşen aday sayılarının bulunduğunu ifade etti. Kitapta özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına da yer verildiğini aktaran Demir,  yayının üniversitelere, araştırmacılara, adaylara ve konuyla ilgili diğer kişilere yararlı olmasını diledi.

Kitabın açıklamalar bölümüne göre, yükseköğretim programlarının öğrenci kontenjanları, 2015 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda da belirtildiği gibi, biri ‘genel’ ve diğeri ‘okul birincisi’ olmak üzere iki gruba ayrılıyor. ÖSYM’nin yükseköğretim programlarına yerleştirilen öğrenci sayıları ise ‘sınavlı’, ‘sınavsız’ ve ‘okul birincisi’ olarak ele alınıyor. Yerleşen aday sayılarına ek yerleştirmeile yerleştirilen aday sayıları da dahil edildi. Üniversitelerce yapılan özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programları kontenjanları da tablolarda yer alıyor.

Yükseköğretim Öğrenci Kontenjanları Kitabına göre Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’ne dair dağılımlar aşağıdaki gibidir:

2 yorum

comments user
Ersoy

580-280=300 eder, yanlış yazmışım 🙂

İkinci öğretim Bby neden kurulmuştur. Para kazandırabilmek için hocalara insanların neden günahına giriyorsunuz..

comments user
Ersoy

En ideal öğrenci sayısı Ankara. Atatürk ve Çankırı 20’e düşmeli.Haacettepe de 30 olmalı. İstanbuldakilerde 40 ile sınırlanmalı. 200-240 kişi buradan azalır. Atatürk ve Çankırı İkinci Öğretim ve Kastamonu bölümleri çok gereksiz. Zaten Hasan Keseroğlu hoca(kastamonu bölüm başkanı)bile bu bölümü kapatmalılar, bende İstanbul’a dönmeliyim diyor sürekli 🙂 580-240= 300 eder.

300 sayısı oldukça yeterli. Her sene 50-60 kişi ortalama atandığına göre, 5’te 1 sayısı olur. Diğer türlü çok boşta gezen insan olmaya devam edecek.