×

Okul kütüphanelerinde kütüphaneci istihdam edilmesi hakkında bilgilendirme

13 Ocak 2016 Çarşamba günü (bugün) saat 10:30’da Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ile TKD Genel Başkanı Sayın Ali Fuat Kartal ve TKD Genel Başkan Yardımcısı Sayın Emre Hasan Akbayrak bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Görüşmede Sayın Erdem’e, TKD ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verilerek, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların kütüphanelerinde kütüphaneci kadrosu bulunmadığı aktarılmış, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın Z Kütüphaneler hamlesiyle doğru orantılı olarak okul kütüphanelerinde kütüphaneci istihdam edilmesinin gerekliliği uluslararası standartlar referans verilerek vurgulanmıştır. Sayın Erdem gerekli notları alarak, konuyu Sayın Bakan’la ivedilikle görüşerek güzel bir başlangıç yapılabileceğini ifade etmiştir. TKD olarak konunun takip edileceğini bilgilerinize sunarız.

Emre Hasan Akbayrak
TKD Genel Başkan Yardımcısı

3 yorum

comments user
metehan

Ya milli egitimde oyle bir ogretmen hegomonyasi var ki bize kadro acmazlar o isi de ogretmene verirler onun yerine yeni kultur bakani bize sicak bakiyor onunla gorusulmwsi daha iyi olur kanaatindeyim .

comments user
Güliz

Sayın Ali Fuat KARTAL ve Sayın Emre Hasan AKBAYRAK’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Ben “kütüphaneci demişki” arkadaşım gibi umutsuz değilim bu konuda. Konunun peşini bırakmayan büyüklerimizin olması umut verici. Bizimde yapabileceğimiz şeyler varsa elimizden geleni yapmalıyız…Sevgi ve saygılarımla…

comments user
kutuphaneci

bısey cıkmaz bu gorusmeden.