×

Yayıncılar Birliği, Ceylan Yayınları’na uygulanan sansürü kınadı

Ceylan Yayınları’nın 10. Ankara Kitap Fuarı’ndan kovulması üzerine Türkiye Yayıncılar Birliği bir açıklama yaparak uygulamayı kınadı. 25 yıldır faaliyet sürdüren ve bugüne kadar İstanbul ve Ankara’da pek çok kez fuara katılan Ceylan Yayınları, stantlarındaki “Dağın Kadın Hali” ve “Devrimin Rojava Hali” kitapları ve bu kitapları tanıtır afişler nedeniyle, önce Efsane Yayınları görevlilerinin tacizine uğramış, ardından Eylül Fuarcılık yetkilileri tarafından fuardan kovulmuştu.

Yayıncılar Birliği’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Fuar yönetimleri yayınevlerinin kitap satış faaliyetini engelleme ve sansür makamları değildir, aksine yayınevlerinin güven ve huzur içinde çalışmalarını, okurları ile buluşmalarını ve kitap satışı yapmalarını sağlamakla yükümlüdürler. Ankara Kitap Fuarı yönetiminin Ceylan Yayınları’nın kitaplarının satışını engellemesini, yayınevinin fuardaki güvenliğini sağlaması gerekirken standa baskı yapıp kitap satışlarını engellemek isteyenlere destek vermesini ve yayınevini fuardan ayrılmak zorunda bırakmasını kınıyoruz.

Kaynak: http://kulturservisi.com/

1 yorum

comments user
Ekin

Beyaz ın propagandacılara bilmeden kucak açması gibi, buradada yanlıştan dönülmüştür. Bence iyi olmuştur, terör örgütünün bir sempatizanının bu kitabının göz göre göre sergilenmemesi gereklidir. Bu sansür değildir..