×

Kültür ve Turizm Bakanı 250 kütüphaneci kadrosu açılacağını söyledi

14 Ocak 2016 Perşembe günü saat 17:45’te Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal ile TKD Genel Başkanı Sayın Ali Fuat Kartal, TKD Genel Başkan Yardımcısı Sayın Emre Hasan Akbayrak, TKD Genel Sekreteri Sayın Erol Gökduman, TKD YK Üyeleri Sayın Nilay Cevher ve Sayın Erhan Erkan bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Görüşmede Sayın Ünal’a, TKD ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verilerek, geçmiş yıllarda Halk Kütüphanelerine yeterli sayıda kütüphaneci atanmadığı, bu nedenle Halk Kütüphanelerinde çalışan Kütüphaneci sayısının çok yetersiz olduğu ve kütüphaneci kadrolarının açılarak bir an önce atamaların yapılması gerektiği ifade edilmiştir. Kapalı kütüphanelerin kamuoyu nezdinde kütüphane imajını olumsuz etkilediği belitilerek kapalı kütüphanelerin bir an önce hizmete açılmasının ve mevcut kütüphane sayısının artırılmasının gerekliliği aktarılmıştır.

Sayın Ünal ise 250 kütüphaneci kadrosu açılacağını, kapalı kütüphanelerin neden kapalı olduklarının araştırıldığını, kültür merkezleri yerine yeni kütüphaneler ve kitap kafeler açılacağını, müzelerin ve kütüphanelerin şehirlerin kalpleri olduğunu vurgulayarak 6 ay içinde 16 yeni kütüphane ve 16 yeni müzenin açılmasının hedeflendiğini ifade etmiştir.

Emre Hasan Akbayrak
TKD Genel Başkan Yardımcısı

40 yorum

comments user
SANATÇIII

KÜLTÜR PAKETİ perşembe açıklanıyor akif beki söyledi HÜRRİYET gazetesinde haber yapmış kendisi

comments user
şakir

Ve tabii ki bir de memurlar.nete konuyu bireysel olarak maille taşımak çok daha ses getirici olcaktır…

comments user
şakir

Senelerden beri yaşanılan onca tecrübe göstermiştir ki BBY mezunlarının bir araya gelerek kollektif bir akıl ve strateji ortaya koyup bunları eyleme geçirebilecek yetenek ve kapasitesi yoktur.Gerek memurlar.net forum zamanında gerekse buradaki pratiğe bakıldığında acı gerçek budur.Ve bu böyle devam edecektir gibi gözükmektedir.Benim şahsen en ufak bir umudum kalmadı.Bu yüzden buradan ortak bir şeyler yapma çağrıları ilgisiz konularda boşuna zaman ve enerji kaybıdır arkadaşlar.Çalışanlarla atama bekleyip okuyan BBY ciler arasında derin ve kemikleşmiş görüş ayrılıkları devam ederken atamalara üniversitelerin kayıtsızlığı devam derken bu tarz beklentiler boş birer avuntu ve zaman israfıdır.Bu gerekçelere binaen 2014 puanlarıyla atama taleplerini bu tarz forum sayfalarında değil bizzat BİMERE ve KÜLTÜR BAKANLIĞININ bizzat kendisine iletmek hiç değilse cılızda olsa bir ses getirir.Buralara özellikle BİMER kanalıyla yazmak daha ciddi bir etkinliktir.Yukarıdaki tespitler TKD içindeki gayret sahibi dar bir azınlık için (ki Ali Fuat Bey ve onun gibi düşünenlerle Bülent ve Doğan hocalar istisnadır)söz meclisten dışarı hükmündedir.

comments user
cem

Tapu daha önceki yıllarda yüksek bi alm yapmıştı lakıin meslekteşlarımızın çoğu daha sonrasında yer değiştirdiği için sanki bizden vazgeçmiş gibi duruyor.

comments user
hatice

açık alım olacaksa bile 2014 puanıyla olması için elimizden geleni yapalım. mayısa kadar alımın olması bizim yararımıza olur

comments user
şakir

TKD tapuyla da görüşmeli çünkü her ne olursa olsun tapuda bir arşiv memuru alt yapısı var.Kurum arşiv memuru boşluğunu dolduramadı.Çevre ve şehircilik bakanı ve müsteşarları ile temas sağlanırsa onlar ikna edilebilirse olur bu iş.

comments user
cem

Sözleşmeli olacağı kesin çünkü kadrolu k.bakanlığının bu kadrosu yok. eğer 1000 kişilik izin aldılarsa ve Sanat tarihi,arkeolog ve kütüphaneci arasında paylaşılacaksa bizlere de en az 250-350 arası gibi bi kadro gelir düşüncesindeyim.Tabi burda bizim ve özellikle TKD nin tutumu çok önemli. Atamaının ise eğer maliyeden ‘izin alındıysa’ hızlı biir şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum.

comments user
hatice

arkadaşlar etkinlik oluşturalım ben twitterde kadro bekliyoruz diye paylaşıp yetkili kişileri etkiletliyorum ama bir iki kişiyle olacak şey değil. vallahi hepimiz uyuyoruz ya yapalım bir şeyler en azından mayıs haziran alımlarımda iyi bir sayı alalim

comments user
metehan

bizim bu duyarsizligimiz surerse alim 2016 sonrasi olur bir ise yaramwz ben bu kadar duyarsiz bir bolum gormedim sanki ozel de cok is var da .

comments user
Burak10

Sözleşmeli mi olacak kesin olarak ?

comments user
Yolcu

Arkadaslar birlik olup hakkımız olan kadroları isteyelm… Devir bilrlk olma zamanı

comments user
Zeynep

O zaman bizde elimizden geleni yapalım

comments user
şakir

Eğitimci-Yazar Zeki KARA’nın Facebook Sayfasıdır.

Yazı Makinesi Bakanlık, Maliyeden 1000 kadro talep etmişti. Ama daha az onaylanmış sanırım. Arkeolog, Sanat Tarihçisi ve Kütüphaneci alımı yapmaya hazırlanıyorlar.

Orhan Metin Dogru bı haber mi hocam? Sınavdan önce olur mu sözleşmeli alım?

21 Ocak, 13:52

Yazı Makinesi Haber doğru da sınav öncesi mi sonrası mı alırlar bilemiyorum.

https://www.facebook.com/yazimakine/

İnternetteki duyumlardan biridir sadece.
Asıl bilgiye BİMERE ve TKD’ye yazarak ulaşabilirsiniz.
Sanat tarihçileri ve Arkeologlar alımların 2016 kpss öncesi yapılması için Kültür ve Turizm bakanlığını bimerden ve sosyal medyadan mail ve mesaj yağmuruna tutuyor.Bu yüzden öncelik onlara verilir kütüphaneci alımları ötelenirse o zaman ağlayacaklara gülüp geçilmeli derim.

comments user
Barış

@ahmet3434
Insallah dediğin gibidir. Eger 1000 kadro onaylanmışsa bu kütüphaneci alımının yüksek olacağı anlamına gelir. İnşallah bu sayıyı mayıs yada haziran aylarında görebiliriz.

comments user
Zeynep

Kafam karıştı benim ben sıralama da açıktan atamalarıda sayarsak 20-25 arasındayım. Atama olur mu yoksa ders çalışayım mı bilemedim.

comments user
kutuphaneci

saolsun yök 5 dakıka ıcınde gerı cekmıs sonucları.artık ne yaptılarsa.. bilmiyorum.

comments user
Sadi

Öyp sonuçları açıklandı hangi 3 arkadaş kaç puanla araş.gör. oldu acaba? Hayırlı olsun.

comments user
cem

sblnt2401 bey peki alımın olacağı kesinleşti mi?

comments user
metehan

öğretmenler bize milli eğitimde kadro yedidir mi o işin boş olduğu belliydi bu 250 olayı da 2106 puanıyla sözleşmeli olur 2014 puanı olanlara fayda sağlayan bir şey değil .

comments user
Şakir

Bimer ve TKD en doğru bilgi kaynakları diğer bilgiler duyum çerçevesinde değerlendirilmeli yazın arkadaşlar bimere ve TKD ye ki önümüzü görelim

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım merhaba. Milli eğitim bakanlığının zenginleştirilmiş kütüphane ( Z kütüphane) porojesi ile ilgili okul kütüphanelerine kütüphaneci alımı yapılmayacak maalesef. Eğitim verilen öğretmenlerle bu işin yürütüleceği açıkça ifade edilmiş ve yakın çevrenizde kütüphaneci yada bilgi belge yönetimi mezunu var ise onlardan yardım alacaksınız denilerek bu konu kapatılmış.

250 kütüphaneci alımının kaç atamada yapılacağı konusu netleşmediği için şuan yorum yapmam doğru olmaz.

comments user
Burak10

Net bilgisi olmayan yazmasın lütfen arkadaşlar bilgi kirliliği oluşuyor

comments user
Yolcu

sblnt2401 in bilgisi vardır hangi Atamayla olacağı ve sozmesmeli mi yoksa Atamayla mı… Bilgisi olan paylassin

comments user
şakir

Kültürde çalışan arkadaşlara bu atamayla ilgili bilgiler geliyorsa,bir şeyler duyuyorlarsa 2014 puanıyla yapılıp yapılmayacağı bilgisine ait bir duyumu olan varsa paylaşmalarını rica ediyoruz.Aynı ricayı TKD içinde tekrarlıyoruz.

comments user
Anonim

http://forum.memurlar.net/konu/2175191/

Bütçe kanunu açıklanmadan kadro için bastırmak fayda verir.

comments user
cem

Arkadaşlar kültür truzım bakanlığının yanında şimdi eğitim bakanlığı ile de görüşüldüğü söyleniyor umarım ikisi birden gerçekleşir. 2014 e göre çok çok daha iyi bi alım olur o zaman.

comments user
metehan

Bir ise yaramaz o zaman cunku ben de sinava calisacak psikoloji kalmadi 75 puanimi cerceveletip asacagim duvara su 2014 kpss ne ugursuz bir sinav oldu .

comments user
Şakir

Geçen sene temmuzda alınmış öyle olursa 2016 puanıyla olacak bu alım demektir

comments user
metehan

Alimlar gecen sene 278 sanat tarihcisi alindigi gibi sozlesmeli olacak sinavdan onceye yetisirse iyi olur .

comments user
Şakir

Bütçe senelik hazırlanır kültür bakAnının maliye bAkAnı ile görüştüğünü söylemesi alımları mayıs haziran döneminde yapılacağını gösterir TKD ekibide bir an önce demiş bunun üzerine bakan bey 250 kadro açılacağını ifade etmiş en net çözüm bimere yazmak vakit geçirmeden alımların ne zaman olacağını netleştirmek ićin bence bimer

comments user
cem

Arkadaşlar merhaba, benim tahminim arkeologları ve sanat tarihçilerini aldıkları gibi tek alımda alırlar ve sözleşmeli alacak olmalarıdır. Yalnız buradaki önemli hususlardan birisi de tkd nin bakan ve yardımcılarına karşı tutumudur. Eğer gerektiği gibi olursa bu sayı 250 nin üzerine kolaylıkla çıkacaktır. Bununla birlikte görevden alınan kişinin alınma sebebi nedir?

comments user
Barış

Değerli arkadaşlar; Bakan düzeyinde bu tür açıklamaların yapılması hakikaten çok umut verici ve sevindirici bir durumdur. Ancak söz konusu alım yapılacaksa benim ve diğer meslektaşlarımızın merak ettiği 2 soru vardır;
Birincisi, bu alım merkezi alımlarla mi olacak ya da sözleşmeli alımla mi olcak?
İkinci sorusu ise, eğer bu alım merkezi alımla olacaksa önümüzdeki mayıs-haziran alımlarında bu sayı alınabilir mi?
İlgili kurumda görev yapan, bilgisi olan veya fikri olan meslektaşlarımız paylaşırlarsa çok memnun oluruz. Saygilarimla…

comments user
hatice

arkadaşlar bence twitter da bir etkinlik olusturalım. bizler ne kadar çok sesimizi duyurursak alımları daha olumlu şekilde etkileceğini düşüncesindeyim. bari son atamada iyi bir alım olsun

comments user
Eren

Öncelikle çok güzel bir haber, ancak burada iki şey açıklığa kavuşturulmamış. İlki: 250 kişilik alımın ne zaman yapılacağı, ikincisi ise: alımların merkezi atamayla mı gerçekleştirileceğidir? Sayın Emre Hasan Albayrak, bu konuyla ilgili de bilgi paylaşabilir misiniz?

comments user
Akın

Çok güzel haber dernek doğru bir iş 2010 dan beridir sonunda yaptı. İnşallah 250 arkadaşımız daha aramıza katılır ve sonrada ek gösterge mücadelesine geceriz. 🙂

comments user
mutsuz

cok sevindim :-)))

comments user
metehan

Tek alimda mayista alirlar ise cok iyi olur ama zaman belli degil sanirim

comments user
Yolcu

Sayın BBY haber editörü bu hangi atama için önümüzdeki mayıs ataması mi bunun bilgisini bizimle paylaşsanız ? Bu gibi haberler cok umutlandirici

comments user
kutuphaneci

4 alımdakı toplam tahmini sayıdır o