×

Z-Kütüphanelere kütüphaneci atanması hakkında

Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri, 30 Ekim 2015 tarihinde Kütüp-L iletişim listesinde yaptığı bir yazışma içeriğinde, aşağıdaki bilgiyi paylaşarak z-kütüphanelere yani okul kütüphanelerindeki kütüphaneci istihdamsızlığında yaşanan son gelişmelere dair bilgi verdi:

Z-Kütüphanelere kütüphaneci atanması konusunda TKD Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı ile görüşmüş, Milli Eğitim Bakanlığı’na tanımlı personeli kadrosunda “KÜTÜPHANECİ” unvanı olmadığı bilgisini öğrenmiş ve Z-Kütüphanlere “Kütüphaneci” atamak için “Maliye Bakanlığı”nın “kütüphaneci unvanı” ile kadro tanımlası gerektiğine dair bilgi almıştır. Görüşmelerimiz sürmektedir. Okul Kütüphanelerinde kütüphanecilerin istihdamı için çalışmalarımız sürecektir.”

2 yorum

comments user
mutsuz

benim hiç umudum yok böyle diyorlar yapacaz diye ama hiç birşey yok onlar bence gene öğretmen, ilahiyatçı, hemşire alırlar veya taşiron şirket üzerinde çalışanlara bize gelince kadro yok veya ülkenin ekonomisi memur alımı için yeterli deyip geçiştiyorlar genelde söz veriyor ama yapmazlar inanıyorum.

comments user
sakir

Mayısa yetiştirilebilse keşke